Kaj je Shapeshift in kako ga uporabiti

ShapeShift je takojšnja izmenjava, ki vas, namesto da shrani vaše kripto imetje, neposredno poveže z vašo strojno ali programsko denarnico. Kripto menjalnica vam omogoča, da eno kripto valuto zamenjate za drugo, tudi če jih ne vzamete iz denarnice. Borza od vlagateljev za uporabo storitev pretvorbe zaračuna majhno količino takojšnjega tečaja in od njih ne zaračuna ničesar, razen provizije rudarja. ShapeShift verjetno ponuja najhitrejši način za izmenjavo kriptovalut in sredstev blockchain.

Račun ali občutljivi osebni podatki niso potrebni

Centralizirane izmenjave običajno od uporabnikov zahtevajo, da o njih navedejo osebne podatke, na primer podatke o vozniškem dovoljenju ali potnem listu, da se uskladijo s predpisi o poznavanju vaše stranke (KYC) in proti pranju denarja (AML). Na ta način ShapeShift kripto vlagateljem nudi večjo stopnjo zasebnosti, varnosti in udobja ter močno zmanjša tveganje za ukradena sredstva, saj za uporabo ne potrebuje računa ali osebnih podatkov. Za kripto vlagatelje je to res velika stvar.

Medtem ko vam nekatere borze omogočajo nakup, prodajo in trgovanje s kriptovalutami, je edinstven predlog ShapeShifta, da vlagateljem omogoča, da preoblikovati ali premakniti kriptovalute iz ene oblike v drugo z lahkoto. Na tej platformi lahko pretvorite Bitcoin v altcoin (kot BTC v ETH), altcoin v Bitcoin (kot LTC v BTC) in altcoin v altcoin (kot LTC v DGB), ne da bi morali kaj kupiti ali prodati.

Vpiši se

ShapeShift ne zahteva prijave. Lahko opravljate transakcije na popolnoma anonimen način, saj platforma ne zadržuje uporabnikovih podatkov. Računa vam sploh ni treba ustvariti in preveriti! Vnesti morate le naslov denarnice, borza pa naslov, na katerega želite poslati svoje kriptovalute.

Tu je podroben vodnik za uporabo ShapeShift

Korak 1

Obiščite: https://shapeshift.io/#/coins

2. korak

Izberite altcoin, ki ga želite zamenjati

3. korak

Izberite med »Hitro« ali »Natančno«

Če izberete Quick, boste morali vnesti naslov prejemnika, naslov depozita pa bo zagotovil ShapeShift. Ne boste morali določiti želene količine altcoinov, saj lahko položite, kar želite. Če pa izberete »Natančno«, boste lahko prejeli natančno število altcoinov, ki ste jih določili.

4. korak


Kliknite »Nadaljuj«

5. korak

V primeru, da ste izbrali »Hitro«, vnesite svoj ciljni naslov, naslov za vračilo in se strinjate s pogoji in določili, sicer pa se pomaknite na naslednji korak številka 6.

6. korak

Če ste izbrali »Natančno«, vnesite količino kovancev, ki jih želite poslati ali prejeti, ciljni naslov in naslov za vračilo.

Primer:

Recimo, da imate Bitcoine in jih želite pretvoriti v drug altcoin, recimo Monero. Za uspešno izvedbo te transakcije kriptocoinov sledite spodnjemu postopku:

Svoj naslov Monero (XMR) boste morali posredovati ShapeShift, ki ga bo ShapeShift uporabil kot vaš ciljni naslov. Na borzi boste morali navesti tudi svoj Bitcoin (BTC) naslov, ki ga bo ta dejansko uporabila kot naslov za vračilo kupnine, da vam bo po uspešnem zaključku transakcije vrnil želene altcoin-e. Preden preidete na naslednji korak, se strinjajte z njihovimi pogoji.

Na tej stopnji postopka transakcije bo ShapeShift ustvaril naslov za polog Bitcoin za vas, na katerega boste morali položiti svoje Bitcoin. Obstaja omejitev za najnižji in največji polog, ki ga lahko vplačate.

Namig:

Nekatere denarnice vam lahko zaračunajo provizijo za prenos, tako da bo v tem primeru znesek, ki ga denarnica zaračuna, dodan vaši proviziji za transakcijo ShapeShift in v skladu s tem bo izračunana celotna provizija za transakcijo. Če se želite izogniti tem dodatnim stroškom, uporabite kripto denarnico. ki takšne provizije ne zaračunava kripto vlagateljem, ki opravljajo transakcije na ShapeShift.

7. korak                                                                                                                                                Kliknite »Začni transakcijo«

8. korak

ShapeShift vam bo v nekaj sekundah poslal vaš Moneros!

Voila, končal si!

Majhen znesek, ki je pravzaprav rudarina bo odšteta od prikazanega tečaja. Provizija za menjavo se izračuna na podlagi več tržnih parametrov in ostane vedno enaka, ne glede na obseg prometa. Provizije za storitev kot takšna ni in kriptovalute lahko zamenjate v nekaj sekundah.

Enostavna dostopnost več kot 50 kriptovalut, vključno z Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Bitcoin Cash, Zcash in ICO, naredi ShapeShift idealno platformo za pretvorbo kriptovalut v altcoin. Platforma ima podporo za trde vilice, zato lahko na ShapeShift zamenjate tudi Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ECH) in Bitcoin Gold (BCG)..

OPOMBA: ShapeShift vam ponuja še eno ugodnost, če ne zaračunate “zdrsa”, namesto tega boste morali uporabiti njihov menjalni tečaj. Slippage je, ko je naročilo izpolnjeno po ceni, ki se razlikuje od zahtevane cene in lahko povzroči, da trgovec vstopi ali izstopi iz trgovine po ceni, ki je nižja ali višja od tiste, ki so jo pričakovali. Običajno se pojavi v obdobjih večje nestanovitnosti.

Tukaj je razčlenitev, kako nekateri pristojbine poglejte na ShapeShift:

 • Provizija za BTC Bitcoin Miner: 0,0025 BTC
 • ETH Ether rudarska pristojbina: 0,001 ETH
 • Provizija za BCH Bitcoin Cash Miner: 0,0002 BCH
 • Provizija za LTC Litecoin Miner: 0,001 LTC

Ne dovoljuje menjave s fiat valutami, zato debetne in kreditne kartice ne koristijo. Tudi PayPal je neuporaben ker potrebujete obstoječo denarnico za kriptovalute, da lahko kar koli kupite pri ShapeShift.

Prednosti, ki jih ShapeShift ponuja uporabnikom, vključujejo:

 • Takojšnja izmenjava kriptovalut
 • Namenska mobilna aplikacija za Android in iOS
 • Preprost in za začetnike prijazen vmesnik
 • Podpora anonimnosti
 • Pretvorba je hitra in brez težav
 • Večina kriptovalut je shranjena v hladnih denarnicah (brez povezave), da se zaščiti pred vdori.
 • Odličen kraj za diverzifikacijo vašega kripto portfelja

Objektiv ShapeShift

Ta funkcija takojšnje menjave vam omogoča, da kupite vse, kar bi običajno kupili z Bitcoinom.

Če se veselite sodelovanja v prihajajoči ICO, za katero potrebujete altcoin, na primer Ether (ETH) in ne Bitcoin, je ShapeShift platforma, na katero se morate odpraviti. Ima veliko ICO in žetonov, ki so na voljo tudi za trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map