Seznam 11 podjetij Blockchain tveganega kapitala

Obstaja več kot 120 kapitalskih podjetij, ki vlagajo v blockchain projekte. Naš seznam vsebuje nekaj vodilnih blockchain podjetij tveganega kapitala v tej panogi.

Blockchain podjetja tveganega kapitala

V zadnjem desetletju podjetja tveganega kapitala vlagajo v blockchain in podjetja, ki uporabljajo tehnologijo. Toda njihov finančni prispevek k industriji je bil bolj opazen v zadnjih nekaj letih, ko je kripto trg začel rasti.

Tu je naš seznam 11 podjetij s tveganim kapitalom Blockchain:

1. Skupina digitalnih valut

Ustanovljeno leta 2015, Skupina za digitalne valute je eden najvplivnejših vlagateljev tveganega kapitala v blockchain prostoru. Podjetje s sedežem v New Yorku podpira blockchain podjetja s svetovanjem, mreženjem in dostopom do kapitala. V to panogo je vložil več sredstev kot kateri koli drug vlagatelj. Ne samo, da je bila skupina Digital Currency Group med prvimi investitorji v blockchain, ampak je tudi ena najbolj aktivnih vlagateljev v digitalno industrijo.

Pomembne naložbe v Blockchain: Basis, Ledger, Circle, Blockchain Inc., Abra, Bitpay, Blockstack, Blockstream, Bloq, Circle, Coinbase, Ripple, Veem, Wyre, Zcash.

digitalen

Vir: twitter.com

2. Pantera Capital

Pantera je naložba s sedežem v Kaliforniji, ki je bila ustanovljena leta 2003 in je namenjena financiranju podjetij iz prostora digitalnih valut. Pantera ni čisti sklad tveganega kapitala, temveč hibrid med hedge skladom in skladom tveganega sklada, ki semensko vlaga v blockchain podjetja, pa tudi žetone in kriptovalute.

Pomembne naložbe v blockchain: Basis, Circle, Harbor, DMarket, 0X, Bitcoin, BITPesa, Ethereum, Kyber Network, Ripple, Stream, VEEM, Zcash, Abra.

3. Blockchain Capital

Blockchain Capital je tvegani sklad, ki se osredotoča izključno na blockchain sektor. Njihova prva naložba v verigo blokov je bila izvedena konec leta 2013 – istega leta, ko so bili ustanovljeni – z naložbo serije A v BTCC, najstarejšo platformo za trgovanje z bitcoini do zdaj. Samo letos so vložili v več kot devet zagonskih podjetij. Blockchain Capital ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji.

Pomembne naložbe v blockchain: Circle, Coinbase, Blockstream, Ripple, Bitaccess, BitGo, BitPesa, Kraken, Ripple, Abra, Circle, Coinbase, Ripple, SOFX.

Blockchain Capital

Vir: blockchain.capital

4. Andreessen Horowitz

Andreessen Horowitz je eno največjih podjetij s tveganim kapitalom Blockchain s sedežem v Silicijevi dolini, ki se ne osredotoča izključno na naložbe v blockchain in digitalna sredstva. Trenutno kriptografska podjetja sestavljajo le del njihovih 4 milijard dolarjev premoženja.

Andreessen je začel vlagati v blockchain leta 2013, z angelsko naložbo v Ripple, ki jo je kasneje nasledilo zgodnje financiranje tveganega financiranja Coinbase. Od takrat so v podjetja, kot so Basis, Harbour in Chia Networks, izvedli skoraj ducat drugih blockchain naložb. Podjetje je pred kratkim napovedalo, da jim bo v kripto usmerjeni sklad dodeljenih 300 milijonov dolarjev.

Pomembne naložbe v blockchain: osnova, Coinbase, DFINITY, pristanišče, Blockspring, Dwolla, Facebook, Foursquare, Polychain Capital, Robinhood, desetkrat, Tradeblock.

5. Kapital vozlišča

Podjetje s sedežem v Pekingu, Kapital vozlišča v glavnem vlaga prek začetnih ponudb kovancev (ICO), za razliko od drugih VC na našem seznamu. Node Capital je večino svojih naložb usmeril v ASIA, financiral je skoraj dva ducata naložb v verige blokov v kitajska zagonska podjetja, vključno s Fengwo in ChinaUp.com. Aktivni so od leta 2017, njihova zadnja naložba pa je blockchain zagon, imenovan PalletOne. Soustanovitelj Node je Jun Du, izvršni direktor Cointime.

