Seznam in vodenje partnerstev IOTA

IOTA je porazdeljena knjiga, ki je bila ustvarjena za lažjo komunikacijo in transakcije med napravami, povezanimi z ekosistemom interneta stvari (IoT). Spodaj je seznam partnerstev IOTA, ki z inovativno uporabo tehnologije Tangle pomagajo spodbuditi kriptovaluto in ta podjetja..

1. Microsoft

IOTA je novembra 2017 objavila, da je prvič odprla prvi javni trg podatkov na trgu razdeljene knjige interneta stvari (IoT) v povezavi z Microsoft.

Ideja je bila monetizirati podatke, ki so glavni vir gospodarstva IoT. Zainteresiranim stranem bi omogočil varno izmenjavo in monetizacijo svojih podatkov. “Kakršne koli podatke je mogoče monetizirati,” je dejal soustanovitelj IOTA David Sonstebo. “Če imate na primer vremensko postajo, ki na primer zbira podatke o vetru, temperaturi, vlagi in zračnem zraku, jih lahko prodate subjektu, ki izvaja podnebne raziskave.”

Toda pozneje decembra 2017 je IOTA izjavila, da trenutno nima formalnega partnerstva z Microsoftom. Razprava se je razvnela, ko je strokovnjak za Microsoftove verige blokov Omkar Naik po e-poštni korespondenci z IOTA izjavil:

“Navdušeni smo nad sodelovanjem s fundacijo IOTA in ponosni smo, da smo povezani z njeno novo pobudo na trgu podatkov. Ta tehnologija naslednje generacije bo pospešila povezan, inteligenten svet in presegla blockchain, ki bo za naše stranke spodbujal inovativne rešitve, aplikacije in pilotske rešitve. “.

Novica je privedla do znatnega povišanja cene kriptovalute MIOTA, ki je decembra dosegla 500% z okoli 1 USD na več kot 5 USD pri najvišji vrednosti decembra 2017.

Čeprav uradnega partnerstva ni, obe podjetji še naprej sodelujeta pri vrsti aplikacij za tehnološke inovacije z mrežo Tangle IOTA.

Microsoft

Vir: www.microsoft.com

2. Volkswagen

V svetu avtomobilizma je vedno več tehnološkega napredka, IOTA pa pomaga procesu. Tehnologija brez voznika je aplikacija podatkovnega trga IOTA, saj se avtomobili po vsem svetu soočajo z različnimi voznimi razmerami. Senzorične podatke lahko vnesemo v bazo podatkov za izboljšanje kakovosti prihodnjih izdelkov proizvajalca.

Johann Jungwirth, glavni izvršni direktor za digitalne zadeve (CDO) Volkswagna, se je pridružil nadzornemu svetu fundacije IOTA, zato lahko sklepamo, da obe družbi tesno sodelujeta.

VolkswagenPartnerstvo z IOTO je bilo javno objavljeno januarja 2018. Jungwirth je zadolžen za vodenje Volkswagna skozi postopek uvajanja digitalne tehnologije.

Dokaz o konceptu, ki vključuje testiranje omrežja IOTA v živo, je že predstavil Volkswagen.

»Volkswagen bo skupaj z @iotatoken na # cebit18 pokazal koncept, kako lahko zanesljiv prenos programske opreme v zrak v vozila varno dokumentiramo s pomočjo #tangle. Odličen primer, kako lahko tehnologijo porazdeljene knjige uporabljamo v prihodnosti. “

Skupino Volkswagen sestavlja 12 avtomobilskih znamk, med njimi Lamborghini, Porsche, Bentley in Audi & Bugatti.

IOTA že sodeluje s Porschejem pri projektu Program 4, ki ga je podprla platforma Startup Autobahn. IOTA in Porsche bosta skupaj z drugimi zagonskimi podjetji sodelovala pri programu, ki vključuje pametno mobilnost.

»Startup Autobahn je vrhunska inovacijska platforma, ki združuje tehnološka podjetja s tehnološkim znanjem iz Silicijeve doline & najboljši nemški inženiring, «je v tweetu izjavil IOTA.

3. DnB

V začetku junija je IOTA sporočila, da je podpisala sporazum z največjo norveško finančno skupino – DnB. DnB je že pred vstopom v to partnerstvo izrazil zanimanje za tehnologijo, ki temelji na verigi blokov, in kripto sredstva.

Partnerstvo se bo osredotočilo na oblikovanje novih poslovnih modelov, sistemov za upravljanje zasebnosti podatkov in kolektivnih medsektorskih hackathonov.

