7 znanih vlagateljev v ethereum, ki bi jih morali poznati

Trenutno je druga najdragocenejša kriptovaluta na svetu Ethereum začela privlačiti več pozornosti vlagateljev. Po decembru 2017, ko je cena ETH skupaj z večino drugih kriptografov dosegla najvišji čas, se je na trg pridružilo še več vlagateljev v Ethereum. Danes bomo našteli 7 najbolj znanih.

Eden od razlogov, zakaj je Ethereum postal priljubljen med vlagatelji, je dejstvo, da gre dejansko za veliko več kot le za projekt kriptovalut. Pravzaprav bi lahko trdili, da je Ethereum najpomembnejši projekt veriženja blokov na svetu, saj s svojo platformo, ki ponuja podporo za dApps, pametne pogodbe in nove projekte veriženja blokov, aktivno prispeva k splošnemu sprejemanju kriptofonov..

Tako kot pri vseh kriptovalutah tudi pri Ethereumu kot platformi obstajajo različna tveganja. Vendar to številnim ljudem ni preprečilo, da bi to storili, vključno z različnimi zvezdniki in velikimi imeni v kriptosferi.

Tu je seznam znanih vlagateljev v Ethereum:

Joseph Lubin

Ponaša se z neizmernimi izkušnjami na področjih, kot so programsko inženirstvo, robotika, strojni vid in nevronske mreže, Joseph Lubin je tudi eno največjih imen, povezanih s projektom Ethereum. Soustanovitelj podjetja Ethereum in ustanovitelj podjetja ConsenSys (programska družba s sedežem v Brooklynu, ki se osredotoča na izdelavo dApps na osnovi platforme Ethereum) je lahko eden največjih vlagateljev v Ethereum..

Po različnih govoricah je bil Joseph Lubin eden najboljših kupcev na dogodku množične prodaje Ethereum, ki je potekal pred nekaj leti. Joseph Lubin je po mnenju različnih poznavalcev panoge eden najpomembnejših imetnikov Ethereuma, katerega vrednost naj bi znašala 10 milijard dolarjev.

Hkrati je gospod Lubin tudi ustanovitelj švicarskega podjetja EthSuisse, ki močno vlaga v Ethereum. S ConsenSys in EthSuisse ne vlagata le v prihodnost omrežja, temveč tudi v rešitve, ki bi uporabnikom lahko ponudile boljše storitve. 

Poleg tega ima tudi Lubin sodeloval v različnih medpanožnih skupinah, katerih cilj je bil napredovanje rešitev, povezanih z vprašanji upravljanja v prostoru verige blokov. Ko torej kupujete Ethereum, to ne pomeni nujno sredstev neposredno za razvijalce, lahko pa tudi z razvojem novih storitev, zbiranjem prizadevanj za ustvarjanje novih rešitev in razširitvijo celotnega ekosistema.

joseph lubin - znani vlagatelj v ethereum

Vir: rte.ie

Richard Sherman

Richard Sherman, ameriški nogometni zagovornik San Francisco 49ers iz NFL (National Football League), je še ena slavna oseba, ki je navdušena nad kriptovalutami. Sherman je začel kot Bitcoin in vlagatelj v Ethereum zelo zgodaj, potem ko so oboževalci začeli spraševati, ali lahko na njegovi uradni spletni strani kupujejo izdelke in blago z različnimi digitalnimi kovanci.

Richard je večkrat izjavil, da ima v lasti nekaj BTC, ETH in LTC vendar ga v resnici ne zanima množica drugih manjših kovancev. Bitcoin je kupil, ko je bil ovrednoten nekje okoli 1000 dolarjev, in uspel ga je unovčiti, ko so cene zrasle za 19.000. Ne glede na to je izjavil, da obžaluje, da Bitcoinov ni obdržal takšnih, kot so bili.

Richard Sherman je bil štirikrat izbran v Pro Bowl, štirikrat pa je bil tudi glasoval za All-Pro. Od leta 2011 do 2017 igra v Seattlu Seahawksu in v San Francisco 49ersu od leta 2018.

G. Shermana ne zanimajo samo kriptovalute, ampak je tudi ambasador kvizov FleetWit. Poleg tega je vlagal tudi v druge tehnološke zaloge, kar dokazuje, da ima raznolik portfelj.

Obstajajo različni posamezniki, ki so se odločili vstopiti na trg kriptovalut.

Cameron in Tyler, brata Winklevoss – Investitorji Ethereuma

Cameron in Tyler Winklevoss so že večkrat na naslovnice zaradi povezave s kripto svetom. Čeprav sta se brata uveljavila, ko sta tožila Marka Zuckerberga, ustanovitelja in izvršnega direktorja Facebooka, češ da je ukradel njuno idejo o družbenem omrežju, sta danes brata Winklevoss znana kot največja vlagatelja v Ethereum.

Tožba je bratoma omogočila, da sta se zadovoljila z neverjetnimi 65 milijoni dolarjev zalog in gotovine na Facebooku. Potem ko so videli priložnost v blockchain in kripto tehnologiji, so se odločili, da bodo investirali v Bitcoin. Brata sta na koncu kupila 120.000 Bitcoinov leta 2012, ko je bila cena nižja od 10 USD. Po finančnem uspehu so ponovno investirali in zbrali približno 350 milijonov dolarjev iz drugih kriptovalut, vključno z Ethereumom. Bratje in sestre so znani tudi po ustvarjanju kripto borze s sedežem v New Yorku, imenovani Gemini.

