Kako kupiti Litecoin (LTC) | Vodnik za začetnike

Litecoin (LTC) je ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut na trgu za izvajanje transakcij in obdelavo plačil. Ne samo za posameznike, temveč tudi za večja podjetja, ki morajo obdelati hitre in poceni transakcije. Stotine trgovin in trgovcev po vsem svetu že sprejema to digitalno sredstvo kot plačilno sredstvo. 

Na Litecoinu se je zgodilo več dogodkov, ki so pritegnili številne uporabnike in posameznike, da so začeli uporabljati digitalno sredstvo ali vlagati vanj. Če ste prišli do tega članka, če želite izvedeti, kako kupiti Litecoin, boste imeli vse informacije, povezane z njim. 

Kako kupiti Litecoin?

Najprej moramo vedeti, da je na trgu veliko platform, ki uporabnikom in vlagateljem omogočajo nakup Litecoina. Vsaka od teh platform ima različne funkcije, ki bi ustrezale različnim trgovcem in vlagateljem glede na njihove potrebe. 

Binance 

Binance, ena največjih in priznanih borz kriptovalut na svetu, je ena najboljših borz kriptovalut za nakup Litecoina. Borza se nahaja na Malti, potem ko jo je leta 2017 na Kitajskem ustanovil Changpeng Zhao, sedanji izvršni direktor podjetja. 

Če želite kupiti Litecoin, boste to lahko storili na dva različna načina. Prvi in ​​najbolj preprost način za to je uporaba kreditne kartice. Pred nekaj meseci je kripto borza sporočila, da so dodali podporo pri nakupih navideznih valut s kreditnimi karticami. 

Ko opravite nakup s kreditno kartico, boste prejeli sredstva na svoj račun takoj, ko bo transakcija obdelana. Platforma ponuja dva različna vmesnika, enega za začetnike in drugega za bolj napredne uporabnike. To je zelo pomembno za tiste, ki prvič vstopijo v kripto prostor in ki zdaj vedo, kako kupiti kriptovalute. 

Drugi način za nakup Litecoina prek Binance je tako, da na platformo pošljete virtualne valute, kot sta Bitcoin (BTC) ali Ethereum (ETH), in jih zamenjate za LTC. 

Binance omogoča uporabnikom dvig do 2 BTC v digitalnih valutah vsakih 24 ur. To pomeni, da če želite kupiti veliko količino LTC, je najbolje, da preverite svoj račun na borzi. Na ta način se vaša omejitev dviga dvigne na 100 BTC vsakih 24 ur. 

Če želite kupiti Bitcoin

Coinbase

Druga priznana platforma, ki posameznikom omogoča nakup Litecoin, je Coinbase. Coinbase, ki se nahaja v Združenih državah Amerike in ponuja storitve posameznikom v različnih jurisdikcijah po vsem svetu, je dodal podporo za nakupe v USD, GBP in EUR za digitalne valute.. 

Z uporabo bančnega računa, PayPala ali kreditnih kartic lahko svoj račun financirate z ustrezno valuto glede na vašo lokacijo in kupite Litecoin. Coinbase ima zelo intuitivno platformo, ki je zelo koristna za novince. Čeprav za te nakupe obstajajo provizije, je najboljši način za reševanje virtualnih valut uporaba Coinbase Pro, kripto borze, namenjene naprednejšim uporabnikom.. 

Ko sistem obdela transakcijo, se sredstva pojavijo na uporabniški denarnici Coinbase. Ta sredstva je mogoče tudi dvigniti v Litecoin denarnico, da jih zaščitite pred napadi tretjih oseb ali morebitnimi vdori ali težavami pri menjavi. 

Ta borza ima zelo visoko likvidnost za Litecoin, kar je zelo pozitivno za tiste uporabnike, ki želijo kupiti večje količine te digitalne valute. Trenutno je država na voljo v 55 različnih državah sveta, vključno z Evropsko unijo, ZDA in številnimi drugimi. 

Kraken

Kraken je še ena priznana platforma s sedežem v ZDA, ki je bila ustanovljena leta 2011. Platforma ostaja ena najprestižnejših v vesolju in posameznikom omogoča nakup Litecoina in drugih virtualnih valut. 

Uporabniški vmesnik borze je videti zelo preprosto, kar je dobro za novince v panogi. Ni lahko narediti prvih korakov na trgu kriptovalut in borze, ki ponujajo preproste vmesnike, so dobrodošle. 

Za nakup Litecoina bi morali uporabniki sredstva poslati z bančnim nakazilom ali kreditnim nakazilom SEPA. Transakcije običajno trajajo od 1 do 5 delovnih dni. Podjetje uporabnikom omogoča, da položijo EUR, ameriške dolarje ali celo CAD. 

Borza je postala ena najbolj priljubljenih na trgu s ponudbo nizkih provizij za trgovanje in sprejemljivo podporo strankam. Po navedbah CoinMarketCap je borza kriptovalut 52. največja na svetu, s katero se je v zadnjih 24 urah trgovalo s 172 milijoni dolarjev..

logotip kraken exchange

OKCoin 

To je še ena izmenjava virtualne valute, ki bi vam omogočila nakup Litecoina. OKCoin je bil ustanovljen na Kitajskem in je platforma za digitalne valute, ki ponuja storitve v različnih državah in ne le na nekaj mestih. 

Vlagatelji v Litecoin bi morali tukaj odpreti samo račun, da bi investirali na to spletno stran in položili nekaj sredstev. Borza ima 33 različnih trgovalnih parov in podpira tako ameriške dolarje kot evro. 

Borza kriptovalut ima nižji obseg trgovanja od prej omenjenih. V zadnjih 24 urah je borza obdelala 12.054.932 milijonov USD obsega trgovanja, kot poroča CoinMarketCap. 

Kot druge kripto platforme tudi OKCoin skrbi za varnost uporabnikov z izvajanjem šifriranja varnosti SSL na ravni banke, hladilnikom za večino kriptovalut, ki jih borza ponuja, in številnimi drugimi funkcijami. Kljub temu je Litecoin najboljši način, da držite denarnico strojne opreme. 

OKCoin

Zaključek

Po nakupu Litecoina je najbolje, da sredstva dvignete v namensko kripto denarnico. Če želite izvedeti več o tej temi, smo napisali vodnik o najboljših Litecoin denarnicah, ki so na voljo na trgu. Med najboljšimi denarnicami sta Ledger Nano S in Trezor. 

Obstajajo različne borze, ki vam omogočajo nakup Litecoina in vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti. Binance in Coinbase sta najbolj priznani platformi, medtem ko imajo drugi omenjeni nižjo likvidnost in bi lahko v času velikega obsega trgovanja imeli nekaj primanjkljaja. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map