Kaj je Ripple (XRP) kriptovaluta

Prvo, kar morate razumeti, kaj je Ripple, je, da gre za platformo in kriptovaluto. Platforma je odprtokodni protokol, zasnovan tako, da omogoča poceni in hitre transakcije. 

Ripple ima lastno digitalno sredstvo (XRP), vendar lahko vsak v omrežju uporablja RippleNet za ustvarjanje lastnega.

V tem članku je razloženo, kaj je Ripple, težave, ki jih rešuje, razlika med Ripple in XRP, tehnologija, konkurenca, razvoj, partnerstva in napoved cen XRP.

V tem članku boste izvedeli, kako uporabljati Valovita papirnata denarnica.

Razmerje in razlika med valovanjem in XRP

Brad Garlinghouse, sedanji izvršni direktor Ripple, in Chris Larsen, sedanji predsednik, sta bila prisiljena potrditi, ali sta Ripple in XRP eno in isto. To je prišlo od različnih posameznikov na kripto trgu, ki so razpravljali o tej temi, zaradi česar so morali potrditi, da sta Ripple Inc. in XRP različna subjekta..

Ripple Inc.. je tehnološko podjetje, ki finančnim podjetjem ponuja učinkovite rešitve in platforme za globalno pošiljanje denarja. Družba, ki je bila ustanovljena v začetku leta 2012, je kasneje izdala platformo Ripple, sistem bruto poravnave v realnem času ter omrežje nakazil in menjalnico valut.

Po drugi strani pa je XRP digitalna valuta, ustvarjena na knjigi XRP, decentralizirani in odprtokodni verigi blokov. S kriptovaluto se lahko trguje na različnih kripto borzah kot neodvisno sredstvo.

Opomba: XRP ni vrednostni papir, saj posedovanje digitalnega sredstva še ne pomeni, da delite z družbo Ripple Inc., kot v primeru delnic.

Kljub temu imata obe entiteti edinstven odnos. Prvič, Ripple ima v lasti približno 60% XRP žetonov. Medtem ko večina kripto podjetij izda veliko število svojih kovancev za zasebno ali javno prodajo, je izvršni direktor kovanca Garlinghouse izjavil, da so žetone izdali podjetju Ripple Inc..

Skupina je na platformi razvila funkcijo xRapid, ki vključuje XRP in knjigo XRP. Ta funkcija uporabnikom platforme omogoča, da v realnem času zmanjšajo svoje likvidnostne stroške in olajšajo plačila po vsem svetu. Ta značilnost je prikazana na spodnji sliki:

Kaj je valovanje

Glavno dejstvo te funkcije je, da ni v lasti platforme Ripple ali katerega koli drugega subjekta, kar izniči trditve, da je centralizirana zaradi povezave z Ripple Inc.

Ripple je registrirano podjetje s sedežem v ZDA, vodi pa ga upravni odbor, ustanovitelji in drugi delničarji. Upravljanje podjetja opravljajo posamezniki, ki imajo v lasti in nadzor nad funkcijami in vodenjem podjetja.

Po drugi strani pa XRP ne upravlja noben subjekt. Namesto tega je v lasti skupnosti imetnikov XRP, ki igrajo pomembno vlogo pri uspehu kovanca. Poleg tega ta skupnost po lastni želji razvija rešitve v knjigi XRP.

Ripple Inc. je v lasti Brada Garlinghousea in Chrisa Larsena, dveh glavnih delničarjev družbe s sedežem v San Franciscu. Larsen ima v lasti 17-odstotni delež in dodatnih 5,19 milijarde žetonov XRP. Garlinghouse je lastnik 6,3-odstotnega deleža.

Ripple’s Opportunity

Trenutno stanje globalnih plačilnih sistemov precej zaostaja. Tako lahko na primer v najbolj oddaljenih območjih v telefon pretakate in prenašate celotne filme, vendar pošiljanje malo denarja sorodnikom v drugi državi zahteva čas in zahteva stroške obdelave.

Tehnologija za priročna globalna plačila že obstaja, a zakaj sektor globalnih plačil tako zelo zaostaja?

Nobena skrivnost ni, da finančne institucije zaslužijo milijarde dolarjev s provizijami in poskušajo uvesti nove sisteme, ki jim bodo denar vedno dali v žep. To je eden glavnih razlogov, zakaj je Ripple razvil sistem, ki si prizadeva za sodelovanje s trenutnim finančnim sistemom.

Sistem temelji na internetnih protokolih, ki dovoljujejo mednarodna in domača plačila katere koli valute in v postopku odpravlja tretje osebe.