  »Ker se zdi, da se komunikacija in plačevanje za mikro storitve Internet stvari (IoT) in stroj za stroj (M2M) v prihodnosti stopnjuje, menimo, da nam sodelovanje s tehnologijo, ki temelji na porazdeljeni knjigi, kot je IOTA, daje dragocene izkušnje in znanje o prihodnjih prihodkih. in poslovni modeli. Veselimo se potapljanja v prostor IOTA, «je povedal Lasse Meholm, vodja DLT pri DNB.

DnB

Vir: slush.org

4. BOSCH

Bosch je nemško multinacionalno podjetje za inženiring in elektroniko, ki je trenutno največji dobavitelj avtomobilskih komponent na vsem svetu. Bosch na tehnologijo IOTA gleda kot na preprosto sredstvo za zbiranje mikroplačil in informacij.

Bosch je trenutno močno vpleten v vesolje IoT in do leta 2020 naj bi bilo na internet stvari povezanih 15,6 milijard naprav.

Nemško podjetje je 17. oktobra 2017 napovedalo partnerstvo s projektom IOTA.

»Distributed Ledger Technologies ima velik potencial, da vsak projekt interneta stvari postane bolj varen, učinkovit in potrošnikom rešitev IoT omogoči večjo preglednost. Naš cilj je povečati sprejetje tehnologije porazdeljene knjige po vsej regiji zahoda, saj rešitve IoT in poslovni modeli še naprej rastejo, «je povedal Dennis Boecker, vodja Boscheve globalne inovacije v Chicagu Connectivity..

“IOTA in Bosch že od konca leta 2015 vodita dialog o konvergenci med Internetom stvari in IOTA-jevo tehnologijo porazdeljene knjige in vzpostavila močne odnose,” je dejal David Sønstebø, ustanovitelj IOTA. “Naše uradno sodelovanje v tem laboratoriju za raziskovanje tega prekrivanja utrjuje cilj obeh entitet, da omogoči odprt in varen ekosistem IoT.”

5. Fujitsu

Septembra je fundacija IOTA sklenila partnerstvo z Fujitsu, vodilni ponudnik IT izdelkov in storitev. Fujitsu je razkril prednosti tehnologije IOTA na največjem industrijskem sejmu v Hannovru Messe v Nemčiji; demonstracija v živo je bila 23. aprila.

Sistem Fujitsu, predstavljen v Hannovru, je sistem, ki temelji na Tangle in ga bodo uvedli v Fujitsujevi pametni tovarni Augsburg. IOTA so opisali kot “nov standard protokola, ko gre za IT izdelke in storitve.”

Rolf Werner, vodja podjetja za Fujitsu v Srednji Evropi, je dejal, da je njegov Tangle sposoben premagati tradicionalne omejitve tehnologije razdeljene knjige..

“Nova tehnologija je energetsko učinkovita, ponuja brezplačne transakcije in izjemno lestvice, zaradi česar je primerna, da postane industrijski standard avtomatiziranih sistemov in širše gospodarstvo med stroji.” – je pojasnil Werner.

Fujitsu

Vir: wikipedia.org

Audi

Da bi zgradili ekosistem mobilnosti brez dovoljenj, je fundacija IOTA začela sodelovati z Audijem Denkwerkstattom, Audijevim think tankom. Cilj je raziskati različne primere uporabe tehnologije Tangle, izdelati prototip na nizki ravni in zbrati povratne informacije strank. Informacije so bile izpuščen v objavi v blogu vodje mobilnosti in avtomobilizma pri fundaciji IOTA Alise Maas julija 2018. 

To kaže, da je veliko proizvajalcev avtomobilov, ki želijo uporabiti inovativne ideje pri svojih projektih in ponuditi nove rešitve za mobilnost. Odprtokodni protokol IOTA deluje kot pospeševalnik poslovnih idej, ki zahtevajo zaupanje v podatke, razširljivost ter komunikacijo in transakcije med stroji.. 

Preko IOTA bi lahko Audi s pomočjo IOTA Tangle standardiziral in razvil nove DLT rešitve. 

SinoPac

Tako SinoPac kot fundacija IOTA imata podpisan memorandum o soglasju junija 2018, v katerem bosta obe podjetji raziskovali novo digitalno inovacijsko krajino, ki jo omogoča IOTA-ina rešitev Tangle. 

Po besedah ​​Holgerja Kötherja, direktorja za partnerstva pri fundaciji IOTA, je IOTA Tangle prva odprtokodna in distribuirana knjiga, ki se gradi tako, da bo omogočila prihodnost interneta stvari. SinoPac je eno največjih finančnih holdingov s sedežem na Tajvanu, ki deluje v azijsko-pacifiški regiji. 

