12 znanih oseb, ki so investirale v Bitcoin

Kriptovaluta ni več priljubljena samo med programerji in tehnološkimi razvijalci. Vse večje število Bitcoin zvezdnikov je prav tako poskočilo, vlagalo in zagovarjalo različna podjetja, ki temeljijo na verigi blokov, in digitalne kovance.

Seznam Bitcoin vloženih zvezd

Tukaj je naš seznam uglednih zvezdnikov, ki so kljub nestanovitnim razmeram na trgu Bitcoin vlagali v kriptovaluto BTC..

1. Björk

Islandski pevec Björk v sodelovanju z Blockpool, londonsko podjetje svojim oboževalcem omogočilo, da so z Bitcoinom kupili njen album Utopia iz leta 2017. Domiselna umetnica naj bi skupaj z Blockpoolom dovolila tudi plačila z Litecoin, Dashcoin in AudioCoin za njen album.

2. Ashton Kutcher

Igralec Ashton Kutcher je soustanovil Naložbe razreda A, investicijski sklad, ki je financiral BitPay. Ponuja storitve obdelave plačil za trgovce, ki imajo Bitcoin prijazna podjetja.

Ashton Kutcher - Bitcoin je vložil slavno osebo

Vir: http://www.crainsnewyork.com

Igralec je že dolgo navdušen zagovornik blockchaina in njegovih aplikacij. Njegovo podjetje sodeluje z drugimi zagonskimi podjetji in digitalnimi platformami po industriji.

»Večja stvar pri bitcoinih je: kaj lahko ta decentralizirana tehnologija v resnici naredi? […] Predstavljajte si, če bi lahko decentralizirali to vprašanje varnosti in če bi lahko decentralizirali varnost, ”je dejal Kutcher na konferenci TechCrunch.

“Zamisel, da bi se lahko anonimno civilno spremljali, dejansko ohranja anonimnost interneta, ni nam treba skrbeti za Big Brother in tisto isto infrastrukturo, ki je zgradila Bitcoin, bi lahko v varnostni industriji uporabili za množično dobro , «Je dejal igralec.

3. Richard Sherman

Slavni zvezdnik iz kota NFL je dejal, da je, čeprav so ga opozorili pred naložbami v kriptovalute, postal velik zagovornik gibanja blockchain, poleg BTC-ja pa je investiral in ima v lasti še nekaj drugih kriptovalut.

“Imam nekaj bitcoinov in Ethereuma ter nekaj Litecoinov, preprostih običajnih,” je dejal Sherman. “Nisem pa na tisoče drugih manjših kovancev.”


Sherman je začel vlagati v Bitcoin že zelo zgodaj, potem ko so ga oboževalci vprašali, ali lahko z digitalnim kovancem kupujejo blago na njegovi spletni strani.

Obžaluje, da bitcoinov ni obdržal takšne, kot so bili, saj jih je kasneje pretvoril v ameriške dolarje. Sherman je dejal, da je Bitcoin kupil, ko je bil ocenjen na 1000 dolarjev, in uspel unovčiti 20.000 dolarjev.

Sherman je tudi slavni predstavnik in vlagalec v Cobinhood, borza kriptovalut, ki omogoča trgovanje brez zaračunavanja provizij za svoje storitve.

4. Mel B

Nekdanja Spice Girl Mel B je prvič stopila v stik z Bitcoinom, potem ko je na svoji spletni strani začela sprejemati kovanec kot plačilo za njen božični singl iz leta 2014. Skozi njeno partnerstvo z CloudHashing, londonsko podjetje je postala prva umetnica v glasbeni industriji, ki je Bitcoin sprejela kot plačilno sredstvo za svojo glasbo.

V takratnem sporočilu za javnost je izrazila navdušenje nad kriptovaluto. “Všeč mi je, kako nam nova tehnologija olajša življenje in zame je to vznemirljivo,” je dejala Scary Spice. »Bitcoin združuje moje oboževalce po vsem svetu z uporabo ene valute. Lahko samo plačujejo z uporabo bitcoinov! «

CloudHashing je eno največjih podjetij v panogi, ki ponuja pogodbe o rudarjenju bitcoinov.

Mel B.

5. Nas

Ameriški hip-hop umetnik in reper Nas je skupaj s svojim menedžerjem Aymenom Anthonyjem Salehom v Coinbase, vodilno ameriško kripto borzo, vložil znatnih 25 milijonov dolarjev. Ne samo to, tudi podprl je 500 startupov, inkubator v Silicijevi dolini za podjetja, usmerjena v bitcoin, in investiral v 40 zagonskih podvigov. Reper je izjavil, da namerava še naprej sodelovati v blockchainu in kripto svetu.

Nas je v intervjuju dejal, da je naložba v Bitcoin prihodnost.

6. Mike Tyson

Znano dejstvo Bitcoin je, da je znani boksar Mike Tyson prispeval k razvoju in trženju bankomata “The Mike Tyson Bitcoin”, bankomata, ki je obljubil, da bo v manj kot 20 sekundah zamenjal katero koli fiat valuto v Bitcoin. Bankomati so bili prvič nameščeni v hotelu LINQ & Casino v Las Vegasu.

“V čast mi je, da sem se pridružil bitcoin revoluciji s svojim prvim Bitcoin bankomatom,” je takrat dejal Tyson.

Toda zanimanje nekdanjega prvaka v težki kategoriji na trgu Bitcoin se ni ustavilo pri bankomatu z blagovno znamko. Tyson se je ponovno združil z Bitcoin Direct, da bi lansiral Bitcoin digitalno denarnico za mobilne naprave.