Sistem je že sprejelo več bank v ZDA, platforma pa naj bi bila sprejeta v svetovnem merilu. Tu je seznam 6 največjih bank, ki uporabljajo Ripple. Sistem deluje ob sedanjem globalnem finančnem sistemu. Platforma nemoteno povezuje te finančne sisteme in jim omogoča učinkovitejše delovanje v enem globalnem omrežju.

Po besedah ​​Wellyja Sculleyja, direktorja za poslovni razvoj, “Ripple ni namenjen nadomeščanju centralnih bank ali korespondentskih bank.” To je naravna tehnologija, ki jo lahko sprejmejo za povečanje učinkovitosti prenosa vrednosti doma in čez mejo.

Kaj je Ripple Net

RippleNet sestavljajo institucionalni ponudniki plačil, ki z rešitvami, ki jih je razvil Ripple, zagotavljajo globalne finančne transakcije brez trenja.

Da bi razumeli, kako to deluje, se najprej pogovorimo o RTGS in RTXP.

Pri pošiljanju denarja prek BTC se vrednost zneska transakcije nastavi v realnem času. To je tisto, kar pomeni Bruto poravnava v realnem času.

Ripple uporablja prehode, kar pomeni globalno knjigo, ki vsebuje zasebne verige blokov. Prehodi Ripple omogočajo, da so podjetja, finančne institucije in vlade lahko del mreže. To je znano kot protokol Ripple Transaction Protocol (RTXP), znan tudi kot RippleNet.

Po vstopu v RippleNet lahko podjetje ali katera koli druga vlada posluje z drugimi podjetji na prehodih hitreje in ob manjši porabi. Poleg tega vam RippleNet omogoča prejemanje plačil v kateri koli digitalni valuti ali fiat valuti.

Opomba: RippleNet deluje kot menjalnica valut. Kljub temu mora najprej zagotoviti likvidnost. Tu nastopi XRP, ki zagotavlja likvidnost, potrebno za ponudnike plačil, banke in tržne dejavnike.

xCurrent, xRapid in xVia

Valovanje

xTrenutno je poslovna programska rešitev podjetja Ripple, ki bankam omogoča takojšnjo poravnavo čezmejnih plačil s trgovanjem od konca do konca. Z uporabo te rešitve lahko banke komunicirajo med seboj, da potrdijo podrobnosti transakcije, pred in po začetku transakcije. Glavni cilj te programske opreme je zagotoviti skladnost teh transakcij in pravno jasnost vsake transakcije.

Smo že razložili xHitro zgoraj.

xVia je del RippleNet-a in bankam in drugim podjetjem omogoča, da izkoristijo prednosti RippleNet-a za pošiljanje in prejemanje plačil z nastajajočih trgov. V bistvu je ta razvoj priložnost, da nastajajoči trgi uspejo v svetovnem merilu s posli z globalnimi finančnimi podjetji.

Vse finančne institucije po vsem svetu lahko hitreje razvijajo svoje poslovanje in prilagajajo svoje storitve, če želijo zadovoljiti individualne potrebe svojih strank. To jim daje priložnost, da hitro razširijo svoje poslovanje, ločijo svoje storitve in odgovorijo na edinstvene potrebe svojih strank.

Podobno xVia ponuja hitre in enostavne rešitve za finančne institucije in trge podjetij, ki želijo razširiti svoje poslovanje. Rešitev deluje kot most, ki povezuje velike in majhne trge v globalnih plačilnih transakcijah. Ustvarjanje xVia bo na stroškovno učinkovit način zaznamovalo izjemno rast trgov, saj so bile transakcije lažje in cenovno ugodnejše.

Algoritem soglasja za valovanje protokola

Valovanje

Za razliko od Ethereuma ali Bitcoina, Ripple nima verige blokov. To se sliši zelo čudno, kajne? Kako lahko digitalna valuta brez verige blokov preveri transakcije in zagotovi, da je vse v redu?

Tu nastopi RPCA.

Beseda „konsenz“ v okrajšavi pomeni, da če se vsako vozlišče strinja z ostalimi, ni težav. Na primer, vzemimo primer arene s približno 50 modrimi možmi in mesto potrebuje njihovo soglasno odločitev, da se o nečem odloči. Če se vsi strinjajo, da bodo začeli vojno, marširali na drugo ozemlje ali kaznovali določenega kršitelja, bo to storjeno. Če pa se kdo s to odločitvijo ne strinja, potem tega ne bo storil.

Ripple partnerstva

V intervjuju za Fortune je izjavil Garlinghouse, »Pred nekaj meseci so mediji govorili, da nihče ne bo uporabljal XRP, kar je ustvarilo dobre skeptične naslove. Danes tega ne morete reči, saj ljudje začnejo uporabljati xRapid, ker je boljši, hitrejši in cenejši. “

Nekatera največja podjetja, ki so sodelovala z Rippleom, so MoneyGram, SBI Remit, Axis Bank, MUFG Bank, Standard Chartered, BMO, Cuallix, Mercury FX, IDT, Euro Exim Bank, SendFriend, Western Union in seznam se nadaljuje.