S tem memorandumom o soglasju bosta obe družbi raziskovali tehnologije veriženja blokov in distribuirali glavne knjige prek zapleta IOTA. SinoPac je delal tudi na notarski rešitvi, imenovani iCertificate, ki uporablja IOTA-jev Tangle in njegove sposobnosti nespremenljivosti podatkov. Ta storitev notarskega overjanja velja za različne digitalne dokumente tako za zasebna kot za javna podjetja. 

Wilfried Pimenta de Miranda, vodja poslovnega razvoja pri Norveški fundaciji IOTA, je o tem komentiral:

“IOTA je navdušena, ko je SinoPac dvignil svojo notarsko overitveno platformo na višjo raven. Ne samo, da demistificira potencial IOTA-e, da Tangle uporablja v najrazličnejših podjetniških izdelkih in storitvah, temveč tudi kaže na vedno večjo praktično in dejansko uporabo tehnologije razdeljene knjige v finančnem sektorju.

ENGIE Lab CRIGEN

ENGIE Lab CRIGEN, korporativno raziskovalno središče skupine ENGIE, je z IOTA podpisalo Memorandum o soglasju (MoU) za sodelovanje pri eksperimentiranju z IOTA Tangle na področju energetike in povezanih IoT. Informacije so bile izpuščen v objavi v blogu Wilfrieda Pimente, direktorja za poslovni razvoj pri fundaciji IOTA, 6. septembra 2019. 

ENGIE Lab CRIGEN je skupaj z drugimi podjetji in strankami, povezanimi z ekosistemom IOTA, preučil primere uporabe IOTA in sprožil pobude za odprte inovacije. Podjetje je izvedlo koncept podatkovnega trga in interno eksperimentiralo z IOTA Tangle. 

IOTA bo raziskovala in preizkušala tudi možno uporabo tehnologije Tangle ter kako izboljšati poslovne procese ENGIE. Philippe Calvez, vodja raziskovalnega laboratorija, Laboratorij za računalništvo in umetno inteligenco pri ENGIE Lab CRIGEN, je dejal, da bodo plodno sodelovanje z IOTA nadaljevali z okrepitvijo povezav s fundacijo IOTA..

Kot je pojasnil gospod Calvez, je bilo v laboratoriju že realiziranih veliko del in dokazov koncepta, ki bi radi sodelovali pri večjih projektih v drugih državah, vključno s Francijo. 

ENGIE Lab CRIGEN je korporacijski center skupine za raziskave in razvoj ter visoko strokovno znanje, ki je namenjeno novim virom energije, vključno z vodikom, bioplinom in utekočinjenim zemeljskim plinom.. 

Jaguar Land Rover 

Jaguar Land Rover je sodeloval tudi s fundacijo IOTA, da bi voznikom omogočil, da z izvajanjem inovativne “pametne denarnice” na poti zaslužijo kriptovalute. Uporabniki si bodo lahko prislužili kredite za izmenjavo informacij o zastojih, luknjah in še več. Ta sredstva lahko samodejno porabite za plačilo cestnin, parkirišč in tudi električnega polnjenja. To je že bilo poročali Cara Harbor, vodja komunikacij za fundacijo IOTA 29. aprila 2019. 

Glavni cilj je doseči vizijo Jaguar Land Rover’s Destination Zero, vključno z nič nesrečami, brez zastojev in brez emisij. Uporabniki bodo lahko zaslužili s samodejnim poročanjem podatkov o stanju na cestah, vključno z zastoji v prometu ponudnikom navigacije in lokalnim oblastem. S temi dobropisi lahko plačate kavo, cestnine ali parkirnine za pametno polnjenje električnih vozil. 

V ta namen bo pametna denarnica uporabljala najnovejšo kripto tehnologijo, ki jo zagotavlja fundacija IOTA. 

Nick Rogers, izvršni direktor produktnega inženiringa Jaguar Land Rover, je dejal, da njihov center za razvoj programske opreme v Shannonu sodeluje s kriptovalutami za izboljšanje življenja ljudi. Vozniki bodo lahko delili podatke in plačevali prek povezanih tehnologij. 

Glede tega je komentiral:

“Jaguar Land Rover sprejema avtonomno, povezano, elektrificirano in skupno tehnologijo mobilnosti, saj si prizadevamo, da bi bili avtomobili varnejši, čistejši in pametnejši za vse.”

