Ark vs Lisk – Bitka za kriptovalute Proof-of-Stake

Ark vs Lisk – Bitka za kriptovalute Proof-of-Stake

Ko bo Proof-of-Stake (POS) vse bolj priljubljen v prostoru kriptovalut, bomo izvajali razčlenitve najboljših možnosti. To je naš pogled Ark in Lisk.

Ark

Ark ponuja inovativno tehnologijo veriženja blokov za uporabnike, razvijalce in zagonska podjetja. Njegov cilj je ustvariti a blockchain ki se poveže z drugimi verigami blokov za povečanje sprejetja. Ark ponuja številne primere uporabe, s čimer je prilagodljiv, prilagodljiv in prilagodljiv. Te ključne funkcije navadnim ljudem zelo enostavno uporabljajo blockchain.

Kot lahko vidite, si Ark prizadeva biti več kot le kriptovaluta. Je varna platforma, namenjena širši javnosti in ponuja storitve, potrošnike in razvijalce. Deluje tudi kot most komunikacije med verigami blokov.

Ark to imenuje tehnologija SmartBridge. SmartBridge je glavna prodajna točka Arka. Če želite SmartBridge združiti, morate v jedro Arka vdelati le majhen del kode iz drugega verižnega bloka. Novi dApp to spremembo brezhibno vključuje. Ko je koda vdelana, lahko veriga blokov sodeluje z Arkom ali s katero koli drugo verigo blokov, ki omogoča »pametno premostitev

modra

Vir: https://ark.io/

Značilnosti Ark

Hitro

Blokovno omrežje Ark se ponaša z 8-sekundnim blokovskim časom in je eno najhitrejših omrežij v industriji.

Porazdeljeno

ARK uporablja modificiran mehanizem soglasja DPoS (delegirano dokazovanje stave). Soglasni algoritem DPoS zahteva, da imetniki kovancev glasujejo za “delegate”, ki so nato odgovorni za potrjevanje transakcij in vzdrževanje verige blokov. To je prvi predstavil BitShares, ki so ga kasneje sprejeli Lisk, Crypti in Ark.Naloga vozlišča ARK je voditi omrežje blokov verige ARK in si prislužiti nagradne točke, tako kot rudarji Bitcoin.

Razširljivost

Glavni cilj ARK je obravnavati ključno vprašanje za večino blockchain projektov – razširljivost. Njegov cilj je vzdrževanje zelo razširljive verige blokov. Z uporabo funkcije SmartBridge po meri lahko uporabniki nepomembne funkcije raztovorijo na več stranskih verig. To omogoča razširljivost, hkrati pa ohranja natančnost in hitrost glavne verige blokov ARK.


Odprtokodno

ARK-ov ekosistem je popolnoma odprtokodni projekt veriženja blokov, ki uporabnikom pomaga pri izdelavi lastnih pametnih mostov in drugih decentraliziranih aplikacij. Vse gostuje naprej GitHub za udobje uporabnikov.

Namizna denarnica

Arkova namizna denarnica je zasnovana za vse večje namizne operacijske sisteme. Denarnica ARK ustreza vodilnim varnostnim standardom v industriji in je združljiva z Ledger Nano S. Denarnica Ark se sinhronizira z drugimi vrstniki v omrežju, ne da bi bilo treba prenesti celotne podatke verige blokov.

Z uporabo denarnice Ark ni potrebe po sinhronizaciji in z 8 sekundami časa potrditve bloka lahko uporabniki dejansko vidijo transakcijo v skoraj realnem času! Uporabnik mora preveriti, ali je transakcija potrjena po 30 minutah.

Povezava Arka z drugimi verigami blokov mu daje velik potencial. Ekipa je pokazala veliko odločnost, da bo ustvarila projekt s stabilno in močno rastjo. Ark je morda eden najboljših nakupov letos.

Lisk

Lisk se je rodil leta 2016 in je vilica Crypti. Dva ustanovitelja, Max in Oliver, sta nekoč delala v podjetju Crypti. Niso se strinjali z nadaljnjo razvojno usmeritvijo Crypti in so ustanovili ekipo, ki je razvila Lisk

lisk 2

Vir: https://lisk.io

Značilnosti Liska

Lisk je prva resnično modularna kriptovaluta, ki temelji na stranske verige. Glavna prednost stranskih verig je v tem, da varujejo omrežje pred upočasnitvijo, kot v primeru, ko pošiljatelji neželene pošte izvajajo goljufive transakcije.

Veriga je operacionalizirana, da se ohrani prožnost in učinkovitost “glavne verige” ter reši problem prezasedenosti omrežja pri velikih količinah transakcij. Stranske verige so pritrjene na glavno omrežje verig blokov. Vse obsežne transakcije je mogoče postaviti na stransko verigo in tako ne ovirati glavne verige blokov.

Dogovor o soglasju: Delegirani dokaz o deležu (algoritem DPoS)

LISK je mehanizem soglasja, ki temelji na DPoS. Konsenz o tem pristopu je ustvaril Bitshares ekipo. Če ne veste, kaj je DPoS, gre za potrdilo o lastništvu. Preprosto povedano, kot Steemit Priča System, vsaka oseba, ki ima žeton, glasuje za predstavnika in se odloči, kako ustvariti nov žeton. Lahko ga obravnavamo tudi kot supernodo, ki ima popolnoma enake pravice. Podobno je a parlamentarni sistem ali kongres. Če svojih nalog ne morete opravljati, ne boste ponovno izvoljeni.

Vse žetone Liska odda izbrani 101 skrbnik in samo žetone je mogoče uporabiti za prejemanje dividend od skrbnika.

Na splošno je Lisk zasnovan za razvoj dApp. Zato je eden od ciljev Liska postati de facto za blockchain aplikacije in storitve. Med konkurenco sodi tudi Ethereum, Tezos, EOS, in Valovi.

Prav tako je pomembno omeniti, da je bila Lisk prva kriptovaluta na osnovi JavaScript. Razvijalci Lisk so izbrali ta programski jezik, da bi olajšali razumevanje tehnologije veriženja blokov – zlasti za začetnike.

stran izdelka lisk

Vir: https://lisk.io

Zaključek

Tako Ark kot Lisk imata zelo trdne osnove, ki jim omogočajo dolgoročno sposobnost preživetja. Vaša izbira je lahko odvisna od različnih dejavnikov, vključno z vašim primerom uporabe in željami. Vse skupaj je treba upoštevati, da so sistemi in protokoli, ki stojijo za posameznim projektom veriženja blokov, v nenehnem razvoju. Tisti, ki mu trenutno manjka bistvena funkcija, bo morda že čez nekaj mesecev uvedel izboljšave. Na splošno imata tako Ark kot Lisk velik potencial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map