Kako kupiti IOTA (MIOTA) na Binance

V času pisanja tega zapisa obstaja 14 kovancev s tržno kapitalizacijo nad 1 milijardo ameriških dolarjev. Medtem ko mnogi od teh 14 kovancev neposredno tekmujejo med seboj, IOTA (kripto žeton MIOTA) ponuja veliko bolj edinstveno arhitekturo in vrednost. Kot tak bi moral vsak, ki želi imeti raznolik portfelj ali samo želi biti na začetku zanimivega tehnološkega razvoja, razmisliti o nakupu v IOTA.

Ta priročnik vam bo pokazal, kako kupiti prve kovance MIOTA na eni največjih borz na svetu, Binance.

Kaj je IOTA?

IOTA je razdeljena platforma glavne knjige, katere namen je gospodarstvo interneta stvari (IoT). No … kaj je IoT?

Internet stvari je omrežje, v katerem vse vrste naprav komunicirajo med seboj, si izmenjujejo podatke in izvajajo avtomatizirana dejanja. Pametni televizorji, pametni domovi in ​​Amazonova Alexa so šele začetek. Mnogi verjamejo, da ima IoT skoraj neomejen potencial za širitev in zajemanje vsega v našem vsakdanjem življenju.

Ena izmed ovir za napredek interneta stvari je sposobnost naprav, da med seboj izvajajo pregledne mikrotransakcije, ne da bi za vsako transakcijo plačevali pomembne provizije. To je težava, ki jo želi IOTA rešiti s kovancem MIOTA.

Da bi omogočili takojšnje mikrotransakcije z ničelnimi provizijami, je treba rešiti vprašanje razširljivosti s tradicionalnimi blockchain platformami. IOTA to počne z drugačno arhitekturo kot veriga blokov, ki jo uporabljajo Bitcoin in Ethereum. Njihova struktura usmerjenega acikličnega grafa (DAG) (imenovana “Tangle”) omogoča, da se transakcije izvajajo vzporedno in teoretično lestvice delujejo hitreje z več aktivnosti v omrežju.

To kriptovalutno omrežje ne uporablja tradicionalnega sistema veriženja blokov, ki ga uporabljajo druge virtualne valute. Dejansko uporablja zgoraj omenjeni izraz, imenovan Tangle. Na ta način se rešijo vprašanja razširljivosti, ki so prizadela druga kriptovaluta. 

IOTA je trenutno 19. največja kriptovaluta na trgu z oceno 671 milijonov dolarjev. To kriptovaluto je mogoče kupiti za 0,241 USD. 

Če želite izvedeti več o IOTA (MIOTA), smo napisali začetniški vodnik za IOTO.

Zdaj pa poglejmo, kako lahko kupite žetone IOTA.

1. korak: Registrirajte se za račun v Binance

Na kripto trgu obstaja več borz, toda Binance je zagotovo ena najbolj priznanih in največjih na svetu. Borza trenutno ne ponuja storitev kripto trgovanja, temveč tudi številne druge izdelke za vse vrste vlagateljev po vsem svetu. Poleg tega je Binance tudi ena izmed borz z največjo likvidnostjo za manjša digitalna sredstva in druge altcoine. 

V času pisanja tega članka je imel Binance v zadnjih 24 urah obseg trgovanja 649 milijonov USD, z IOTA pa se lahko trguje z Binance Coin (BNB), Bitcoinom (BTC), Ethereumom (ETH) in Tetherjem (USDT). IOTA predstavlja 0,12% celotnega obsega trgovanja platforme.

Številne fiatove borze še ne ponujajo možnosti nakupa žetonov IOTA s fiatovo valuto (USD, EUR, JPY). Torej se bo ta vodnik osredotočil na trgovanje z Bitcoini ali Ethereumom za IOTA.

Če še niste, se registrirajte za račun na Binance. Izmenjava je odprta za ljudi na skoraj vseh področjih sveta in ne bi smela trajati dolgo.

binance register

2. korak: Preverite svoj račun

Binance bo pred začetkom trgovanja moral predložiti več dokumentov za preverjanje. Postopek odobritve je običajno hiter, v nekaterih primerih pa lahko traja en dan.

Poleg tega nastavite dvofaktorsko overjanje, da zaščitite svoj račun.

3. korak: Pošljite BTC, ETH, BNB ali USDT na svoj račun Binance

Ko se registrirate, boste morali na svojo denarnico Binance poslati Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ali Tether. Če nobenega od teh kovancev ne imate, lahko s kreditno ali debetno kartico kupujete na spletnih mestih, kot je Coinmama ali Changelly, ali s Fiatove borze, kot je Coinbase.

