Katero kriptovaluto je najlažje rudariti?

Poiskati najlažjo kriptovaluto, ki jo lahko najdem, ni lahko. Če želite kopati Bitcoin (BTC) ali Ethereum (ETH), boste morali uporabiti specializirano rudarsko strojno opremo. Ta strojna oprema je ponavadi zelo draga in bi morali kupiti več rudarskih ploščadi.

Vendar bi nam razumevanje, katero kriptovaluto najlažje rudarimo, pomagalo priti do rudarske industrije, ne da bi v rudarske ploščadi vlagali velike količine denarja. Najlažje pridobivanje kriptovalut bi imelo eno prednost: lahko bi jo kopali s pomočjo CPU-ja ali grafičnih procesorjev. To je ponavadi najlažji način pridobivanja kriptovalut.

Kaj je rudarstvo kriptovalut?

Pridobivanje kriptovalut je naloga, ki jo lahko opravimo, da bomo nagrajeni z virtualno valuto. Ta naloga je povezana z zagotavljanjem računske moči omrežju navidezne valute, ki jo želite rudariti. Da bi to na primer storili za Bitcoin, bi potrebovali več rudarjev ASIC, ki so običajno zelo dragi. 

Ko je bil Bitcoin ustvarjen, pa je bil CPU najlažji način za pridobivanje kriptovalut. Uporabniki bi to lahko storili neposredno iz svojih računalnikov. Ko se je Bitcoin omrežje širilo, je postajalo vse težje pridobivati ​​BTC.

Za moč, ki jo zagotavljajo omrežju, so uporabniki nagrajeni s kriptovalutami. Rudar Bitcoinov, ki najde blok, prejme 6,25 BTC in pristojbine, ki jih plačajo uporabniki, ki pošiljajo transakcije. Rudarji so odgovorni za obdelavo teh transakcij in potrditev njihove veljavnosti.

Kljub temu ima vsaka virtualna valuta drugačen rudarski sistem. Nagrade za vsako kripto omrežje bodo drugačne. Na primer rudarji Litecoin (LTC) prejmejo 12,5 LTC na blok (vsake 2,5 minute). To se razlikuje od 10-minutnih blokov v Bitcoin omrežju. V naslednjih razdelkih boste tudi vedeli, katero kriptovaluto je najlažje rudariti.

Rudarstvo omogoča decentralizacijo

Z mrežo decentraliziranih rudarjev je mogoče, da so kriptovalute, kot sta Bitcoin in Litecoin, popolnoma decentralizirane. Uporabniki lahko obdelajo prenose, ne da bi se zanašali na zaupanja vredno tretjo osebo.

Rudarji potrjujejo transakcije v blockchain omrežjih. Za delitev svoje računske moči so nagrajeni s honorarji in blokirajo nagrade. Centralizirana finančna podjetja in podjetja nadzorujejo sredstva uporabnikov in se odločajo, ali se sredstva prenesejo ali ne. Rudarji postanejo torej zelo pomemben del blockchain omrežij po vsem svetu.

V naslednjih odstavkih boste vedeli tudi, kaj je dokaz o delu (PoW) in zakaj je to pomembno, če želite vedeti, katero kriptovaluto je najlažje rudariti.

Katero kriptovaluto je najlažje rudariti?

Če se sprašujete, “katero kriptovaluto je najlažje dobiti?” potem imate točko. Vsaka kriptovaluta ima drugačno težavnostno stopnjo, ki jo je treba izkopati. Ni jasnega odgovora na vprašanje, “katero kripto valuto najlažje rudam?”.

Vendar obstaja več kovancev, ki jih je lažje kopati kot druge. Čeprav je zdaj na voljo nekaj dragocenih kriptovalut za pridobivanje s CPU-ji, obstaja več digitalnih sredstev, ki jih je mogoče kopati z grafičnimi procesorji. GPU niso tako dragi kot ASIC rudarji in so tudi široko dostopni na trgu.

Monero (XMR)

Monero (XMR) je ena najlažjih kriptovalut za rudarstvo. Ta kriptovaluta uporabnikom ponuja možnost pošiljanja in prejemanja zasebnih transakcij. V zadnjih letih je postal eden največjih po vsem svetu.

