Mining Dash v letu 2018: Popoln vodnik

Dash je eden najbolj priljubljenih in najuspešnejših altcoinov do danes. Prej imenovan “Xcoin”, ko je bil prvič predstavljen leta 2014, je kasneje postal “Darkcoin”, preden je na koncu pristal na imenu, ki ga vsi poznamo danes, Dash.

Dash je bil prvi protokol samofinanciranja in samoupravljanja, pa tudi eden prvih DAO-jev, okrajšava za decentralizirane avtonomne organizacije. Razvit za reševanje večine težav, ki so običajno povezane z Bitcoinom, njegova glavna prodajna mesta so takojšnje transakcije (InstantSend), izboljšana zasebnost (PrivateSend) in varnost (transakcije potrjuje algoritem 200 TerraHash).

V času pisanja tega članka je Dash (DASH) na 15. mestu CoinMarketCap, s skupno tržno kapitalizacijo 1.654.703.119 USD, trenutna cena je 200,73 USD in krožna ponudba 8.243.632 kovancev DASH. Dash je bil razvit tako, da je lahko na voljo le 18 milijonov kovancev. Podjetje upa, da bo doseglo mejo 18 milijonov nekje okoli leta 2030.

Spodaj lahko uporabniki najdejo vodnik, ki pojasnjuje, kako se Dash pridobiva, ter vso strojno in programsko opremo, potrebno za dokončanje tega procesa.

Dashov mehanizem soglasja

Dash uporablja mehanizem soglasja Proof-of-Work (PoW) in algoritem zgoščevanja, imenovan X11. Algoritem, ki ga je razvil razvijalec jedra Dash, Evan Duffield, dobi ime po vseh 11 zaporednih algoritmih zgoščevanja, ki jih uporablja. Glavna prednost tega algoritma je bila ta, da je zahteval manj računske moči in porabe energije v primerjavi z Bitcoin-ovim algoritmom SHA-256 PoW.

Dash Mining Pojasnjeno

Če se PoW sliši znano, je to zato, ker gre za istega, ki ga uporablja Bitcoin. Velja isto osnovno načelo: da lahko rudarji med rudarjenjem zaslužijo nagrade, morajo reševati težke matematične probleme, ki jih morajo nato odobriti drugi v istem omrežju. To lahko dosežemo z uporabo kombinacije specializiranih elementov programske in strojne opreme.

Drug pomemben vidik Dash-a je dejstvo, da uporablja odprtokodni algoritem, ki nenehno prilagaja rudarske težave, imenovan DGW, okrajšava od Dark Gravity Wave. Ta algoritem zagotavlja, da se stopnja težavnosti prilagodi vsakemu bloku in ne enkrat vsakim blokom leta 2016, kot v primeru Bitcoinov. Kovanec ima spremenljivo uro, ki naj bi se letno zmanjševala za približno 7,1%.

Sistem DGW se je skozi leta razvil do svoje tretje različice in je bil nadgrajen za reševanje večine vprašanj, ki so običajno povezana z izkoriščanjem časovnega izkrivljanja, natančnostjo plavajoče vejice in težavami s ponovnim ciljanjem..

V dvotirnem omrežju Dash bo rudar delil nagrado za blok z masternodami in sistemom. Rudar bo nato prejel 45%, masternode tudi 45%, preostalih 10% pa gre za podporo sistema. 10% se uporablja za izplačila omrežnih pogodb, ki želijo razviti in vlagati v ekosistem Dash. Vozlišča se uporabljajo za vzdrževanje in zaščito omrežja s preverjanjem transakcij in ustvarjanjem valut.

Kot si lahko predstavljate, so masternode zelo pomembne za Dashov ekosistem. Za nastavitev in zagon masternode morajo uporabniki zagotoviti, da imajo v lasti in shranjujejo 1000 kovancev DASH, ali imajo navidezni zasebni strežnik (VPS) ali Linux strežnik in denarnico DASH. 1000 kovancev mora vedno ostati v vaši denarnici, da lahko zaženete masternode, saj bo manjša od zgoraj omenjene številke povzročila odstranitev vaše masternode iz mreže Dash.

Dash rudarska strojna oprema

Tako kot večina drugih kriptovalut lahko tudi Dash kopljete. Čeprav je bilo v zgodnjih dneh rudarjenje možno le s preprostim računalnikom, danes rudarjenje CPU in GPU ni več donosno.

Za rudarjenje Dash-a bodo uporabniki potrebovali specializiranega rudarja ASIC. Eden najboljših Dash rudarjev je Antminer D3, ki ga je razvil in izdal Bitmain leta 2017. Uporablja enak algoritem kot Dash (X11) in ima moč razpršitve 19,3 Gh / s ter porabo energije okoli 1350W. Poleg dejanskega rudarja morajo uporabniki kupiti tudi PSU, napajalno enoto.

Dash Cloud Mining

Seveda nakup vse te specializirane strojne opreme stane. Druga, stroškovno prijaznejša alternativa je v obliki rudarjenja v oblaku. Običajno procesorsko moč zagotavljajo različni osebni računalniki, ki se nahajajo v državah z nizkimi stroški energije. Uporabniki lahko zato najamejo zgoščeno moč na teh kmetijah v zameno za fiatno valuto. Nekateri najbolj zanesljivi ponudniki rudarjenja v oblaku so Bitminer, MinerGate, CoinMine, in NiceHash.

Dash denarnice

Nakup lastne opreme za rudarstvo strojne opreme ali vključitev v rudarski bazen je le del celotnega postopka rudarjenja. Za rudarjenje Dash-a bodo uporabniki potrebovali tudi denarnico, v kateri bodo shranjeni njihovi kovanci Dash. Nekateri od najboljše denarnice Dash, kot priporoča uradna spletna stran, so Dash Core, Dash Electrum, Izhod, in Jaxx za namizja in Dash denarnica, Dash Core iOS, Edge Wallet (Android in iOS), Coinomi, in Jaxx iOS) za mobilne naprave.

Varno podkovani uporabniki lahko izbirajo tudi med različnimi denarnicami strojne opreme, kot so Ledger Nano S, in Trezor.

Kako donosno je danes Dash Mining?

Globalni hashrate za Dash je v zadnjih nekaj letih opazil svoje vzpone in padce. Dobičkonosnost ni tako visoka kot v prvih letih. Vendar pa je algoritem X11 razmeroma enostaven za uporabo v primerjavi z drugimi kripto, zunanja hitrost in hitrost razpršitve je povezana s ceno kovanca.

Zadnje misli

Da zaključimo, Dash rudarstvo je lahko še vedno donosno, če si uporabniki vzamejo čas za temeljito raziskavo potrebne rudarske opreme ter za izračun skupnih stroškov in potenciala dobička. Preberite čim več o Dash rudarjenju in se prepričajte, da vas nikoli ne pustijo zvabiti s hitrimi programi za bogatenje. Ne pozabite, Dash rudarstvo je varno, če uporabljate prave kanale in pravo opremo.

Za še več informacij o Dash rudarjenju si oglejte namenski odsek na platformi Dash uradna spletna stran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map