Kaj je pospeševalnik transakcij Bitcoin?

Transakcije z Bitcoin (BTC) lahko postanejo zelo počasne, če je omrežje preobremenjeno. Zato lahko pospeševalnik transakcij Bitcoin pomaga pri tej težavi. V tem priročniku bomo z vami delili vse informacije, ki jih morate imeti o tem, kako deluje pospeševalnik bitcoin transakcij.

Preobremenjenost Bitcoin omrežja

Bitcoin omrežje uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje transakcij. Lahko pošljete BTC, rudarjem plačate majhno provizijo in sredstva prenesete na drugo osebo. Čeprav bi to trajalo le nekaj minut in stalo manj kot 2 USD, ni vedno tako.

V obdobjih, ko trg naraste ali ko se obdela veliko transakcij, postane mreža preobremenjena. Ko se to zgodi, imetniki Bitcoinov raje uporabljajo druga omrežja, kot sta Litecoin (LTC) ali Ethereum (ETH). V teh dveh omrežjih so transakcije hitrejše in tudi cenejše, kar je lahko prednost.

Zato ljudje uporabljajo pospeševalnik Bitcoin transakcij. Za hitrejše pošiljanje nakazila BTC. Vendar to ni edina dobra stvar brezplačnih storitev pospeševalnika transakcij Bitcoin. V naslednjih razdelkih boste lahko dobili vse potrebne informacije o tem.

Kaj je pospeševalnik transakcij Bitcoin?

Bitcoinov pospeševalnik transakcij vam omogoča, da razumete, katera je optimalna cena, po kateri bo vaša transakcija obdelana v najkrajšem času. Ko pošljemo nakazilo BTC, lahko izberemo pristojbino, ki jo plačujemo. Višja kot je provizija, lažje bomo našo transakcijo vključili v naslednji blok.

Kot smo pojasnili v našem vodiču za Bitcoin Mempool, rudarji izberejo prenose z najvišjimi provizijami. To jim omogoča obdelavo tistih transakcij, ki bi jim zagotovile največji zaslužek. Vendar ni mogoče zagotovo vedeti, kakšno višino pristojbin mora uporabnik plačati, da se prenos uspešno obdela..

Z brezplačnim pospeševalnikom transakcij Bitcoin boste lahko poslali svojo transakcijo in bili prepričani, da bo obdelana v najkrajšem možnem času. Upoštevajte, da rudarji transakcij z zelo nizkimi provizijami morda sploh ne bodo obdelali. V nekaterih primerih pa lahko mine nekaj dni, preden jih poberejo rudarji.

Da bi pospeševalnik transakcij Bitcoin deloval, morajo uporabniki plačati majhno pristojbino za obdelavo. Če je storitev brezplačna, se boste lahko le izognili plačilu pristojbin. Prenosi bodo obdelani hitreje.

V mnogih primerih storitve pospeševalnika transakcij Bitcoin zagotavljajo rudarji sami. To jim omogoča obdelavo nakazil in za to storitev prejmejo majhno plačilo. Trenutno je na trgu več pospeševalnikov Bitcoin transakcij. Nekateri bodo brezplačni, drugi pa vključujejo majhno plačilo.

BitAccelerate

BitAccelerate je ena najboljših možnosti glede časa obdelave. Ta pospeševalnik transakcij Bitcoin vam bo omogočil obdelavo vašega prenosa BTC v samo nekaj minutah. Za obdelavo prenosa bodo morali uporabniki deliti osebno izkaznico in osnovne podatke.

Večina priznanih storitev zahteva, da delite svoje zasebne podatke. Zato morda ne bi bila odlična rešitev za uporabnike, ki cenijo njihovo zasebnost. Čeprav je to le eden izmed pospeševalcev transakcij, pri katerem uživajo uporabniki Bitcoinov, je lahko odlično orodje, če morate poslati hiter prenos BTC.


BTC.com

BTC.com je naslednji brezplačni pospeševalnik Bitcoin transakcij. Ta rešitev bi povečala možnosti, da se vaš prenos doda v naslednji blok, na 75%. To je precej visoko. Bitcoin bloke obdeluje Bitcoin omrežje vsakih deset minut.

BTC.com Bitcoin pospeševalnik transakcij

Tako imate 75% možnosti, da vam sredstva dostavijo v naslednjih desetih minutah. Kljub temu morate upoštevati, da nekatere borze ali denarnice ne bi sprejele transakcije z eno samo potrditvijo. Na splošno je čakalna doba pred obdelavo transakcije 3 bloke.

Platforma trdi, da se v 4 urah možnosti vašega prenosa v blok povečajo na 98%. To je odlična novica, če želite, da vaša sredstva v kratkem času pridejo do druge denarnice.