Tekmovanje

Glavni konkurent platforme je Stellar. Pravzaprav je bil ustanovitelj podjetja Stellar Jed McCaleb eden od ustanoviteljev podjetja Ripple, vendar je podjetje zaradi nekaterih nesoglasij s člani ekipe zapustil leta 2013..

Obe platformi delujeta posebej za boljše čezmejno plačevanje in imata podobno zgradbo. Kljub temu je Ripple profiten, medtem ko je Stellar neprofitna.

Splošno poslanstvo obeh projektov se do neke mere razlikuje. Medtem ko je Ripple v glavnem osredotočen na večje finančne institucije, se Stellar osredotoča na malega človeka, ki omogoča bančništvo nebančnim osebam..

Ripplejeva strategija decentralizacije

Ripple je svojo strategijo decentralizacije objavil sredi leta 2017. V tej objavi je družba omenila načrte za povečanje števila potrjevalnikov knjig XRP in njihovo razširitev na 55 vozlišč do sredine leta 2017.

Trenutno ima Ripple približno 26 vozlišč. Vendar ima Ripple nadzor samo 7 vozlišč, kar pomeni, da večino nadzorujejo zunanje stranke. Ta pritisk k dodatnim vozliščem drugih proizvajalcev je dovolj dokaz prizadevanj platforme za večjo decentralizacijo.

Je XRP dobra naložba?

Opomba: Nič ni kot 100-odstotna naložba brez tveganja. V vsakem primeru je odločitev odvisna od vas. Kljub temu si oglejmo nekaj prednosti in pomanjkljivosti XRP.

Prednosti

  1. Očitno je Ripple zaupanja vredna organizacija, ki sodeluje s številnimi finančnimi institucijami.
  2. XRP nima inflacije, saj so sprva minirani in že obstajajo.
  3. Več kot ima Ripple še več posvojitev, večja je vrednost XRP. Če se nekega dne vse banke odločijo, da jo bodo uporabile kot enotno bančno valuto, bo to lepo bogastvo vseh zgodnjih vlagateljev.

Pomanjkljivosti

  1. Ripple platforma je zelo centralizirana. Celotna ideja kriptovalut je izogibanje centralnemu nadzoru. V tem primeru se razvijalci lahko odločijo, koliko sprostiti in kdaj tako nadzirati ceno.
  2. Ripple Labs ima 60-odstotni lastnik, torej monopol.
  3. Je odprtokodna, a vseeno vdrljiva.

Kaj strokovnjaki menijo o Rippleovi prihodnosti

Po besedah ​​izvršnega direktorja Pinnacle Brilliance Systems Inc. Romana Guelfi-Gibsa “ima Ripple vsekakor možnost, da se v letu 2018 premakne navzgor, vendar mislim, da bo verjetneje leta 2019. Ker trg opaža, da je več projektov kodiranih v drugih algoritmi, kot so XRP, ETH, bodo verjetno sedeli na naslednjem velikem kovancu. Nekaj ​​časa bo trajalo, da bodo trgi to prebavili, zato predvidevam, da bo 2019 verjetno čas, da se to zgodi. Seveda se s kripto lahko zgodi karkoli, zato pozorno spremljajte. «

Kje lahko kupite in shranite XRP?

Ripple lahko kupite ali prodate na borzah, kot so Kraken, Binance in Bittrex.

Kupite XRP na Binance danes!

Če nameravate Ripple kupiti v velikih količinah in ga dolgo zadržati, vam priporočamo, da kupite denarnico za strojno opremo. Denarnice s strojno opremo so veliko varnejše, saj so brez povezave.

Tu je seznam najboljših XRP denarnic.

Končne misli na valovanju

Ripple je edinstveno sredstvo za digitalno plačilo, ki deluje hkrati kot valuta in platforma. Številni znani ljudje so takrat Rippleja podpirali, saj so v njem videli inovativnost in priložnosti.

Ne glede na to, ali se odločite za naložbo v XRP, bodite pozorni na razvoj platforme Ripple. Izkazalo se je, da je platforma v svetovnih plačilnih sistemih sila mogoča in verjetno lahko nadomesti stari finančni sistem garde.

Platforma je razvila številne rešitve za boljše globalne transakcije, kljub minimalnim aplikacijam za povprečnega človeka. Kljub temu, ko gledamo Ripple, gledamo ga z objektivom globalnega plačilnega ekosistema, je pregovorno uveljavljeni Goliath proti visokotehnološkemu Davidu..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map