XMR je bil v novicah zaradi njegovega pridobivanja. Dejansko so hekerji nameščali zlonamerno programsko opremo na različna spletna mesta in rudarili XMR z močjo CPU obiskovalcev. Poleg tega so druge zlonamerne stranke nameščale skrite viruse na uporabniške računalnike in rudarile XMR s svojo CPU močjo. Hekerji so ga uporabljali, ker je kriptovaluto najlažje rudariti s CPU.

monero phisycal coin (ena najlažjih mojih kriptovalut)

Čeprav je Monero mogoče kopati s pomočjo procesorja, je najboljša ideja vložiti nekaj denarja v strojno opremo GPU. To bi vam omogočilo, da boste učinkovitejši in boste pridobivali večje količine XMR. UNICEF Avstralija je uporabnikom prav tako dovoljeval rudarjenje XMR in darovanje zbranih sredstev. Kot lahko vidite, je to lahko eno najlažjih za pridobivanje kriptovalut.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) je tudi ena najbolj priljubljenih kriptovalut na svetu. In kaj je lahko boljšega, kot da ga rudarite doma? Ethereum Classic deluje z algoritmom Ethash. To pomeni, da ga je mogoče kopati z grafičnimi procesorji.

Če imate nekaj denarja za vlaganje, bi bil nakup nekaj grafičnih procesorjev za pridobivanje Ethereum Classic lahko dobra stvar. Vendar nismo finančni svetovalci. Če želite najti eno najlažjih kriptovalut za rudarstvo, morate vedeti, katere so najboljše virtualne valute. In Ethereum Classic je eden najstarejših igralcev.

itd logotip (to lahko štejemo za eno najlažjih mojih kriptovalut)

Uporabniki, ki kopajo v omrežju ETC, se mu zdijo zelo podobni Ethereumu (ETH). Glede na to, da je v omrežju Ethereum več rudarjev, je težje zaslužiti nagrade. Poleg tega lahko svoje nagrade za rudarstvo Ethereum classic povečate, če se pridružite rudarskemu združenju.

Rudarski bazeni uporabnikom omogočajo, da združijo prizadevanja in skupaj kopajo virtualne valute. To bi jim omogočilo, da najdejo večje število blokov in povečajo svoje potencialne nagrade.

Electroneum (ETN)

Druga priljubljena kriptovaluta, ki jo lahko kopljete doma, je Electroneum (ETN). To lahko štejemo tudi za eno najlažjih kriptovalut na svetu. Poleg tega, da je eno prvih digitalnih sredstev, skladnih s KYC, je bilo ustvarjeno za pomoč uporabnikom pri rudarjenju digitalnega sredstva.

Danes lahko Electroneum rudarite s svojim računalnikom ali z namensko strojno opremo GPU. Tako bi vam bilo veliko lažje in bi imeli prednost pred drugimi uporabniki. Najlažji način pridobivanja kriptovalut je, da imamo vedno namensko rudarsko ploščad. Če kupite nekaj grafičnih procesorjev ali imate starejše grafične kartice, jih lahko reciklirate in začnete rudariti Electroneum.

Kot smo že omenili, se vam lahko pridružitev rudarskemu bazenu poveča. Večina kovancev na trgu se zdaj pridobiva v rudarskih bazenih. Samostojno rudarjenje lahko opravite, če imate zelo veliko rudarsko moč ali pa tudi v preteklosti.

Horizen (ZEN)

Druga kriptovaluta, ki jo lahko uporabniki začnejo rudariti, je Horizen. Ta virtualna valuta deluje z algoritmom Equihash. To pomeni, da bo virtualna valuta 100% odporna na ASIC. Tako je lahko zelo koristen za tiste uporabnike, ki želijo začeti rudariti z uporabo grafičnih procesorjev ali procesorjev.

Uporabniki lahko preprosto namestijo uradnega odjemalca na svoja namizja in začnejo rudariti z grafičnim procesorjem. Tako bi bilo zelo učinkovito, če bi začeli zaslužiti Horizen. Ne pozabite, da večja kot je cena virtualne valute, večje bodo vaše nagrade, če bo težava ostala enaka.

