Kako kupiti Bitcoin Cash

Nakup Bitcoinov postaja z vsakim dnem bolj pogost in dostopnejši. Zdaj, ko ste tukaj, ste se odločili za nakup Bitcoin Cash. V tem priročniku vas bomo vodili skozi korake, potrebne za nakup denarnice BCH in kako kupiti Bitcoin Cash. Na voljo vam je več možnosti, najprej pa boste potrebovali denarnico, ki podpira BCH. 

Različne vrste Bitcoin Cash Denarnice

Denarnice za strojno opremo 

Te denarnice ponujajo rešitev za shranjevanje brez povezave, ki omogoča eno najbolj varnih možnosti shranjevanja. Strojne denarnice uporabnikom omogočajo nadzor nad njihovimi zasebnimi ključi in zagotavljajo dvofaktorsko podporo za preverjanje pristnosti, preverjanje transakcij pa se izvaja na zaslonih.

Denarnice za strojno opremo, ki podpirajo Bitcoin Cash, vključujejo Ledger Nano S, KeepKay in Trezor.

Electron Cash

To je razčlenjena različica denarnice Electrum. Electron Cash je na voljo v mobilni in namizni različici za sisteme Linux, OX X in Windows. 

Electron Cash je zelo enostaven za uporabo in uporabnikom omogoča nadzor nad ključi ter varnostno kopijo denarnice z mnemoničnim semenskim izrazom.

BTC.com

Ta je med najbolj priljubljenimi mobilnimi telefoni in spletne denarnice podprl Bitmain Technologies. Denarnica je varna in enostavna za uporabo.

BTC.com je hierarhična deterministična denarnica, ki uporabnikom omogoča uporabo glavnega “semena” za varnostno kopiranje svojih imetjev. Denarnica podpira transakcije z več podpisi in dvostopenjsko preverjanje pristnosti.

Coinomi

To je priljubljena denarnica ki podpira več digitalnih valut. Denarnica je uporabniku prijazna in vsebuje priročen uporabniški vmesnik, zaradi česar je med najboljšimi denarnicami za BCH.

CashAddress

To je papirnato denarnico ki je na voljo vsem, ki menijo, da je ta rešitev najboljša možnost za shranjevanje Bitcoin Cash. Uvrščen je med najboljše denarnice Bitcoin Cash za dolgotrajno shranjevanje. Če pa pozabite, kam ste skrili ključe, boste izgubili zasebni ključ.

CoinPayments

To je digitalno spletno denarnica navidezne valute, ki zahteva nič provizije za transakcijo, vendar za transakcije zaračuna majhno provizijo. Ena najboljših lastnosti te denarnice je ta, da podpira več digitalnih valut in njeno prepoznavnost.

Denarnica je bila pred kratkim integrirana z BitGo, zaradi česar je bila ena najbolj varnih denarnic. Za zaščito kriptovalut pred hekerji je bila dodana funkcija trezorja.

Kako kupiti Bitcoin Cash (BCH)

Najprej si priskrbite denarnico BCH. Načini nakupa BCH se razlikujejo glede na vrsto denarnice, ki jo uporabljate.

Če imate na primer denarnico s celotnim vozliščem (denarnico, ki od uporabnikov zahteva, da prenesejo celotno verigo blokov), varnostno kopirajte denarnico, da ustvarite datoteko wallet.dat, ki jo lahko uvozite v denarnico BCH s celotnim vozliščem, kjer bodo žetoni na voljo za vas.

Če pa uporabljate poenostavljeno denarnico za preverjanje plačil, ki ne zahteva prenosa celotne verige blokov, lahko še vedno zahtevate svoje žetone BCH.

Ko dobite denarnico BCH, boste potrebovali svoj naslov BCH. Ker so nekateri uporabniki morda zmedeni in lahko začnejo pošiljati BTC v denarnice BCH in obratno, je bil za BCH izumljen nov format. Nova oblika vsebuje 42 znakov in se začne z “p” ali “q”.

Opomba: gotovinski naslovi so samo predstavitev prvotnih žetonov. Tako lahko isti naslov predstavimo na dva različna načina.

Drugič, čeprav je BCH med največjimi digitalnimi valutami, ga ne podpira vsaka večja borza.

