MediBloc: Blockchain v zdravstvu

Z leti se tehnologija veriženja blokov ni izkazala samo za potencialno vredno v finančni in bančni industriji, temveč tudi v številnih drugih panogah: politika, nepremičnine, varnost, zavarovalništvo, avtomobilska industrija, dobrodelnost, potovanja, prevoz, mediji, zabava, izobraževanje , pa tudi zdravstveno varstvo.

Blockchain v zdravstvu

Ne glede na to, kako napredna in dobičkonosna je zdravstvena industrija v razvitih državah, je še vedno premalo videti, kako slabo so lahko optimizirane zdravstvene informacije. Najboljši primer te pomanjkljivosti je dejstvo, da je še vedno skoraj nemogoče enostavno prenašati zdravstvene informacije po različnih geografskih regijah.

Že s pogledom na temeljna načela verige blokov, kot so distribucija baz podatkov, prenos med enakovrednimi uporabniki, preglednost z psevdonimnostjo, nepovratnost zapisov in računska logika, je očiten potencial za revolucijo v svetovnem zdravstvenem sistemu..

Eno kripto podjetje z močnim Blockchainom v poslovnem modelu, katerega cilj je, da vse te pomanjkljivosti postanejo preteklost MediBloc.

MediBloc, ki ga je leta 2017 ustanovila ekipa zdravnikov in razvijalcev v Seulu v Južni Koreji, je majhen kripto projekt, katerega cilj je izboljšati verigo blokov pri dostopu do zdravstvenega varstva in izkušenj s prerazporeditvijo vrednosti osebnih zdravstvenih podatkov ter pospešiti prehod sveta na decentralizacija zasebnih informacij.

Kaj točno je MediBloc?

MediBloc je blockchain v projektu zdravstvenega varstva, ki pacientom, izvajalcem zdravstvenih storitev in raziskovalcem medicine / podatkov zagotavlja decentraliziran, pregleden, varen in praktičen zdravstveni ekosistem.

Pred vsem drugim je treba omeniti, da MediBloc deluje v celoti v skladu s HIPAA, Zakonom o prenosljivosti in odgovornosti zdravstvenega zavarovanja, ki omogoča centralizacijo zdravstvenih evidenc in prepoveduje izmenjavo omenjenih podatkov.

Glavna prednost MediBloca je, da vsem vpletenim stranem omogoča sledenje in beleženje vseh vidikov lastne zdravstvene zgodovine in razmer, od obiskov zdravnikov in medicinskih posegov do vprašanj v zvezi z zavarovanjem. Skratka, cilj MediBloc je izboljšati dostopnost zdravstvenih podatkov.

MediBloc - Blockchain v zdravstvu

Vir: https://medibloc.org/

Kako deluje MediBloc?

MediBloc je pravzaprav decentralizirana aplikacija (dApp), ki se izvaja na vrhu navideznega računalnika Ethereum (EVM). Struktura platforme je sestavljena iz treh slojev, imenovanih Core, Service in Application.

Jedro MediBloc je odgovorno za dodajanje dodatnega pomnilnika za preprečevanje izgube zdravstvenih podatkov. To je “kraj”, kjer se hranijo poročila o zdravstvenem varstvu, avtomatske zavarovalne škode in informacije o izmenjavi podatkov. Ta sloj je “utrjen” z nekaterimi najboljšimi tehnologijami šifriranja in uporablja zasebne ključe, kar pomeni, da lahko samo lastnik ali posebej pooblaščeno osebje dešifrira in uporablja podatke.

Storitev MediBloc uporablja pametno pogodbeno tehnologijo in je vmesnik med jedrom MediBloc in aplikacijo MediBloc. Skratka, storitev MediBloc omogoča izmenjavo podatkov med obema plastema.

Končno je aplikacija MediBloc komponenta, ki uporabnikom omogoča uporabo različnih aplikacij ter učinkovit dostop do informacij in njihovo upravljanje..

Drug pomemben vidik je dejstvo, da MediBloc podpira ustvarjanje treh vrst računov, in sicer za splošne uporabnike, ponudnike zdravstvenih storitev in raziskovalce podatkov. Glede na projekt bel papir, izvajalci zdravstvenih storitev in raziskovalci morajo predložiti dokazila o svojih akreditacijah in potrdilih.

poslovne grafikone infografike

Vir: https://medibloc.org/

Kaj so poslanci in MED?

Medi Token, MED, je žeton ERC-20 platforme, s katerim uporabnike (paciente ali izvajalce zdravstvenih storitev) spodbujajo k njihovemu prispevku na MediBloc. MED se lahko uporablja za zaključevanje poslov za zdravstvene in farmacevtske stroške ter zavarovalne premije v kateri koli instituciji, povezani z MediBloc.

MEDX je trenutno na 190. mestu CoinMarketCap, s skupno omejitvijo 21.313.843 USD in krožno zalogo 3.157.026.866.

Po poročilu o projektu je Medi Point (MP) sistem točk, ki se uporablja za merjenje zneska / obsega prispevkov uporabnikov. Natančneje, vsak član omrežja lahko s pomočjo MEDX-a pridobi višji MP v podatkovnem omrežju.

Kako lahko MediBloc revolucionira zdravstvo?

MediBloc si prizadeva biti baza podatkov o pacientih v realnem času, ki lahko ob pravilni uporabi zagotavlja informacije o zdravstvenem varstvu v decentraliziranem ekosistemu kjer koli na svetu in iz različnih demografskih bazenov..

Poleg očitne interoperabilnosti, ki jo prinaša MediBloc, platforma zagotavlja tudi, da so podatki o pacientih na voljo v rekordnem času, kar lahko zmanjša zdravstvene zaplete, ki bi lahko privedli do smrti.

Platforma je priročna tudi v kritičnih situacijah ali v primeru nesreč. V teh situacijah je ključnega pomena vedeti čim več o bolniku (bolnikova krvna skupina, različna stanja, bolezni ali genetske motnje).

Še en velik primer uporabe MediBloca je povezan s področjem IoT. Z združitvijo tehnologij platforme z umetno inteligenco bi lahko bolniki z vsega sveta imeli koristi od vrhunskega spremljanja zdravljenja. Poleg tega bi lahko paciente tudi obvestili, da si vzamejo zdravila ali posnetke.

Zaključek

MediBloc bi lahko zelo spremenil verigo blokov v zdravstvenih sistemih z vsega sveta, če bi projektna ekipa pravilno igrala svoje karte. Sistem bi lahko prihranil veliko časa bolnikom in zdravstvenim delavcem, medicino pa bi lahko še naprej pospeševal z decentralizacijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map