Ko rudarite virtualne valute, morate biti vedno pozorni na težavnost omrežja. Včasih lahko rudarstvo digitalnih sredstev postane nedonosno.

Vertcoin (VTC)

Končno je Vertcoin ena najlažjih kriptovalut za rudarstvo. Ta cion dejansko deluje z algoritmom dokazov o delu, imenovanim Lyra2RE. S tem algoritmom lahko uporabniki minirajo VTC samo s CPU-ji in grafičnimi procesorji. Prav zaradi tega bi to lahko bila ena najlažjih kriptovalut za rudarstvo.

zeleni logotip vertcoin

Rudarji, ki se želijo izpostaviti kripto trgu, bodo to lahko storili z Vertcoin. Kljub temu se je obseg trgovanja in cena Vertcoina v zadnjih letih znižal. Dandanes to ni eno izmed najbolj donosnih omrežij za rudarstvo. Če se projekt oživi v prihodnosti, bi lahko postal dobra rešitev za uporabo.

Če želite rudariti kriptovalute, je to le nekaj primerov. Obstaja veliko drugih kovancev, ki jih je mogoče izkopati. Poiščite jih in poskusite preizkusiti, ali so donosni ali ne. Vertcoin je s preprostimi besedami ena najlažjih mojih kriptovalut.

Kateri je najlažji način za pridobivanje kriptovalut?

Najlažji način pridobivanja kriptovalut je z uporabo CPU-ja. To pomeni, da lahko z računalnikom kopate digitalna sredstva. Kljub temu postane to zelo težko. To se je zgodilo, ker je v večini omrežij na tisoče rudarjev.

Rudarji tekmujejo za nagrade, ki so običajno določene. Zato se rudarji kriptovalut premikajo na grafične procesorje. Postanejo veliko bolj učinkoviti pri obdelavi teh težkih ugank za odobritev transakcij.

GPU Rudarstvo z denarjem za prikaz donosnosti

Kriptovaluto, ki jo boste najlažje rudarili, bo tista, ki vam bo omogočila rudarjenje s CPU-ji in grafičnimi procesorji in bo ostala donosna. Na splošno majhni kovanci omogočajo rudarjenje s CPU-ji in GPU-ji, vendar so nagrade dobesedno peni.

Tu je vlaganje v veliko ASIC rudarstvo smiselno za rudarje BTC. Kljub temu pa bi lahko bili CPU in GPU v priznanih digitalnih sredstvih eden od načinov za povečanje dobička..

Združeno rudarstvo

Čeprav združeno rudarstvo morda ni najlažji način za pridobivanje kriptovalut, lahko uporabnikom pomaga, da postanejo veliko bolj donosni. Rudarji bitcoinov na primer svoje rudarske dejavnosti naredijo veliko bolj učinkovite.

To lahko storite z izvedbo združenega rudarjenja. To je nekaj, kar uporabnikom pomaga, da hkrati povečajo zaslužek z rudarjenjem v dveh različnih omrežjih. Eno od omrežij, ki zdaj rudarjem Bitcoin omogočajo združeno rudarstvo, je RSK.

RSK je zdaj največje združeno rudarsko omrežje na svetu. Medtem ko uporabniki potrjujejo RSK bloke, si prislužijo tudi nagrade BTC. V prihodnosti bi združeno rudarstvo lahko postalo običajna stvar za večino rudarjev. RIF je tudi ena najlažjih kriptovalut za rudarstvo. RIF je kriptovaluta, ki deluje na vrhu verige blokov RSK.

Defi rudarstvo

Uporabniki lahko navidezne valute pridobivajo tudi z zagotavljanjem likvidnosti rudarskim bazenom. Decentralizirani finančni trg v zadnjih letih raste. Danes lahko uporabniki zagotavljajo likvidnost rudarskim bazenom in prejemajo nagrade v novih digitalnih sredstvih.

Čeprav to ne bi zahtevalo, da delite rudarsko moč z omrežjem, boste tvegali svoja sredstva, tako da jih zaklenete v rudarski bazen. Nagrade se razdelijo med uporabnike, ki zagotavljajo likvidnost.

