Kaj je SiaCoin (SC) – vse, kar morate vedeti

KAJ JE SIACOIN?

Kriptovalute vsak dan hitro postajajo priljubljene. Razlog za neizmerno rast ni namišljen in v veliki meri pričakovan, čeprav se nova tehnologija nenehno razvija. Trenutno, obstaja več kot 1500 kriptovalut na trgu, število pa se še naprej povečuje. Medtem v vse kriptovalute ni vredno vlagati, ker večina od njih ne prestane preizkusa časa. To je lahko iz enega ali drugega razloga, ker več dejavnikov vpliva na preživetje kovanca. Glede na to vam predstavljamo, ko smo storili potrebno, SiaCoin, SC v katero je vredno vlagati in je zaradi svojih ponudb večinoma opazna.

SiaCoin je porazdeljena platforma za shranjevanje v oblaku, ki sprošča neizkoriščen prostor za shranjevanje. Tekmuje s centraliziranimi starimi konkurenti, kot je Dropbox, Amazonka, Apple, in Microsoft. To je decentralizirana platforma za shranjevanje, ki jo varuje tehnologija veriženja blokov. Platforma za shranjevanje uporablja premalo izkoriščene zmogljivosti trdega diska po vsem svetu, da ustvari tržnico za shranjevanje podatkov, ki je zanesljivejša in z nižjimi stroški kot običajni ponudniki pomnilniških sistemov. Ideja podjetja SiaCoin omogoča vsem po vsem svetu, da oddajo svoje prostore za shranjevanje in jih v zameno nagradijo za njihov prispevek. Poleg tega so storitve hladilnika trenutno decentralizirane, podatki pa so shranjeni na strežniku tretje osebe. SiaCoin omogoča decentralizirano shranjevanje, saj vsi uporabniki prispevajo vse vire. Z uporabo SiaCoin so vaše datoteke popolnoma zasebne, ker jih Sia šifrira in distribuira po decentraliziranem sistemu. Pravzaprav lahko vsi uporabniki nadzorujejo svoje zasebne šifrirne ključe in so lastniki svojih podatkov.

KAKO DELUJE SIA

Kot smo že omenili, je Sia platforma za shranjevanje v oblaku, kot so Google Drive, Dropbox in Amazon Cloud. Kar razlikuje Sia od drugih tradicionalnih ponudnikov shranjevanja v oblaku, je to, da je odprtokodni decentraliziran sistem za shranjevanje v oblaku, ki temelji na verigi blokov. Sia uporabnikom ponuja ekosistem za enakovredno shranjevanje, ki vsem po vsem svetu omogoča, da dajo v najem ali izkoristijo rezervni prostor na trdem disku. Sia s SiaCoinom nagrajuje vse v omrežju in to je nekaj, kar se vsaj nasmeji. Vse transakcije v omrežju so zavarovane z vložitvijo pogodb in dokazil o shranjevanju. Prav tako Sia ne sprejema plačil strank, temveč omogoča, da se plačila izvajajo na njeni platformi. To bi lahko bil začetek gostovanja prihodnosti, ki ne temelji več samo na osrednjih strežnikih.

SKLADIŠČNI EKOSISTEM

Ekosistem omogoča prilagodljive možnosti shranjevanja. Naročniki in ponudniki izvajajo transakcije v sistemu. Ponudniki so znani tudi kot gostitelji, ki strankam zagotavljajo prostor za shranjevanje, plačujejo pa jih v Sia. Ponudniki lahko določijo ceno, oglaševanje in standarde kazni. Stranke imajo tudi možnost določanja svojih standardov in se lahko odločijo, da bodo ponudnike spodbujale na podlagi kakovosti ponujene storitve.