Čeprav več borz še vedno navaja več kovancev, je Bitcoin Cash navedlo le nekaj borz. So eToro, Coinmama, CEX.io in Coinbase.

eToro vam omogoča nakup Bitcoin Cash po vsem svetu z različnimi načini plačila. Borza vam ne omogoča dejanskega dostopa do vaših kovancev, zato ne morete poslati BCH z borze drugim uporabnikom. Edina stvar, ki vam jo omogoča ta izmenjava, je trgovanje z BCH za fiat valuto. 

Če uporabljate eToro, denarnice ne potrebujete, saj ne boste imeli dostopa do svojih kovancev.

Coinmama je ena najstarejših borz. Borza vam omogoča nakup Bitcoin Cash z debetno in kreditno kartico. Borza sprejema uporabnike iz skoraj vseh držav. 

Tudi CEX.IO je še ena stara menjalnica, saj obstaja že od leta 2013. Borza je borznoposredniška storitev, torej uporabniku prijazna, a dražja. Borza sprejema bančna nakazila, kreditne in debetne kartice.

Coinbase je trenutno ena največjih borz in nudi podporo trgovanju z BCH. Borza vam omogoča, da dobite konkurenčne cene, če živite v državi, v kateri deluje.

Obstajajo tudi druge borze, kot je Bitfoliex, ki od novih uporabnikov ne zahtevajo veliko za nakup Bitcoin Cash. Platforma si prizadeva ohranjati zasebnost svojih strank, novi uporabniki pa potrebujejo le e-poštni naslov, da začnejo z nakupom in prodajo kripto na borzi.

Če ste začetnik, razmislite o uporabi posredniške storitve, ki je nekoliko dražja, če jo lažje dobite. Če ste napredni uporabnik, lahko s Coinbase Pro kupite Bitcoin cashat nižje pristojbine. 

Upoštevajte, da bo večina borz zahtevala, da potrdite svojo identiteto, preden vam omogočijo začetek trgovanja. Poleg tega boste morali svoj menjalni račun povezati z bančnim računom. Ti koraki večinoma trajajo več delovnih dni.

Poleg tega se časi transakcij razlikujejo tudi glede na menjavo. Vendar je večina Bitcoin Cash operacij skoraj takojšnja.

Kupite Bitcoin Cash On Binance

Na Binance lahko kupite BCH na dva načina; prek kripto ali fiat. (Bitcoin Cash ima na borzi ustvarjalca BCHABC)

Možnost fiat je bila uvedena pred kratkim po nakupu kreditnih kartic na platformi. Kar zadeva fiat, platforma omogoča nakupe BCH v USD in EUR, pri čemer najnižji / največji nakup znaša 50 USD in 20 000 USD.

Kupite BCHABC na Binance danes!

Koraki za nakup BCH z uporabo kreditne kartice na Binance

1. Ustvarite račun na Binance, če ga nimate, tako da obiščete uradno spletno stran (binance.com). Kliknite Registriraj in izpolnite potrebne podrobnosti. Če že imate račun, kliknite Prijava.

kupite Bitcoin Cash na Binance

2. Pojdite v razdelek Skladi na vrhu strani in izberite možnost »Nakup s kreditno kartico«.

Binance Bitcoin Cash nakup

3. Izberite BCH in vnesite znesek naročila. V drugi vrstici boste videli skupni znesek, ki vam ga bodo zaračunali, vključno s pristojbinami, ki je običajno 3,5%.

Kupite Bitcoin Cash s kreditno kartico na Binance

4. Potrdite svoje naročilo tako, da preverite razdelek »Prebral sem in se strinjam z izjavo o omejitvi odgovornosti«, ki jo morate prebrati, da boste bolje razumeli nakupni postopek. Nato kliknite na plačilo.

Bitcoin Cash na Binance

5. Nakup se obdeluje prek Simplexa in če želite naročilo opraviti, boste morali navesti svoje osebne podatke. Ko končate z izpolnjevanjem podrobnosti, označite polje »Pogoji in določila« in kliknite »NADALJUJ«.

