Seznam spletnih trgovin, ki sprejemajo Bitcoin

Čeprav Bitcoin še vedno velja za nekaj, kar je vredno držati in ne porabiti za različne izdelke, obstajajo številni spletni trgovci, ki so se zelo potrudili, da bi vključili možnosti plačila za omenjeno kriptovaluto.

Najboljše spletne trgovine, ki Bitcoin sprejemajo kot plačilno sredstvo

Danes lahko z Bitcoinom kupite skoraj vse, od storitev VPN do domačega blaga, pice in letalskih vozovnic. Spodaj je seznam nekaterih najboljših spletnih trgovin, ki Bitcoin sprejemajo kot plačilo za svoje izdelke.

Microsoft

Microsoft je eden prvih tehnoloških velikanov, ki je Bitcoin sprejel kot plačilno sredstvo za nekatere svoje najboljše izdelke že od leta 2014. Z dodajanjem bitcoinov v svoj Microsoftov račun lahko kupite karkoli, od licenc za Windows 10 do iger, filmov in aplikacij v sistemu Windows in Trgovine Xbox. Microsoft je začasno prenehal sprejemati bitkoine zaradi njihovih lastnih težav z nestanovitnostjo, vendar jih je pozneje spet začel sprejemati kot način plačila.

Microsoft

Vir: microsoft.com

Presežek

Presežek je bil eden prvih velikih spletnih trgovcev, ki je Bitcoin začel sprejemati kot plačilo za svoje izdelke že leta 2014. Spletna trgovina svojim strankam omogoča, da plačajo množico izdelkov z uporabo Bitcoinov, začenši od elektronike, kot so televizorji, prenosniki ali računalniki do izdelki, povezani z domom, na primer blazine.

Pri tem trgovcu je najbolj impresivno predvsem dejstvo, da ima podporo za vse glavne kriptovalute, ne samo za Bitcoin. Tej vključujejo Ethereum, Litecoin, Črtica, Monero, in Bitcoin Cash.

Tisti, ki jih zanima plačilo z uporabo digitalnih sredstev, lahko to storijo tako, da za dokončanje nakupa izberejo svojo najljubšo valuto. Ko je plačilo poslano, bo plačilni sistem, ki ga podjetje uporablja, pretvoril valuto v bitkoine in zaključil nakup.

Podjetje je načrtovalo prodajo maloprodaje, da bi začelo delati na tehnologiji veriženja blokov. Stvari pa niso tako jasne glede prihodnosti, ki jo načrtuje podjetje.

Planet Express

Planet Express je ameriška storitev za pošiljanje pošte in paketov, ki je zelo koristna za posameznike, ki živijo zunaj ZDA. To je še posebej koristno za podjetja in podjetja z e-poslovanjem, ki imajo mednarodne stranke in želijo pošiljati pakete v tujino.

Podjetje trenutno podpira plačila v bitcoinih (BTC), kar podjetjem olajša plačilo storitev, ki jih zahtevajo. Poleg tega bi bilo to super, če bi začeli promovirati mednarodno plačilno verigo v bitcoinih, in sicer tako, da stranke plačujejo v BTC za svoje izdelke in podjetja za e-poslovanje, ki uporabljajo isti BTC, ki ga prejmejo za plačilo paketa, ki ga pošljejo..

Z uporabo Planet Express lahko kupite karkoli od ameriških podjetij in dobite dostavo po drugih delih sveta. Poleg tega imajo edinstven naslov za dostavo v Kaliforniji. To bi lahko bil odličen način za začetek uporabe in porabe Bitcoinov za nakupe in mednarodno trgovino.

Expedia

Živimo v času, ko je potovanje lažje kot kdaj koli prej, zato je rezervacija vašega naslednjega potovanja z Bitcoini zelo smiselna. Expedia je ena največjih svetovnih agencij za spletno rezervacijo potovanj in Bitcoin sprejema od leta 2014. Expedia je skupaj s Coinbase uvedla to novo možnost plačila, ki se je v zadnjih nekaj letih izkazala za uspešno. Na žalost je plačilo z bitcoini trenutno sprejemljivo samo za rezervacije hotelov.

eGifter

eGifter je spletna storitev, ki vam omogoča, da s svojimi težko prisluženimi Bitcoini kupujete darilne kartice iz krajev, ki Bitcoinov ne sprejemajo neposredno, kot so Amazon, JCPenny, Sephora, Home Depot, Kohl’s in mnogi drugi. Tako kot Expedia in Overstock je tudi eGifter partner Coinbase.

eGifter

Vir: corporate.egifter.com

Shopify (trgovine Shopify)

Morda ste seznanjeni z Shopify, svetovno znana platforma za e-poslovanje, ki trgovcem omogoča, da ustanovijo lastne spletne trgovine in prodajajo blago na podoben način kot Amazon, eBay in drugi veliki giganti. Leta 2013 so vsi trgovci Shopify prejeli možnost sprejemanja plačil Bitcoin s pomočjo storitve, imenovane BitPay.

