Decred vs Neblio – Bitka pri žetonih PoS – 2. del

Decred je avtonomna virtualna valuta z žetonom DCR. Projekt so 8. februarja 2016 začeli nekdanji razvijalci Bitcoin Core, ki so hrepeneli po poštenem sistemu preverjanja in ravnotežja med razvijalci, rudarji in uporabniki.

Ustvarjen je bil z glavnim ciljem rešiti vprašanje upravljanja Bitcoin-ovih blokovnih verig. Razvijalci so želeli, da se moč enakomerno porazdeli po omrežju.

Želeli so, da imajo rudarji, razvijalci in vlagatelji enako moč in vpliv. Zato so pripravili odprtokodni projekt, ki pušča več vidika prihodnosti kriptovalut v rokah uporabnikov.

Centralnega organa za odločanje ni. Zainteresirane strani so tiste, ki pravila določajo z glasovanjem.

Po drugi strani pa se Neblio opredeljuje kot blockchain rešitev, ki se osredotoča predvsem na spodbujanje tehnoloških inovacij v podporo potrebam velikih podjetij. Njegova platforma je intuitivna. Olajša hitro sprejemanje dApps, ki deluje v omrežju enakovrednih računalnikov in ne v enem samem računalniku.

Dekretno soglasje

The Decred Za sistem je značilen hibridni sistem soglasja, ki združuje Proof-of-Work in Proof-of-stake. Cilj je najti ravnovesje med željami rudarjev in željami uporabnikov s svojim hibridnim mehanizmom soglasja.

Medtem ko rudarji DCR še vedno ustvarjajo nove bloke, potrebujejo odobritev zainteresiranih strani, preden so nagrajeni. Iz tega razloga ni mogoče blokirati operacij Decred blockchain zaradi nedelovanja rudarjev. To pomeni, da imajo sodelujoči v PoS ali zainteresirane strani večjo moč kot rudarji.

Omrežje Decred ima čas blokade 5 minut, medtem ko ima Bitcoin čas blokade približno 10 minut. Provizije za transakcije družbe Decred so prav tako precej nižje od Bitcoinov. Decred uporablja algoritem zgoščevanja Blake-256 in programski jezik Go.

Skupnost Decred

Skupnost Decred je v središču projekta. Vsakdo, ne glede na to, koliko Decred ima v lasti, ima pomembno besedo pri vseh odločitvah o prihodnosti projekta. To pomeni, da večje odločitve ne pripadajo le majhnemu številu velikih rudarskih podjetij ali ustanoviteljev. Zainteresirane strani morajo odobriti vse večje spremembe v PoS. Z mrežo Decred imajo glas tudi drugi člani skupnosti, ki sprejemajo nefinančne odločitve.

Token in tržna kapitalizacija

Žeton za Decred se imenuje DCR in ima vrednost okoli 60 dolarjev s tržno kapitalizacijo blizu 465 milijonov dolarjev. Po podatkih CoinMarketCap.com ima obseg 2,8 milijona dolarjev in skupno oskrbo 8 milijonov dolarjev.

Podobno kot pri Bitcoinu je bila meja žetona DCR določena na 21 milijonov enot. Vnaprej pridobljeni žetoni sestavljajo 8% celotne ponudbe. Začelo se je “airdrop” za hitro in množično širjenje valute. To pomeni, da je bilo določeno število žetonov brezplačno razdeljeno naključnim ljudem.

O Nebliji

Neblio je platforma blockchain naslednje generacije, ki je bila ustanovljena v prvem četrtletju 2017. Je ena redkih platform, ki tehnologijo blockchain vključuje v poslovne aplikacije. Eddy Smith in Ann Jackson sta pozdravila briljantna vodila uspeha tega projekta.

Eddy Smith je računalničar in ima skoraj deset let izkušenj z razvojem programske opreme. Ann Jackson ima MBA in je odgovorna za poslovanje projekta.

