Kaj je Satoshi? Popoln vodnik

Če ste novi Bitcoin (BTC) ali ste že nekaj časa na trgu in se postavlja vprašanje »Kaj je Satoshi?« vas še naprej moti, potem vas to ne skrbi. Na to vprašanje imamo jasen odgovor. 

V tem priročniku bomo dejansko odgovorili na vprašanje “Kaj je Satoshi?” in še več. Preučili bomo pomen besede “Satoshi”, koliko Satošijev je v Bitcoinu in koliko je Satoshi vreden.

Kaj je Satoshi?

Začnimo od začetka: Kaj je Satoshi? Satoshi je ime, ki ga dobi najmanjša Bitcoin enota. To je enako temu, kako centi delajo za dolarje ali evre. Glavna razlika je v tem, da je razmerje med satoshi in bitcoinom 100 milijonov. To pomeni, da je na BTC 100 milijonov satošijev (znanih tudi kot sats).

Zdaj vemo, da je 1 BTC enak 100 milijonom satošijev. To je zagotovo koristno pri majhnih plačilih. Danes je 20 USD v BTC enako 0,000571 BTC (35 000 USD na BTC). Če uporabimo satoši, bi bilo 20 dolarjev enako 57.142,85 satoši. Tako je uporaba Satoshijev in BTC hitrejša in enostavnejša.

bitcoin kovanec z otroško modrim in rožnatem ozadjem, ki uporabnikom pomaga razumeti, kaj je satoshi

Kaj je vredno Satoshi?

Potem nam to da odgovor na naslednje vprašanje: Kaj je vreden Satoshi? Če želite vedeti ceno 1 satoshi, boste morali ceno 1 BTC razdeliti na 100.000.000. Torej, če je 1 BTC enak 35.000 ameriškim dolarjem, bi bil vsak satoshi vreden 0.000 dolarjev35. Višja kot je cena BTC, višja je cena vsakega satoshija in obratno.

Odgovor na vprašanje “Kaj je enota Satoshi?” je zelo jasno. Govorimo o najmanjši možni enoti Bitcoina. Cena vsakega satoshija bo določena s tržno ceno BTC, največje kriptovalute na svetu.

Trenutno obstajajo več spletnih mest ki nam omogočajo dostop do žive cene satošija. Če imamo jasno predstavo o vrednosti satoshi, bi lahko bolje razumeli kripto trg. Poleg tega nam je lahko v pomoč tudi, če ravnamo s svojimi sredstvi in ​​razumemo, kako Bitcoin deluje.

Mnogi navijači Bitcoinov raje stvari cenijo v satošijih. Vendar to ni standard. Večina cen je še vedno zastopana v Bitcoinih in ne v satošijih. Kljub temu pa podjetja in nekatere platforme niso ustavile, da bi začele uporabljati sats in nadomeščale BTC kot obračunsko enoto.

Bi bil Satoshi vreden 1 dolarja?

Teoretično da. Vendar bi se morda nekako težko zgodilo. Da bi bil vsak satoshi vreden 1 dolar, bi morala biti cena posameznega kovanca BTC 100 milijonov dolarjev. To se nekako težko zgodi.

Dejansko bi se celotna tržna kapitalizacija Bitcoina morala povzpeti na 2,1E15. To je enako 2.100.000.000.000.000 USD. To je zagotovo veliko več, kot si lahko predstavljamo. Kljub temu je edini način, da satoshi doseže to vrednotenje, če ameriški dolar močno devalvira.

Če se to zgodi, teh 100 milijonov dolarjev morda ne bo vredno 100 milijonov dolarjev, kot jih poznamo danes, ampak veliko manj. Kljub temu pa se zdi, da kratkoročno obsežna devalvacija ameriškega dolarja ni verjetna.

Ali je lahko Satoshi vreden 0,01 USD?

To je bolj verjetna situacija. Govorimo o tem, da bi satoshi dosegli pariteto z ameriškim centom. Da bi se to zgodilo, bi moral biti vsak BTC vreden milijon dolarjev. Čeprav bi bilo to zagotovo težko, bi lahko v naslednjih desetletjih postalo resničnost.

Če Bitcoin doseže ceno 1 milijon dolarjev na kovanec, bi njegova tržna ocena dosegla 21 bilijonov dolarjev. To je vsekakor veliko. Le malo analitikov daje družbi BTC možnost, da doseže tako velike ocene.

Priznana investicijska banka JPMorgan meni, da bi lahko Bitcoin v naslednjih letih dosegel ceno na kovanec v višini 650.000 USD. To zagotovo ni manjša stvar tradicionalne finančne institucije, kot je JPMorgan.

