Kako in kje kupiti kovanec Monero?

Na pravem ste mestu, če veste odgovor na vprašanje “Kje kupiti Monero?” Monero je ena največjih kriptovalut na svetu. Digitalno sredstvo XMR ponuja večjo zasebnost v primerjavi z drugimi digitalnimi sredstvi. Tako bi nam dostop do Monera lahko omogočil zaščito zasebnosti pri pošiljanju in prejemu kripto transakcij. V tem priročniku bomo z vami delili vse informacije o XMR. Vedeli boste lahko, kako Monero kupiti v USD in kako ga pravilno hraniti. Poleg tega boste dobili dragocene informacije o načinu delovanja te virtualne valute.

Kaj je Monero (XMR)?

Če želite vedeti, kje kupiti Monero, morate zagotovo vedeti, kaj je Monero. Monero je eden od tako imenovanih kovancev za zasebnost. Cilj te kriptovalute je zaščititi zasebnost uporabnikov, ko uporabljajo digitalna sredstva.

Ko za pošiljanje ali prejemanje transakcij uporabljamo Bitcoin (BTC) ali Litecoin (LTC), postanejo naši podatki javni. Vse naslove Bitcoin in Litecoin si lahko ogleda vsaka zainteresirana stranka prek raziskovalca blokov.

Uporabniki ne morejo samo videti in videti naslovov, temveč tudi poslane in prejete transakcije, vključno s stanjem. Če pošljete 100 BTC drugemu uporabniku, je možno videti to transakcijo v spletu ter vse prejšnje in naslednje transakcije. Tako zasebnosti dobesedno ni.

oseba, ki ima v rokah zlati monero (eno najlažjih mojih kriptovalut) z ozadjem za izmenjavo kriptovalut, eno od mest, kjer lahko kupite monero

Čeprav naša imena niso prikazana, je mogoče enostavno ustvariti povezavo med transakcijami, ki so se zgodile, in našo identiteto. To je mogoče tudi, če uporabljamo borze in druge storitve, povezane s kripto.

Monero ponuja uporabnikom, ki trgujejo z digitalnimi sredstvi, resnično zasebnost. Zato se mnogi uporabniki sprašujejo: “Kje kupiti Monero? ali “Kako kupiti kovanec Monero?”

Z Monero nimate samo nadzora nad svojimi sredstvi, temveč tudi anonimnost, ki jo želite pošiljati in prejemati denar. Vsekakor ne bi želeli, da drugi razumejo, katere transakcije sklepate.

Kje kupiti Monero?

Če želite zaščititi naslove in stanja denarnice, uporabite XMR. Kje pa kupiti Monero? No, odgovor je zelo preprost. Monero lahko dobite na borzah kriptovalut ali pri drugih kripto uporabnikih. Če ne veste, kje kupiti Monero, vam bo naslednji seznam pomagal pri odločitvi.

Izmenjave kriptovalut

To je najlažji način za dostop do te virtualne valute. Če želite vedeti, kje kupiti kovanec Monero, bo uporaba borze pravi odgovor. Borze so enostavne za uporabo in intuitivne za večino uporabnikov.

Borze kriptovalut imajo veliko likvidnost za digitalno valuto XMR in so lahko zelo koristne tudi za uporabo drugih digitalnih sredstev. Poleg tega borze ponujajo široko paleto storitev za vključitev na trg kriptovalut.

Nekatere borze kriptovalut, s katerimi se lahko naučite, kako kupiti Monero, med drugim vključujejo Binance, OKEx ali HitBTC. Vsaka od teh platform bo ponujala različne storitve in rešitve. Uporabite jih lahko katero koli, odvisno od storitev, ki jih želite imeti.

Z uporabo kripto izmenjave bi lahko položili sredstva z uporabo včasih bančnega računa ali debetnih in kreditnih kartic. To je najlažji način za hiter in enostaven dostop do kriptovalut in ne samo XMR.

HitBTC

HitBTC je med največjimi borzami glede trgovalnih parov. Ta platforma uporabnikom ponuja tudi možnost nakupa Monera in drugih digitalnih sredstev. XMR lahko kupite z uporabo različnih stabilcoinov in drugih kriptovalut, kot sta Ethereum (ETH) ali Bitcoin (BTC).

logotip hitbtc

Ta platforma uporabnikom omogoča tudi nakazilo sredstev. V Evropski uniji so nakazila SEPA dovoljena. Vendar pa vse regije ne podpirajo bančnih nakazil.

Ta izmenjava bi vam lahko pomagala rešiti vprašanje, kako kupiti Monero s USD. Sredstva lahko deponirate in jih zamenjate za kriptovalute, ki jih lahko nato pretvorite v kovance XMR.

