Najbolj znani kripto milijarderji, mlajši od 40 let

Ne tako dolgo nazaj kriptovalut niso odpuščali le različni poslovneži in finančni analitiki, ampak so se tudi zelo šalili različni posamezniki. Vendar kripto poslovanje ni bilo šala za nekaj briljantnih in v prihodnost usmerjenih posameznikov, ki so v času pisanja tega dokumenta milijonarji / milijarderji.

Leto 2017 je bilo za kripto svet velika prelomnica in je s seboj prineslo neverjetno povečanje obsega trgovanja, pa tudi meteorski vzpon BitcoinCena (decembra decembra dosegla najvišjo vrednost okoli 19.535 USD) in druge vznemirljive novosti.

Kripto poslovanje se je tako razvilo, da se je po navedbah Sreča, ena najprestižnejših publikacij s poudarkom na finančnem svetu, 540 pod 40”Najbogatejši milijonarji v letu 2018 so neposredno povezani s kripto svetom.

Spodaj smo ustvarili seznam najbolj znanih kripto-milijarderjev, mlajših od 40 let:

Vitalik Buterin

S slavo je tekmoval le skrivnostni Satoshi Nakamoto, Vitalik Buterin je ime, ki je v kriptosferi tako znano, da ne bi smelo zahtevati kakršnih koli predstavitev. Za tiste, ki ne vedo, je Vitalik Buterin avtor Ethereum, druga najdragocenejša kriptovaluta na planetu.

Vitalik je zagotovo eden najsvetlejših misli naše generacije. Fant se je rodil v bližini Moskve in se pri šestih letih skupaj z večino družine preselil v Kanado. V šoli je Vitalik pokazal zelo obetaven talent za matematiko. Pred približno petimi leti, tako kot

Bitcoin norost se je začela sprožiti, Buterin je ustanovil revijo o Bitcoinu in kripto. Univerzo Waterloo je začel obiskovati po prejemu štipendije Tiel (štipendija za izobraževanje v višini 100.000 ameriških dolarjev), vendar je kmalu opustil delo pri pomembnejših zadevah, in sicer gradnji Ethereuma.

Trenutno ima 24-letni Vitalik Buterin ocenjeno kripto neto vrednost med 400 in 500 milijoni dolarjev, zaradi česar je najmlajši kriptomilijarder in edini, mlajši od 30 let.

800px VitalikButerinProfile

Vir: Wikipedia

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson je še en kripto slaven posameznik, za katerim je zanimiva zgodba za njegovim uspehom. Leta 2013 se je nenadoma odločil, da bo prenehal s svetovanjem in ustanovil spletno šolo, imenovano »Bitcoin Education Project«. Tako je spoznal Buterina in skupaj s preostalimi šestimi člani so razvili Ethereum. Charles je projekt zapustil zaradi različnih ustvarjalnih razlik in nadaljeval z začetkom IOHK. Hoskinson je tudi ustanovitelj podjetja Cardano, projekt, v katerega vloži veliko dela. Pri starosti 30 let njegova ocenjena vrednost kriptografije znaša približno 500-600 milijonov dolarjev.

Charles Hoskinson

Vir: Wikipedia

Brendan Blumer

Brendan je svojo poslovno kariero začel s prodajo orožja in hiš v World of Warcraft ekosistem. Ko je IGE prevzel njegovo podjetje Gamecliff, se je preselil v Hong Kong in vodil poslovanje. Leta 2007 je dosegel naslovnice z ustanovitvijo podjetja, ki se je osredotočalo na prodajo avatarjev v igrah, kar je prineslo dobiček več kot milijon dolarjev mesečno. Brendan Blumer je zdaj izvršni direktor podjetja Block One, njegova ocenjena kripto neto vrednost je približno 600–700 milijonov USD.

Baiju Bhatt in Vlad Tenev

Vlad Tenev (31 let) in Baiju Bhatt (33 let) sta naslednja na našem seznamu najbolj znanih kripto-milijarderjev, mlajših od 40 let. Ustvarila sta oba Robin Hood, drugačna vrsta menjave, ki je uporabnikom omogočala nakup in prodajo delnic z ničelno provizijo. Borza je kmalu postala ena najbolj priljubljenih tam zunaj in trenutno ocenjuje približno 5,6 milijarde USD.

Pavel Durov

Zgodba o tem, kako je Pavel Durov (33 let) postal milijonar, se je začela z ustanovitvijo Vkontakte (VK.com), Facebook klon, ki je postal izjemno uspešen v Rusiji in vzhodni Evropi. Dejansko je bila platforma tako uspešna, da je Facebook izrinila kot prvo številko družbenega omrežja v tej regiji. Pavel je pozneje podjetje prodal zaradi političnih pritiskov iz Kremlja in nadaljeval z začetkom Telegram, WhatsAppJe glavni konkurent. Podjetju je uspelo zbrati 1,7 milijarde ameriških dolarjev v zasebni pogodbi za ustanovitev Telegram Open Network.

Pavel Durov sedeči portret

Vir: Wikipedia

Dan Larimer

Pri 35 letih kripto neto vrednost Dana Larimerja znaša nekje od 600 do 700 milijonov dolarjev. Pot do uspeha za Dan Larimer ni bila lahka. Že leta 2007 se je odločil, da noče ustvarjati orožja (ena od njegovih nekdanjih služb) in da si v resnici želi ustvariti sisteme, ki bi lahko pomagali izboljšati življenje. Računalniški programer je znan po ustvarjanju kripto izmenjave imenovane BitShares, pa tudi za ustvarjanje Steemit, socialno omrežje, ki temelji na blockchainu. Omeniti velja tudi dejstvo, da je glavni tehnični direktor zagonskega podjetja za kriptovalute Block One.

Brian Armstrong

Brian Armstrong je predsednik uprave Coinbase in eden najbogatejših ljudi na našem seznamu z ocenjeno kripto neto vrednostjo 900 milijonov dolarjev – 1,1 milijarde dolarjev. Trenutno 35-letni Armstrong je bil eden prvih vernikov kriptovalut in ni okleval z ustanovitvijo Coinbase s sedežem v San Franciscu že leta 2012, ko so vsi dvomili o potencialu kriptovalute. Danes je Coinbase ena redkih borz, ki izpolnjuje vse regulativne parametre, potrebne za delovanje na severnoameriški celini.

Cameron in Tyler Winklevoss

Verjetno najslavnejša dvojčka v kriptosferi sta zaslovela leta 2013, ko sta sklenila poravnavo v višini 65 milijonov dolarjev, ki sta jo dobila od tožbe z Markom Zuckerbergom, in jo vložila v Bitcoin. Kot kaže zgodovina, je bila njihova odločitev zelo uspešna. Dvojčka imata v lasti tudi newyorško borzo kriptovalut, imenovano Dvojčka. Tako Cameron kot Tyler sta trenutno stara 36 let, njihova ocenjena kripto vrednost pa znaša približno 1,1 milijarde USD.

Pesem Chi-Hyung

Pred kratkim se je začela pesem Song Chi-Hyung, stara 38 let Upbit, ki je hitro postala največja borza kriptovalut v Južni Koreji. Ocenjena neto vrednost pesmi Chi-Hyung znaša med 350 in 500 milijoni dolarjev.

Kdo je vaš najljubši kriptomilijonar / milijarder in zakaj? Povejte nam več v spodnjem oddelku za komentarje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map