Pomembne naložbe v blockchain: Trip.io, Huobi, Fundacija Delphy, Fengwo.

6. Povečaj VC

Povečajte VC je vrhunski pospeševalnik tehnologij, kot so umetna inteligenca, veriga blokov in kripto, s sedežem v San Mateu v Kaliforniji. Boost je izvedel več kot 30 naložb v kripto in blockchain, s čimer je postalo eno najbolj dinamičnih svetovnih podjetij tveganega kapitala Blockchain.

Pomembne naložbe v blockchain: BlockCypher, Tezos, Ledger, Coinbase, Abra, District0x, Filecoin, Hijro, Libra, Polychain Capital, Ripio, Veem.

7. Draper Associates

Draper Associates je svetovno znano več kot 30-letno podjetje tveganega kapitala, ki ga je ustanovil legendarni vlagatelj tveganega kapitala Tim Draper. Draper je vlagal v različna tehnološka, ​​proizvodna in zdravstvena podjetja, pa tudi v blockchain podjetja in zagonska podjetja. Njihova prva naložba v verigo blokov je bila izvedena leta 2014, in sicer s semensko investicijo v Augmate, IoT in nosljivo podjetje, namenjeno podjetniški uporabi.

Pomembne naložbe v blockchain: Coinbase, Ledger, Factom, CryptoMove, Bancor, Bitpesa, Factom, Kash, Robinhood, Tezos.

Draper Associates

Vir: http://www.draper.vc/

8. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures je VC v zgodnji fazi s sedežem v Pekingu na Kitajskem, ki vlaga predvsem v zagonska podjetja z azijskega trga. Večinoma vlagajo v podjetja, ki se osredotočajo na tehnologije in imajo več kot pol ducata pomembnih naložb v verige blokov v podjetja, kot so Basis, Mars Finance in Trip.io. Leta 2014 so izvedli prvo naložbo v verigo blokov in po stagnaciji v letih 2016 in 2017 v prvi polovici leta 2018 pospešili tempo s štirimi naložbami.

Pomembne naložbe v blockchain: Basis, Mars Finance, Trip.io, OkCoin.

9. Lightspeed Venture Partners

S sedežem v parku Menlo, Lightspeed je svetovno podjetje tveganega kapitala v Blockchainu, ki ima šest dodatnih pisarn, vključno z Izraelom, Kitajsko in Indijo. Vlagajo predvsem v potrošniški in podjetniški sektor, s poudarkom na pospeševanju novih tehnologij in inovacij. Prek svoje kitajske podružnice so tudi zgodnji vlagatelji v BTC China.

Pomembne naložbe v blockchain: Basis, Blockchain Inc., Saga Foundation, BTCC, Ripple.

10. IDG Capital

IDG Capital je več milijard dolarjev vreden sklad zasebnega kapitala in sklada tveganega kapitala s sedežem v New Yorku. Vlagajo v različna podjetja, ne samo v blockchain in kripto sredstva. IDG je prvo naložbo v verigo blokov izvedel z naložbo serije A v Ripple leta 2013, čeprav običajno vlagajo v kasnejših fazah. IDG Capital je samo avgusta 2018 izvedel 13 naložb, izvedel je serije A, B C, D in Venture Round. IDG ima tudi satelitsko pisarno v Bangaloreju v Indiji.

Pomembne naložbe v blockchain: Ripple, Circle, Mars Finance, imToken.

11. Fenbushi Capital

Ustanovljeno leta 2015, Fenbushi Capital je podjetje s tveganim kapitalom iz Šanghaja, ki vlaga izključno v podjetja z omogočeno verigo blokov. Fenbushi je prvič nastopil na investicijski sceni blockchain z družbo BTC Media konec leta 2015 in od takrat je izvedel še 20, predvsem začetnih naložb v blockchain zagonska podjetja. Fenbushi je med 50 najboljšimi blockchain / crypto VC s sedežem na Kitajskem.

Pomembne naložbe v blockchain: Symbiont, Gem, Stream Token, Ripio, Abra, BITPages, Circle, Factom, Hijro, Libra, Parity, Streami, TenX.

Fenbushi Capital

Vir: http://fenbushi.vc

S tem zaključujemo seznam z nekaterimi najvidnejšimi podjetji tveganega kapitala, ki vlagajo v blockchain projekte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map