Kako kupiti Dogecoin?

Na različne načine lahko kupite Dogecoin (DOGE). Ta kriptovaluta je bila kot “šala valuta” uvedena decembra 2013. Vendar pa je hitro zrasla in postala ena največjih na področju tržnega vrednotenja na svetu. 

To je tisto, kar mnoge vlagatelje spodbuja, da resno razmislijo o nakupu Dogecoina. V preteklih letih je dokazal, da je ta virtualna valuta več kot šala. V tem priročniku boste izvedeli, kako kupiti Dogecoin, najboljše platforme za to in kaj sploh je ta kriptovaluta.

Kaj je Dogecoin?

Če želite vedeti, kako kupiti dogecoin, potem morate vedeti, katere značilnosti je ta virtualna valuta. Dogecoin je eno izmed najbolj priljubljenih digitalnih sredstev na svetu. Glavna značilnost je, da je na njegovem logotipu prikazan pes Shiba Inu iz internetnega mema “Doge”.

Svoje uradna stran trdi, da je Dogecoin decentralizirana digitalna valuta peer-to-peer. Digitalno sredstvo se lahko uporablja za pošiljanje in prejemanje spletnih denarnih nakazil. To je podobno kot Bitcoin, vendar na hitrejši in cenejši način.

Ena najpomembnejših stvari pri Dogecoinu je njegova skupnost. Je živahna, prijazna in smešna skupnost, ki si deli meme in govori o kriptovalutah. Ena izmed zanimivosti, ki jo je treba omeniti pri Dogecoinu, je povezana z dejavnostmi, ki jih je ustvarila skupnost.

Dogecoin logotip z več kovanci zadaj

Tako so na primer ustvarili akcijo zbiranja sredstev za jamajško ekipo bob na odhod na zimske olimpijske igre v Sočiju. Celotna skupnost Dogecoin je lahko zbrala DOGE v vrednosti 50.000 USD.

Upoštevajte, da je cena žetona zelo nestanovitna. Včasih je lahko celo bolj nestanoviten kot Bitcoin. Na primer, med bikovskim trgom leta 2017 je DOGE lahko presegel 0,017 USD na kovanec. To je omogočilo, da je digitalno sredstvo postalo eno največjih na svetu.

Zdaj, ko imamo več informacij o tej virtualni valuti, pojdimo na to, kako kupiti Dogecoin.

Kako kupiti Dogecoin?

Če se sprašujete, kako kupiti zaloge dogecoin, naj vam povem, da ne boste mogli. Kot smo že omenili v prejšnjem poglavju, je Dogecoin kriptovaluta in ne delnica. Zato boste morali najti različne načine, kako kupiti to digitalno sredstvo.

Na srečo trg ponuja široko paleto rešitev za dostop uporabnikov do te virtualne valute. Izmenjave kriptovalut so ponavadi najboljša možnost. So hitri, enostavni za uporabo in jih je mogoče celo povezati z bančnim računom. Tako bi bila celotna nakupna izkušnja enostavna naloga.

Seveda lahko Dogecoin kupite tudi pri drugih ljudeh. Toda to morda ni najboljša ali idealna rešitev. Običajno je težko najti pravo osebo za to. Poleg tega je cena lahko tudi nekoliko drugačna od tiste, ki jo najdete na kripto borzah.

Binance

Binance je danes vodilna borza kriptovalut. Ta platforma ponuja podporo številnim digitalnim sredstvom, vključno z Dogecoinom. Binance vam bo najlažje omogočil dostop do DOGE.

Binance ima odgovor na vprašanje ‘Kako kupiti Bitcoin z Bitcoin?.’Dogecoin lahko kupite z uporabo Bitcoinov in drugih digitalnih sredstev, kot sta USDT ali BUSD. Najboljši način je, da uporabite USDT in BUSD, če jih imate. To so stabilkovanci, ki so vezani na ceno ameriškega dolarja. Poleg tega ima Binance velik obseg trgovanja, kar pomeni, da lahko kupite ali prodate velike količine DOGE.

Ta izmenjava kriptovalut bo tudi dobra izbira za tiste vlagatelje, ki se sprašujejo, kako kupiti Bitcoin z Dogecoinom. Dejansko lahko z Binanceom položite DOGE in takoj po nakupu Bitcoina, največje virtualne valute na svetu.

