Koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje po borzah?

Ni enostavno odgovoriti na vprašanje, “Koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje.” Na čas prenosa pri pošiljanju ali nakupu Bitcoina vpliva veliko dejavnikov. Upoštevati moramo izmenjavo, ki jo uporabljamo, prezasedenost omrežja in plačane pristojbine. Če imamo jasne predstave o teh parametrih, bi lahko odgovorili tudi na zgoraj omenjeno vprašanje. 

Ta priročnik bo pregledal vse te odstavke. Čeprav ne bo nobene natančne ocene o tem, koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje, bi nam dal jasen približek tega časa. 

Koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje?

Bitcoin (BTC) omrežje je trenutno največje na svetu. Z njim lahko uporabniki pošiljajo in prejemajo BTC, če so povezani v internet. Noben centraliziran organ ne bi nadzoroval transakcij, ki se v tem omrežju zgodijo ali ne. Zato Bitcoin smatramo za decentralizirano verigo blokov. 

Da bi odgovorili na vprašanje, kako dolgo traja pošiljanje Bitcoina, bi se morali osredotočiti na različne parametre, ki jih moramo razumeti. Ti parametri so ključne vrednosti, ki bi nam omogočile razumevanje stopnje prezasedenosti omrežja. V naslednjih razdelkih bomo analizirali vsakega od teh dejavnikov in kako vpliva na čas transakcije. 

Vsaka menjava bi zahtevala različna potrdila transakcij, da bi lahko sprejeli prenos BTC. Zato bi bil odgovor odvisen od platforme, ki jo uporabljamo, ne pa od funkcije Bitcoin omrežja. 

Preobremenjenost Bitcoin omrežja

Preobremenjenost Bitcoin omrežja je glavni dejavnik, ki ga je treba upoštevati, da bi razumeli, kako dolgo traja, da Bitcoin pošlje. Da bi razumeli zastoje Bitcoinov, moramo vedeti tudi, kako deluje rudarstvo Bitcoinov.

Razumevanje dokaza o delu (rudarstvo)

Bitcoin omrežje deluje z algoritmom Proof-of-Work (PoW). Ta algoritem PoW zahteva, da rudarji po vsem svetu obdelajo in odobrijo transakcije BTC. Potrditev transakcij je naloga, ki bi imela jasen vpliv na trajanje pošiljanja bitcoinov. 

Rudarji morajo zapletene matematične uganke obdelovati prek specializiranih strojnih naprav, imenovanih ASIC. Naprave ASIC so zelo drage in porabijo veliko električne energije. Nato so rudarji nagrajeni z novo ustvarjenim BTC in pristojbinami, ki jih poberejo iz transakcij. 

Transakcije so razvrščene v bloke. Ti bloki v omrežju BTC imajo velikost 1 MB, kamor lahko shranite informacije o prenosih. Vsak Bitcoin blok traja 10 minut, da ga rudarji po vsem svetu obdelajo. 

Ko se bloki začnejo polniti, bodo rudarji začeli dajati prednost transakcijam, ki plačujejo višje pristojbine. Vsaka transakcija, izvedena v omrežju BTC, zahteva, da uporabniki plačajo pristojbine. Ko bloki dosežejo omejitev 1 MB, rudarji obdelajo transakcije z višjimi provizijami. To je spodbuda za rudarje, da še naprej obdelujejo transakcije. 

V nekaterih denarnicah lahko določite višino plačanih pristojbin. Na nekaterih borzah so provizije standardni izračuni, ki jih izvaja platforma. Oglejmo si podrobneje Bitcoin provizije in njihov vpliv na to, kako dolgo Bitcoin potrebuje za pošiljanje. 

Te informacije veljajo samo za neprofitne digitalne valute, kot sta Bitcoin ali Litecoin (LTC). Kljub temu obstajajo nekatere razlike med Bitcoin in drugimi omrežji blockchain PoW. Tako se lahko čas transakcije in provizije razlikujejo glede na uporabljeno navidezno valuto. 


Nekateri ljudje običajno uporabljajo LTC ali XRP za nakazila in kovance zamenjajo nazaj v Bitcoin, ko sredstva prispejo na drugo platformo. To uporabnikom pomaga skrajšati čakalne dobe in za prenose porabiti nižje pristojbine. Kljub temu to ne ponuja enake ravni varnosti kot ravnanje z BTC, poleg tega pa obstaja tudi cenovno tveganje. 