ViaBTC

ViaBTC je morda najbolj priljubljena storitev pospeševalnika transakcij Bitcoin na trgu. Delajo že nekaj let. Te storitve so dejansko sprostili na trg leta 2017. Takrat so bile provizije za Bitcoin transakcije zelo visoke. V nekaterih primerih so presegli 50 USD na prenos. To je bilo za majhne uporabnike vsekakor nesprejemljivo.

To deluje na enak način kot pri prej omenjenih storitvah. Uporabniki se bodo morali preprosto registrirati na platformi in predložiti svoj osebni dokument. To je vsekakor nujno, saj vlade povečujejo pritisk na kripto platforme, da bi upoštevale politike KYC in AML.

Omeniti velja, da zdaj uporabnikom ponujajo možnost pošiljanja do 100 pospeškov na uro. To je torej odlična izbira, če iščete brezplačni pospeševalnik Bitcoin transakcij.

Bodite previdni

Vedno je pomembno preveriti nekatera poročila, ki jih je objavila Bitcoin skupnost v zvezi s temi storitvami. Nekatera od teh podjetij in pospeševalcev transakcij Bitcoin morda ne bodo delovala, kot trdijo, da delujejo.

Poleg tega bi v nekaterih primerih poslali transakcijo podjetju in vaša sredstva ne bi mogla prispeti. Ne pozabite, da transakcij z Bitcoin ni mogoče vrniti. Če so vaša sredstva poslana na napačno denarnico, se ne morete pritožiti.

Ko kliknete »Pošlji«, bodo vaša sredstva za vedno izginila. Če ste jih poslali v pravo denarnico, pričakujte, da jo bodo dosegla vaša sredstva. Če ste jo poslali anonimni denarnici, BTC-ja nikoli ne boste povrnili.

Prednosti in slabosti pospeševalnika transakcij Bitcoin

Obstaja več prednosti in slabosti teh kripto storitev. To je podobno kot pri drugih platformah. Pri uporabi teh storitev moramo vedno analizirati, kateri so pozitivni in negativni vidiki.

Pozitivne stvari o pospeševalniku transakcij Bitcoin:

  • Lahko so vam v veliko pomoč pri hitrejši obdelavi transakcij
  • Nekatere lahko uporabljate brezplačno
  • To je lahko zelo koristno v času, ko v Bitcoin omrežju pride do zastojev
  • Te storitve nam lahko pomagajo uporabljati BTC namesto drugih digitalnih valut
  • Lahko smo prepričani, da bodo sredstva poslana v kratkem času

Negativne stvari o pospeševalniku transakcij Bitcoin:

  • Nekatera spletna mesta zahtevajo, da predložimo osebni dokument
  • Zaradi zasebnosti morda niso dobre
  • Uporabniki se običajno pritožujejo nad storitvami, ki jih ponujajo te strani
  • Ponujene storitve morda ne bodo takšne, kot trdijo
  • Najdete lahko nekaj pospeševalnikov transakcij Bitcoin, kjer boste morali plačati

Seveda boste morali tudi razumeti, katere so vaše prednosti in slabosti. Vsak posameznik in imetnik Bitcoina ima drugačno potrebo. Zato morate narediti svojo analizo in razumeti, kateri so glavni pozitivni in negativni vidiki pospeševalnika Bitcoin transakcij.

Časi obdelave Bitcoinov

Bitcoin je največje omrežje blockchain na trgu. To je dejstvo. Vidimo, da se to odraža na njenem hitrost razpršitve. Ne obstaja tako varno decentralizirano omrežje kot Bitcoin. Rudarji obdelujejo transakcije, nagrajeni so z nagradami blokov in pristojbinami za prenos, uporabniki pa se lahko počutijo varne pri pošiljanju in prenosu sredstev.

Kljub temu omrežje deluje z mehanizmom blokov, ki ga lahko najdemo vsakih 10 minut. Vsak od teh blokov vključuje informacije o transakcijah. Vendar pa za te bloke obstaja omejitev 1 MB. To pomeni, da bi omrežje omejilo število prenosov, ki jih je mogoče obdelati.

Bitcoin omrežje lahko obdeluje med 3 in 7 transakcijami na sekundo (TPS). Čeprav se to zdi majhno število v primerjavi z VISA, PayPal ali celo drugimi blockchain omrežji, se moramo zavedati, da je Bitcoin najvarnejše decentralizirano blockchain omrežje na svetu.

Ko se bloki zapolnijo, ko zastoji narastejo, se povečajo tudi pristojbine. Zato uporaba standardne ali nizkoplačne transakcije v obdobjih velike obremenitve morda ni najboljša ideja. Če ne plačate višje pristojbine, se lahko vaš prenos zatakne v Mempoolu za več ur, dni ali celo tednov.