Zdaj vas bo Simplex prosil, da svojo telefonsko številko potrdite s štirimestno kodo in e-poštnim naslovom prek povezave za preverjanje, poslane na vaš e-naslov.

Podatki za obračun računa Binance

6. Ko končate s preverjanjem, boste morali za dokončanje nakupa navesti podrobnosti o podrobnostih kartice Visa ali Mastercard.

Binance plačilo

Običajno traja od 10 do 30 minut, preden se kripto kovanci pojavijo na vašem računu Binance.

Koraki za nakup Bitcoin Cash na Binance z uporabo Crypto

Kupite BCHABC na Binance danes!

1. Ustvarite račun in, če ga imate, nadaljujte s prijavo.

2. Položite kripto na svoj račun. Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH) sta dve najprimernejši kripto za deponiranje, saj imata oba trgovalne pare z veliko večino drugih kriptovalut, ki so navedene na Binance. Če želite položiti denar, pojdite na Skladi in kliknite Depoziti.

3. Izberite kovanec, ki ga želite položiti, tako da poiščete v iskalni vrstici, ki se prikaže. Platforma vam bo posredovala naslov za polog kripto kovanca, ki ste ga izbrali. Kopirajte naslov in ga prilepite v denarnico. Nato pošljite znesek, ki ga želite nakazati, na naslov, ki ste ga pravkar kopirali. Sredstva lahko trajajo do 30 minut, preden se pojavijo na vašem računu Binance. Depoziti ethereuma so hitrejši. Priporočljivo je tudi, da začnete z majhnimi zneski pri prvem nakazilu. Poskus nakazila z ene borze na drugo je lahko omejen z omejitvami in priporočljivo je, da položite neposredno iz denarnice.

Nakup Bitcoin Cash

4. Pojdite v navigacijsko vrstico in preverite stanje.

5. V navigacijski vrstici pojdite na razdelek Exchange in izberite Basic. V zgornjem desnem kotu izberite BTC in poiščite BCH, kjer se bo pojavil trgovalni par BCH / BTC.

Binance

Ko kliknete na trgovalni par, se prikaže grafikon cen. Če želite kupiti BCH po določeni ceni, uporabite omejeno naročilo. V BTC vnesite želeno ceno in znesek BCH, ki ga želite kupiti, in nato kliknite gumb Nakup BCH.

BHCABC / BTC Kupite Bitcoin Cash BCHABC

6. Če želite kupiti BCH po trenutni ceni, kliknite zavihek Trg in vnesite znesek BCH, ki ga nameravate kupiti. Naročilo bo izvršeno takoj in BCH se bo pojavil na vašem računu.

Kupite BCHABC na Binance danes!

Medsebojno trgovanje

Lahko pa uporabite to možnost za nakup Bitcoin Cash. Eden od primerov platforme za enakovredno trgovanje je LocalBitcoinCash. Ta platforma uporabnikom omogoča neposredno trgovanje z BCH za fiat valuto. 

Uporabniki lahko oddajo ponudbo in počakajo, da se zainteresirani trgovec odzove, in ponuja skrbniško storitev. Vendar pa je veliko ljudi izrazilo zaskrbljenost, ali je tej platformi mogoče zaupati.

Da bi bili varni, ne pozabite, da boste imeli opravka s posamezniki, za razliko od borz, kjer imate opravke z uglednimi podjetji. To samodejno poveča tveganje za prevaro.

Poleg tega pri trgovanju z enakovrednimi napravami vedno potrdite zneske, trenutni tečaj in svoj naslov ter naslov prejemnika. Končno, nikoli ne dajte svojega zasebnega ključa nikomur.

Prav tako lahko načrtujete osebna srečanja in trgujete s posameznikom. Vendar je ta možnost zelo tvegana, saj je posameznik lahko tat in vam oropa BCH ali vam celo škoduje. Potrdite identiteto osebe, preden se dogovorite za srečanje z njo za izmenjavo. Zaradi varnosti lahko pripeljete prijatelja in se srečate na javnem mestu.

Zaključek

Krivtska skupnost BCH v celoti ni sprejela v primerjavi s starejšim bratom BTC.

Kljub temu je kovanec sprejelo več večjih borz in je povprečnemu uporabniku zelo dostopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map