Najboljše knjige o kriptovalutah, iz katerih se lahko začnete učiti

Brez konca virov, ki so na voljo za učenje o kriptovalutah, so knjige lahko odličen način za globoko razumevanje osnovne tehnologije in obstoječih priložnosti. Seveda lahko informacije hitro zastarejo. V teh knjigah pa so predstavljene temeljne resnice in zgodovine, ki stojijo na preizkušnji časa bolje kot druge.

1.. Kriptoasseti: Vodič za inovativne vlagatelje po Bitcoinu in naprej Chrisa Burniskeja in Jacka Tatarja

Chris Burniske, partner pri kripto tveganem podjetju Placeholder Capital, in Jack Tatar, znan avtor na področju osebnih financ, sta združila moči, da sta pripravila ta priročnik z navodili za vlaganje v bitcoin in druga digitalna sredstva. Njihov 2017 knjiga zajema teme, kot so vrednotenje kriptovalut, čas investiranja in “nasveti za krmarjenje po neizogibnih balonih in manijah”, kot je navedeno na spletni strani knjige.

Glede knjige je Arthur Laffer, član svetovalnega odbora za ekonomsko politiko nekdanjega predsednika Ronalda Reagana, dejal naslednje: “Informativni in delujoči Cryptoassets je obvezno branje tako za kripto navdušence kot vlagatelje na kapitalski trg.”

kriptoaseti

Vir: books.google.com

2.. Blockchain revolucija avtorja Don Tapscott in Alex Tapscott

V ta knjiga iz leta 2016, strokovnjaka za blockchain Don Tapscott in Alex Tapscott raziskujeta, kako bi tehnologija lahko vplivala na sisteme v svetovnem merilu.

“Don Tapscott, avtor uspešnice Wikinomics, skupaj s svojim sinom Alexom ponuja odlično raziskane, zelo berljiva in bistvena knjiga ki raziskuje, kako lahko ta tehnologija vpliva na prihodnost gospodarstva. “

Ena od temeljnih tehnologij, ki je obsežno zajeta v vseh teh knjigah kriptovalut, je blockchain. Kot so že mnogi opazili, ima blockchain poleg kriptovalut tudi druge namene in aplikacije. Tapscotti pristopajo k temam, kot so novi poslovni modeli, ki jih je mogoče razviti, kaj bi lahko storili za pravice umetnikov v glasbi ter uporaba verige blokov pri glasovanju in bolj neposredna demokracija. Knjiga ponuja širok vpogled v to, kaj bi se lahko zgodilo v prihodnosti tehnologije.

Oče in sin sta soustanovitelja kanadskega možganskega trusta Blockchain Research Institute, za katerim stojijo podjetja, kot so Microsoft, IBM, FedEx in PepsiCo. Don Tapscotta je Forbes imenoval za “drugega najvplivnejšega poslovnega misleca v letu 2017.”

Clayton Christensen, profesor na Harvardski poslovni šoli, je dejal: “Tapscottovi so knjigo dobesedno napisali o tem, kako preživeti in uspevati v naslednjem valu tehnoloških motenj. Verjetno bo postala ena ikoničnih knjig našega časa, “.

knjiga revolucije blockchain

Vir: Amazon UK

3.. Bitcoin standard avtor Saifedeen Ammous

Pravi pogled na praktičnost Bitcoina skozi objektiv ekonomista. Ogromno sledi, kako bi se Bitcoin lahko vklopil v filozofski koncept valute in denarja in kako bi ga lahko postavili v prihodnosti z vzponom digitalne dobe.

Njegova stališča so, da je Bitcoin lahko hranilec vrednosti v vse bolj zapletenem mednarodnem finančnem sistemu. Tovrstna knjiga je namenjena resnim mislecem, ki predstavljajo, kako se lahko v prihodnjih desetletjih in stoletjih spreminja sama narava ekonomije, del digitalnih valut, kot je Bitcoin, pa lahko postane prihodnji trgovinski standard.

4.. Doba kriptovalut Paul Vigna in Michael J. Casey

Novinarja Wall Street Journal, Paul Vigna in Michael J. Casey, sta želela predstaviti razlike med svetom, ki temelji na digitalnem denarju, in današnjim sistemom pravega gotovine, bank, čekov, zlata in kreditnih kartic.

Njihova knjiga iz leta 2015 se odpre z anekdoto, ki govori o ženski v Afganistanu, ki nima bančnega računa in ki dostopa do denarja z uporabo kriptovalut (podobno tej zgodbi). Po oceni Fortune poskušajo pokazati, kakšno spremembo lahko prinese ta tehnologija.

