Kaj je IOTA (MIOTA) in zakaj so vsi nori na to

IOTA (MIOTA), okrajšava od Internet of Things Application, je platforma, ki predlaga revolucionaren način obdelave transakcij in prenosa podatkov med napravami IoT.

Kaj je IOTA?

Blockchain tehnologijo uporablja veliko število kriptovalut in projektov, ki delujejo v industriji. Vendar IOTA deluje z drugačnim pristopom, s katerim želi odstraniti potrebo po blokih, s čimer izboljša razširljivost in odpravi potrebo po provizijah. Na primer, Bitcoin transakcije trenutno obdelujejo rudarji v skupinah, imenovanih bloki, in obstaja omejitev, koliko transakcij lahko obdela omrežje.

Dejansko ima Bitcoin konsenzni algoritem, imenovan Proof-of-Work (PoW), v katerem rudarji preverjajo transakcije z zmogljivimi računalniki, znanimi kot ASIC. Te rudarske dejavnosti so zelo drage in porabijo velike količine energije, kar skrbi številne navdušence in posameznike po vsem svetu. Bitcoin rudarji zaslužijo nagrade za to delo, ki ga opravljajo. 

Hkrati obstajajo tudi druga blockchain omrežja, ki delujejo s soglasnim algoritmom, znanim kot Proof-of-Stake (PoS). Namesto da bi omrežja zavarovali z rudarji ASIC, omrežja PoS uporabnikom omogočajo, da v svoje omrežje vložijo del svojih kovancev, da potrdijo transakcije in si prislužijo nagrade.

Za razliko od večine projektov, ki temeljijo na verigi blokov, IOTA omogoča vsakomur, da odda transakcijo, če sta preverjeni še dve predhodni transakciji. To pomeni, da v IOTA ni osrednje knjige in zato rudarjem ni treba dejansko napajati omrežja. Tako se način delovanja IOTA razlikuje od tega, kako tradicionalna omrežja verig blokov trenutno delujejo na trgu.

Vse to je mogoče zaradi tehnologije, imenovane “Tangle”, ki je v bistvu DAG, okrajšava od Directed Acyclic Graph. Ta razdeljena knjiga zagotavlja, da so naprave interneta stvari v omrežju odgovorne za medsebojno preverjanje transakcij.

Zaplet

Tangle je ena najbolj revolucionarnih in zanimivih lastnosti IOTA-e. Kot smo že omenili, Tangle temelji na podatkovni strukturi, ki se imenuje Directed Acyclic Graph (DAG). To pomeni, da bo oseba ali podjetje, ko želi izvesti transakcijo, morala odobriti dve predhodni transakciji v omrežju z energijo, ki jo zagotavlja naprava, iz katere se transakcija obdeluje. 

S tem novim sistemom se omrežje morda lahko širi in postane bolj razširljivo, ko raste. Več kot je posameznikov in podjetij, ki sodelujejo v ekosistemu, hitreje in razširljivejše bo omrežje.

Druga blockchain omrežja zahtevajo, da rudarji obdelajo te transakcije in porabijo velike količine energije. Skozi Tangle bodo udeleženci sami omrežju priskrbeli majhen PoW. Medtem ko so druga omrežja preobremenjena, saj povečujejo število transakcij in uporabnikov, IOTA postane veliko bolj konkurenčna in hitrejša.

To ne povzroči samo hitrih transakcij, saj je Tangle sposoben tudi obdelati mikroplačila ali nano plačila, kot jim pravijo tudi, med napravami IoT.

Tradicionalna kriptovalutna omrežja še niso pripravljena za podporo aplikacijam na ravni podjetja. Ustvarjalci IOTA menijo, da je nujno treba ustvariti vključujoče kripto omrežje brez dovoljenj, ki bi ustrezalo zahtevam, ki trenutno obstajajo na trgu..

Preko Tangle bodo naprave IoT povezane s prekinitvenimi omrežji, ki jim bodo omogočala učinkovitejše in stroškovno ugodnejše transakcije. Namesto da uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, delajo skozi tok posameznih transakcij, ki so med seboj povezane in ustvarjajo celotno omrežje.

Zaplet

Kako IOTA izboljšuje razširljivost

Za začetek je pomembno omeniti, da IOTA ne temelji na blockchain tehnologijah. Ekipa, ki stoji za IOTA, je ustvarila Tangle, sistem, ki je odgovoren za konsenz. Konsenz je dosežen na podlagi spleta preverjanj. Skratka, vsaka transakcija je neposredno povezana z dvema transakcijama, ki ju je predhodno preverila, in bo sčasoma povezana s prihodnjimi operacijami, ki jo preverjajo.

Sistem odpravlja potrebo po blokovnem rudarjenju in posledično rešuje problem razširljivosti, ki je običajno povezan z večino blockchain sistemov.

