Coinbase Pro v primerjavi z Binance: Pregled

Če ste že trgovec s kripto, potencialni trgovec ali zgolj privrženec kripto, se zagotovo več kot zavedate Coinbase Pro vs. Binance razprava – saj sta dve največji borzi kriptovalut na svetu. Trenutno je svetovni kripto trg vreden več kot 250 milijard dolarjev, kar velik del trga pa pokrivata ti dve platformi, kar kaže na njihov pomen v kripto industriji.

Obe platformi sta namenjeni tako kriptnim trgovcem, kot izkušenim in tistim, ki so novi v obrti, ko naredijo prve korake v svet kripto trgovanja..

V tem članku bomo primerjali obe menjavi z uporabo številnih dejavnikov, in sicer sprejete valute, zaračunane provizije, podpora strankam, varnost itd. Pred tem pa si oglejmo kratek pregled obeh platform.

Coinbase Pro v primerjavi z Binance: Pregled

Binance

Borzo Binance sta leta 2017 ustanovila Zhao Changpeng in Yi He. Sedež podjetja je na Malti, pisarne pa ima tudi na Tajvanu, Japonskem in Kitajskem. Oba ustanovitelja sta kripto kariero začela na borzi OKCoin.

Borza je kripto-kripto-izmenjava, kar pomeni, da povezuje kupce s prodajalci za kripto trgovanje. Ima tudi svojo kriptovaluto, imenovano Binance Coin (BNB). Platformi je julija 2017 z ICO uspelo zbrati 15 milijonov dolarjev.

Znano je po tem, da je najboljšim trgovcem podelil kul nagrade. V preteklosti so cene vključevale MacBook, iPhone in Mercedes-Benz. Trenutno ekipa v podjetju Binance išče partnerje, ki bi skupaj oblikovali milijardni investicijski sklad.

Coinbase Pro

Trgovanje s kriptovalutami kot začetnik je lahko strašljivo – to je glavni razlog Coinbase je bil ustanovljen. Platforma je uporabniku prijazna in enostavna. Večina trgovcev uporablja to platformo pri trgovanju z digitalnimi valutami kot začetniki, vendar za isto zaračuna provizijo.

Sedež podjetja, ki sta ga leta 2012 ustanovila Brian Armstrong in Fred Ehrsam, ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji..

Leta 2017 je Coinbase postal samorog, s čimer je postala prva kripto borza, ki je dosegla oceno v višini milijarde dolarjev.

Poleg tega je Brian Armstrong je bil uvrščen na 10. mesto na Forbesovem seznamu najvplivnejših mladih v poslu.

Coinbase Pro je leta 2015 objavil Coinbase in je namenjen predvsem izkušenim trgovcem. To je odlična alternativa za bolj izkušene trgovce. Transakcije na platformi so takojšnje in cenejše. Če pa se naučite tega trika, vam na platformi ni treba plačati nobene transakcijske provizije.

Coinbase Pro v primerjavi z Binance: kako se primerjajo

Struktura pristojbin

Med trgovanjem na borznih platformah se plačujejo tri vrste provizij; provizija za dvig, provizija za trgovanje in provizija za polog.

Binance ponuja svoje storitve po zelo nizki tarifi. Zanimivo je, da za vse posle na borzi zaračuna le 0,1% provizije. Poleg tega Binance ne zaračuna provizije za nakazila ali dvige.

V nasprotju s tem Coinbase Pro ponuja tudi nizke provizije, čeprav so lahko nekoliko visoke, se gibljejo med 0,1% in 0,25% za trgovce s prevzemi, za trgovce z izdelovalci pa ponuja nič. Vendar vam ni treba plačevati provizij za trgovanje, dokler razumete, kaj počnete. Platforma svojim trgovcem omogoča različna naročila, in sicer omejena, stop-limit in tržna.

Valutne storitve

Binance ne ponuja fiat trgovanja. Kljub temu ponuja širok nabor kriptovalut, s katerimi je mogoče trgovati med seboj v primerjavi s Coinbase Pro. Nekateri kripto kovanci, ki jih podpira borza, vključujejo EOS, Cardano, NEO, Lisk, Steem, Gifto, Bitcoin, USDT, Ethereum, Binance Coin in še veliko več.

