6 največjih bank, ki uporabljajo izdelke Ripple (XRP)

RippleNet je omrežje, ki obdeluje čezmejna plačila sproti in z majhnimi stroški. Banke, ki uporabljajo Ripple (XRP), postajajo vse bolj in bolj. Banke, ki se pridružijo tej platformi, lahko svojo ponudbo plačil razširijo na nove trge, ki so sicer nedosegljivi.

Ripple je že zbral impresivno število ponudnikov plačil, menjav in prenosov, od tega več kot 100 bank. Njegova rast se odraža v nedavnem povišanju cene naravnega žetona platforme XRP, ki je pred kratkim postal drugi največji kovanec glede na tržno omejitev.

Velike banke, ki uporabljajo valovanje

Spodaj je pregled največjih bank, ki so se pridružile omrežju in uporabljajo ali bodo uporabljale izdelke podjetja Ripple.

PNC banka

PNC banka, ena izmed desetih najboljših bank v ZDA z več kot 6,0 milijardami USD vlog se je leta 2016 pridružila RippleNetu, da bi uporabila svojo blockchain rešitev za čezmejna plačila in poravnave.

PNC Bank ima več kot osem milijonov strank in ima maloprodajne enote v 19 zveznih državah, kar drugi največji kriptovaluti s tržno kapitalizacijo pomaga izboljšati svoj položaj v ameriškem bančnem sektorju. PNC je začel uporabljati xCurrent septembra 2018 za izboljšanje hitrosti postopka plačila.

Banke, ki uporabljajo valovanje - PNC

Vir: www.pnc.com

Santander Bank

Santander Bank, N. A. je hčerinsko podjetje španske skupine Santander. Njegov osrednji trg so severovzhodne ZDA. Z vlogami v višini več kot 57,5 ​​milijarde USD upravlja približno 650 pisarn za fizične osebe in več kot 2000 bankomatov.

Napoved strateškega partnerstva med Ripple Labs in Santander je bila objavljena marca 2018, vendar takrat podrobnosti skupnega dela obeh podjetij niso bile objavljene v javnosti.

Od takrat je ekipa Ripple uradno izjavila, da Santander preizkuša RippleNet in druge likvidnostne produkte, ki so na voljo v njegovem blockchain omrežju.

Vodja za inovacije Santanderja Ed Metzger je dejal, da želi banka vključiti xCurrent, podjetniško verigo podjetij Ripple, da bi izboljšala življenje svojih strank..

“Verjamemo, da se finančne storitve selijo v svet odprtih platform, kjer podjetja sodelujejo, da svojim strankam nudijo odlične storitve za stranke, in to je jedro tega, kar počnemo z OnePay FX.” – je rekel Metzger.

Banka je začela uporabljati xCurrent novembra 2017.

Standardna pooblaščena banka

Standard Chartered, multinacionalno podjetje s sedežem v Londonu v Angliji, ki opravlja finančne in bančne storitve, je leta 2016 sodelovalo z Rippleom.

Angleško bančno podjetje je znano po upravljanju velike mreže, ki ima več kot 1.200 hčerinskih družb in podružnic. Podjetje deluje v več kot 70 državah sveta in zaposluje več kot sedeminosemdeset tisoč ljudi.

XCurrent so začeli uporabljati leta 2016, vendar so nadalje napovedali širitev omrežja Ripple (XRP). Do konca leta 2018 nameravajo zagotoviti čezmejna plačila za dodatnih pet parov držav.

Novembra pa se je banka odločila, da bo še bolj razširila svoj vpliv z Rippleom (XRP), da bi izkoristila trgovinski koridor med Indijo in Singapurjem v vrednosti 15 milijard USD.

Cuallix

Cuallix je finančna institucija, ki deluje več kot 25 let v Mehiki, Združenih državah Amerike in Hongkongu ter je oktobra 2017 sodelovala z Rippleom. Ponujajo rešitve za obdelavo kreditov in plačil za individualno in podjetniško uporabo s prilagojenimi izdelki, prilagojenimi njihovim strankam potrebe in digitalne vsebine.

Lani oktobra je banka uvedla xCurrent, Ripplejevo poslovno rešitev, ki omogoča takojšnjo poravnavo in celovito sledenje čezmejnih plačil med člani RippleNet.

