Kako kupiti ethereum (ETH) in kje

V tem priročniku bomo preučili različne načine, kako lahko ljudje kupijo Ethereum. Prvič, Ethereum (ETH) je blockchain platforma, ki je zaščitena z porazdeljeno mrežo strojev, vsaka obdelava in potrjevanje transakcij. Eter je valuta verige blokov (čeprav se Ethereum pogosto uporablja izmenično za opis verige blokov in valute) in jo ustvarjajo stroji, ki izvajajo to nalogo.

Z etrom lahko trgujete za fiat valute ali pa ga hranite kot špekulativno sredstvo. Mreža Ethereum ima na tisoče udeležencev, ki lahko brez posrednikov sklepajo pogodbe s komer koli iz katerega koli dela sveta.

Odprite denarnico Ethereum

Preden dobite nekaj etra, boste morali imeti denarnico Ethereum, v kateri bo vaš eter. Ker jih je veliko, bi morali skrbno izbrati med najboljšimi denarnicami Ethereum na trgu.

Spodaj je razčlenitev najbolj priljubljenih eter denarnic.

Kupite denarnico Ethereum

Denarnice za strojno opremo Ethereum

Strojne denarnice so trenutno najbolj varen način shranjevanja vašega etra. To je majhen del strojne opreme, ki ga priključite v računalnik in uporabljate za shranjevanje zasebnega ključa brez povezave. Strojne denarnice so verjetno optimalna kombinacija med udobjem in varnostjo. Med glavne strojne denarnice za eter spadata Ledger in Trezor.

Denarnice programske opreme Electrum

Če začenjate in nimate veliko etra za shranjevanje ali nimate dovolj denarja za nakup strojne denarnice Ethereum, lahko uporabite denarnico z brezplačno programsko opremo. Te denarnice so brezplačne, slabost pa je, da so manj varne, saj so v primerjavi s strojno denarnico vedno na spletu.

Najboljše denarnice za programsko opremo Ethereum vključujejo Exodus, Edge in MyEtherWallet.

Kupite Ethereum na kripto borzi

Preden izberete primerno menjalnico, se prepričajte, da deluje v vaši državi in ​​da sprejema valuto vaše države. Med postopkom registracije boste morali zaradi varnostnih razlogov predložiti nekatere osebne podatke.

Za večino borz preverite popolno identiteto pozneje, ko izpolnite svoje vloge in dvige. Če želite opraviti te preglede, boste morali predložiti dokazilo o naslovu in fotografijo, na kateri imate osebno izkaznico ali vozniško dovoljenje. Ta postopek poteka v skladu s predpisi o preprečevanju pranja denarja in poznati svoje stranke.

Po zaključku vseh pregledov je naslednji korak izbira načina pologa. Glede na menjalnico obstajajo različni načini, vključno s plačilom PayPal, kreditno in debetno kartico ter bančnimi nakazili. 

Zanimivo: Kako kupiti Ethereum s kreditno kartico

Za polog se zaračuna majhna provizija, odvisno od načina pologa. Podrobnosti najdete v razdelku “približno” ali v nogi spletnega mesta.

Večina borz sprejema evre in dolarje, večje pa britanske funtov, kitajski juan in ruski rubelj. Počakati boste morali nekaj ur, da se bodo vaša sredstva pojavila na borzi, kar je odvisno tudi od uporabljene metode zamenjave in nakazila.

Takoj ko vidite svoja sredstva na borzi, lahko začnete kupovati Ether. Uporabniku prijazen postopek je odvisen od določene izmenjave, pri čemer so si mnogi prizadevali, da bi postopek čim bolj olajšali.

Na borzi boste dobili pomembne informacije o trenutni ceni kovanca, tržni kapitalizaciji in drugih pomembnih novicah.

Nekatere borze, ki sprejemajo eter, vključujejo Bitfinex, Coinbase, Binance, Kraken, Etoro, BitPanda, Gemini, GDAX.

Če se odločite za nakup etra na borzi, lahko razmislite o uporabi denarnice iste platforme, ker bo to lažje. Vendar ta metoda ni varna.

