Kako kupiti Cardano (ADA) pri Binanceu

Ker je bil ADA – kripto žeton blokade verige Cardano – glavni nosilec 10 najboljših tržnih kapitalizacij kriptovalut od decembra 2017, je pripravljen na vodilno mesto na trgu. Naslednja generacija blockchain tehnologije je veliko ljudi navdušena nad njeno potencialno rastjo v naslednjih nekaj letih. Nekateri celo načrtujejo, da prej kot slej prehitijo Ethereum.

Če želite vstopiti pred naslednjim bikovskim tekom, boste želeli vedeti, kako dobiti v roke žetone ADA. Ta vodnik vam bo pokazal, kako to storiti, tako da lahko začnete trgovati na priljubljeni borzi, kot je Binance.

Kaj je Cardano?

Cardano, ki je poimenovan del “Blockchain 3.0”, je pametna pogodbena platforma, katere namen je razširiti začetek Ethereuma. Platformo je ustanovil Charles Hoskinson, eden od prvotnih ekip Ethereuma.

Cardano uporablja mehanizem soglasja Proof of Stake, ki je alternativa močnim lačnim sistemom Proof of Work, ki so jih uporabljale prejšnje ponovitve blockchain. Sestavljen je iz dveh slojev – Cardano Computational Layer (CCL), na katerem se izvajajo pametne pogodbe in decentralizirane aplikacije. In Cardano Settlement Layer (CSL), računovodski sloj, ki uporablja ADA za zagotavljanje zapletenih finančnih aplikacij.

Obseg tega, kar Hoskinson in njegova ekipa skušata narediti s Cardano, je razlog, zakaj je ustvaril toliko hrupa. Ne samo, da poskušajo ustvariti samostojen, decentraliziran računalniški sistem. ADA in poravnalni sloj se osredotočata na to, da finančne storitve milijardam po svetu živijo na nastajajočih trgih z malo ali nič dostopa do zanesljivih bančnih sistemov.

Po navedbah IOHK, družba, ki dela za Cardanoom, pojasnjuje, da je projekt blockchain platforma z naprednimi funkcijami, katere namen je rešiti številna vprašanja, s katerimi se soočajo druga blockchain omrežja, vključno z Ethereum (ETH).

Zdaj pa poglejmo, kako pridobiti prve žetone ADA in začnite trgovati.

Denarnice Cardano

Obdržati kripto na borzi je tvegano. Iz tega razloga boste želeli dobiti varno denarnico, ki podpira ADA, da bodo vaši kovanci zadržani, medtem ko ne trgujete.

Denarnica Daedalus je trenutno edina denarnica, ki uradno podpira Cardano. Daedalus je razvila ekipa Cardano sama in je odprtokodna namizna denarnica. Prihodnji načrt za Daedalus zahteva dodajanje različic za Android in iOS ter podporo za več kovancev, kot sta Bitcoin in Ethereum. Sčasoma bo postala trgovina z aplikacijami za decentralizirane aplikacije, zgrajene na verigi Cardano.

Če želite dobiti denarnico Daedalus, se odpravite do nje Spletna stran in jo naložite brezplačno. Nastavite varno preverjanje pristnosti in frazo za obnovitev, in ko se denarnica sinhronizira z verigo Cardano, boste pripravljeni na uporabo.

Ko tržni delež Cardano raste, je mogoče, da bo Cardano dodal še več. The Ledger Nano S, ena izmed najbolj priljubljenih denarnic za strojno opremo danes, je napovedala, da namerava dodati Cardano, čeprav na dan pisanja tega datum še ni določen.

Na trgu je veliko drugih denarnic Cardano, ki so jih razvila številna podjetja. Nekateri med njimi vključujejo denarnico ADA Lite, denarnico Infinito, denarnico Yoroi in denarnico Trezor. Najbolje je, da virtualne valute vedno shranite v denarnice strojne opreme. 

Kako kupiti Cardano

Čeprav žeton ADA ni tako dostopen kot drugi Large Caps (zlasti Bitcoin, Ethereum in Bitcoin Cash), ga lahko vseeno dobite v roke. Najboljši način je odvisen od tega, ali želite kupiti (plačati ADA s Fiatom, na primer USD ali EUR), ali že imate kripto in želite zamenjati svoje obstoječe kovance s Cardano.

Kripto že imam

Če ste že investirali v kriptovalute in želite del svojega portfelja zamenjati ali premakniti v ADA, boste potrebovali borzo, ki bo navedla ADA. Čeprav vse borze nimajo podpore za trgovanje s Cardano, zagotovo obstajajo številne borze z velikim obsegom. Huobi in Bittrex sta dva primera, kot je največja kripto borza na svetu, Binance.

Binance je odličen kraj za trgovanje s kripto, saj ponujajo trgovanje med Bitcoinom ali Ethereumom za skoraj vsak kovanec, o katerem je vredno vedeti.