Februarja 2018 je Cuallix postal prva institucija, ki je kdajkoli uporabila xRapid – Rippleovo rešitev, ki uporablja XRP kot likvidnostno orodje – za zmanjšanje stroškov pošiljanja čezmejnih plačil iz ZDA v Mehiko.

To kaže, da je Cuallix banka, katere menedžerji imajo odprt um. Morda bomo v bližnji prihodnosti videli tudi druge banke, ki bodo v čezmejna plačila uvajale storitev XRapid in valuto XRP.

Banke, ki uporabljajo valovanje - cuallix

Vir: twitter.com

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)

SEB, finančna skupina s sedežem v Stockholmu za pravne osebe, ustanove in zasebnike je ena največjih švedskih bank. Trenutno ima več kot 16.000 zaposlenih in služi 400.000 malim in srednje velikim podjetjem (MSP), 3.000 podjetniškim in institucionalnim strankam ter več kot štirim milijonom ljudi.

XCurrent so začeli uporabljati leta 2017, Paula da Silva pa je glede njegovega razvoja uporabe navedla naslednje: »lani je bila na njem samo ena stranka. Zdaj imamo VSE stranke SEB, ki opravljajo prenose med podjetji med Švedsko in ZDA na platformi Ripple. Torej imamo nekaj milijard skozi to “.

Po uradni izjavi je glavni cilj banke pri uporabi izdelkov Ripple poravnava plačil med Švedsko in ZDA. »Platforma bi se uporabljala za sprotne prestope med Stockholmom in New Yorkom. To bi strankam pomagalo pri obdelavi prenosov v realnem času med njihovimi računi na Švedskem in v ZDA, «je povedala Paula da Silva.

Mitsubishi UFG

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc.. sodeloval tudi z Rippleom. Je peta največja banka na svetu po bilančni vsoti in ima večjo kapitalsko osnovo kot tista drugih konzorcijev, kot je JPMorgan Chase & Co. (6. mesto), Goldman Sachs (35. mesto) ali celo Santander (16. mesto).

Predstavnik Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. je pojasnil, kako lahko tehnologije Ripple prinašajo boljše rezultate v primerjavi z drugimi alternativami, kot je SWIFT:

»Danes bomo za mnoge od nas morda morali opraviti SWIFT in naleteti na obtožbe; številne banke posrednice so del tega, običajno pa je SLA za prenos ali gibanje sredstev med enim in tremi dnevi.

S pomočjo tehnologije, kot je Ripple, lahko to dosežemo na približno 30 sekundah, kar je bistveno drugačno in po cenejših stroških tudi pri prenosu denarja med našimi poslovalnicami med različnimi državami znotraj naše mreže. To je za nas zelo pomembno “

Omenil je tudi, da je multinacionalka kljub oceni več možnosti zelo zadovoljna z rezultati, doseženimi z izvajanjem Rippleovega xCurrent.

»Ripple je ena izmed rešitev, ki jo osredotočamo. Ne edini, ampak tisti, ki deluje “

Ripple sodeluje tudi v več načrtih nakazil drugih japonskih bank, vključno s SBI Holdings, eno največjih bank v državi, ki je začela prvo borzo kriptovalut v lasti bank..

Banke, ki uporabljajo valovanje - MUFG

Vir: www.mufg.jp

Izvedite več o valovanju

Bi radi izvedeli več o valovanju? Preberite naš vodnik za Ripple, Ripple Labs in XRP, razčlenitev, ki je potrebna za katerega koli kripto vlagatelja. Poizvedba Ripple na naši spletni strani bo pokazala najnovejše članke XRP, kot je pokritost stratega Ripple, ki trdi, da je XRP bolj uporabljen kot BTC.

Vas zanima naložba v Ripple? Začeli boste z našim člankom o napovedovanju cen XRP in nato prešli v našo trenutno tehnično analizo Ripple. (Vedno opravite lastno raziskavo in preberite izjavo o omejitvi odgovornosti). Če vas zanima nakup Ripple, se lahko naučite, kako kupiti XRP na Binance, naši predlagani izmenjavi za vlagatelje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map