10 najboljših denarnic Ethereum za zaščito vašega ETH

Imeti varno Ethereum denarnico je ključnega pomena za vse, ki so lastniki kovancev ETH. Ethereum (ETH) je ena najbolj znanih kriptovalut na svetu in druga največja po tržni kapitalizaciji. Nadaljuje svoj razvoj in širitev in ni čudno, da več navdušencev želi vlagati v platformo.

Če pa nameravate kupiti Ethereum, pa tudi trgovati ali imeti ETH, je pomembno, da poiščete varno Ethereum denarnico, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Če ste šele na začetku v kripto svetu in je Ethereum vaša najljubša kriptovaluta, potem je izbira prave denarnice morda zmedena, saj je treba upoštevati veliko dejavnikov, da ne omenjamo velikega števila denarnic, združljivih z Ethereumom.

Če trenutno iščete najboljše denarnice Ethereum, si oglejte naš seznam:

1. Ledger Nano S

The Ledger Nano S je med resnimi trgovci z Ethereumom skoraj povsod povsod, in to z dobrimi razlogi – trenutno je ena najboljših digitalnih denarnic. Ledger Nano S je denarnica za strojno opremo, ki ponuja podporo Ethereumu in vsem vrstam žetonov ERC-20 ter drugim kriptovalutam (Bitcoin, Ripple in Litecoin, če naštejemo le nekatere) – vse to ob zelo konkurenčnem cena.

Glavna točka prodaje te denarnice Ethereum je močna varnost, ki jo zagotavlja. Vaše kriptovalute so v napravi shranjene brez povezave. Ledger Nano S vključuje dvostopenjsko preverjanje pristnosti, zaščiteno kodo PIN in dostopnost do semen za obnovitev. Ledger Nano S vključuje tudi integracije z MyEtherWallet (drugo denarnico Ethereum) za pošiljanje, prejemanje in shranjevanje žetonov. Deluje v sistemih Windows, macOS in Linux.

2. Trezor

Tako kot Ledger Nano S, Trezor je tudi denarnica strojne opreme, ki podpira shranjevanje etra in vseh vrst žetonov ERC-20. Čeprav je bil Trezor izumljen za hrambo Bitcoinov, je zdaj ena izmed najbolj priljubljenih denarnic Ethereum, ki jo je mogoče uporabljati s spletnim vmesnikom MyEtherWallet. Ponuja podporo za Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BTH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Ethereum Classic (ETC) in številne druge kripto.

Ima napredne varnostne funkcije, kot so dvofaktorska avtentikacija, SSH in šifriranje prek GPG. Je lahek, kompakten in je na voljo v dveh barvah: bela in črna. Združljiv je z operacijskim sistemom Windows, macOS in Linux.

3. Lumi denarnica

The Kripto denarnica Lumi je zelo varna denarnica za kriptovalute in Ethereum, ki uporabnikom omogoča, da na hiter in enostaven način shranijo svoje zasebne ključe in ravnajo s svojimi kriptovalutami. Natančneje, denarnica Lumi je kot nalašč za imetnike Ethereuma in vlagatelje, saj jim omogoča, da obvladujejo ne samo ETH, temveč tudi več kot 1200 žetonov ERC20.

Denarnica Lumi med drugim ponuja tudi podporo Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) in EOS. Zaradi tega je ta denarnica ena najprivlačnejših za imetnike kripto in ETH. Trenutno lahko uporabniki ravnajo s svojimi sredstvi prek spletne različice uporabe mobilne denarnice, ki jo lahko prenesete iz trgovine App Store ali Google Play.

Poleg tega vam Lumi Collect omogoča obdelavo in shranjevanje žetonov ERC-721, ki so znani kot nezamenljivi žetoni ali tudi kripto zbirateljski predmeti. To je dobro za igralce, ki morajo ravnati z blagom iz različnih iger. Vse elemente je mogoče prikazati v denarnici, kar bi uporabnikom omogočilo igranje iger neposredno na mobilni napravi.

4. KeepKey

KeepKey je USB-omogočena strojna denarnica, ki se ponaša z enakimi lastnostmi kot Ledger Nano S in Trezor. To je najdražja denarnica Ethereum s našega seznama, verjetno zaradi večjega zaslona. Eden glavnih poudarkov te denarnice je njena sposobnost ustvarjanja zasebnih ključev s pomočjo strojnega generatorja naključnih števil. Tako kot druga dva ima tudi nekaj najbolj priljubljenih operacijskih sistemov.

izdelek5

Vir: https://www.keepkey.com

5. MyEtherWallet

Če želite od svojih denarnic Ethereum zaželeti nekoliko večjo dostopnost, potem ne bo veliko bolje kot MyEtherWallet. Je najbolj priljubljena spletna denarnica Ethereum, ki vam omogoča prijavo v katero koli napravo z uporabo samo uporabniškega imena in gesla. Kot smo že omenili, ponuja integracijo s strojnimi denarnicami, kot so zgoraj omenjene tri. Druge omembe vredne funkcije vključujejo podporo za pametne pogodbe, možnost zamenjave ETH z BTC ter možnost shranjevanja zasebnih ključev Ethereum v računalniku, kar ponuja boljšo varnost v primerjavi z drugimi tovrstnimi denarnicami..

