Kako izkopati Bitcoin Cash

Če trdno verjamete v Bitcoin Cash, imate priložnost podpreti omrežje, medtem ko zaslužite BCH. Če želite kopati Bitcoin gotovino, vam bo ta postopek pomagal skozi postopek.

Rudarji igrajo ključno vlogo v vsaki digitalni valuti, saj potrjujejo transakcije in dajejo v promet nove žetone. Po rešitvi teh ugank prejmejo nagrade. Nagrada vključuje tudi provizije za transakcije znotraj bloka.

Pojdimo skozi postopek, kako kopati Bitcoin Cash.

Zakaj bi morali rudariti Bitcoin Cash

Bitcoin Cash je ena največjih kriptovalut na trgu in je novejši kovanec v primerjavi z Ethereumom in Litecoinom. Glede na posodobitve platforme, in sicer na povečano velikost bloka, je to zanimiva priložnost za vse, ki iščejo več preverjanj transakcij in posledično pogoste dobičke od rudarjenja kriptovalut. 

Po mnenju strokovnjakov je Bitcoin vse težje pridobivati ​​in manj vreden, zato je Bitcoin Cash boljša alternativa.

Postopek rudarjenja Bitcoin Cash je podoben rudarjenju Bitcoinov; kljub temu je malo razlik. Na primer, omejitev velikosti blokov Bitcoina je 1 MB, medtem ko je omejitev Bitcoin Cash 8 MB, kar pomeni, da boste za pridobivanje BCH potrebovali več računalniške moči in naložb.

Vendar večji bloki vsebujejo več provizij za transakcije, ki gredo rudarju.

Najboljši način za pridobivanje Bitcoin Cash

Ker gre za kovanec za dokaz o delu, lahko Bitcoin Cash kopate z GPU ali CPU računalnika. Kljub temu trenutna težava omrežja pomeni, da od tega morda ne boste dobili nobenih donosov. Če želite zagotoviti nekaj dobička, razmislite o specializiranem rudarskem sistemu, imenovanem Application-specific Integrated Circuits (ASIC). Ti stroji so narejeni za eno nalogo, rudarstvo. Danes so najboljši način za ustvarjanje dobička od rudarjenja BCH.

Mine Bitcoin Cash

Ena od prednosti teh strojev je, da jih kupujejo z vnaprej nameščeno rudarsko programsko opremo, kar jih olajša pri pripravi na rudarstvo.

Še ena stvar, ki jo morate učinkovito kopati, je stabilna internetna povezava in z nizko zakasnitvijo, da boste vedno povezani z verigo blokov in čim hitreje poročali o najdenih blokih. Upoštevajte neomejen internetni promet, ker rudar v povprečju porabi 500 MB na mesec.

Poleg tega bi morali imeti stabilno elektriko in denarnico Bitcoin Cash za upravljanje kovancev.

Na tem mestu bi morali izbirati med samo rudarjenjem ali pridružitvijo rudarskemu bazenu.

V rudarskem bazenu je več rudarjev, ki so se dogovorili, da bodo združili svoja prizadevanja in sredstva, da bodo povečali možnosti za reševanje matematičnih ugank. Vsak član rudarskega bazena prejme majhne in manj zapletene uganke, ki jih je treba rešiti, kar poveča možnosti bazena za reševanje večjih in bolj zapletenih ugank.

Nagrade se enakomerno delijo med vsakega člana sklada glede na njihov trud in sredstva, ki jih prispevajo v sklad.

Po eni strani boste, če ste sposobni uspešno kopati bloke BCH sami, prejeli celotno nagrado. Vendar boste potrebovali zelo zmogljivo rudarsko ploščad, kar pa zahteva veliko denarja.

Preden izberete bazen za rudarstvo, se prepričajte, da upoštevate dejavnike, kot so, kako velik je bazen, kako pogosto najdejo bloke, strukturo njihovega izplačila, provizije, ki jih zaračunajo, in vrsto statistike, ki jo zagotavljajo članom baze.

Nastavitev rudarjenja Bitcoin Cash

Najprej ASIC priključite na njegovo napajalno enoto in jo vklopite. Nato ASIC povežite z internetom prek ethernetnega kabla, ki je povezan z usmerjevalnikom.

Drugič, prenesite in namestite denarnico BCH, če je nimate.

Tretjič, izberite rudarski bazen, ki je primeren za vas. Večina rudarskih bazenov zgladi vaš zaslužek in so anonimni; zato vam ni treba deliti svojih osebnih podatkov.

V večini primerov je za uporabo rudarskega bazena potrebna le denarnica BCH.

Četrtič, poiščite naslov IP naprave ASIC. To boste potrebovali za dostop do programske opreme za konfiguriranje rudarjenja. Če uporabljate Antiminer, bo naslov IP samodejno zagotovil takoj, ko ga povežete z internetom. Prav tako preberite dokumentacijo in poiščite smernice za pridobitev naslova IP.

Petič, Prijava v spletni vmesnik rudarja. V brskalnik vnesite naslov IP. Predstavili boste stran za prijavo. Za ASIC preberite dokumentacijo in poiščite uporabniški ID in geslo. Vendar pa je za Antminers privzeti ID uporabnika »root«, privzeto geslo pa je »root«.

lahko rudarite Bitcoin Cash

Po prijavi v ASIC kliknite Konfiguracija rudarja strani za nastavitev časovnika. Tu boste zagotovili informacije o svojem rudarskem bazenu. Ko navedete te podatke, kliknite Shrani & Prijavite se. Rudar se bo znova zagnal in lahko začnete rudariti BCH.

Programska oprema, potrebna za pridobivanje Bitcoin Cash

Na voljo je več programov, ki se uporabljajo za pridobivanje BCH, vendar sta morda dva najbolj priljubljena BFGminer in CGminer, in so programi ukazne vrstice.

Če ne morete obvladati vmesnika ukazne vrstice, lahko uporabite EasyMiner ki se uporablja za združeno rudarstvo.

Izbrana strojna oprema bo določila programsko opremo, ki jo boste uporabljali; kot tak bi morali izbrati programe, ki so združljivi z vašim rudarjem.

Bitcoin Cash Mining Pools

Rudarski bazeni so način združevanja prizadevanj in virov, s katerimi lahko zagotovite večje možnosti za rudarsko nagrado.

To je kot vojna oznaka, na eni strani je pet ljudi, na drugi pa 10.000 ljudi. V tem primeru je očitno, da bo zmagala stran z 10.000 ljudmi. To je glavni razlog, zakaj so rudarski bazeni odlični!

Kljub temu ne pozabite, da imajo ti bazeni velik nadzor. Čeprav zagotavljate vire, ima vsak sklad svoje pogoje nadzora. To pomeni, da imajo pooblastilo, da povečajo članarino ali zmanjšajo nagrade, ki jih prejmejo posamezni člani.

Primer rudarskega bazena je Antpool.

Preden se pridružite rudarskemu bazenu, upoštevajte zgoraj naštete dejavnike.

Končne misli

Časi pridobivanja priljubljenih kovancev z uporabo osnovnih CPU naprav so že davno minili. Takrat se je lahko vsak ukvarjal z rudarstvom. Kljub temu imate edino priložnost, da veliko denarja vložite v rudarsko strojno opremo ali se pridružite rudarskemu združenju.

Treba bo še ugotoviti, ali bo skupnost BCH spremenila kodo, ki bo napravam ASIC prepovedala povezavo z omrežjem. Do takrat je sposobnost zmage v rokah nekaj rudarskih podjetij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map