Kako kupiti Dogecion z Bitcoinom na Binance

Binance si v zadnjih letih prizadeva, da bi bila izkušnja trgovanja veliko bolj udobna. Uporabniki lahko s fiat valutami kupujejo Bitcoin (v nekaterih jurisdikcijah) in kupujejo dogecoin z Bitcoinom. Poleg tega je Binance vedno odprt, da uporabnikom ponudi možnost sodelovanja v različnih dejavnostih skupnosti.

Omeniti velja, da je Binance izdal tudi nov razdelek za trgovce, ki uporabnikom omogoča, da digitalna sredstva kupujejo od drugih vlagateljev. Ta enakovredna rešitev (P2P) je postala zelo priljubljena v zadnjih mesecih. Zagotovo lahko Dogecoin kupite s to možnostjo, ki jo najdete v razdelku »Nakup kripto« na borzi.

Dali boste lahko ponudbo za DOGE, ki ga želite kupiti. Poleg tega so na voljo različne možnosti. Nekateri prodajalci bi radi prejeli plačilo v gotovini, nekateri drugi z uporabo bančnega računa. Poleg tega se bodo ponudbe na tej platformi razlikovale glede na vašo regijo. To je nekaj pomembnega, kar morate upoštevati, če želite kupiti DOGE ali katero koli drugo kriptovaluto.

Coinbase

Coinbase je ena največjih in najbolj priljubljenih borz kriptovalut. Glavna prednost te platforme je povezana s tem, kako enostavno je uporabnikom enostavno kupiti in prodati virtualne valute. V zadnjih letih je Coinbase postal najljubša platforma za prišleke

Če ste se spraševali, kako kupiti Dogecoin na Coinbase, potem je slaba novica, da to ni mogoče. Trenutno Coinbase ne ponuja podpore za Dogecoin. To pomeni, da bi morali uporabniki, ki želijo dostopati do Dogecoina, to storiti prek druge platforme.

Vendar obstaja nekaj načinov, kako kupiti Dogecoin na Coinbase. Vedno lahko pridobite Bitcoin (BTC) in druge virtualne valute ter jih pošljete na borzo, ki bi podpirala Dogecoin. To je lahko koristno, če želite kupiti Dogecoin s PayPal.

Dandanes borze običajno ne ponujajo uporabnikom možnosti nakupa virtualnih valut s svojimi računi PayPal. Vendar Coinbase posameznikom v nekaterih jurisdikcijah omogoča, da svoje račune PayPal povežejo z borzo. To bi vam omogočilo, da sredstva prenesete na Coinbase, kupite digitalno sredstvo, kot je BTC, ga prenesete na drugo platformo in kupite Dogecoin.

Čeprav se to lahko sliši nekako zapleteno, pa ni. Morda bo trajalo nekaj časa z različnimi koraki, ki jih morate storiti, vendar je to lahko odličen način, da veste, kako kupiti Dogecoin s PayPal.

Dogecoin, Kako ga kupiti z drugimi metodami?

Obstajajo tudi druge borze kriptovalut, s katerimi lahko kupite DOGE. Vse bo odvisno od želene borze in od platform, ki so na voljo v vaši regiji. V kateri koli zgoraj omenjeni borzi lahko uporabniki v nekaj minutah kupijo Dogecoin, če so že registrirani uporabniki.

Nekatere druge velike platforme, ki podpirajo DOGE, vključujejo Bittrex, BitMax, Bitcoin.com Exchange, HitBTC, Huobi Global, OKEx, Poloniex, YoBit in mnoge druge. Nekateri izmed najbolj priljubljenih trgovalnih parov za trgovanje z dogeom med drugim vključujejo DOGE / USDT, DOGE / USD, DOGE / BTC, DOGE / TRY ali DOGE / LTC.

Drugi načini za nakup Dogecoina vključujejo PayPal in Bitcoin. Kako to storiti, boste izvedeli v naslednjih oddelkih tega članka.

Kako kupiti Dogecoin s PayPal-om?

Razložili smo vam, kako kupiti Dogecoin na Binance. To vam bo v veliko pomoč, če boste lahko dostopali do DOGE s PayPal. Če želite to narediti, boste morali svoj račun PayPal povezati z računom Coinbase.

Tako bi lahko položili sredstva na Coinbase in kupili Bitcoin. Najboljši način za nakup Dogecoina s PayPal je uporaba BTC kot posredniškega sredstva. To bo ceneje kot pri drugih digitalnih sredstvih, kot je Ethereum.

