Pojasnilo najboljših dokazljivo poštenih igralnih avtomatov

Ena od panog, v kateri deluje Bitcoin, je igra na srečo. Bitcoin je igralniški industriji pomagal z matematično metodo, imenovano Provably Fair.

Ampak najprej …

Bitcoin je bil ustvarjen, da postane sistem enakovrednih elektronskih gotovin – ali kako Milton Friedman bi rekel: zanesljiv e-denar, metoda, s katero bi lahko na internetu anonimno prenašal sredstva iz A v B. Zdi se, da je Bitcoin najboljša možnost za rešitev tega, vendar kralja kriptovalut še ni. Vendar je Bitcoin mnogim panogam pomagal, da so postali boljši bodisi s konceptom verige blokov bodisi z algoritmi, ki se uporabljajo za zaščito omrežja.

Kaj je dokazljivo pošteno?

Provably Fair je algoritem, ki igralcu igralcev pomaga analizirati in preveriti, ali operater storitve ne vpliva na njegove roke. V bistvu preveri pravičnost vaših rok, vrtljajev itd. V spletnih igralnicah se največkrat uporabljajo dokazljivo pošteni algoritmi.

V dokazljivo poštenem sistemu iger na srečo igralec stavi na igre, ki jih ponuja operater storitve. Operater storitve, tudi igralnica, bo igralcu ponudil način za preverjanje vsake transakcije (hand, spin, stava) v igri.

Da bi to bolje razumeli, si predstavljajte, da imate v roki kocko, ki jo trenutno tresete. Vašo roko bi lahko primerjali z strežnik hash. V bistvu je to kriptografsko razpršen niz začetnih podatkov o igrah. V vaši roki ima kocka dejansko vrednost, a igralec je ne pozna, ve samo strežnik. Dejanska vrednost se imenuje strežniško seme. Ko se igra konča, se igralcu razkrije seme strežnika.

Zdaj lahko izberete poljubno število od 1 do 6 – ki bo dodano številki kocke. Vaš klic se pokliče seme stranke v terminologiji Provably Fair. Ko odstranite roko s kocke, boste videli strežniško seme – dejansko vrednost kocke. Po končani igri lahko preverite, ali je bila igra dokaj pravična, tako da preverite, ali je razpršena strežnik enak strežniškemu semenu.

Za izračun dokazljivo poštene kombinacije lahko uporabite to Kalkulator SHA256. Kopirajte seme strežnika iz operaterja storitve v polje »Podatki«. Pritisnite gumb »Izračunaj hash SHA256« in preverite, ali je heš strežnika, prikazan na operaterju storitve, enak rezultatom, ustvarjenim s kalkulatorjem SHA256. Če so ti enaki, je igra dokazljivo poštena.

Zakaj je treba igralne avtomate igrati na dokazljivo pravičen način

Kadarkoli igrate v igralnici, zaupate njihovi storitvi s svojimi sredstvi. Toda ali ste lahko prepričani, da so pošteni? Kaj če dejansko spremenijo igre, tako da bodo vsi igralci izgubili denar? Nimate nobenega zagotovila, da lahko dejansko osvojite tisti jackpot v višini milijona dolarjev ali pa je to samo zato, da zasvojite nove igralce.

Tu razmere verjetno spremenijo dokazljivo pošteni igralni avtomati. Za vsako vrtenje na dokazljivo poštenem igralnem mestu boste imeli določen ID, ki vam bo dal vse potrebne informacije, da boste lahko preizkusili, da operater storitve ni spremenil rezultata. Z običajno igralnico bi lahko kadar koli spremenili izhod in vi ne bi vedeli. Dokazano poštene igralnice tega ne morejo storiti, saj lahko uporabniki preverijo izid vsake kombinacije, vrtljajev, stav in tako naprej.

Dober primer je MintDice, ki ima široko paleto dokazljivo poštenih iger. Poleg običajne igre s kockami, ki je izjemno priljubljena v sektorju iger na srečo s kriptovalutami zaradi možnosti samodejnih stav in dokazljivo poštenega sistema – obstaja tudi igra Plinko, ki je lahko zelo donosna za izkušene igralce.