Zato storitve pospeševanja transakcij Bitcoin pomagajo uporabnikom. Namesto da bi prodali svoj BTC za hitrejše kovance, kot je Litecoin (LTC), je mogoče pospešiti naše prenose. Kot smo videli v prejšnjih razdelkih, lahko posamezniki preprosto uporabljajo pospeševalnik Bitcoin transakcij.

Tekmovalci pospeševalnika Bitcoin transakcij

Kot opažate, te storitve pospeševalnika transakcij Bitcoin delujejo s transakcijami v verigi. Vse se obdeluje z uporabo glavnega Bitcoin omrežja. V zadnjih letih je prišlo do novega razvoja, ki Bitcoinu omogoča, da postane veliko bolj učinkovit.

Mreža strele

Ena od teh rešitev se imenuje Lightning Network (LN). Lightning Network je eden glavnih konkurentov pospeševalnikom Bitcoin transakcij. To je rešitev zunaj verige in druga plast, ki omogoča, da se prenosi BTC obdelujejo skoraj takoj (v sekundah) in skoraj brez plačila (blizu 1 satoshi na prenos).

Čeprav je Lightning Network zdaj v beta fazi, ga je nekaj platform že sprejelo. Kljub temu se vsak uporabnik BTC ne počuti udobno, če uporablja svoje zunanje verižne rešitve za izvajanje svojih prenosov BTC.

Eden od mnogih primerov uporabe LN je omogočiti hitre in poceni majhne prenose. Danes bi morali za pošiljanje BTC v vrednosti 1 USD plačati več kot vrednost, ki jo prenesete. Z LN se ta težava reši.

Vendar bi lahko omrežje BTC še naprej delovalo kot glavna veriga za obdelavo velikih prenosov v omrežju. Majhni prenosi bi bili obdelani z uporabo LN. Veliki prenosi lahko še vedno uporabljajo pospeševalnike Bitcoin transakcij.

Hitrejši in cenejši prenosi na verigi

Če Bitcoin postane hranilnik vrednosti, se pričakuje, da bodo samo velike transakcije potekale v verigi. Medtem pa lahko kovance z manjšo kapico, ki delujejo hitreje, uporabimo kot vsakodnevno metodo za pošiljanje in prejemanje nakazil.

Ena izmed kriptovalut, ki bi jo lahko sprejela Bitcoin skupnost, je Litecoin (LTC). To bi lahko bila slaba novica za brezplačne pospeševalnike Bitcoin transakcij. Kriptovaluta Litecoin je ena najbližjih Bitcoinom. To velja za način gradnje in tudi za skupnosti teh dveh virtualnih valut.

Prenose Bitcoinov je mogoče obdelati z uporabo omrežja LTC za manjša plačila. Omrežje LTC deluje hitreje kot Ethereum (ETH) in je združljivo z Bitcoinom. To pomeni, da obstaja veliko različnih likvidnih načinov prodaje LTC in BTC in obratno.

V prihodnosti bi lahko atomske zamenjave pomagale uporabnikom zamenjati BTC za LTC, opraviti prenos in BTC z drugo zamenjavo prejeti nazaj v verigo. To je lahko morilec pospeševalnika transakcij Bitcoin.

Vendar pa bi pospeševalnik transakcij, ki bi ga želeli uporabljati uporabniki Bitcoinov, ponujal najhitrejše storitve za najnižje pristojbine. V prihodnosti bi lahko pospeševalniki transakcij Bitcoin spremenili način dela. Namesto da bi pospešili verižno transakcijo BTC, bi lahko sprejeli LTC in atomske zamenjave za pošiljanje BTC drugim uporabnikom v samo nekaj sekundah.

Omeniti velja, da ta rešitev še ni bila razvita in gre zgolj za ugibanje o tem, kako bi se lahko pospeševalniki Bitcoin transakcij obnašali v prihodnosti.

Končni premisleki o pospeševalcih transakcij Bitcoin

Pospeševalniki transakcij z bitcoini so lahko odličen način, da uporabniki pošljejo BTC in vedo, da bodo sredstva prispela v samo nekaj urah. Trenutno obstaja več platform, ki ponujajo te storitve, vendar nekatere od njih morda ne ponujajo velikih izboljšav glede hitrosti.

V prihodnosti bi lahko ustvarili nove načine pošiljanja in prejemanja Bitcoinov. Zato bi morali pospeševalci transakcij Bitcoin najti način, kako ponuditi boljše storitve in se prilagoditi tem tržnim spremembam. Na primer, Lightning Network je eden izmed teh izzivov ali tekmec tem rešitvam.

Medtem bi lahko Atomic Swaps in druge virtualne valute, kot je Litecoin, uporabili tudi za pospešitev Bitcoin transakcij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map