Ko pridobite BTC z vašim računom Coinbase, jih boste morali poslati Binanceu. Binance ima trgovalni par, ki je DOGE / BTC. To bi vam pomagalo razumeti, kako kupiti Dogecoin s PayPal-om.

logotip paypal z belim ozadjem

Prenos bo trajal nekaj minut. Če veste, kako Bitcoin deluje, to za vas ne bi smelo biti problem. Ko sredstva BTC dosežejo vaš račun Binance, boste lahko kupili Dogecoin z Bitcoinom.

Ne pozabite, da boste morali za dvig sredstev iz Coinbase plačati majhno provizijo. Poleg tega bo prenos BTC vključeval tudi pristojbine. Nazadnje, s trgovanjem v Coinbase in Binance bi se tudi zaračunale provizije. To pomeni, da če želite kupiti Dogecoin s PayPalom, ne boste imeli najboljše cene.

Nakup Dogecoin z Bitcoin

Kot smo videli, je mogoče Dogecoin kupiti z uporabo različnih kriptovalut. Če kupujete Dogecoin z Bitcoinom, bi morali predhodno imeti Bitcoin. BTC lahko dobite v denarnici ali na izmenjavi. Če pa želite samo trgovati s trgovalnim parom DOGE / BTC, lahko kupite nekaj Bitcoinov in začnete to početi.

Dogecoin boste lahko kupili z uporabo Bitcoinov na več borzah. Bitcoin je največja kriptovaluta na svetu in ima veliko likvidnost. To pomeni, da lahko BTC enostavno položite v menjalnico s trgovalnim parom DOGE / BTC in kupite Dogecoin z Bitcoinom. To lahko traja le nekaj minut, odvisno od tega, ali morate Bitcoin kupiti prej ali ne.

Če že imate Bitcoin v borzi, lahko preprosto pojdite na trgovalni par DOGE / BTC in začnete trgovati. Binance je ena izmed borz, ki vam ponuja to možnost. BitMax in Bittrex uporabnikom pomagata tudi pri nakupu Dogecoina z uporabo Bitcoinov.

Izbrati boste morali ceno, ki jo želite plačati za DOGE, ki ga želite kupiti. Upoštevajte, da morda ne boste mogli kupiti samo 1 DOGE. Morda boste morali pridobiti več kovancev, da bo platforma izvedla transakcijo. Upoštevajte, da nekatere platforme za trgovanje ne omogočajo oddaje naročil za majhne zneske.

Nakup Bitcoin z Dogecoin

Bitcoin lahko kupite tudi z Dogecoinom. To bo manj pogosto. Trgovci običajno hranijo svoj portfelj v USDT, Bitcoinih ali fiat valutah in ne v DOGE. Vendar pa je morda nekaj oboževalcev DOGE, ki bi radi vedeli, kako kupiti Bitcoin z Dogecoinom, in to je popolnoma v redu.

Postopek bo zelo preprost. Najprej morate imeti DOGE v denarnici ali zamenjati trgovalni par DOGE / BTC. Kot lahko vidite, bo trgovalni par enak, kot če bi radi kupili Dogecoin z Bitcoinom. Vendar boste tokrat Bitcoin kupili namesto, da bi ga prodali za kovance DOGE.

Drugič, odpreti boste morali pravi trgovalni par. Kot smo pravkar omenili, je trgovalni par, ki ga morate iskati, DOGE / BTC. Ta trgovalni par lahko najdete na platformah, kot so Binance, Bittrex in BitMax.

Končno boste morali zdaj v DOGE oddati naročilo za nakup Bitcoina. Na splošno je mogoče uporabiti tržna in omejena naročila. Omejena naročila vam bodo omogočila, da določite ceno, po kateri želite kupiti Bitcoin, tržna naročila pa bodo takoj izvršena.

Zadnje besede o tem, kako kupiti Dogecoin

Nakup Dogecoina je enostavno narediti, če veste, katere borze uporabiti. Poleg tega so mehanizmi, ki smo jih opisali v zvezi s tem, kako kupiti Dogecoin, najhitrejši in najlažji način za to.

Če ste iskali informacije o tem, kako kupiti delnice Dogecoin, zdaj veste, da tega ni mogoče storiti. Binance bo najboljša platforma za dostop in izpostavljenost DOGE. Namesto tega bi bila Coinbase odlična rešitev za nakup Dogecoina s PayPal (če imate na primer sredstva zataknjena na tem računu).

Nakup Dogecoinov od drugih morda ni najboljša stvar glede na omejitve, ki jih je treba storiti. Kljub temu je to lahko tudi možnost, če zgornje rešitve niso na voljo v vaši regiji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map