Zakaj je IOTA brezplačna za uporabo

Odsotnost honorarjev je ena najpomembnejših lastnosti IOTA-e. To napravam IoT omogoča, da z zelo visokimi frekvencami trgujejo z majhnimi delci valute. Vsakdo v omrežju prispeva k njegovi računalniški moči, zato so stroški njegove uporabe neskončno majhni.

V bistvu je edini strošek tisti, ki je potreben za napajanje naprave za preverjanje dveh drugih transakcij. Zahvaljujoč Tangle je IOTA bolj razširjen kot kateri koli drug sistem, ki temelji na verigi blokov.

M2M transakcije

Eden od glavnih ciljev ekipe je ustvariti platformo za prehod med transakcijami stroj-stroj. Internet stvari je danes že velika stvar in bo v naslednjem obdobju zagotovo pokazal še večjo rast. Ker ima bogate izkušnje na področju IoT, ekipa razume pomen dodeljevanja virov.

Z IOTA lahko naprave kupijo vse vire, potrebne za čim bolj učinkovito delo, in jih prodajo ali delijo, če niso potrebne.

Ekipa

Kot že omenjeno, ekipa je sestavljen iz več posameznikov z bogatimi izkušnjami na področju IoT. Najvidnejše ime je ime ustanovitelja, Serguei Popov, profesor matematike z močnim poudarkom na teoriji verjetnosti.

Sergey Ivancheglo in Dominik Schiener sta še dve veliki imeni, ki sta uvedli protokol IOTA. Prvi naj bi bil tudi ustanovitelj podjetja NXT, drugo odprtokodno plačilno omrežje, ki temelji na kriptovaluti, prvotno predstavljeni pod psevdonimom BCNext.

Skupina je vse žetone IOTA razdelila prek industrijskega standarda ICO. Skupni zbrani znesek je znašal okoli 584.000 USD, del pa je bil uporabljen za ustvarjanje Fundacija Iota v Nemčiji, institucija, odgovorna za razvoj projekta.

ekipo

V vsakem posameznem podjetju ali organizaciji je ekipa, ki stoji za glavnimi projekti, eno najbolj dragocenih sredstev. Če bi delali v različnih pogojih, z izkušnjami na trgu in v drugih panogah, bi lahko spodbudili posvojitev, povečali ozaveščenost in pomagali projektu virtualne valute še bolj razširiti.

Kako kupiti IOTA (MIOTA)

Kriptovaluta je bila predstavljena 11. junija 2016, skupna ponudba kovancev pa je 2.779.530.283. IOTA je najmanjša možna enota žetona in je zaradi velikega števila žetonov na večini borz navedena kot MIOTA (1.000.000 IOTA).

Z IOTO lahko trgujete na nekaterih najbolj priljubljenih kripto borzah, kot je Binance, Bitfinex, V redu, Coinone, Izdrži, in Huobi. Več informacij je na voljo na CoinMarketCap.

Ena izmed najboljših platform za nakup te digitalne valute je Binance. Ta borza kriptovalut je ena največjih na svetu in na trgu kriptovalut deluje od leta 2017. 

Ta izmenjava kriptovalut omogoča uporabnikom nakup široke palete digitalnih sredstev. Platforma je znana po tem, da ima eno najboljših likvidnosti za altcoin na svetu. Binance ima drugo največjo likvidnost za IOTA v celotnem ekosistemu in predstavlja več kot 27,5% celotnega obsega trgovanja, povezanega s to kripto valuto.. 

Na voljo so trgovalni pari IOTA / BNB, IOTA / BTC, IOTA / ETH in IOTA / USDT. Najhitrejši način za pridobitev te virtualne valute je nakup BNB, BTC ali ETH s kreditno kartico in zamenjava prejetih sredstev za IOTA. IOTA predstavlja 0,2% celotnega obsega trgovanja na Binance.

Preteklost, sedanjost in prihodnost IOTA

Kot pri vseh tovrstnih inovativnih projektih je tudi pri IOTA opazen precejšen delež tehničnih težav in kritik. Skupina na MIT je objavila Članek v katerem so opisali svojo temeljito preiskavo IOTA. Največje odkrito vprašanje je dejstvo, da je ekipa IOTA razvila lastno kriptografsko zgoščevalno funkcijo, ki je v bistvu ustvarila kriptografski sistem iz nič..

Ker učinkovita kriptografija zahteva dolgo obdobje razvoja in testiranja, je to povzročilo velike pomisleke glede Varnostne ranljivosti IOTA. Ekipa je od takrat to težavo odpravila; vendar je ta položaj privedel do nestabilnosti cen za žeton IOTA.