Bitcoin provizije

Bitcoin provizije so ena glavnih stvari, ki jih je treba upoštevati, da bi razumeli, kako dolgo Bitcoin potrebuje za pošiljanje. Ko izvedete prenos Bitcoinov, lahko izberete provizije, ki jih želite plačati. Če uporabljate kripto izmenjavo ali denarnico, vas bo sam vmesnik pozval, da izberete provizije, ki jih želite plačati.

Višja kot je provizija, ki jo plačate, hitreje bo transakcija obdelana. Če je transakcija vključena v naslednji blok, lahko mine 10 minut, da jo rudar potrdi. Če ima transakcija namesto tega najnižje provizije (tj. 1 satoshi), bi zagotovo morala počakati, da se obdela, dokler se bloki ne začnejo prazni. 

Povprečna provizija za Bitcoin transakcije

Če se odločite plačati najnižjo omrežnino, morda BTC ne bo obdelan v urah ali celo dneh, če bo omrežje preobremenjeno. Zato je ključno razumevanje učinka provizij v času obdelave. 

To pa ne pomeni, da bi morali plačati najvišjo pristojbino. Na primer, med bikovskim trgom leta 2017 je povprečna provizija za transakcije BTC dosegla 55 USD. Tako je lahko pošiljanje hitre Bitcoin transakcije za prodajalca na drobno zelo drago. 

Večina takratnih transakcij s standardno provizijo je bila obdelana v nekaj dneh. Poročali so tudi o primerih, ko so se dnevi zataknili. 

Če želite, da se vaša transakcija obdela takoj (takoj v naslednjem bloku), morate plačati najvišjo možno provizijo. Vendar bodite previdni, če je omrežje preobremenjeno, lahko plačilo za preprost prenos postane izjemno visoko. Kljub temu, če uporabite najnižjo pristojbino, je morda v dneh sploh ne bomo obdelali. 

Izmenjava potrditve

Potrditve menjave in denarnice so prav tako pomembna stvar za analizo in razumevanje, koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje. To je zato, ker vsaka od teh borz in denarnic zahteva več potrditev verige blokov (na splošno med 1 in 6) za sprejem BTC in drugih digitalnih sredstev. 

Če želite vedeti, kako dolgo traja pošiljanje Bitcoina s Coinbase, boste morali odgovoriti na analizo plačanih provizij (nizka, standardna, visoka) in potrditve omrežja, ki jih zahteva prejemna izmenjava. 

Večje kot je potrditev omrežja, daljši čas bo potreben za obdelavo transakcije. Coinbase za prenos Bitcoina na svojo platformo zahteva 3 potrditve. Druge borze zahtevajo večje število potrditev. To pomeni, da je odgovor na koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje bi morali vedeti čas potrditve za vsako zamenjavo. 

Koliko časa Bitcoin potrebuje za pošiljanje na Coinbase

Če vaša izmenjava teh informacij ne deli, potem predvidenega časa prihoda morda ne boste mogli izračunati. Kljub temu se lahko vedno obrnete na skupino za podporo in dobite več informacij o številu potrditev, ki jih potrebujete. 

Število potrditev je zagotovo pomembno z vidika varnosti. Potrditve Blockchain omogočajo omrežju, da preveri in potrdi, da je transakcija zakonita in veljavna. To je metoda, ki jo je izumil Satoshi Nakamoto, da bi Bitcoin omrežje ohranilo varno in decentralizirano. 

Če je Bitcoin transakcija zavrnjena, ker ni veljavna, je omrežje ne bo obdelalo. Poleg tega je večje število potrditev, bolj varna so transakcijska sredstva. 

Z 0 potrditvami Bitcoinov se sredstva lahko obrnejo. To je izredno pomembno. Če želite biti prepričani, da bodo sredstva obdelana, morate vedno počakati na vsaj eno potrditev verige blokov. 

Za uporabnike, ki obdelujejo majhne zneske, zadostuje ena potrditev, da so skoraj prepričani, da bodo sredstva prispela. Varnost prenosa se z dodajanjem novih potrditev poveča. Na primer, s 6 potrditvami verige blokov bi večina storitev in kripto platform upoštevala prenos, ki je obdelan. 

Z več kot 60 potrditvami bo morda dobesedno zelo težko imeti težave s prenesenimi sredstvi. Kot smo že omenili, večina borz zahteva, da se sredstva štejejo za veljavna med 1 in 6 transakcijami. 

Prenosi Bitcoinov iz in v Coinbase

Prenosi Bitcoinov iz in v Coinbase delujejo kot vsi drugi prenosi BTC, ki jih lahko izvedete z uporabo Bitcoinov. Kljub temu morate upoštevati čas, ki bi bil potreben, da BTC prispe na drugo platformo ali denarnico. 

logotip coinbase

Kako dolgo Bitcoin potrebuje za pošiljanje, uporabniki Coinbase na splošno vprašajo. Presenetljivo je, da odgovor ni odvisen od Coinbase, temveč od drugih borz in preobremenjenosti omrežja v tistem času. Dejansko bi Coinbase sredstva sprostil takoj po izvedbi dviga. 