Kraken

Kraken velja za eno najvarnejših in najbolj priznanih borz na svetu. Platforma je bila ustvarjena leta 2011, le nekaj let po uradni izdaji Bitcoinov. Ta kripto borza s sedežem v ZDA ponuja uporabnikom možnost, da Monero kupijo v USD ali EUR.

logotip kraken exchange

Če želite vedeti, kje kupiti Monero s USD ali EUR, bo Kraken prava platforma za uporabo. Podjetje se osredotoča na varnost in zasebnost uporabnikov. V zadnjih letih je Kraken pokazal, da spada med najvarnejše platforme za kripto trgovanje na svetu.

OKEX

Pojdimo zdaj na OKEX. Podjetje uporabnikom ne omogoča le nakupa XMR, temveč lahko uživajo tudi v različnih finančnih rešitvah. Na ta način lahko sodelujejo v različnih protokolih, rešitvah in omrežjih, povezanih s kripto.

Podjetje je tudi med najbolj koristnimi za trgovanje z digitalnimi sredstvi in ​​dostop ne samo do XMR, temveč tudi do drugih virtualnih valut. Poleg tega OKEX velja tudi za zelo varno kripto borzo, ki svojim strankam ponuja nekaj najboljših rešitev.

logotip okex

Če kupujete in držite Monero v OKEX-u, upoštevajte, da je lahko koristen samo, če želite trgovati z digitalnimi sredstvi. Za najboljšo varnost vedno dvignite XMR v strojno ali programsko denarnico. V naslednjih razdelkih tega vodiča Kje kupiti Monero boste izvedeli, kako pravilno shraniti svoje kovance XMR.

Binance

Z uporabo borze kriptovalut Binance boste lahko vedeli, kako kupiti Monero. Binance deluje od leta 2017 in ponuja ne samo storitve trgovanja, temveč tudi dostop do kriptovalutnih omrežij in storitev.

Logotip in moto Binance

Čeprav Monera ne morete kupiti v USD, ga lahko trgujete z drugimi virtualnimi valutami. Poleg tega lahko XMR umaknete in ga še naprej uporabljate zunaj te borze kriptovalut. Pozitivno pri Binance je, da uporabnikom ponuja široko paleto možnosti na rampi.

Uporabniki lahko položijo EUR in številne druge valute. Po njem lahko dostopajo do virtualnih valut z uporabo bančnega računa ali debetnih ali kreditnih kartic. Zato Binance ponuja prilagodljivost in enostavne storitve tako strokovnim uporabnikom kot novincem na trgu.

Bitfinex

Druga izmenjava kriptovalut, ki bi vam omogočila nakup Monera, je Bitfinex. To platformo lahko štejemo za eno najbolj priznanih borz v panogi. Bitfinex sodeluje tudi z mobilnimi aplikacijami, kar pomeni, da vam za dostop do XMR ni treba imeti računalnika. Vse je mogoče obdelati s pametnim telefonom.

logotip bitfinex

Poleg tega je ta izmenjava dodala podporo ameriškemu dolarju. Če bi iskali kraj, kjer bi Monero kupili s USD, bi bil Bitfinex lahko ena najboljših razpoložljivih možnosti. Vse bo seveda odvisno od razpoložljivosti menjalnic v vaši regiji.

Nekatere platforme niso na voljo za vse jurisdikcije. Zato morate vedno vedeti, ali ponuja storitve v vaši regiji.

Medsebojna srečanja ali kripto srečanja

Druga možnost, da morate vedeti, kje kupiti Monero, je uporaba platforme peer-to-peer. V bistvu lahko XMR kupite pri drugih uporabnikih na trgu kriptovalut. Lahko se z njimi srečate ali jim preprosto pošljete sredstva na njihov bančni račun in prejmete svoje kovance Monero.

To je lahko manj intuitivno in vsekakor ni tako hitro in udobno kot to počnemo z uporabo tradicionalnih platform za izmenjavo. Nekatere borze, kot je Binance, uporabnikom ponujajo možnost nakupa XMR od drugih uporabnikov prek svoje platforme P2P. Kljub temu, če uporabljate Binance, bi bilo morda bolje kupiti Monero z uporabo platforme za promptno trgovanje.

Trenutno je na voljo nekaj platform za trgovanje P2P. Nekateri med njimi vključujejo LocalMonero in LocalCoinSwap. Še en odgovor na vprašanje “Kje kupiti Monero?” je tako, da obiščete srečanja Monero ali kripto v svoji regiji in tam zamenjate XMR za gotovino ali obratno.