Pred nekaj leti je izvršni direktor JPMorgan Mike Dimon kritiziral Bitcoin. Dandanes se zdi, da s širitvijo kripto trga spreminjajo svojo strategijo glede Bitcoinov. 650.000 USD BTC bi ceno vsakega satoshija dosegla na 0,0065 USD.

Kaj je Satoshi?

Ko poskusimo odgovoriti na vprašanje “Kaj je Satoshi?” ne moremo se izogniti pogovoru o Satoshiju Nakamotu. Kot morda že veste, Bitcoin je bil ustvarjen anonimne osebe (ali skupine posameznikov), imenovane Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto

Do danes ni jasnih informacij o tem, kdo je Satoshi Nakamoto. Obstaja nekaj ugibanj o njegovi resnični identiteti. Toda glede tega ni dokončnih rezultatov.

Satoshi Nakamoto je lahko rešil enega najpomembnejših problemov digitalne valute: vprašanje dvojne porabe. Z ustvarjanjem Bitcoina in algoritma Proof-of-Work (PoW) je svet videl prvo digitalno valuto, ki jo je bilo mogoče varno prenašati po vsem svetu.

Zaradi njegovega sodelovanja pri ustvarjanju Bitcoina se je najmanjša Bitcoin enota imenovala Satoshi. Dandanes obstaja več podjetij, ki informacije ponujajo v satošijih in ne v BTC. Vendar je večina cen še vedno izražena v BTC in ne v satošijih.

Zdaj, ko veste, kdo je Satoshi Nakamoto, lahko razumemo, kaj je Satoshi Bitcoin enota. To je najmanjša enota Bitcoina. Njegovo ime izhaja iz ustanovitelja Bitcoina in je zdaj sekundarna obračunska enota v več kripto platformah.

Kako dobite Satošije?

Če že veste, kaj je Satoshi, se morda sprašujete, kako priti do satošijev. To najlažje storite tako, da jih kupite v menjalnici. Menjalnice kriptovalut so platforme, ki uporabnikom omogočajo dostop do virtualnih valut.

Vse največje borze v kripto industriji omogočajo uporabnikom nakup Bitcoinov. Če kupite 1 BTC, ste lastnik 100.000.000 satošijev. To je samodejno. Če ste lastnik Bitcoina, potem ste lastnik satošijev.

Če to še vedno ni jasno, uporabimo primer iz resničnega sveta. Če imate 100 centov, potem imate 1 dolar. Od tega, da ste lastnik € 1, potem imate tudi 100 centov evra. Enako se zgodi z Bitcoini. Če ste lastnik 1 BTC, imate 100 milijonov sats in obratno.

Ko uporabljate kripto izmenjavo, lahko kupite Bitcoin in posledično ste lastnik satošijev. Če je en celoten BTC predrag, potem lahko kupite manjše količine BTC. Na primer, lahko kupite 0,01 BTC ali kar ustreza 1 milijonu satošijev. Če imate 0,001 BTC, potem imate 100 000 satošijev.

Vprašanje menjalnic je, da je vse nominirano v enotah BTC in ne v satošijih. Zato za mnoge uporabnike postane zapleteno razumeti, kaj je Satoshi. S to razlago si prizadevamo, da bi vam olajšali razumevanje satošija.

Bitcoin pipe

Drug način zaslužka satošijev je uporaba pipe Bitcoin. Bitcoin pipa je postala zelo priljubljena, ko se je Bitcoin šele začel poznavati. Uporabniki so lahko zaslužili velike količine BTC samo s prijavo na spletno mesto in izvedbo dejanja.

Na začetku, ko Bitcoin ni bil priljubljen, so lahko uporabniki dnevno zaslužili več kovancev BTC. Ko je cena virtualne valute rasla, so nagrade padale. Danes lahko uporabniki satoši zaslužijo le z majhnimi interakcijami na spletnih mestih.

Nekatere od teh pip na primer zahtevajo, da uporabniki vsaj enkrat na uro kliknejo in izpolnijo captcha. Poleg tega lahko uporabniki zlahka začnejo uporabljati satošije in Bitcoin. Imenuje se ena izmed najbolj priljubljenih pip za Bitcoin FreeBitco.in in deluje že nekaj let.

Kljub temu je na trgu več pip. Poleg tega, če želite zaslužiti druge kriptovalute, lahko to tudi storite. Pipe niso namenjene samo zaslužku satošijev, temveč tudi drugim digitalnim sredstvom. Na primer, Bitcoin Cash (BCH) in Litecoin (LTC) lahko delite z uporabniki tudi prek pip.