Najbolj čudovite stvari pa so dokazljivo pošteni igralni avtomati MintDice – ki ponujajo različne tabele glede na to, kako želite igrati. Obstajajo igralni avtomati z nizkim tveganjem, kjer so dobitki precej nizki – srednji in visoko tvegani – kjer se izplačilo za manjše kombinacije zmanjša za jackpot 100-krat večje kot pri igralnih avtomatih z majhnim tveganjem.

dokazljivo pošteno

Torej, zakaj bi morali igrati le dokazljivo poštene igre?

  • Zabava je enaka – vsako običajno igralniško igro lahko z nekoliko kodiranja spremenite v dokazljivo pošteno. Toda igralnice tega ne počnejo, da bi lahko zmagale s spremembo igre po svoji volji.
  • Zagotovljeno je, da operater storitve ne bo spremenil rezultatov – v dokazljivo pošteni igralnici je praktično nemogoče spremeniti rezultate. Tako ste prepričani, da vam igralnica ni ‘ukradla’ sredstev.
  • Imate več nadzora – reže za MintDice so namenjene vsem igralcem; Imate tiste z nizkim, srednjim in visokim tveganjem. Z lahkoto lahko izberete tistega, ki vam ustreza.
  • Vaša zasebnost je pomembna – vsakič, ko boste igrali v običajni igralnici, bo operater storitve poznal vaše ime, priimek, kje živite, in verjetno še več informacij, ki jih bo lahko kasneje uporabil po lastni volji. V dokazljivo pošteni igralnici potrebujete uporabniško ime in depozit za kriptovalute!
  • Vaš polog & dvigi se obdelujejo skoraj takoj – Za razliko od običajne igralnice, kjer lahko dvig traja več dni, se postopek dviga v dokazljivo pošteni igralnici izvede skoraj takoj, saj je postopek samodejen.
  • Preglednost – Ste že kdaj igrali v igralnici in vam nočejo izdati plačila, ker so bili vaši dobitki dejansko napaka v njihovem sistemu? Verjetno ja. Zato imajo dokazljivo poštene igralnice in igre najvišjo mejo, ki jo lahko plačajo, glede česar so zelo transparentne. Na primer, v igri s kockami na MintDice lahko igrate kar 3,46 BTC – kolikor je to največji znesek dobička, ki ga lahko plačajo.

Verjetno se torej sprašujete – zakaj vse igralnice ne preidejo na to tehnologijo? Predvsem zato, ker to odpravlja dejavnik zaupanja in lahko vsako transakcijo preverite. Lahko vidite, ali so bili pošteni in tu ‘blagovna znamka’ ni tako pomembna.

Zasebnost na dokazljivo poštenih igrah

Zasebnost je pomembna stvar za večino uporabnikov, ki so začeli sprejemati kriptovalute in se z njimi ukvarjati. Pravzaprav je to eden od razlogov, zaradi katerih je bila izumljena kriptovaluta. Zato je igranje na dokazljivo pošteni igri pravzaprav bolj zasebno kot igranje spletne igre pod uporabniškim imenom.

Dokazno poštena platforma ne zahteva podatkov o vas. Ne potrebujejo vaše osebne izkaznice ali osebnega dokumenta, da bi vedeli, v kateri državi prebivate. Poleg tega večina teh platform celo ponuja brezplačni vodniki za pomoč vam in vaši stavni strategiji. Za razliko od običajne igralnice dobiček tu prihaja od vseh igralcev in števila igralcev, ki igrajo igre – ne od tiste ene bogate osebe, ki svoje prihranke troši za igre na srečo.

Če želite povečati svojo zasebnost, lahko celo uporabite brskalnik, ki se osredotoča na zasebnost – na primer pogumen brskalnik kar je bolj varno kot Chrome ali Mozilla, saj lahko blokirate oglase na njem in v bistvu brskate po spletu, ne da bi razkrili podatke o sebi.

Zaključek o dokazljivo poštenih igrah

Dokazano poštene igre so se zelo razvile od leta 2010, ko so se pojavile prve igre s kockami. Tukaj je odstotek goljufij blizu 0%, saj je vsako transakcijo mogoče preveriti z uporabo njenega zgoščenega in dokazljivo poštenega sistema. V bistvu, če želite igrati, se prepričajte, da igrate na pravem mestu in da igralnice / platforma ne kradejo vaših sredstev, tako da spremenite svoje rezultate glede na stavo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map