Datotečne pogodbe

Ko se med stranko in ponudnikom opravi poslovna transakcija, obe strani napišeta vloženo pogodbo, ki je shranjena v Sia-jevi verigi blokov. To omogoča kazen, če katera od strank ne izpolni obveznosti. Datotečne pogodbe ne zagotavljajo le stopnje varnosti v omrežju. Ko stranka ustvari vloženo pogodbo, v pogodbo položi saldo SiaCoin, ki se uporablja pozneje, ko je transakcija izvedena. Te pogodbe o datotekah na verigi blokov Sia zagotavljajo, da so gostitelji in uporabniki zadovoljni.

DOKAZILO SKLADIŠČENJA

V ekosistemu so preprečena goljufiva dejanja, saj mora ponudnik zagotoviti obvezno dokazilo o skladiščenju. Pred prejemom plačila mora ponudnik predložiti dokazilo o hrambi, kar pomeni, da če ponudnik v določenem obdobju ne predloži dokazila o hrambi, bo pogodba prekinjena.

PREDNOSTI SIA

V primerjavi s tradicionalnim sistemom za shranjevanje ima SiaCoin prednost z naslednjimi prednostmi:

Zasebnost: Vsi podatki, obdelani v omrežju Sia, so zaščiteni in ponudnik do njih ne more dostopati. Uporabnik bo za dostop do shrambe potreboval le zasebni ključ. To je veliko boljše od tradicionalnega modela, ker imajo gostiteljska podjetja za shranjevanje v oblaku dostop do datotek.

Varnost: Sia varuje naročnikove podatke pred eno samo točko okvare, kar je mogoče doseči z decentraliziranim sistemom, ki omogoča tudi razdelitev naloženih dokumentov med različne ponudnike.

Cenovna dostopnost: Cene v Sii so prilagodljive in usmerjene na trg. Čeprav je cena v primerjavi s tradicionalnimi modeli lahko zelo nizka, stranke ponujajo prostor za shranjevanje, ki vodi do najnižje možne cene, in plačujejo s SiaCoinom, ki ga je mogoče kopati ali trgovati.

TRGOVINA ZGODOVINA

Sia je bila v prostor kriptovalut uvedena 7. junija 2015 in začela je trgovati po 0,000046 USD na SiaCoin. Vendar je Siacoin med novembrom in decembrom 2017 doživel eksplozijo s ceno približno 0,09 USD. Trenutno trguje po 0,017 dolarja in je na 37. mestu coinmarketcap.

KJE KUPITI IN SKLADIŠČITI SIACOIN

SiaCoin lahko kupite pri Bittrex, Upbit ali Poloniex z nobenim Bitcoin ali Ethereum. Bittrex in Upbit imajo višji odstotek SC v primerjavi z Poloniex. Upbit in Bittrex jemljeta tako Bitcoin kot Ethereum, Poloniex pa samo Bitcoin. Če želite kupiti SiaCoin, morate imeti bitcoin ali ethereum, nato pa lahko svoj bitcoin ali Ethereum zamenjate za Siacoin na kateri koli borzi. Naslednji korak je shranjevanje SiaCoin v Sia denarnici. Sia podpira namizne denarnice samo na platformah Linux, Mac in Windows.

CESTNI ZEMLJEVID IN KAJ MORA BITI

Storitve na Sia se nenehno izboljšujejo. Načrtujejo izvajanje pretakanja video posnetkov, storitev naenkrat podprejo datoteke, večje od 10 TB, uporabnikom omogočijo skupno rabo datotek s platformami zunaj Sie, uvedejo lahko odjemalsko in mobilno podporo, tekmujejo s platformami za shranjevanje v oblaku, kot sta Dropbox in Google Drive in OneDrive. V prihodnosti bo uveden dvosmerni ped za finančno povezavo Bitcoin in SiaCoin Blockchains.

Na področju verig blokov sta neposredni konkurenti Sii Storj in MaidSafe, vendar Sia trdi, da je boljša s šifriranjem in decentralizacijo. Trenutno so potrebe po varnosti podatkov, zasebnosti in decentralizaciji zelo velike in lahko rečemo, da je Sia prišla v najprimernejšem času. Prihodnost se za SiaCoin resnično obeta!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map