Čeprav brata Winklevoss vlagata v Bitcoin (BTC) in se osredotočata na to digitalno sredstvo, sta imela tudi Ethereum. Tyler Winklevoss razloženo da začetne ponudbe kovancev (ICO) niso bile v skladu z zakonodajo o vrednostnih papirjih in da so žetoni na vrhu žetonov. Glede vrednosti omrežja Ethereum in njegovih žetonov je g. Winkleovss dejal, da je njegova vrednost v samem omrežju in ne v drugih digitalnih žetonih.

Trenutno ni jasnih informacij o količini ETH, ki jo imajo, ali o tem, ali so se odločili prodati del svojega deleža. Kljub temu bodo še naprej igrali pomembno vlogo na celotnem trgu kriptovalut neodvisno od virtualne valute, ki jo imajo.

Cameron in Tyler - znana vlagatelja v ethereum

Vir: CNBC

Vitalik Buterin – ustanovitelj Ethereuma

Vitalik Buterin je ime, ki skoraj ne zahteva nobenega uvoda, še posebej za tiste, ki so dobro vajeni s kripto prostorom. Naš seznam ne bi bil popoln brez Vitalika, vodje celotnega projekta Ethereum in nedvomno najpomembnejše osebe na kriptosferi po Satoshiju Nakamotu.

Znano dejstvo je, da je Vitalik Buterin zelo premožen človek z eno največjih neto vrednosti kripto. Čeprav izumitelj še nikoli ni javno priznal, koliko ETH ima v lasti, so poročali, da je nekje decembra 2017 na Bitstamp, eno največjih kripto borz, prenesel 30.000 ETH, drugi forumi in javne objave pa Vitalika prikazujejo kot imetnika nekje približno 500.000 ETH.

Na koncu na to vprašanje ne more odgovoriti nihče razen sam Vitalik Buterin. Še bolj neverjetno je, da ko večina ljudi pomisli na Buterin, ne vidi tega premožnega človeka, temveč izumitelja ene najboljših blokchain platform, osebo, ki ji denar ni na prvem mestu, in vedno želi rešiti resnične težave znotraj kripto sfero.

G. Buterin je sodeloval na trgu kriptovalut in njihova naložba v omrežje Ethereum ni zgolj finančna. Ethereumu je posvečen kot razvijalec in vodja različnih skupin, ki svoj čas in sredstva vlagajo v izboljšanje ekosistema Ethereum.

Tako je poraba časa in truda v omrežju tudi način vlaganja vanj. Poleg tega obstaja veliko podjetij, ki se zanašajo na njegova priporočila in nasvete, da bi svoj denar vložila v razvijalce, ki delajo na vrhu Ethereuma. Več sprejemanja pomeni močnejše osnove za Ethereum, kar bi se sčasoma spremenilo v višjo ceno digitalnega sredstva ETH.

Buterin je v podobni situaciji kot Joseph Lubin. Oba sta soustanovila Ethereum in si prizadevata razširiti rešitve in projekte Ethereuma. Mogoče ne bodo vlagali velike količine denarja neposredno v ETH, vendar so si prizadevali, da bi ETH sčasoma imel večjo vrednost.

vitalik buterin

Vir: Ethereum World News

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher, hollywoodski igralec, je znan po tem, da se na splošno navdušuje nad tehnologijo. Bil je tudi eden prvih vlagateljev v tehnologije in aplikacije, kot je Airbnb in Uber, pa tudi za kriptovalute. Bil je ena prvih znanih osebnosti, ki je skočila na kripto norost in je o Ethereumu celo tvitnil leta 2014, skoraj leto dni pred prvo izdajo. Kutcher naj bi bil eden največjih vlagateljev v Bitcoin in Ethereum, čeprav uradna številka še ni objavljena.

Ashton Kutcher - vlagatelj v Ethereum

Vir: MarketWatch

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson je tudi eden od soustanoviteljev Ethereuma. Zdaj je glavni razvijalec Cardano (ADA) in Ethereum Classic (ETC). Delal je, da bi Ethereumu ponudil alternativne rešitve.

Kljub temu je zgodnji uporabnik virtualnih valut. V prostor je vstopil, ko se je z Bitcoinom trgovalo blizu 1 USD. Ko digitalna valuta preselil do 250 dolarjev se je odločil voditi druge večje projekte in s širitvijo v kriptoprostoru začeti napredovati naprej.

Omeniti velja, da je med zgodnjimi vlagatelji v Ethereum kot soustanovitelj mreže. Vendar pa ni razkril dela svojih naložb v kriptoprojekt ali tega, ali je čez nekaj časa prodal vse svoje kovance. 

Sodeloval je v velikem številu kripto projektov, zdaj pa se osredotoča na Cardano, eno največjih kriptovalut na trgu. Delo, ki ga je opravljal, je zelo pozitivno za kripto trg, kar je pomagalo povečati raven tehničnih izboljšav v kripto prostoru. Ethereum se zdaj tudi trudi konkurirati drugim omrežjem, vključno s Cardano, ki razvijalcem omogoča, da ponujajo še boljše rešitve in izdelke.

Podobno kot Lubin in Buterin je Hoskinson namesto denarja v Ethereum vložil svoj čas. Tako bi lahko zaradi njega in njegove strasti do kripto projektov zdaj imeli veliko bolj napredno mrežno in kriptovalutno industrijo. 11.

Cole je samostojni pisatelj, ki se osredotoča na kriptovalute in nove tehnologije. Prejšnji članki o Masternodes so bili objavljeni na vodilnih kripto spletnih mestih in citirani v Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map