Kljub temu, da se imenuje rudarstvo, to ni tradicionalen način rudarjenja digitalnih sredstev. Poleg tega za to ne bi potrebovali posebne opreme. Kljub temu to ne predstavlja nobene podobne izkušnje z rudarjenjem kovancev, kot so LTC, ETC ali BTC, med drugim.

Katere kriptovalute lahko rudarim?

Obstajajo različne kriptovalute, ki jih lahko rudarite. Z vami smo delili seznam najpreprostejših mojih kriptovalut. Poleg tega smo vam tudi povedali, kateri najlažji način pridobivanja kriptovalut je.

Monero (XMR), Electroneum (ETN), Ethereum Classic (ETN) in Horizen (ZEN) so nekatere izmed kriptovalut, ki jih lahko rudarite. Na trgu pa je še veliko drugih. Omeniti velja, da vseh kriptovalut ni mogoče izkopati. Vse te virtualne valute lahko rudarite. Vendar bo vaša nastavitev določila, katero kripto valuto je najlažje rudariti.

Dejansko je mogoče samo digitalna sredstva Proof of Work (PoW) izkopati na tradicionalen način. Navideznih valut Proof of Stake (PoS) ni mogoče izkopati. Zato je pomembno, da to ločimo.

Dokazilo o delu (PoW)

Da bi razumeli, katero kriptovaluto je najlažje rudariti, moramo vedeti, kaj so omrežja Proof of Work. PoW so vsa kripto omrežja, ki uporabnikom omogočajo kopanje kriptovalut. Digitalna sredstva PoW je mogoče kopati, ne glede na to, ali gre za CPU-je, GPU-je ali strojno opremo ASIC.

Namesto tega kovancev Proof of Stake ni mogoče izkopati. Vloženi so. To je zelo pomembna razlika na trgu kriptovalut. Ko govorimo o omrežjih PoS, razmišljamo o kovancih, ki od uporabnikov ne zahtevajo računske moči za obdelavo transakcij.

Z omrežji Proof of Work rudarji resnično delajo, da bi potrdili transakcije. Največje rudarske kmetije se nahajajo na Kitajskem. Vsebujejo veliko število rudarjev ASIC, ki delajo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Za ohranitev delovanja sistemov so potrebni zaposleni. Poleg tega je tudi poraba energije zelo velika. Tako to ne pomeni, da je Bitcoin najlažje kriptovalute za rudarstvo.

Z omrežji Proof of Stake morajo uporabniki sodelovati v blockchain omrežjih le v skladu s svojimi kripto imetji. To ne porabi velike količine energije niti zagotavlja varnosti, ki jo lahko zagotavlja omrežje, kot je Bitcoin.

XRP na primer ni mogoče izkopati, tudi če ni kriptovaluta PoS. Nekatera omrežja PoS vključujejo Tezos ali NEO. PoW omrežja vključujejo Bitcoin, Ethereum (vendar se premika proti omrežju PoS), Litecoin, Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) in drugi. Ethereum Classic, Horizen, Monero in Electroneum so tudi verige PoW. To je le nekaj najlažjih kriptovalut za rudarstvo.

Zadnje besede o najlažji moji kriptovaluti

Izbira najlažje kriptovalute za rudarjenje ni enostavna stvar. Upoštevati moramo široko paleto stvari. Vendar lahko pričakujemo lažje izkušnje z rudarjenjem manjših virtualnih valut kot z uporabo velikih omrežij.

Kopati je mogoče samo virtualne valute Proof of Work. PoS ali drugi soglasni algoritmi ne omogočajo rudarjenja navideznih valut. Na trgu DeFi se rudarski skladi sklicujejo na prejemanje nagrad za zagotavljanje likvidnosti trgovalnim skladom.

Najlažje kriptovaluto, ki jo lahko rudarim, se bo sčasoma spremenila. Dejansko je včasih lahko eno, a takoj, ko se uporabniki preselijo v omrežje, lahko postane drugo. Zato bi morali biti zelo pozorni na gibanje trga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map