AKITA Blockchain Solutions

Družba blockchain AKITA je ustvarila tri različne agente Smart Machine (SMA), ki jih poganja tehnologija porazdeljene knjige (DLT). V tem primeru te naprave poganja omrežje IOTA Tangle, ki je bilo zasnovano tako, da ustreza potrebam interneta stvari (IoT). 

Z uporabo omrežja Tangle je mogoče avtomatizirati mikro transakcije v realnem času, ki temeljijo na milisekundah in Bluetooth RSSI. Tri rešitve SMA, ki jih je ustvarila AKITA, vključujejo avtomobil, približujoč se parkirni sistem in virtualno državno davčno enoto. 

Takoj, ko avto doseže parkirni položaj, se na SMA zažene časovnik za merjenje natančnega trajanja parkiranja. Ko avto odide, se časovnik ustavi. Nato bo avto samodejno nakazal sredstva na parkirni stroj. V primeru, ki so ga uporabili, je bil avtomobil parkiran 2 uri, 47 minut in 23 sekund ter poslal 10043 IOTA na parkirni stroj, kjer je bila 1 sekunda enaka 1 IOTA.  

Navidezna državna davčna enota omogoča takojšnjo transakcijo denarja iz ene naprave v drugo. V tem primeru je prejšnja transakcija vključevala 5-odstotni davek, ki je bil s parkirne naprave prenesen na vlado brez uporabe papirja. 

Objava v spletnem dnevniku AKITA Blockchain Solutions se glasi:

»Ta scenarij prikazuje samo začetek prihajajočega neposrednega gospodarstva med stroji. Zahtevane tehnologije že danes obstajajo in naš Proof of Concept (PoC) z integriranimi prototipi strojne opreme v živo v glavni mreži IOTA kaže, da je to mogoče. “

Alliander

Alliander, nizozemski operater energetskega omrežja, je ustvaril dokaz koncepta, v katerem je mogoče podatke o pametnih števcih dobiti z Raspberry Pi in objaviti z uporabo IOTA Masked Authenticated Messaging. Ta postopek delitve lahko pomaga pri energetskem prehodu. Kadar imajo posamezniki možnost, da v realnem času dostopajo do podatkov o porabi energije, lahko to pomaga uravnotežiti omrežje. 

Vendar podatkov o energiji ni mogoče deliti, ne da bi se jih držali. Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) je začela veljati 25. maja 2018 in ščiti evropske državljane in njihove podatke. 

IOTA’s Tangle ima funkcijo, imenovano Masked Authenticated Messaging (MAM), ki omogoča objavo in tudi pridobivanje šifriranih sporočil. MAM se lahko uporablja za dostop in nadzor celovitosti podatkov. 

Glede na objavo v blogu, ki jo je objavil programski inženir Erwin Rooijakkers, bi lahko energijske podatke uporabljali vsi, ki jim uporabniki zaupajo. To bi lahko pomagalo lastnikom pri nadzoru nad njihovimi podatki in vsi lahko okoli njih ustvarijo storitve. 

Z uporabo IOTA je mogoče izboljšati hitrost preverjanja dela (PoW) za objavo podatkovnih sporočil MAM. Poleg tega je mogoče standardizirati izmenjavo ključev in vrtenje ključev. 

Avery Dennison

Avery Dennison in IOTA si skupaj prizadevata za povečanje preglednosti dobavne verige z izkoriščanjem zapletene mreže IOTA. Preko nalepke, ki jo je mogoče preprosto optično prebrati s pametnim telefonom, bi potrošniki razumeli, kako se izdelek premika, odkar je bil ustvarjen, dokler ni prišel do kupca. 

To prispeva potrošnikom z možnostjo, da imajo informacije o celotni dobavni verigi, vključno z avtentičnostjo izdelka in njegovimi trajnostnimi lastnostmi. Poleg tega bodo blagovne znamke imele popolno prepoznavnost poti svojih izdelkov v celotni dobavni verigi. 

Na trgu je že uveljavljenih veliko rešitev in IOTA je očitno ena izmed vodilnih na trgu.

Nauči se več

V tem priročniku za začetnike preberite več o projektu IOTA, ki podrobno opisuje zgodovino projekta, uporabo žetonov in še več!

Vas zanima naložba v IOTO? V prvi vrsti opravite skrbnost. Preberite naš članek o napovedovanju cen IOTA in o tem, kako lahko partnerstva povečajo ceno MIOTA.

MIOTA lahko kupite na spletnem mestu Binance z informacijami v tem priročniku, MIOTA pa shranite na Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map