IOTA prinaša na mizo veliko navdušenja nad uporabo tehnologije, ki bi nekoč lahko spremenila svet IoT in naše vsakdanje življenje skupaj z njim. Res je, da je tehnologija dokaj nova in je treba opraviti še veliko več testiranj, toda če bo ekipa uspela izvesti celo polovico tistega, za kar strelja, bi lahko IOTA postala naslednji pomemben napredek v kriptosferi.

Dejstvo, da je IOTA prilagodljiva in ne zahteva provizij, bi moralo biti dovolj, da pritegne pozornost pametnih vlagateljev. Tako kot večina tovrstnih odločitev mora tudi potencialna naložba temeljiti na ustreznih raziskavah in osnovnem razumevanju, kaj ponuja platforma.

Značilnost

Cena IOTA

Kriptovaluta IOTA je trenutno 19. največja na trgu po podatkih CoinMarketCap. Prav tako ima oceno 731 milijonov dolarjev in ceno 0,26 dolarja na kovanec. Vendar se s to virtualno valuto ni vedno trgovalo na enak način. Tako kot druga digitalna sredstva je tudi IOTA doživela nestanovitnost. 

IOTA je najvišjo ceno dosegla decembra 2017, ko je presegla 5,55 USD. Kar zadeva BTC, je navidezna valuta decembra istega leta dosegla 0,00044686 BTC. Vendar pa je leta 2018 sledil medvedji trg, kar je vplivalo na večino digitalnih sredstev po vsem svetu. Dejansko je virtualna valuta decembra 2018 padla na 0,2 USD, kar je v samo enem letu znižalo 96,3%. Kar zadeva BTC, je IOTA dosegla najnižjo točko pred nekaj tedni, ko se je trgovalo z okoli 0,00002126 BTC na kovanec. 

Glede prihodnosti digitalne valute bo pomembno razumeti, kako bo ekipa, ki stoji za njo, širila primere uporabe. Poleg tega bi lahko bilo zelo drago, če bi digitalna valuta zajela podjetja po vsem svetu, ki bi izkoristila rešitev Tangle. 

Njena cena bo nihala glede na trende na trgu makrokriptovalut in ob upoštevanju različnih dogodkov, ki bodo vplivali na to digitalno sredstvo. 

Partnerstva

IOTA sodeluje in sodeluje s številnimi različnimi podjetji po vsem svetu. Glede na Arhiv IOTA, obstajajo univerze, letalske družbe, energetske družbe, banke in druge korporacije, ki delajo ali kažejo zanimanje za IOTA. 

Nekatera podjetja vključujejo Accenture, Audi, American Airlines, Banco Santander, BBVA, DZ Bank, Infosys, KPMG, NVIDIA, Refunite in številna druga.. 

Na primer Accessec predstavljeno svoj IOTA CarWallet na 5. konferenci VDI o kibernetski varnosti vozil, ki kaže, da obstaja jasen primer uporabe IOTA v avtomobilski industriji. Poleg tega so objavili tudi članek o tem, kako lahko digitalni pacienti povečajo svojo zasebnost prek IOTA. 

Obiščite 5. #VDI Konferenca na temo #Spletna varnost za # Vozila pri #Hilton v #Duesseldorf. Več informacij najdete tukaj: https://t.co/sqDLxkDVZW @VDI_Tagungen

– accessec GmbH (@AccessecG) 10. julij 2019

Poleg tega, Den Norse Bank gostila srečanje s svojimi partnerji, med katerimi so Entra, DNV GL Veracity, IOTA Foundation in številni drugi deležniki. Poleg tega je DNB ASA s fundacijo IOTA podpisala memorandum o soglasju (MoU) za sodelovanje pri raziskovanju novih inovacij v tehnološki krajini.. 

Na koncu Deutsche Bahn išče tudi razvijalca programske opreme ali poslovnega inženirja s praktičnimi izkušnjami na področju IOTA. Podjetje je ustanovilo ekipo za veriženje blokov, ki deluje za iskanje rešitev za izzive, s katerimi se podjetje trenutno sooča. 

Nekatera od teh partnerstev so imela trenutni vpliv na ceno tega digitalnega sredstva. To je IOTA omogočilo, da je eno najbolj priznanih omrežij na kripto trgu.

Zaključek

V tem članku ste lahko videli, katere so glavne lastnosti in značilnosti tega kripto omrežja in kako deluje ekipa, ki stoji za njim, da bi IOTA postala revolucionaren projekt.

Čeprav njegova cena zaostaja v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi (IOTA je bila med prvih 10 digitalnih valut in je zdaj blizu 20. mesta), imata organizacija in skupnost potencial, da IOTA pripelje do številnih drugih podjetij po vsem svetu.. 

Trenutno je veliko podjetij in institucij, ki so pokazale zanimanje za IOTA in delujejo vzporedno s fundacijo IOTA, da bi lahko izkoristile prednosti Tangle in IOTA ekosistema.

Dodatni kontaktni podatki in informacije PIOTA:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map