Teoretično na spletnem mestu Shopify ne morete kupiti ničesar z uporabo Bitcoinov, saj njihova platforma SaaS ne sprejema kriptovalut. Ta možnost je na voljo samo trgovcem, ki uporabljajo platformo Shopify in uporabljajo storitve, kot je Coinbase Commerce.

CheapAir

CheapAir je ameriška storitev rezervacij letov, ki omogoča plačilo letov z uporabo široke palete kriptovalut, vključno z Bitcoinom. Storitev omogoča rezervacije domačih in mednarodnih letov. Če želite izkoristiti BitAinov plačilni sistem CheapAir, morate imeti denarnico Coinbase.

Newegg

Newegg je eno največjih elektronskih maloprodajnih podjetij in Bitcoin sprejema kot standardno plačilno sredstvo z uporabo BitPay kot svojega uradnega partnerja za obdelavo plačil. Trenutno Newegg sprejema Bitcoin za spodoben nabor izdelkov in storitev, razen da bo naročil naročila, darilne kartice Newegg, predmete na tržnici, naročila za naročnine, premijska članstva, povratne poštne nalepke. Nekatere najbolj priljubljene izbire za uporabnike, ki plačujejo z Bitcoinom, so deli strojne opreme za računalnike, pa tudi rudarska strojna oprema.

newegg

Vir: www.newegg.com

PizzaForCoins

Se spomnite zgodbe o tipu, ki je že leta 2010 za dve pici Papa John zapravil 10.000 bitcoinov? Ne omenjamo, da bo nakup pice z Bitcoinom povzročil podobno napako, toda danes lahko svojo pico dobite tako, da porabite blizu 50 kriptovalut (vključno z Bitcoinom) na PizzaForCoins.

Storitev deluje kot nekakšen posrednik, saj najprej poišče podjetje za pico blizu vaše lokacije, nato pa vam omogoča, da ga naročite in plačate digitalno. Upoštevajte, da je v končni znesek plačila vključena majhna pristojbina za storitev.

Reeds Jewellers

Reeds Jewellers je ugleden draguljar s sedežem v ZDA z veliko lokacijami v več kot 13 zveznih državah. Pri Reeds Jewellers lahko kupite karkoli, od nakita do vrhunskih ur in ohlapnih diamantov. Ne samo, da lahko na vseh teh lokacijah plačujete z Bitcoinom, ampak storitev vključuje tudi brezplačno dostavo z oklepnim prevozom za vse nakupe diamantov v vrednosti več kot 25.000 USD..

Gyft

Gyft je spletna storitev darilnih kartic, ki omogoča nakup blaga pri impresivni množici spletnih trgovcev (natančneje več kot 200). Storitev med drugim ponuja kartice za prodajalce na drobno, kot so Southwest Airlines, Whole Foods, CVS Pharmacy, Hotels.com in Target. Če želite kupiti kartice pri Gyftu, morate imeti račun Coinbase.

Več znamk Global

Več znamk Global je pred kratkim napovedal, da bo začel sprejemati plačila prek “štiridesetih različnih priljubljenih kriptovalut.” Kot je bilo pričakovati, je Bitcoin med temi kriptovalutami. Več znamk Global vam omogoča, da izbirate med leti, najemom avtomobilov, rezervacijami hotelov in vsemi drugimi potovalnimi paketi.

Bitcoinshirt.co

Bitcoinshirt.co je spletni prodajalec, specializiran za prodajo “funky” Bitcoin blaga, kot so majice, puloverji, vrčki za kavo, kape, plakati in drugo. Spletna trgovina slovi po svojih kreativnih modelih, ki jih je mogoče kupiti z uporabo več kot 30 različnih vrst spletnih kriptovalut.

spletne trgovine, ki sprejemajo bitcoin

Vir: https://bitcoinshirt.co/

Star Jets International

Eno od podjetij, ki je dodalo podporo za Bitcoin, je Star Jets International, zasebno podjetje, ki se ukvarja s poslovnimi strankami, ki želijo imeti svoje zasebne lete v različnih delih sveta.