Če se še niste prijavili, boste morali ustvariti račun.

Binance je ena najboljših platform za nakup digitalnih valut, ker je ena največjih borz na trgu. Obstaja na stotine različnih trgovalnih parov in Cardano ima na tej borzi veliko likvidnost. Cardano lahko zamenjate na Binance za ADA / BNB, ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / PAX, ADA / TUSD, ADA / USDC in ADA / USDT. 

Ta borza kriptovalut je v zadnjih 24 urah zabeležila 698 milijonov ameriških dolarjev prodaje, kar pomeni, da je po podatkih CoinMarketCap 9. največja borza po obsegu trgovanja.

binance register

Registracija je podoben postopek kot katera koli kripto platforma. Vnesite svoje podatke, nastavite varnostne ukrepe in preverjanje pristnosti (za največjo varnost je vedno priporočljiva dvofaktorska overitev) in predložite več dokumentov KYC.

Ko ste prijavljeni in je vaš račun preverjen, boste morali nakazati Binance. Ker Binance ne ponuja kripto nakupov s Fiatom, boste morali kripto položiti na platformo. Bitcoin ali Ethereum je najboljši, saj jih je mogoče zlahka zamenjati za altcoin po vaši izbiri. Tudi Alcoin lahko položite, vendar jih bo treba pred nakupom Cardano pretvoriti v kovanec, kot sta Bitcoin ali Ethereum.

binance btc depozit

Binance vam bo dal naslov za pošiljanje katerega koli kripto, ki ga želite položiti. Pred pošiljanjem še enkrat preverite, ali je naslov pravilen, in pošljite samo navedeni kovanec. I.E., če deponirate v Bitcoinu, na ta naslov pošljite samo Bitcoin, nič drugega.

Ko položite depozit pri družbi Binance, lahko začnete trgovati.

Za začetek trgovanja kliknite povezavo “Exchange” v glavi. Ponudil vam bo dve možnosti, osnovni ali napredni pogled. Za večino je priporočljiva osnovna izmenjava.

kardano binance trg

Ko ste na borzi, v zgornjem desnem kotu poiščite »ADA«. Pare lahko iščete z Bitcoin, Ethereum, USD Tether ali Binance Coin (Binanceova domača kriptovaluta).

Ko boste tukaj, boste imeli več poglobljenih lestvic cen za izbrani par. Pod grafikoni imate možnost kupiti ali prodati ADA.

kupi ada

Izberete lahko, koliko želite kupiti, in transakcija bo končana v nekaj minutah. Prav tako imate možnost trgovanja z določenim odstotkom denarnice Binance za ADA (25%, 50%, 75% ali 100%) ali nastavite naročilo Stop-Limit. Naročilo Stop-Limit samodejno izvede trgovanje za nakup ali prodajo, ko kovanec doseže ceno, ki ste jo določili.

Nimam nobenega kripto / želim kupiti več

Na tej stopnji zelo malo borz ponuja neposredne pare ADA-Fiat, zaradi česar lahko začetniki začnejo trgovati z ADA nekoliko zapleteno.

Binance je izdal tudi novo storitev, ki omogoča nakup nekaterih kriptovalut s pomočjo kreditne kartice. To je nekaj podobnega temu, kar Coinbase trenutno ponuja svojim uporabnikom.

Coinmama je rešitelj za vlagatelje, ki želijo vstopiti v kripto prek ADA. Cardano je eden od 8 kovancev, ki jih lahko kupijo s kreditno ali debetno kartico. Po prijavi in ​​zaključku postopka KYC lahko uporabniki Coinmame v skoraj 200 državah takoj kupijo kripto s USD ali EUR..

coinmama ada

Druga možnost je nakup kovanca, kot sta Bitcoin ali Ethereum, na borzi s Fiatovimi pari – npr Kraken ali Tekočina. Ko imate bodisi BTC bodisi ETH, lahko deponirate pri Binanceu in začnete trgovati z ADA.

Za uporabnike je zelo pomembno, da po nakupu digitalnih valut dvignejo sredstva z borze. To pomeni, da ko ima uporabnik svoje žetone ADA, je najbolje, da sredstva dvigne v osebno denarnico. Najbolje je, da med drugim vedno uporabljate strojno denarnico, kot sta Ledger Nano S in Trezor.

V povzetku

V času pisanja tega članka je Cardano trinajsta največja digitalna valuta na trgu in ima tržno kapitalizacijo 1,34 milijarde dolarjev. Poleg tega lahko vsak ADA kupite za 0,0516 USD.

Ker več borz dodaja ADA pare in platforma Cardano izhaja z več razvojnimi pobudami, bi cena lahko znova dosegla višino januarja 2018… ali celo več. Zdaj je pravi čas za naložbe v Blockchain 3.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map