Kako dolgo traja Coinbase za pošiljanje Bitcoinov?

Takoj ko obdelate transakcijo BTC na platformi Coinbase, kovance pošljete takoj zatem. To pomeni, da za prenos BTC iz Coinbase na katero koli drugo platformo ni zamude pri umiku. Pričakujte, da bodo vaša sredstva prišla v denarnico takoj, ko bodo rudarji obdelali transakcijo. 

To nas pripelje do vprašanja: kako dolgo traja, da Coinbase pošlje Bitcoin? Odgovor je zelo preprost: BTC traja le nekaj sekund, da zapusti borzo Coinbase. Kot smo že omenili, moramo analizirati število potrditev, ki jih potrebujejo druge borze in ne Coinbase. 

Kako dolgo traja pošiljanje Bitcoina v Binance?

Glavni vidik, ki ga moramo upoštevati pri pošiljanju sredstev BTC iz Coinbase v Binance, je povezan s številom potrditev, ki jih mora Binance sprejeti za prenos. Binance trenutno potrebuje 1 potrditev bloka za prejemanje sredstev. 

Logotip in moto Binance

To pomeni, da bi morali takoj, ko BTC pošljete s Coinbase, na eno potrditev priti na borzo Binance. Transakcijo je mogoče obdelati med 10 ali 30 minutami, odvisno od višine plačanih provizij in preobremenjenosti omrežja. V nekaterih primerih lahko traja nekaj ur, če je mreža BTC preobremenjena. 

Kljub temu je vredno upoštevati, da je BTC hitreje pošiljati BTC kot Coinbase. Binance zahteva samo eno omrežno potrditev v primerjavi s tremi omrežnimi potrditvami Coinbase. 

Kako dolgo traja pošiljanje Bitcoina iz Coinbase v Bittrex?

Bittrex je še ena izmenjava kriptovalut, ki uporabnikom omogoča trgovanje z digitalnimi sredstvi. Uporabniki pošiljajo in prejemajo Bitcoin in številne druge digitalne valute. Kot se je zgodilo pri Coinbase in Binance, bomo morali vedeti, koliko časa Bitcoin pošilja na Bittrex, morali imeti jasno predstavo o številu potrditev, ki jih potrebujejo za sprejem BTC na tej platformi. 

Za prenos Bitcoina iz Coinbase v Bittrex bi uporabniki to storili počakati za dve potrditvi omrežja. To je število potrditev verige blokov, potrebnih, da Bittrex sprejme vaše kovance. To lahko traja od 20 do nekaj minut več, odvisno od preobremenjenosti omrežja. 

Je hitrejši od Coinbase, vendar počasnejši kot Binance za sprejemanje BTC. Nikoli ne pozabite, da potrditve niso edina stvar, ki jo je treba upoštevati. Če za pošiljanje sredstev iz Coinbase na Bittrex ne uporabite dovolj provizij, lahko traja dlje. 

Omeniti velja, da se transakcije običajno pošljejo takoj s katere koli borze, ko izvedete in potrdite prenos. Prejemna platforma bi bila tista, ki bi odločala o številu potrditev, potrebnih, da se transakcija šteje za potrjeno. 

Končne besede o bitcoin transakcijskih časih

Tri glavne stvari moramo upoštevati, da razumemo, kako dolgo traja pošiljanje bitcoinov: provizije za transakcije, prezasedenost omrežja in število potrditev, ki jih zahtevajo borze. 

  • Provizije za transakcije
  • Preobremenjenost omrežja
  • Denarnica in številka potrditve menjalnice 

Te stvari bodo igrale pomembno vlogo pri določanju časa, potrebnega za pošiljanje Bitcoina. Večja kot je zastojnost, višje provizije bi morali plačati, če bi bila transakcija vključena v naslednji blok. 

Toda tudi če je vaša transakcija vključena v naslednji blok, bo vsaka od borz zahtevala različno število potrditev, preden bodo vaši kovanci pripisani v denarnico. Za Coinbase smo videli le tri potrditve. Bittrex zdaj od uporabnikov zahteva, da počakajo na dve potrditvi. Na koncu Binance deluje le z eno potrditvijo. 

Te informacije vam bodo pomagale vedeti, koliko časa Bitcoin pošilja, kako deluje mreža BTC in katere borze ponujajo boljše rešitve. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map