Denarnica z blagovno znamko omogoča uporabniku prodajo, nakup in shranjevanje Bitcoina Gliderin izmenjalna platforma. Omeniti je treba ozadje aplikacije – na njej je tetovaža obraza boksarja.

ResizedImage600458 Tyson ATM top

Vir: https://bravenewcoin.com

7. Amitabh Bachchan

Slavni bollywoodski zvezdnik in superzvezdnik Amitabh Bachchan je v dveh letih v svoj osebni investicijski sklad vložil 250.000 ameriških dolarjev skupaj s sinom Abhishekom Bachchanom. Meridian Tech Pte, podjetje s sedežem v Singapurju.

Big B, kot ga poznajo njegovi oboževalci, je izkoristil norost Bitcoinov, njegove delnice pa so se povečale za 2.500%. Naložba je družbi Bachchans prinesla 250.000 delnic družbe LongFirm, ki bi glede na ceno delnice znašala 17,5 milijona dolarjev.

Meridian se je opisal kot podjetje, ki ponuja rešitve, ki temeljijo na verigah blokov, pa tudi mikrofinanciranje z uporabo kriptovalut.

8. Gwyneth Paltrow

Že leta 2017, ko se je trg kriptovalut širil in dosegel vrhunec vseh časov, je Gwyneth Paltrow, ena najvplivnejših žensk leta 2019 po do rankerja, pridružil priljubljeni Bitcoin zagon Abra kot svetovalec.

Poleg tega je Paltrow na Twitterju promovirala Bitcoin s člankom, objavljenim na njenem spletnem mestu Goop.com, ki je bil ustvarjen leta 2008. Tokrat je Goop prvič spregovoril o Bitcoinu (BTC).

Čeprav ni podatkov o njenih naložbah, bi jo delo za Abra in njeno zanimanje za Bitcoin lahko spodbudilo k nakupu Bitcoinov.

Odličen kos s @billbarhydt na @goop danes https://t.co/cBoeHJ9ts7

– Gwyneth Paltrow (@GwynethPaltrow) 5. november 2018

9. Floyd Mayweather ml.

Floyd Mayweather Jr. je že dolgo vpleten v trg kriptovalut. Zares je promoviral več prvotnih ponudb kovancev (ICO), med njimi Stox, Hubii Network in številne druge, vključno s Centro.

Zaradi sodelovanja na kripto trgu jih je imel nekaj vprašanja z regulativnimi agencijami v ZDA, zlasti z ameriško komisijo za vrednostne papirje in borzo. Finančni regulator je sporočil, da ni spodbujal nekaterih naložb v kriptovalute.

Mayweather je moral povrniti 300.000 dolarjev, ki jih je prejel, in globo z obrestmi 300.000 dolarjev. Tako kripto naložbe Mayweather niso šle tako dobro, kot je bilo načrtovano.

10. DJ Khaled

DJ Khaled je imel podobno izkušnjo z ameriškim SEC, v katerem ga je SEC oglobila s 100.000 USD. DJ Khaled je prav tako spodbujal naložbe, povezane s kripto, o začetnih ponudbah kovancev in drugih projektih v kripto prostoru.

So-direktor oddelka za izvršbo SEC Steven Peikin je pojasnil, da bi morali biti vlagatelji skeptični do nasvetov o naložbah, ki so objavljeni na platformah socialnih medijev.

“Vplivneži socialnih medijev so pogosto plačani promotorji in ne investicijski strokovnjaki, vrednostni papirji, ki jih oglašujejo, ne glede na to, ali so izdani s tradicionalnimi certifikati ali na verigi blokov, so lahko prevare,” je komentiral.

11. Mark Kuban

Mark Cuban je delil svoje znanje tudi o Bitcoinu in kako vlagati v najbolj priljubljeno digitalno valuto na svetu. Ranker pojasnjuje, da je milijarder resnično lastnik Bitcoinov in da je dejal, da bi lahko vrednost Bitcoina znašala 15.000 USD ali nič in morda oba na isti dan.

Cuban, je poslovnež in investitor, ki je lastnik Dallas Mavericks iz Nacionalne košarkarske zveze (NBA). Je tudi glavni vlagatelj morskih psov v televizijski oddaji ABC Shark Tank.

12. Dvojčki Winklevoss

Dvojčka Winklevoss, Cameron in Tyler, v Bitcoin vlagata tudi od leta 2013. Veljata za prvi Bitcoin milijarderja, ki sta pred 6 leti kupila Bitcoin za okoli 11 milijonov dolarjev. Od tega trenutka je Bitcoin eksponentno zrasel in leta 2017 presegel 20.000 USD.

Oba sta olimpijska športnika, ki sta na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 nastopila v veslanju v paru za moške v paru, s sošolko Divya Narendro pa sta ustvarila tudi povezavo Harvard (ali ConnectU). Oba sta tožila Marka Zuckerberga, ker menita, da je ukradel idejo ConnectU, da bi ustvaril Facebook, najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu.

Dvojčka sta tudi lastnika borze kriptovalut Gemini, ki je mnogim posameznikom v ZDA pomagala pri nakupu Bitcoinov in drugih virtualnih valut. Poleg tega je eno redkih podjetij, ki so BitLicense prejeli lokalni regulativni organi v New Yorku.

Kot smo že omenili, sta dvojčka trenutno dva najbogatejša vlagatelja v Bitcoin ekosistem.

Cole je samostojni pisatelj, ki se osredotoča na kriptovalute in nove tehnologije. Prejšnji članki o Masternodes so bili objavljeni na vodilnih kripto spletnih mestih in citirani v Whitepapers

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map