Nebiojeve značilnosti

Neblio lahko štejemo za mrežo decentraliziranega omrežja vozlišč P2P, ki si izmenjujejo informacije in jih nato shrani v nespremenljivo porazdeljeno knjigo. Vsako vozlišče kopira in shrani enako kopijo knjige. Tu je nekaj njegovih edinstvenih lastnosti:

  • Uporablja obrazec za soglasje Proof of Stake.
  • Služi kot komunikacijski kanal za naprave, ki temeljijo na IOT.
  • Zagotavlja varno in preverljivo upravljanje podatkov. Informacije so decentralizirane, dostopne in varne.
  • Velikim podjetjem ponuja široko paleto možnosti načrtovanja in gradnje dApp.
  • Ima enostaven uporabniški vmesnik.

Podatkovne zbirke Neblio

Za razliko od drugih digitalnih valut, ki uporabljajo običajno shranjevanje baz podatkov, Neblio uporablja napredne module, ki dajejo večje koristi, kot so:

  • Poenostavljeno upravljanje zapisov.
  • Lažje revidiranje.
  • Varnejše preverjanje življenjskega cikla.

Vozlišča Neblio so med seboj povezana z uporabo blokov za posredovanje. Vsako posamezno vozlišče ima enako natančno kopijo celotne zgodovine transakcij blockchain. To posledično poveča zmogljivost dApp, zgrajenega v omrežju Neblio.

Neblio ponuja številne storitve, ki naj bi delovale kot “vse na enem mestu” za uvajanje tehnologije blockchain, vključno s svetovalnimi storitvami Blockchain, paketom API Neblio in razvojem zasebnih blokov..

Nebilino varovanje

Podobno kot druge platforme, kot sta Bitcoin in Ethereum, je tudi Neblio decentraliziran. Zaradi soglasja PoS in decentralizirane narave so uspešni napadi hekerjev na omrežje tako rekoč nemogoči.

Token in tržna kapitalizacija

Žeton projekta Neblio se imenuje Nebl in ima danes vrednost okoli 4,00 USD. Sredi januarja je dosegel vrhunec z vrednostjo skoraj 50 dolarjev.

Trenutno je na 146. mestu v CoinMarketCap s tržno kapitalizacijo okoli 54 milijonov ameriških dolarjev..

Primerjalna tabela

 

Decred

Neblio

Simbol

DCR

Nebl

Algoritem

Blake256 X
Konsenz

PoW / PoS

PoS

Uvrstitev

30.

145

Cena

56,18 USD

3,87 USD

Tržna kapitalizacija

431.217.571 USD

51.470.494 USD

Glasnost

5.702.500 USD

2.209.990 USD

Dobava

8.096.230 DCR

14.060.372 NEBL

Končne misli

Medtem ko bodo mnogi primerjali značilnosti kriptovalut tako Decred kot Neblio, je resničnost, da gre za zelo različna projekta. Imajo tudi različne namene. Cilj Decred je prevzeti pooblastila za odločanje velikih rudarskih podjetij in jih dati zainteresiranim stranem. Vsakega uporabnika spodbuja k sodelovanju pri izboljšanju sistema. In ker imajo vse zainteresirane strani popoln nadzor nad sistemom in se z njimi ravna enako, lahko veliko hitreje sprejemajo odločitve. Tudi trde vilice ne bodo več v redu.

Primarni cilj Neblio je, da tehnologijo veriženja blokov olajša uporabo in jo integrira v poslovna podjetja. Razvijalci v velikih podjetjih morda nimajo potrebnega usposabljanja za izvajanje tehnologije veriženja blokov. Neblio se osredotoča na poenostavitev tega postopka, tako da podjetjem omogoča enostavno oblikovanje aplikacij blockchain v številnih programskih jezikih, kot so Python, Ruby, Go, JavaScript itd..

Če se vam je članek zdel zanimiv, lahko preberete 1. del Bitke za žetone PoS.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map