6. Megla

Megla je uradna namizna denarnica Ethereum in je zasnovana tako, da ponuja varno shrambo za vse vaše ETH in vse vrste žetonov ERC-20. Prenos, namestitev in nastavitev v računalniku je dokaj enostaven in tudi zelo uporabniku prijazen, zato upravljanje z njim ne zahteva veliko tehničnega znanja. Omogočena vam je dostop do javnih in zasebnih ključev ter izvajanje transakcij.

7. Izhod

Izhod je še ena namizna denarnica z več valutami, ki je priljubljena v skupnosti Ethereum. Nekatere glavne prednosti Exodusa so privlačen grafični uporabniški vmesnik (z jasnimi in lepimi tortnimi grafikoni za vaš portfelj), vgrajeni ShapeShift (uporaben za izmenjavo kriptovalut brez truda) in dejstvo, da podpira na desetine priljubljene kripto, kot so Bitcoin, Litecoin, Dash in Zcash, in še veliko več. Exodus je na voljo za Windows, macOS in Linux. Ena glavnih slabosti Exodusa je dejstvo, da ne podpira pametnih pogodb.

8. MetaMask

MetaMask je še ena priljubljena izbira med ljubitelji Ethereuma. MetaMask je razširitev med brskalniki, ki omogoča takojšen dostop do omrežja Ethereum. Na voljo je za Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, pa tudi pogumen. Omogoča shranjevanje, prejemanje in pošiljanje etra ter dostop do dApps v ekosistemu Ethereum.

Ena glavnih prednosti MetaMaska je dejstvo, da lahko šifrira vaša gesla in jih shrani v računalnik, ki jih lahko kasneje zelo enostavno izvozite. Za naprednega uporabnika se denarnica morda zdi intuitivna, resnica pa je, da bo zaradi svoje narave MetaMask zahteval nekaj privajanja, zlasti v primeru novincev.

ethereum metamask krom

Vir: https://metamask.io/

9. Jaxx

Jaxx je znan predvsem zaradi priljubljenosti med uporabniki iOS in Android. Če pa želite brskalnik, ki bo deloval na večini vaših naprav, potem je Jaxx zagotovo prava pot, saj ponuja tudi podporo za Windows, macOS, Linux in je v obliki razširitve za Chrome..

Gre za večverično denarnico, ki ponuja podporo nekaterim najbolj priljubljenim kriptovalutam, kot so Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin, Dash, DAO, Litecoin, Bitcoin Cash, REP in druge. Ponaša se z dokaj uporabniku prijaznim dizajnom, nekaterimi zelo robustnimi varnostnimi funkcijami, predvsem pa ponuja podporo za pametne pogodbe.

domov

Vir: https://jaxx.io/

10. Guarda

Guarda je verjetno manj znana alternativa denarnice Ethereum z našega seznama, vendar tako kot Jaxx ponuja podporo za vse glavne operacijske sisteme, namizne in mobilne naprave. Deluje v sistemih Windows, macOS in Linux, pa tudi na mobilnih platformah, kot sta iOS in Android. Na voljo je celo v obliki spletne denarnice.

Podpira vse vrste žetonov ERC-20, pa tudi Ethereum, Zcash, Ripple, Dash in EOS.

Guarda je znan tudi po določeni varnostni funkciji, in sicer ne hrani nobenih informacij o strankah, podatkov o denarnici ali zasebnih ključev. Zasebni ključ je dejansko shranjen v varnem pomnilniku naprave in se izbriše, če se odjavite iz denarnice.

plakat

Vir: https://guarda.co/

Zaključek

Čeprav se zdi, da obstaja veliko možnosti, ne pozabite, da je ekosistem Ethereum še vedno razmeroma nov koncept. Z napredovanjem tehnologije veriženja blokov se bo povečeval tudi Ethereum kot celota. Obstaja velika verjetnost, da bo prihodnost s seboj prinesla nov val denarnic. Dokler se to ne zgodi, upamo, da boste tukaj našli tistega, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Izberite pametno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map