Kako izračunati dobiček BitMEX

Če trenutno kot prvi vlagatelj ali trgovec kripto vlagate v prve korake, obstaja velika verjetnost, da že gledate BitMEX, eno najbolj priljubljenih platform za trgovanje z bitcoini. Njen dnevni obseg trgovanja je več kot 35.000 BTC in ima več kot 540.000 dostopov na mesec. Brez dvoma je BitMEX impresivna platforma, ki se ponaša z obilico uporabnih orodij za trgovanje.

Neprekinjene pogodbe, pogodbe o dobičku navzdol in navzdol, dobički za financiranje, provizije za trgovanje, nerealizirani in realizirani PNL (dobički in izgube), so lahko vsi ti pogoji sprva moteči. Pred učinkovitim trgovanjem na BitMEX je nujno, da razumete, kaj pomenijo, saj se boste le z njihovim razumevanjem lahko naučili izračunati svoj dobiček na omenjeni platformi.

Bitmex ima vgrajen kalkulator dobička / izgube, ki ga lahko uporabljate z lahkoto, če imate malo potrpljenja in se naučite, za kaj gre. Ustvarili smo hiter sprehod skozi kalkulator BitMEX, ki vam bo pomagal nekoliko bolje spoznati svojo pot.

Bitmexov kalkulator dobička

Bitmexov kalkulator dobička / izgube

Do kalkulatorja dobička BitMEX lahko dostopate v zgornjem levem delu vmesnika BitMEX v razdelku Oddaja naročil. Za dostop do njega kliknite gumb v obliki kalkulatorja na zgornji desni strani menija, tik ob gumbu Nastavitve.

Kalkulator ima dve glavni “strani”, dolgo in kratko ter tri zavihke: dobiček / izguba, ciljna cena in likvidacijska cena. Spodaj najdete določena polja za vnos količine, vhodne cene, izhodne cene in vzvoda. Rezultati se samodejno prikažejo na desni strani kompaktnega uporabniškega vmesnika kalkulatorja v odsekih, kot so marža, vhodna vrednost, izhodna vrednost, dobiček / izguba, dobiček / izguba% in ROE%.

Pojasnjeno nakup in prodaja

Za nadaljnje razlage, kako BitMEX Kalkulator dobička / izgube deluje, uporabili bomo dejanske primere trajnih pogodb, pogodb o dobičku in pogodb o dobičku..

Trajne pogodbe

Predstavljajmo si, da hrepenite po 1000 pogodbah XBTUSD s povprečno vstopno ceno 1000 USD. Če je cena znamke XBTUSD trenutno 1250 USD, potem nerealizirani PNL (dobiček in izguba) temelji na razliki med povprečno vstopno ceno in ceno znamke.

Nerealizirani dobiček se izračuna na naslednji način: (1 USD / 1.000 USD – 1 USD / 1.250 USD) * 1.000 = 0,20 XBT

Uresničen PNL temelji na razliki med povprečno vstopno ceno in ceno, po kateri prodate XTBUSD. Realizirani PNL se izračuna glede na to, kje lahko kupite ali prodate svojo pozicijo. Največkrat to ni cena znamke.

Izračuna se po naslednji formuli: ($ 1 / 1.000 – $ 1 / 1.500 $) * 500 = 0,17 XBT, kjer je 1500 zadnja cena XBTUSD, 500 pa število prodanih pogodb.

Pogodba o dobičku navzgor

Želite kupiti 100 pogodb XBT7D_U110 s povprečno vstopno ceno 0,03 XBT. Zadnja trenutno znana cena XTB7D_U110 je 0,05 XBT.

V tem primeru nerealiziran PNL predstavlja razlika med zadnjo in povprečno vhodno ceno. Izračuna se na naslednji način: (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 100 = 2 XBT.

Realizirani PNL predstavlja razlika med ceno, po kateri se odločite za prodajo XBT7D_U110, in povprečno vpisano ceno. Če se na primer odločite za prodajo 50 pogodb XBT7D_U110 po 0,05 XBR, bo formula (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 50 = 1 XBT

Pogodba o zmanjšanju dobička

Za primer tega si predstavljajte, da želite kupiti 50 pogodb XBT7D_D90 s povprečno ceno 0,02 XBT, hkrati pa upoštevajte, da je zadnja cena XBT7D_D90 trenutno 0,04 XBT..

Nerealizirani PNL predstavlja razlika med zadnjo ceno in povprečno vstopno ceno in se izračuna na naslednji način: (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 50 = 1 XBT

Realizirani PNL predstavlja razlika med povprečno vstopno ceno in ceno, po kateri prodate XBT7D_D90. Če želite prodati 25 XBT7D_D90 po 0,04 XBT, bo realizirani dobiček (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 25 = 0,5 XBT

Pristojbine za financiranje

BitMEX ima podporo za tako imenovane trajne pogodbe. Če želite kupiti ali prodati trajno pogodbo, boste v obdobju trgovanja občasno plačevali ali prejemali provizije za financiranje.

Trajna pogodba je dokaj podobna terminski pogodbi. Vendar se ločuje od zgoraj omenjene pogodbe z naslednjimi posebnostmi: ne gre za prenehanje veljavnosti ali poravnavo, lahko zelo tesno trguje z indeksno ceno, saj lahko posnema promptni trg, ki temelji na marži. Več informacij o Trajne pogodbe in Prihodnje pogodbe najdete na uradni spletni strani BitMEX

Recimo, da trgujete z XBTUSD in da vsakih 8 ur plačate provizijo, ki trenutno znaša 1%. Pristojbino za financiranje plačajo kupci prodajalcem. Na primer, predstavljajmo si, da trenutno hrepenite po 100 XBT v vrednosti XBTUSD. Če pozicija nima realizirane PNL in je čas financiranja, potem morate plačati 1 XBT. Po plačilu pristojbine za financiranje je vaš realizirani PNL zdaj -1 XBT.

Provizije za trgovanje

Realizirani PNL se uporablja za izračun vseh potrebnih provizij za trgovanje. Če bi na primer kupili XBTUSD in bi trg ostal enak, je vaš nerealizirani PNL 0, realizirani PNL pa negativen, ker ste ob nakupu XBTUSD plačali provizijo..

Izvedeno računovodstvo PNL

Če zmanjšate velikost obstoječe pozicije ali jo v celoti zaprete, bo realizirani PNL samodejno prikazan na nadzorni plošči za trgovanje BitMEX.

Na primer, za odprto pozicijo z realiziranim dobičkom 10 XBT bo zavihek Odprte pozicije prikazal ta znesek. Ravno obratno je, če zaprete isto pozicijo in ustvarite dobiček v višini 10 XBT. Nato bo 10 XBT prikazan na zavihku Closed Positions.

Če ustvarite novo pozicijo v zadevni pogodbi, bo realizirani PNL 0 XBT in bo prikazan na zavihku Open Positions. Če zaprete položaj, bo vsak realiziran PNL nato dodan na zavihek Zaprti položaj.

Upamo, da bo ta vodnik osvetlil nekaj, kar se vam zdi precej težaven kalkulator in izračun vašega BitMEX dobiček bo od zdaj naprej vetrič.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map