Kripto kreditne kartice: tri kartice, ki jih je treba vedeti

O kripto kreditnih karticah se govori in govori, dokler obstaja trg. Prinašanje kartice na potrošniške trge bi bil velik znak sprejetja kripto. Kje smo torej na kripto kreditnih karticah in kateri so najbolj obetavni projekti?

Kaj je kripto kreditna kartica?

Kripto kreditna ali debetna kartica je tako kot katera koli druga kartica, ki jo lahko uporabljate v PoS ali na bankomatu. Glavna razlika v tej situaciji je v tem, da sredstva črpate iz denarnice za kriptovalute in ne iz kreditne linije, ki vam je bila odobrena.

Glavna prednost kripto kreditnih kartic je priročnost, saj omogočajo vsakomur, da porabi svojo kriptovaluto, kot bi to storil v primeru tipične fiat valute. Druga prednost kripto kreditnih kartic je dejstvo, da vam ni treba skrbeti za menjalne tečaje.

Kreditne kartice s kriptovalutami lahko spremenijo način razmišljanja ljudi o porabi virtualnih in digitalnih valut.

Nekatera največja imena pri razvoju kripto kreditnih kartic so Nexo, TenX, in Monako.

Nexo

30. aprila 2018, Nexo sprožila prva takojšnja posojila s kriptozavarovanjem na svetu platformo, objavljeno prek objava v spletnem dnevniku. Cilj Nexoja je revolucija posojilne industrije s hvalitvijo, da vlagateljem in podjetjem ne bo treba nikoli izbirati med dostopom do gotovine in držanjem svojih kriptovalut.

Skratka, Nexo svojim uporabnikom omogoča, da uživajo v svojem kripto bogastvu, ne da bi ga morali dejansko prodati.

Platforma je zasnovana tako za varnost kot za uporabnika. Omogoča vam, da svoja kripto sredstva položite na varno denarnico Nexo in izkoristite takojšnja posojila prek prilagodljivih kreditnih linij. Posojila so podprta z vašimi lastnimi imetji. Tako niso potrebni pregledi kreditnih kartic in drugi postopki.

1 2

Vir: https://nexo.io/

Fiat lahko takoj porabite neposredno s kripto kreditne kartice podjetja (imenovano Kreditna kartica Nexo). Druga prednost te metode je, da morate plačati obresti samo za tisto, kar uporabljate. Po poročanju ni minimalnih odplačil in skritih provizij.

Nexo ima tudi asa v rokavu, ko gre za možnosti odplačevanja, namreč omogoča plačilo odplačil posojila v fiatu ali celo drugih kriptovalutah, shranjenih zunaj Nexo.

Platforma je zelo dostopna (po vsem svetu) in, če imate kriptovalute, je posojilo zelo enostavno. Ker vsa posojila temeljijo na zavarovanju, kreditna zgodovina ni pomembna.

Podjetje se ponaša tudi s tem, da je prvi varnostni žeton, skladen z ZDA, v skladu s pravilom D, pravilom 506 (c).

Nexo poganja tako imenovani sistem Nexo Oracle. Glede na uradni načrt, Nexo ima velike načrte za prihodnost – s plačilnimi karticami, mobilnimi in namiznimi aplikacijami. Nexo v prihodnje upa, da bo zvišal najvišje omejitve posojil in izvedel drugo letalsko akcijo (Q4 2018), da bi dokončal nakup bančne institucije, zavarovane s FDIC, in uvedel depozitne račune (v Q1 2019).

TenX

TenX je digitalna denarnica in fizična kartica, ki jo lahko tako kot Nexo uporabljate za porabo kriptovalut kjer koli, tudi na krajih, ki kripto ne sprejemajo. Storitev je zelo ugodna, saj lahko fizično kartico naročite za približno 15 USD. Letne pristojbine znašajo 10 USD na kartico, če v 12 mesecih poraba ne preseže 1000 USD. Slaba stran je, da storitev zaračuna pristojbino v višini 2,50 USD za vsako transakcijo na bankomatu.

2.

Vir: https://tenx.tech/en/

Storitev svoje uporabnike spodbuja tudi z 1-odstotno nagrado za vsak nakup. TenX lahko uporabljate kjer koli, kjer sprejemajo vizume.

Monako

Monako je podobna storitev, zgrajena na vrhu verige Ethereum. Storitev ponuja štiri vrste kartic, ki se med seboj zelo razlikujejo. Glede na to, da imate žetone MCO v šestih mesecih, obstajajo različne vezice za kartice: Ruby Steel (50 MCO), plemenite kovine (500 MCO) ali Obsidian Black (50.000 MCO). Vstopna karta se imenuje Midnight Blue in ne zahteva, da imate noben žeton MCO.

Provizije se razlikujejo glede na vrsto kartice, ki jo imate. Mesečna omejitev se giblje od 200 USD za kartico Midnight Blue do 1000 USD za kartico Obsidian Black. Če presežete mesečne omejitve, vam zaračunajo 2% provizije za bankomat. Provizija v višini 1% velja za vse vrste kartic vsakič, ko kupite kriptovaluto. Podobna situacija je pri nagradah, ki se gibljejo od 1 do 2%. Karte trenutno podpirajo žetone Monako, Ethereum in Bitcoin, na voljo pa so v Aziji, Evropi in Severni Ameriki.

3.

Vir: https://mco.crypto.com/en/

Svetovni finančni ekosistem že dolgo prehaja v popolnoma digitalni model. Medtem ko so se na tej poti srečali (in jih tudi obravnavali) različni izzivi, je še vedno veliko prostora za evolucijo, zlasti pri kriptovalutah. Ker postajajo kriptovalute bolj priljubljene, bodo tudi te kreditne kartice, ki bodo gotovo spremenile način uporabe kriptovalut za plačevanje dnevnih storitev in izdelkov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map