Kupite Ethereum z gotovino

Nekateri morda raje kupujejo Ethereum anonimno zaradi različnih razlogov, na primer, da se izognejo preverjanju KYC in AML. Čeprav se regulatorji v nekaterih državah s to metodo lahko počutijo neprijetno, lahko Ethereum kupite na spletni medsebojni izmenjavi, kot je LocalEthereum.

LocalEthereum

LocalEthereum je sestra LocalBitcoins in pomaga olajšati trgovanje z lokalnimi valutami brez recepta. Glavna razlika je v tem, da je prvi popolnoma decentraliziran, pri čemer se začasne storitve in arbitraža dosegajo s pametnimi pogodbami.

Ta izmenjava deluje kot eBay; to je trg, kjer lahko uporabniki v zameno za določeno količino Ethereuma ponudijo katero koli lokalno valuto. Ko prodajalec sprejme ponudbo, je zamenjava sredstev samodejna. Denar se prenaša na različne načine in celo z drugimi večjimi digitalnimi valutami, kot je Bitcoin.

Vendar ta storitev zaračuna 0,25% provizije, kupci pa plačajo 0,75%, kar je bistveno nižje v primerjavi z drugimi centraliziranimi borzami. Dokončanje transakcije lahko traja nekaj ur, medtem ko rudarji znesek zabeležijo v verigo blokov. Ko rudarji prejmejo provizijo, lahko uporabnik postopek pospeši z izbiro višje provizije, kar rudarjem daje spodbudo za hitrejšo obdelavo transakcije.

Poleg tega LocalEthereum omogoča komunikacijo med prodajalcem in kupcem, za fizično izmenjavo pa lahko načrtujejo tudi sestanek oči v oči. Če imate raje to metodo, se prepričajte, da se s kupcem ali prodajalcem srečate javno in sprejmite vse potrebne varnostne ukrepe, saj gre za finančno transakcijo, ki je torej tvegana. Transakcijo boste morali odjaviti tudi na borzi.

Lahko pa se dogovorite za srečanje na splošnem srečanju, povezanem s kripto. Tam lahko z neznancem varno trgujete z Ethereumom, hkrati pa s kripto-navdušenci delite kripto povezano znanje..

Trenutno je trgovanje z Ethereumom peer-to-peer najbolj zasebna in varna metoda. Poleg tega ponuja neprimerljivo prilagodljivost glede trgovanja z dvojicami in pomanjkanje omejitev nakupa ali prodaje. Kljub temu pa ta način trgovanja zahteva zaupanje med obema stranema, zlasti pri osebnih sestankih.

Nakup Ethereuma na bankomatu

Ethereum lahko kupite prek spletnega mesta Eter bankomat. To je idealna metoda za vlagatelje, uporabnike in trgovce v Ethereum, ki želijo kupiti majhne količine etra. Večina bankomatov Ethereum omejuje transakcije na razmeroma majhen znesek, tako da vam ni treba izpolnjevati zahtev KYC ali AML.

Kupite Ethereum pri bankomatih

Po nakupu etra zagotovite, da so kovanci vidni na vaši izbrani denarnici. Če pa uporabljate programsko denarnico in jo vdrete, boste verjetno izgubili vse svoje kovance.

V tem koraku pošljite kovance na svoj eter naslov. Naslov običajno vsebuje dolg niz znakov in številk, ki se začnejo z volom. Naslov Ethereum boste našli v denarnici Ether.

Ali je prepozno za nakup Ethereuma?

Ethereum še vedno poskuša prodreti v različne sektorje in njegov celoten potencial še ni uresničen. Glede na enemu strokovnjaku Brianu Schusterju bo cena ETH čez 10 let 100.000 USD, če se izkaže, da je to “sredstvo, ki bo nadomestilo vso obstoječo valuto.”

Čeprav je ta napoved morda nekoliko navidezna, če bo tehnologija uspela, bo cena kovanca zagotovo veliko višja kot danes.

Obstaja tudi več nadgradenj verige Ethereum, ki še niso izdane. Te nadgradnje bodo zmanjšale ponudbo kovancev na trgu in povečale zmogljivost omrežja.

Kupite ETH na Binance danes!

Pred nakupom Ethereuma pa se prepričajte, da imate denarnico Ethereum, nato izberite način, ki vam najbolj ustreza.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map