Če želite položiti denar, pojdite v meni na vrhu strani, izberite »Sredstva«, nato »Depoziti«.

V spustnem meniju poiščite kovanec, ki ga želite položiti. Binance vam bo dal naslov denarnice, na katero boste poslali svoje kovance. Poskrbite, da boste poslali samo pravo vrsto kovancev (tj. BTC na denarnico BTC). Morebitni drugi kovanci, poslani sem, bi lahko bili izgubljeni.

depozit 1

4. korak: Počakajte na potrditev

Transakcije se pogosto zaključijo zelo hitro, vendar lahko v nekaterih primerih trajajo tudi do nekaj ur, odvisno od trenutne obremenitve omrežja.

Pred nadaljevanjem se prepričajte, da je bila vaša transakcija uspešno zaključena.

5. korak: Poiščite in izberite želeni trgovalni par

Ko je vaš depozit končan, se premaknite na odsek za menjavo Binance. V meniju na vrhu kliknite »Izmenjava«, nato »Osnovno«.

Na zaslonu za menjavo poiščite polje na desni strani. V iskalnem polju izberite kovanec, ki ste ga položili prej, in poiščite IOTA. Kliknite na par, ki se prikaže (IOTA / BTC, IOTA / ETH, IOTA / BNB ali IOTA / USDT).

iota binance 1

Izbirno: z naprednimi orodji Binance lahko kupujete ob pravem času

Binance ponuja veliko podatkov, na primer grafe v realnem času in zgodovino naročil, ki vam pomagajo spremljati uspešnost kovanca in kupiti v najboljšem času.

Borza vam omogoča tudi, da nastavite omejitve za nakup ali prodajo. To pomeni, da lahko določite ceno (v BTC, ETH, BNB ali USDT), po kateri želite kupiti. Ko cena doseže to točko, bo borza samodejno opravila vaš posel.

Obstaja veliko različnih orodij, ki bi trgovcem in vlagateljem omogočili boljše trgovalne izkušnje na trgu.

iota binance 3

6. korak: Izberite znesek IOTA za nakup

Vnesite ceno, za katero želite kupiti IOTA, ali izberite Market, če želite kupiti po trenutni ceni (tržna cena je v redu za začetnike).

Zdaj izberite, koliko IOTA želite kupiti. V svoji denarnici Binance lahko izberete določen znesek v IOTA ali 25%, 50%, 75% ali 100% BTC / ETH / BNB / USDT kovancev.

7. korak: Nakup IOTA!

Kliknite velik zeleni gumb, da zaključite trgovino!

8. korak: Premaknite kovance v varno denarnico IOTA

Najboljša praksa v kripto je, da kovance hranite v varni denarnici, ki jo nadzirate, in ne na borzi. Ko končate s trgovanjem, vedno dvignite svoje kovance.

V prostoru so različne kripto denarnice, ki vam omogočajo varno shranjevanje sredstev. To je zelo pomembno, saj na borze običajno vplivajo vdori in napadi, ki lahko povzročijo izgubo virtualnih valut od uporabnikov. Strojne denarnice veljajo za najbolj varne za shranjevanje digitalnih valut.

Za to potrebujete denarnico, ki podpira IOTA. Ker je IOTA novejši projekt od mnogih drugih kriptovalut z visoko vrednostjo, še ni na voljo toliko možnosti denarnice. The Atomska denarnica in GUI IOTA lahka denarnica sta obe dobri možnosti za namizje, medtem ko Trinity Wallet ali uradnik IOTA Android Denarnica sta dve mobilni možnosti za uporabnike Androida.

Če želite dvigniti kovance v svojo denarnico, kliknite »Sredstva« in nato »Dvigi«.

iota binance 4

V spustnem meniju izberite IOTA. Dodajte naslov iz denarnice IOTA, še enkrat preverite, ali je pravilen, in pritisnite Pošlji. Preverite Binance za potrditev, da je bil vaš umik uspešen.

Binance uporabnikom omogoča tudi nakup nekaterih digitalnih valut s pomočjo kreditnih kartic. To je pomembno za uporabnike, ki želijo imeti hiter in enostaven dostop do kripto trga. Kljub temu so nekatere digitalne valute trenutno na voljo za nakup po tej metodi. 

…in to je to! Zdaj veste, kako dobiti prve žetone IOTA Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map