Brezplačna pipa Bitcoin Satoshi

Omeniti velja, da ko boste zaslužili dovolj satošijev, jih boste lahko umaknili s platforme. Vsaka od teh pip ima drugačen prag za dvig sredstev. Nižja kot je omejitev umika, bolje bi bilo, če bi vedeli, kaj je Satoshi.

Igranje iger za zaslužek Satošijev

To “Kaj je Satoshi?” vodnik mora imeti razdelek o zabavi. Vsekakor je mogoče satoši začeti zaslužiti z igranjem nekaj preprostih, a smešnih iger. Kripto uporabniki in prišleki, ki želijo dostopati do Bitcoina, so začeli igrati te igre.

Sprva je bilo nekaj aplikacij, ki ste jih lahko prenesli v svoj pametni telefon iOS ali Android. Dandanes obstajajo bolj izpopolnjene rešitve, kot so platforme satoshi, ki uporabnikom omogočajo, da prejemajo Satoshi s pomočjo strelovodnega omrežja (LN).

Igre omogočajo uporabnikom interakcijo s platformami na različne načine. Lahko so nagrajeni, da naredijo igralno izkušnjo bolj izpopolnjeno. Poleg tega jih lahko zaračunajo ali plačajo dodatne funkcije. Z uporabo mikroekonomskih spodbud lahko uporabniki začnejo redno zaslužiti Satoshis.

To bi vam omogočilo začnite zaslužiti Bitcoin z igranjem iger. To vam lahko pomaga tudi razumeti, kaj je Satoshi, saj boste prvič dobili dostop do sats. Če ne veste, kako ravnati z njimi, je to lahko eden najlažjih načinov, da začnete spoznavati, kaj je Bitcoin satoshi enota.

Negativna stvar te platforme je povezana z dejstvom, da morate za dostop do nje plačati. Vstopnina za igranje nekaterih iger vključuje 1000 satošijev. Čeprav to ni drago, bi lahko postalo težko, če oseba nima na voljo sats za uporabo.

Nezemljanski tek

Alien Run je ena najstarejših in najbolj priljubljenih iger da zaslužite brezplačen Bitcoin. Ta igra je v spletu že nekaj let in jo lahko v nekaj sekundah prenesete na vaš pametni telefon. Če želite vedeti, kaj je Satoshi, je to lahko odlična možnost.

alien-run-bitcoin-satoshi-igra

Naloge boste morali opraviti s svojim likom. Cilj je opraviti vse stopnje in si prislužiti večje nagrade satoshi. Bolje ko uspevate, večji so vaši satošiji.

Uporabniki lahko dvignejo sredstva takoj, ko skupna vrednost doseže 20.000 Satošijev. Nekateri uporabniki s to preprosto in zasvojenostno igro zaslužijo na stotine, če ne celo tisoče satošijev na dan.

Da bi aplikacija zaslužila, bo delila videoposnetke sponzorjev. Dobra stvar je, da celotna izkušnja sploh ni invazivna. Videoposnetki se ne bodo prikazovali tako pogosto, ob izgubi pa bi vam lahko tudi pomagali do novih življenj.

Govorimo o brezplačnih Satošijih, ki jih lahko zaslužite samo z igranjem nekaterih najbolj zanimivih iger, ki so na voljo.

Poleg tega je podjetje, ki stoji za Alien Run, izdalo še druge igre, povezane s Satoshi. Vse te igre so povezane. To pomeni, da če boste na eni od teh platform zaslužili 10.000 satošijev, jih boste lahko dodali v sredstva, ki jih imate v drugi aplikaciji. Ko dosežete najnižji prag 20.000 satošijev, jih boste lahko dvignili v denarnico.

Zadnje besede o tem, kaj je Bitcoin Satoshi enota

Satoshi je najmanjša Bitcoin enota, ki jo lahko najdete na trgu. V Bitcoinu je 100 milijonov Satošijev. Vlagatelji in uporabniki lahko preprosto dobijo dostop do Satoshis z nakupom Bitcoina. Poleg tega lahko igrajo igre ali uporabljajo pipe, da se naučijo, kaj je Satoshi.

Ko se cena Bitcoina še naprej širi na trgu, postane vsak satoshi bolj dragocen. Medtem ko v preteklosti Satošiji niso imeli skoraj nobenega pomena (manj kot 100.000 jih je bilo ničvrednih), jim zdaj uporabniki kripto začenjajo dajati večjo vrednost.

Nekatere platforme in podjetja že uporabljajo Satoshis kot obračunsko enoto. Poleg tega je cene enostavno prikazati kot satoši in ne kot BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map