Kriptovaluta NEM: vodnik za začetnike

Kriptovalute so vsak dan bolj priljubljene. To je polnopravni začetniški vodnik za kriptovaluto NEM, novo gibanje gospodarstva, projekt veriženja blokov, osredotočen na omogočanje razvoja pametnega gospodarstva. Platforma NEM omogoča posameznikom in podjetjem, da razvijejo blockchain rešitve, kot so rešitve za glasovanje ali rešitve za finančno obdelavo.

Kriptovaluta NEM je bila prvi projekt veriženja blokov, ki se ni rodil iz vilic blokov. Izvorna kriptovaluta na platformi se imenuje XEM.

Težave, ki jih je rešila kriptovaluta NEM

Platforma NEM uporablja sistem pametnih sredstev, ki se osredotoča na “izdelavo točno tistega, kar potrebujete, naj bo to fintech sistem, sledenje logistiki, ICO, notarizacija dokumentov, decentralizirano overjanje ali še veliko več.”

Kriptovaluta NEM

Preprosto povedano, blokovna veriga NEM je zgrajena od tal, tako da lahko sprejme vse, kar se ji vrže. Sistem Smart Asset omogoča, da se platforma NEM poveže s posameznimi aplikacijami s klici aplikacijskega vmesnika (API).

Zaradi tega so razvijalci uporabili platformo, ker je vse, kar je potrebno, „poklicati“.

Rojstvo NEM

Platforma NEM danes morda ne bi obstajala, če Utopična prihodnost, uporabnik na forumu Bitcoin Talk, ni sprožil pogovora o projektu blockchain, ki ga vodi povsem skupnost. Sprva je UtopianFuture predlagal vilice iz verige blokov NXT.

Vendar temu ni sledilo in kriptovaluta NEM je začela razvijati svojo kodo iz nič z uporabo Java, računalniškega programskega jezika. Junija 2014 je bila izdana nestabilna različica.

Sledila je stabilna različica marca 2015. Razvijalci platforme skušajo NEM-ovo kodno bazo preoblikovati iz programov Java v programiranje C ++. Blok-veriga NEM uporablja Dokaz o pomembnosti soglasni algoritem.

Pri tem algoritmu je mogoče, v nasprotju z drugimi priljubljenimi algoritmi, kovance XEM samo ‘pobrati’, ne pa jih izkopati ali vložiti. Ta algoritem uporablja vozlišča v svojem omrežju za preverjanje veljavnosti transakcij.

Sistem ugleda, zaposlen v mreži, izvaja rutinske preglede vozlišč, da ugotovi njihovo zdravje. Namesto da pomembnost vozlišča meri glede na količino opravljenega dela, sistem ugleda vozlišča razvrsti po kakovosti opravljenega dela.

Soglasni algoritem, ki ga uporablja kriptovaluta NEM, ni zahteven za obdelavo procesov, zbiranje XEM pa se lahko opravi v osebnem računalniku, pri čemer se odpravi centralizacija, ki je priložena drugim algoritmom Dokaz o delu zaposlen v Bitcoin blockchain.

Blok veriga NEM uporablja več podpisov za preverjanje transakcij, preden jih je mogoče dodati v verigo blokov. Fundacija NEM je odgovorna za delovanje platforme.

Žeton XEM

XEM je izvorna navidezna valuta, ki se na platformi NEM uporablja za transakcijske stroške. Blok veriga NEM ima fiksno količino žetonov XEM, ki odpravlja scenarij inflacije.

Najverjetneje se že sprašujete, od kod kupiti XEM, zato je tukaj. XEM lahko med drugim kupite na priljubljenih borzah kriptovalut, kot so Binance, Poloniex, HitBTC, BITTREX, UPbit, Huobi.

Nanowallet, denarnica, ki temelji na brskalniku, podpira shranjevanje kovancev XEM. Denarnica deluje tudi kot preprost vmesnik med platformo NEM in uporabnikom. XEM je združljiv tudi s strojnimi denarnicami, kot je TREZOR.

Ključne značilnosti platforme NEM

Catapult, nova platforma NEM, kodirana v jeziku C ++, je med najboljšimi projekti, ki jih je začela fundacija NEM. Ko bo posodobitev izvedena, bo NEM blockchain lahko obravnaval večje število transakcij na sekundo. Posodobitev Catapult bo omogočila tudi zasebne in javne vidike blokovne verige NEM.

Glavne značilnosti verige blokov NEM vključujejo:

  1. Naslov pametnih sredstev

    Ti naslovi se lahko uporabljajo za predstavitev skoraj vsega na platformi. Pa naj gre za dokumente o lastništvu nepremičnine ali navidezno valuto, ki pripada določenemu uporabniku. Naslovi so konfigurirani tako, da predstavljajo skupino ali eno samo entiteto v verigi blokov in omogočajo interakcijo med različnimi entitetami v verigi blokov.

  2. Imenski prostori kriptovalut NEM

    Ta imajo enako funkcijo kot tradicionalna imena domen, ki se uporabljajo v internetu. Imenski prostori omogočajo uporabniku, da »ustvari označen prostor za podjetje ali sredstva posameznika v verigi blokov.« Ustvarjanje imenskega prostora stane uporabnika 100 kovancev XEM za glavno domeno in 10 kovancev XEM za vsako poddomene.

  3. Mozaiki

    To so osnovna sredstva na Veriga NEM ki imajo enake lastnosti in so programirani za dosego določenega cilja. Lahko se gibljejo med glasovi, drugimi valutami, točkami zvestobe v trgovini itd.

Dodatno branje po tem priročniku za NEM

Vlagatelji bodo želeli preučiti članek o napovedovanju cen in tehnični analizi cen NEM, ki je posodobljen z novimi dogodki v projektu. UseTheBitcoin zajema tudi novice o cenah, kot je 25-odstotni skok cene NEM po nadaljevanju trgovanja z NEM na Coinchecku.

Zainteresirane stranke lahko sledijo navodilom za nakup NEM na Binanceu ali pa gredo naravnost na spletno mesto priljubljena izmenjava sama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map