Po drugi strani Coinbase Pro ponuja široko paleto fiat in kripto parov za Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP, ZRX, ETC, BAT, MANA, LOOM, DNT in CVC. Čeprav je borza dobro znana po portfelju majhnih valut, v prihodnosti načrtujejo razširitev njenega altcoin bazena. Zanimivo je, da je borza leta 2018 dodala osem novih kovancev.

Varnost

Obe borzi uporabljata dvofaktorsko avtentikacijo za zaščito uporabniških računov. To je sistem, pri katerem ima vsak račun dve vrsti gesel. Drugi pa se pošlje na uporabnikov mobilni telefon ali ustvari aplikacija, kot je Google Authenticator..

Ni jasno, kako Binance upravlja z denarjem svojih strank, in to mnoge stranke skrbi. Junija 2018 so uporabniki platforme poročali o manjkajočih sredstvih po načrtovani nadgradnji sistema. Binance se je bil prisiljen opravičiti in ponudil 70-odstotni popust na provizije za trgovanje zaradi težav, ki jih je povzročila posodobitev.

Marca lani so hekerji ukradli podatke o prijavi uporabnikov in poskušali oropati borzo. Sistem je zaznal kramp in ga ustavil. Noben uporabnik ni izgubil sredstev, sredstva hekerjev pa so bila namenjena v dobrodelne namene.

Vendar je bila 7. maja 2019 izmenjava ponovno usmerjena in je tokrat izgubila 7.074 Bitcoinov, trenutno vrednih okoli 54 milijonov dolarjev.

Z izjemo zadnje kršitve je bila varnostna skupina platforme pohvaljena, ker je denar svojih uporabnikov zaščitila pred hekerji.

Coinbase Pro je regulirano podjetje, pri katerem sredstva kupcev zavaruje FDCI, medtem ko je 98% kripto sredstev shranjenih v hladilnicah.

Zlonamerni zunanji predvajalnik platforme ni vdrl ali jo kakor koli ogrozil.

Na splošno imata obe platformi boljše varnostne evidence kot večina drugih borz, vendar je Coinbase Pro boljši, saj je bolj odprt in odkrit, kje hrani uporabniška sredstva.

Pomoč strankam

Številnim borzam so očitali, da imajo slabe storitve za stranke. Na žalost se morata Coinbase Pro in Binance izboljšati tudi na tem področju. Nobena platforma na svojem domačem spletnem mestu nima možnosti podpore za klepet v živo. Obe borzi raje komunicirata s strankami po e-pošti. Čeprav ponujajo storitve “SupportBot” za splošna vprašanja.

Storitev podpore strankam Binance je lahko počasna, ko je menjava zasedena, vendar je na voljo v štirih različnih jezikih (angleščini, japonščini, korejščini in kitajščini), zato vsaj poskušajo.

Coinbase Pro potrebuje 2-3 dni, da odgovori na e-poštna vprašanja strank. Na borzi je podroben razdelek s pogostimi vprašanji, ki se mnogim trgovcem zdi koristen. Poleg tega ima telefonsko linijo za pomoč, vendar ima sedež le v ZDA, zato je mednarodnim uporabnikom težko dostopati.

Prijaznost do uporabnika

Coinbase Pro ponuja nekoliko bolj kompakten vmesnik, ki združuje grafikon cen, gumbe za nakup / prodajo, naročila knjig in naročila ter zgodovino trgovine na eni strani.

To uporabnikom omogoča hitro analizo podatkov, ne da bi morali preklopiti na drug zaslon. Oddelek za podporo uporabnikom prikazuje, kako lahko izvedejo skoraj takojšnje bančno nakazilo. Sredstva z računa Coinbase lahko nakažete brezplačno. Kar zadeva dvige, obstaja omejitev 10.000 USD na dan.

Binance ima dve uporabniški nastavitvi: osnovno in napredno. Basic je naprednejši za začetnike. Vendar bolj izkušenim trgovcem na preprost in jasen način ponuja vse informacije in funkcije, ki jih potrebujejo.

Končna sodba

Trgovanje z digitalnimi valutami za začetnike je lahko strašljivo, moteče in drago. Kot taka je ključnega pomena izbrati pravo menjavo.

Binance in Coinbase Pro sta odlična izbira za bolj izkušene trgovce, vendar priporočamo, da začnete s programom Coinbase Pro, nato pa preklopite na Binance. 

Vse skupaj sta odlični in sta med najboljšimi v panogi. V razpravi Coinbase Pro vs. Binance sta lahko oba zmagovalca!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map