Kako ustvariti Bitcoin papirnato denarnico

Kaj je Bitcoin?

Izraz bitcoin se uporablja za dve različni komponenti Bitcoin protokola in bitcoin kriptovalute. Toda kaj najbolj mi pade na pamet, ko je omenjena beseda bitcoin, je bitcoin kriptovaluta.

Kriptovaluta Bitcoin bistveno olajša finančne transakcije med več uporabniki, ne da bi jih moral obdelovati osrednji organ, na primer finančne institucije (banke) ali plačilni prehodi tretjih oseb. Čeprav se imenuje valuta, se na papirnatih bankovcih ne tiska tako kot fiat denar. Ustvarjen je v elektronski obliki skozi rudarski postopek in je shranjen v posebni programski opremi, imenovani denarnice.

Bitcoin se uporablja za plačilo blaga in storitev, če sta ga obe strani pripravljeni sprejeti. To je bolj kot tradicionalne fiat valute, vendar se bitcoin transakcije izvajajo digitalno.

Kaj so papirnate denarnice?

Bitcoin papirnate denarnice, čeprav se generirajo v spletu, se pogosto imenujejo brez povezave / hladilnika. Kot že ime pove, so papirnate denarnice natisnjene na papir ali trde materiale, kar poveča njihovo obstojnost.

Ko se ustvari naslov denarnice v papirni obliki in njen zasebni ključ. Postopek generiranja ključev poteka prek spletnega brskalnika strank in se ne prenaša prek interneta. Da bi bili na varnem, je priporočljivo po tiskanju počistiti piškotke brskalnika.

Papirnate denarnice so zavarovane, ker jih ustvari stranka, naslovi denarnic pa so popolnoma brez povezave. Ena dobra stvar pri tem je, da hekerji niso dosegljivi. Kolikor naslovov ne ustvarite na spletnem mestu z lažnim predstavljanjem ali spletnem mestu s prevaro, ste prepričani, da ustvarjeni ključi niso znani spletnemu mestu tretje osebe, s katerega ste jih ustvarili, in s tem poskrbite, da so vaša sredstva zavarovana. Čeprav tiskanje papirnate denarnice morda kibernetskim napadalcem ni všeč, morate še veliko storiti, da denarnico zaščitite pred ljudmi okoli sebe.

Kako ustvariti svojo papirnato denarnico.

Spletne strani, kot so WalletGenerator.Net in BitAddress.Org omogoča enostavno in enostavno ustvarjanje varnih bitcoin naslovov.

Naslednja navodila vas vodijo skozi postopek ustvarjanja naslova denarnice v papirnati bitcoin z uporabo platforme WalletGenerator.Net.

Prvi korak:

Za ustvarjanje naključnega naslova denarnice za bitcoin za izpis morate izbrati želeno kriptovaluto. Privzeta denarnica, ki jo je treba ustvariti, je bitcoin.

Drugi korak:

Kliknite jeziček papirnate denarnice in na strani kliknite gumb za tiskanje. Priporočljivo je, da ustvarjenega naslova ne shranite v obliki PDF, saj je to zlahka vdrto kot pri tiskanju podrobnosti na list papirja..

Tretji korak:

Sledite vrsticam na natisnjeni strani, da boste denarnico pravilno zložili.

Četrti korak:

Zdaj ste pripravljeni začeti zbirati kriptovalute od prijateljev in strank. Vaš javni naslov je tisto, kar delite z drugimi; lahko delite, kolikor želite, to bodo drugi uporabili za pošiljanje kriptovalut.

Peti korak:

Vaši zasebni ključi so dostop do vaših kriptovalut; če ga ukradete, tvegate, da boste izgubili vse svoje kovance.

Opomba: Preden pošljete večje količine, morate novo ustvarjeno denarnico najprej preizkusiti z majhnimi zneski.

Kako porabiti bitkoine na papirnatih denarnicah.

Za vračilo sredstev v spletu lahko uporabite Blockchain.Info ali drugo podobno spletno denarnico. Denarnica brez povezave bi bila denarnica Electrum. Za ta vodnik bomo uporabili Denarnica Electrum.

Z odjemalcem Electrum lahko uvozite zasebne ključe papirnate denarnice za dostop do sredstev na povezanem naslovu denarnice. Kliknite tukaj, da prenesete aplikacijo Electrum za svoj operacijski sistem.

Korak 1:

Po uspešni namestitvi denarnice Electrum kliknite na denarnico > Izberite možnost zasebnih tipk > in izberite možnost Uvozi.

2. korak:

Prikaže se pogovorno okno Uvozi zasebne ključe, vnesite zasebni ključ, kot je prikazan na papirnati denarnici.

3. korak:

Kliknite gumb Uvozi, da zaključite postopek uvoza. Prikaže se pogovorno okno za potrditev uspešnega uvoza.

Vaši bitcoini so zdaj na voljo za porabo.

Najboljši načini shranjevanja papirnatih denarnic.

  • Laminirajte papirnate denarnice, da jih ne bodo uničile tekoče snovi.
  • Varno ga lahko shranite tudi v papirnati vrečki.
  • Papirnatih denarnic držite stran od otrok, malce na napačnem koncu papirja lahko stanejo tisoče življenjskih prihrankov.
  • Za zaščito denarnice pred krajo uporabite sef.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map