“Temeljita, pravočasna in barvita knjiga Vigne in Caseyja je koristno mesto za spoznavanje vsega,” je v svojem pregledu poudaril New York Times.

5.. Bitcoin & Cryptocurrency Technologies – Arvind Narayanan, Joseph Bonneau, Edward Felten, Andrew Miller, Steven Goldfeder

Docent na univerzi Princeton v Narayani skupaj s svojimi štirimi soavtorji temeljito, na tipičen akademski način, pristopi k temi kripto in verige blokov.. Ta knjiga se teme dotakne poglobljeno, zato boste morda želeli narediti veliko zapiskov, še posebej, ko pride v drobno kripto mehanizme. Teme, kot so zgoščevalne funkcije in kriptografija, so podrobno razložene.

Knjiga vsebuje tudi diagrame, ki bralcu pomagajo, da stvari lažje razume. Omeniti je treba, da je avtor razvil tudi celoten spletni tečaj o kripto tehnologijah, ki vključuje videoposnetke z navodili za vsako poglavje, težave z domačimi nalogami, programske naloge in diapozitive za predavanja, do katerih lahko prosto dostopate na Coursera.

Ne glede na to, ali ste študent, razvijalec programske opreme, tehnološki podjetnik ali raziskovalec računalništva, vam ta avtoritativna in samostojna knjiga pove vse, kar morate vedeti o novem svetovnem denarju za internetno dobo.

Knjiga se začne s širjenjem zgodovine in razvoja Bitcoina in kriptovalut, nadaljuje pa s konceptualnimi in praktičnimi osnovami, potrebnimi za ustvarjanje varne programske opreme, ki deluje v povezavi z Bitcoin omrežjem, pa tudi s tem, kako lahko ideje iz Bitcoina implementirate v svoje projekte. Predmeti, o katerih se razpravlja, so decentralizacija, rudarski proces, politika Bitcoina, altcoinov in kriptovalut, prihodnost Bitcoinov in mnogi drugi.

Bitcoin & Kriptovalutne tehnologije“Je mogoče razumeti kot bistven uvod v nove tehnologije digitalne valute.

blockchain knjiga

Vir: Princeton University Press

 6.. Obvladovanje Bitcoinov avtor Andreas Antonopoulos

Antonopoulos je Bitcoin podjetnik, ki je ustanovil tri Bitcoin podjetja in začel številne odprtokodne projekte v skupnosti. Prav tako piše članke in objave v spletnih dnevnikih o Bitcoinu, gosti priljubljeni podcast “Let’s Talk Bitcoin” in je pomemben javni govornik na kripto dogodkih. Andreas je tudi svetovalec več Bitcoin startupov.

To je odlična knjiga za začetek učenja zapletene terminologije, ki stoji za Bitcoinom, in avtorjeve bogate izkušnje v zvezi s temo resnično kažejo v njegovih jasnih razlagah bralcem.

Obvladovanje Bitcoinov vas bo vodil skozi na videz zapleten svet dosedanje kripto številke 1 in vam dal znanje, ki ga potrebujete za sodelovanje na trgu digitalnega denarja. Ne glede na to, ali razvijate novo aplikacijo, vlagate v zagon ali želite izvedeti več o tej tehnologiji, ta knjiga ponuja bistven vpogled in smernice, ki vam bodo pomagali začeti učno pot.

Knjiga vam bo pomagala, da se seznanite z osnovami, kako Bitcoin deluje in se premika med različnimi vrstami transakcij in zakaj se uporabljajo; podala vam bo tudi podrobnosti o denarnicah z več znaki in drugih osnovnih tehničnih vidikih kovanca.

Druga dodatna značilnost, ki je prisotna v knjigi, so razumljivi diagrami, ki jih je enostavno razumeti. Redno izhajajo nove različice, s katerimi se knjiga posodablja s hitrim tempom razvoja Bitcoina.

obvladovanje bitcoinov

Vir: Amazon

Zaključek

Pravi kripto navdušenec pozna svoje stvari. Te knjige bodo pomagale pri “zimzelenih” idejah, ki stojijo za Bitcoinom in blockchainom. Medtem ko drugi strokovnjaki lovijo novice in cene kovancev, vam bo to pomagalo, da postanete mojster blockchain konceptov, ki bodo lahko zajeli najboljše projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map