Kako uporabljati MyEtherWallet | Vodnik za začetnike

Kaj je MyEtherWallet?

Od uvedbe leta 2015, MyEtherWallet, ali kratka denarnica MEW, je v ZDA pridobila veliko popularnost Ethereum sfera postaja ena najbolj znanih denarnic Ethereum in ena najboljših denarnic za kriptovalute nasploh. MyEtherWallet je spletna storitev, ki vam omogoča nadzor nad sredstvi. Uporablja se za varno shranjevanje, pošiljanje in sprejemanje žetonov Ether in ERC-20 ter za interakcijo s pametnimi pogodbami.

Storitev svojim uporabnikom zagotavlja naslov (javni naslov), na katerem lahko prejemajo kovance in žetone od kogar koli. Prav tako svojim uporabnikom omogoča hiter način pošiljanja kovancev prek zasebnega ključa (tajno geslo).

Prednosti in slabosti

V primerjavi z drugimi spletnimi denarnicami MyEtherWallet ponuja izboljšano varnost in več nadzora nad svojo denarnico in zasebnimi ključi. Ko uporabljate MyEtherWallet, ne uporabljate običajnih prijavnih podatkov, kot sta račun spletnega mesta ali geslo, in na spletnem mestu ne shranjujete informacij. Druga prednost MyEtherWallet je dejstvo, da ima podporo za žeton ERC-20. Nenazadnje je enostaven za uporabo tudi prvič, zahvaljujoč neimpresivnemu, a zelo praktičnemu uporabniškemu vmesniku.

Kar zadeva slabosti, MyEtherWallet ne nudi podpore za široko paleto naprav, saj je na voljo samo kot spletna aplikacija in kot a Razširitev za Chrome. Poleg tega denarnica omogoča samo dostop do verige Ethereum. Zato ga ni mogoče uporabljati z drugimi altcoin-i.

Kako uporabljati MyEtherWallet

Kako ustvariti denarnico MEW – Vodnik po korakih

KORAK 1

Če želite začeti uporabljati MyEtherWallet, pojdite na https://www.myetherwallet.com/, in ustvari a nova denarnica. Pomembno je, da se zavedate morebitnih prevar z lažnim predstavljanjem, saj je bilo veliko incidentov, ko so hekerji ukradli zasebne ključe z ustvarjanjem podobnih spletnih mest. Prepričajte se, da ima spletno mesto v naslovni vrstici zelene znake »MYETHERWALLET LLC (US)« ali zelene znake »Secure«.

2. KORAK

Ko se naloži glavna stran spletnega mesta, boste v razdelku Nova denarnica videli možnost ustvarjanja nove denarnice. V namensko polje vnesite geslo ali besedno zvezo in preprosto kliknite gumb »Ustvari novo denarnico«. Upoštevajte, da bo geslo uporabljeno za šifriranje vašega zasebnega ključa in da boste za nadaljnje odklepanje denarnice potrebovali tako geslo kot zasebni ključ..

Terminal MyEtherWallet

3. KORAK

MyEtherWallet.com bo nato ustvaril zasebni ključ, zaščiten z geslom, opisan kot »Datoteka shrambe ključev«. Datoteko lahko prenesete v obliki UTC ali JSON. S to datoteko lahko dostopate do vaše denarnice in skoraj ni treba posebej poudarjati, da je njeno varovanje izrednega pomena. Če želite nadaljevati postopek, kliknite »Razumem. Nadaljujte. ” gumb

Ključni kamen MyEtherWallet

4. KORAK

Na naslednjem zaslonu se vam prikaže zasebni ključ ali nova MyEtherWallet. Ta zasebni ključ je treba hraniti zelo varno, saj ga lahko, če pride v napačne roke, odklenete denarnico. Zasebni ključ je priporočljivo natisniti na list papirja. Nato kliknite gumb »Shrani naslov«, da preverite javni naslov denarnice.

Zasebni ključ MyEtherWallet

5. KORAK

Naslov javne denarnice si lahko ogledate šele, ko kliknete gumb »Shrani svoj naslov«. Storitev vam omogoča več načinov dostopa do vaše denarnice. Do njega lahko dostopate z datoteko Keystore JSON ali z zasebnim ključem ali z drugimi denarnicami, kot so MetaMask, Mist, Ledger Wallet, TREZOR in Digital Bitbox. Ko se odklenejo, bodo na strani prikazane informacije o vaši denarnici. Ogledate si lahko svoj javni naslov, stanje na računu, zgodovino transakcij, stanja žetonov in QR kode.

Odkleni

Za podrobnejše informacije obiščite uradnika Kako na uradni strani storitve GitHub.

Naslov

Druge lastnosti

Prejemanje in pošiljanje

MyEtherWallet omogoča tudi pošiljanje valutnih sredstev. Če želite to narediti, izberitePošlji Eter & Žetoni“. Nato boste morali odkleniti denarnico. Vnesite naslov ciljne denarnice in znesek, ki ga želite poslati. Kliknite sivi gumb ETH in s spustnega seznama izberite katero koli drugo sredstvo, ki ni ERC-20. Če želite poslati prenos, kliknite »Ustvari transakcijo«, »Pošlji transakcijo« in nato »Da, prepričan sem!« potrditev.

pošlji

Kako zamenjati premoženje

To uporabnikom omogoča dostop do izmenjave za zamenjavo Ethereuma (ETH) z drugimi kripto kovanci, kot je Bitcoin (BTC) in Augur (REP), kot tudi za zamenjavo Bitcoin (BTC) za Ethereum (ETH) ali Augur (REP).

Če želite to narediti, preprosto izberiteZamenjaj“, Izberite sredstvo, ki ga želite zamenjati, in vnesite znesek, ki ga morate poslati ali prejeti. Nato vnesite naslov in izberite »Začni zamenjavo«. Omeniti velja, da imate na voljo le 10 minut časa za pošiljanje sredstev.

Zamenjaj

Pametne pogodbe

Ena najboljših lastnosti MyEtherWallet je, da svojim uporabnikom omogoča interakcijo s pametnimi pogodbami Ethereum. To pomeni, da je MyEtherWallet še posebej koristen za uporabnike, ki jih zanimajo ICO in dApps. Lahko upravljate obstoječe pametne pogodbe in celo uvedete svoje. Za več informacij o pametnih pogodbah in drugih vprašanjih lahko uporabniki preberejo Baza znanja odsek.

Pogodba

Pošiljanje brez povezave

MyEtherWallet je opremljen z še eno omembe vredno funkcijo, ki je bolj namenjena uporabnikom, usmerjenim v varnost. Skratka, storitev ima možnost pošiljanja brez povezave, saj gre za varovanje zasebnega ključa.

Če ga želite uporabiti, preprosto izberitePošlji brez povezave“, Vnesite naslov denarnice, od koder bodo sredstva poslana, in kliknite gumb” Ustvari podatke “. Pojdite brez povezave in v koraku 2 (Računalnik brez povezave) vnesite podatke o transakciji. Preden odklenete denarnico, se prepričajte, da je računalnik zares brez povezave. Nato kliknite gumb »Ustvari transakcijo«.

Brez povezave

Zadnje misli

Ob upoštevanju vsega ni presenetljivo, da je MyEtherWallet postal ena najbolj priljubljenih storitev za ljubitelje in uporabnike Ethereuma. Ponuja nabor uporabnih in lahko dostopnih funkcij za interakcijo z omrežjem Ethereum, hkrati pa ponuja dovolj varnostnih funkcij, da prepričajo tudi najbolj dvomljive uporabnike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map