Kripto srečanja so odličen način ne samo za poznavanje skupnosti, temveč tudi za pridobitev nekaterih koristnih stikov v industriji. Uporabniki lahko enostavno dobijo dostop do posameznikov, ki kupujejo in prodajajo digitalna sredstva z gotovino. Če tako najdete kripto srečanje blizu svojega mesta, bi bilo morda dobro sodelovati.

Nekatere prednosti uporabe omrežij P2P vključujejo zaščito zasebnosti, nekatera pa nimajo KYC. Če vas zanima zasebnost, je to morda tudi eden najboljših načinov, kako se naučiti, kako kupiti Monero.

Shranjevanje Monero

Zdaj, ko veste, kje kupiti Monero, morate vedeti, kako ga shraniti. Obstaja nekaj kripto denarnic, ki jih lahko uporabite. Če nameravate trgovati z Monero, lahko svoja sredstva preprosto držite na kripto borzi. Zgoraj naštete borze bi lahko bile dobra izbira.

S svojimi kovanci XMR lahko preprosto trgujete, s čimer poskušate izkoristiti nihanja trga. Nato premikanje sredstev v drugo denarnico morda nima smisla. Vendar ne pozabite, da bodo borze skrbnice vaših kovancev. To je vsekakor lahko tvegano.

V zadnjih letih je bilo vdrto na ducate borz in mnoge od njih so na koncu izgubile milijone dolarjev v uporabniških sredstvih. Če se ne želite soočiti s to težavo, potem dvignite sredstva v denarnico, s katero boste imeli skrbništvo nad svojimi kovanci..

Denarnice za strojno in programsko opremo

Denarnice strojne in programske opreme bi lahko bile nekaj najboljših krajev za shranjevanje kovancev XMR. Glede na to, da veste, kje kupiti Monero, bi bilo razumevanje prednosti in slabosti teh denarnic ključna stvar.

Denarnice za programsko opremo

Programske denarnice so kripto denarnice, kakršne lahko najdete v trgovini App Store ali jih prenesete na namizje. Delujejo zelo učinkovito in večina vam omogoča, da imate različne virtualne valute.

Ti so zelo koristni za uporabnike, ki ne želijo imeti svojih digitalnih sredstev na borzah, a vseeno želijo imeti enostaven dostop do svojih sredstev. Kljub temu niso najbolj varni. Zasebne ključe morate pravilno shraniti in se tudi izogniti prenosu zlonamernih datotek.

Večina teh denarnic je brezplačna za uporabo. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za njihov nakup. Namesto tega morate z uporabo strojne denarnice kupiti denarnico.

Denarnice za strojno opremo

Namesto tega so strojne denarnice najbolj varno mesto za shranjevanje nedavno kupljenega XMR. Če ste dolgoročni imetnik ali želite imeti XMR in ne trgovati z njimi, bodo denarnice strojne opreme prava možnost.

Med najbolj priljubljeno strojno opremo spadata Ledger Nano S in Trezor. Ti dve denarnici se lahko uporabljata ne samo za shranjevanje XMR, temveč tudi na desetine drugih digitalnih sredstev. Zahtevali bi, da zaščitite svoje zasebne ključe in skrbite za svoja sredstva.

Vendar bodo zaščiteni pred zlonamernimi napadi iz interneta, saj vaše zasebne ključe shranjujejo brez povezave. Kot smo že omenili, so to najvarnejše denarnice na trgu. Pomanjkljivost je le ta, da bi jih morali plačati.

Zadnje besede o tem, kje kupiti Monero

Monero je ena najboljših kriptovalut, ki so na voljo na trgu. Uporabnikom omogoča, da zaščitijo svojo zasebnost in se prepričajo, da ne delijo dragocenih podatkov in informacij. Z uporabo naprednih kriptografskih rešitev lahko uporabniki zlahka zaščitijo svojo identiteto in zasebnost.

Monero je najlažje kupiti z uporabo menjalnice kriptovalut. Te platforme so enostavne za uporabo, hitre in zelo uporabniku prijazne. Vendar pa lahko tisti uporabniki, ki ne želijo uporabljati kripto izmenjave, dobijo dostop do XMR prek peer-to-peer platform. Vendar je to lahko zagotovo tudi težje in nevarneje.

Za več vprašanj o Moneru, kako kupiti to kripto valuto in kje jo potem lahko uporabite Monerova uradna stran. O tem digitalnem sredstvu si delijo in zagotavljajo dragocene informacije, ki jih je mogoče uporabiti za čezmejno pošiljanje in sprejemanje zasebnih transakcij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map