Kako nameravajo podjetja iz EGP uporabljati Ethereum

Začetek leta 2015, Ethereum se je hitro uveljavil kot ena vodilnih in najbolj dragocenih kriptovalut na trgu. Pri Ethereumu je najpomembnejše dejstvo, da gre za veliko več kot le za kriptovaluto.

Ethereum, ki ga je zasnoval eden najbolj briljantnih misli naše generacije, Vitalik Buterin, lahko štejemo za izboljšano različico plačilnega sistema Bitcoin. Zato se ponaša z vsemi prednostmi Bitcoin (decentralizacija, nespremenljivost, povečana varnost), toda resnična moč Ethereuma izhaja iz njegove programabilnosti.

V Ethereum lahko razvijalci v kodo vdelajo »sporazume« in samodejno izvršijo transakcije. Ti digitalni dogovori so znane “pametne pogodbe” in so glavni razlog, zakaj je Ethereum tako uporaben in je več kot le plačilni sistem. Ima svojo izvorno valuto, imenovano Ether, uporablja EVM (Ethereum Virtual Machine) in zbira kode, napisane v maternem jeziku Ethereuma, imenovano Solidity.

Če ste navdušeni nad Ethereumom, ste morda že pozno slišali za nekaj, kar se imenuje EEA. V tem članku bomo zajeli različne vidike EGP: kaj je ta, kakšen je njegov cilj, zakaj je pomembno, kdo so njegovi člani, kakšne koristi ima in kako člani načrtujejo uporabo Ethereuma.

Kaj je EGP?

EEA pomeni Enterprise Ethereum Alliance in je skupina, ki jo sestavlja več podjetij vseh oblik in velikosti. EEA je februarja 2017 ustanovilo 30 ustanovnih podjetij, med katerimi so velika imena Fortune 500, kot so Microsoft, Intel, JP Morgan, Santander, ConsenSys, ING, UBS, BlockApps, BP, AMIS in Accenture. kot različne akademske ustanove in zagonska podjetja.

podjetje ethereum zavezništvo

Vir: entethalliance.org

Cilj EGP

Poenostavljeno je, da Enterprise Ethereum Alliance čim bolj olajša sodelovanje vseh zainteresiranih strani ali članov pri uvajanju nove programske opreme in poslovnih aplikacij, ki jih poganja Ethereum blockchain..

Drug zelo pomemben cilj EEA je združiti organizacije, ljudi in podjetja ter pomagati Ethereumu, da doseže svoj resnični / polni potencial, tako glede plačilnega omrežja kot dApp / pametnega pogodbenega medija.

Udeležencem omogoča, da ustvarijo svoj lasten zasebni blok Ethereum ali celo uvedejo zasebne verige blokov za sledenje upravljanju dobavne verige. To se naredi prek „delovnih skupin“. Na spletni strani EGP imajo vsi člani priložnost, da se pridružijo omenjenim skupinam in sodelujejo pri reševanju težav. Te skupine so na voljo na spletnem mestu EGP in so zasnovane posebej za pomoč pri ustvarjanju rešitev, ki jih poganja Ethereum, za številne poslovne izzive, namenjene motenju različnih industrij.

Članstvo v EGP

EEA zdaj sodeluje več kot 150 podjetij in še vedno obstaja prostor za širitev. Teoretično je lahko vsak član EGP vsak, ki ima vire in motivacijo za izboljšanje zasebnega in javnega veriženja blokov.

Če želite postati član, morate izpolniti obrazec za prijavo z navedbo različnih osebnih podatkov, velikosti podjetja in drugih ustreznih podrobnosti. Prosilci morajo biti posamezniki ali organizacije, ki promovirajo in spodbujajo poslovne aplikacije s sedežem v Ethereumu; strinjati se morajo s pravili EGP, politiko pravic intelektualne lastnine, politiko zaupnosti in nerazkrivanja ter protitrustovsko politiko.

Vse udeležene strani morajo plačati letno članarino, da ostanejo del EGP. Za posameznike in skupine ali podjetja z manj kot 50 oseb znaša taksa 3000 USD na leto. Za podjetja z med 51 in 500 zaposlenimi znaša 10.000 USD na leto. Najvišja pristojbina znaša 25.000 USD in je namenjena podjetjem z več kot 5000 zaposlenimi.

Kot član EGP lahko izkoristite več delovnih skupin, ustvarjate in sodelujete v delovnih skupinah, dostopate do odprte kode, gostite sestanke EGP in uživate v različnih popustih na sponzorstva EGP.

Prednosti EGP

Ena najbolj podcenjenih koristi EGP je dejstvo, da sodelovanje vsako leto ponuja več dogodkov. Ti dogodki so lahko odlična priložnost za razpravo o idejah, mreženje in izmenjavo raziskav med udeleženci.

Večina dogodkov se vrti okoli tem, na primer o tem, kako upoštevati predpise KYC in AML, kako ustvariti dApps na Ethereumu in razumevanje trenutnega stanja projekta (Ethereum)..

Ostale prednosti so povezane z vizijo EEA o boljši in svetlejši prihodnosti. Na primer, opredeljuje odprtokodne standarde za razvoj in delovanje blokovne verige Ethereum v vseh družbah članicah, obravnava pa tudi zahteve glede uvajanja podjetij in izkorišča obstoječe standarde.

EEA bi morala pomagati pri razvoju ekosistema Ethereum na svetovni ravni. Ima pomembno vlogo pri standardizaciji pristopov k zasebnosti ter dovoljevanju in zagotavljanju alternativnih algoritmov soglasja.

Prihodnost EGP

Od svojega začetka je EGP zabeležil neverjetno rast za skoraj 500%. Njeno poslanstvo je standardizirati tehnologijo in razvoj veriženja blokov. Čeprav se obeti zdijo zelo dobri, ima EEA dva velika tekmeca: IBM-a Hiperledger in R3cev.

Zdi se, da je Enterprise Ethereum Alliance organizacija, ki z vsakim mesecem narašča. To je izjemno koristno za Ethereum kot projekt, pa tudi za vse, ki nameravajo investirati v Ethereum ali ga nameravajo v prihodnje uporabljati za poslovne namene.

Zadnje misli

Nedvomno je Enterprise Ethereum Alliance velik razlog, zakaj je Ethereum eden najvplivnejših in najuspešnejših blockchain projektov, saj zagotavlja, da so nekatera največja svetovna podjetja pripravljena uporabljati platformo. Ker vse več institucij in podjetij začenja spoznavati pomen pametnih pogodb in potencial dApps, bo EEA leta 2019 verjetno še naraščala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map