Po navedbah EconoTimes lahko uporabniki zdaj svoje lete plačujejo z uporabo Bitcoina, najbolj priljubljenega digitalnega sredstva na trgu. Kupec lahko brez težav izbere destinacijo in letališče na začetku leta ter uživa v zasebnem letu, da pride pravočasno na pomemben sestanek.

Ricky Sitomer, izvršni direktor podjetja Star Jets International, je omenil, da Bitcoin postaja splošno sprejet povsod po svetu.

V zvezi s tem je komentiral:

“Bitcoin postaja vse bolj sprejet način plačevanja in želimo, da imajo naše stranke prožnost pri plačevanju s pomočjo tega menjalnega sredstva.”

Norwegian Air

Norwegian Air, eno najpomembnejših letalskih družb v Evropi, je sporočilo, da pripravlja rešitev, da bo lahko sprejel Bitcoin in druge kriptovalute za vstopnice, ki jih prodajo strankam po vsem svetu..

Kot poroča Yahoo Finance, podjetje ne bo le tako sprejemanje Bitcoin, odprl pa bo tudi svojo borzo kriptovalut. Uporabniki, ki živijo na Norveškem, bodo lahko hitro in varno kupili lete z uporabo Bitcoinov. Podjetje upravlja floto 195 letal s 500 potmi po vsem svetu.

S plačili s kriptovalutami je mogoče zmanjšati stroške za podjetja, povezana z njihovim poslovanjem s kreditnimi in debetnimi karticami. Z Bitcoini in drugimi digitalnimi sredstvi je mogoče znižati provizije, ki jih plačujejo podjetja, in začeti ponujati tudi cenejše vozovnice.

Garbarino Viajes

Garbarino Viajes, argentinsko podjetje, ki prodaja letalske in hotelske vozovnice, obveščeni da lahko uporabniki zdaj kupujejo te izdelke in storitve z uporabo Bitcoinov. Njihovo uradno poročilo pravi, da je Bitcoin valuta, ki uporabnikom omogoča izmenjavo blaga in storitev in ima številne prednosti v primerjavi s fiat valutami.

Uporabniki bodo lahko zdaj poenostavili postopek plačila, v katerem bodo morali poslati samo BTC, da bodo dobili vozovnice in hotelske sobe. S širitvijo podjetij, ki sprejemajo največjo digitalno valuto, bodo v bližnji prihodnosti dosegla nove višine.

AT&T

Telekomunikacijski velikan AT&T je začel sprejemati plačila Bitcoin za račune v začetku tega leta. V uradnem sporočilu za javnost so sporočili, da želijo ponuditi izboljšane rešitve in razširiti svoje storitve.

Glede tega je Kevin McDorman, podpredsednik AT&T Communications Finance Business Operations je komentiral:

“Imamo stranke, ki uporabljajo kriptovalute, in z veseljem jim lahko ponudimo način plačevanja računov po metodi, ki jim je ljubša.”

Uporabniki, ki želijo plačevati z uporabo najbolj znane kriptovalute, lahko to storijo med uporabo myAT&Aplikacija T, ki izbere možnost BitPay za plačila. BitPay je eno najbolj priznanih podjetij, ki trgovcem, posameznikom in podjetjem pomaga pri obdelavi plačil v virtualnih valutah (Bitcoin in Bitcoin Cash).

PornHub

Eno najbolj priljubljenih pron strani okoli svet PornHub je objavil, da je začel sprejemati digitalne valute že leta 2018. To bi podjetju pomagalo privabiti večje število vrhunskih gledalcev in obiskovalcev.

Po mnenju nekaterih poročila, spletni ponudnik pornografije je pojasnil, da manj kot 1% nakupov, opravljenih prek virtualnih valut. Trenutno ni podatkov o številu plačil, ki jih posamezniki opravijo na platformi. Zaradi tega je težko ustvariti oceno, kateri znesek sredstev prejema podjetje v digitalnih sredstvih.

Prva kriptovaluta, ki jo je platforma sprejela, je bila Verge (XVG), trenutno 71. največje digitalno sredstvo na trgu z oceno 89,68 milijona dolarjev, po poročanju CoinMarketCap.

Travala

Travala, spletno mesto za rezervacije hotelov in nastanitev z velikim številom hotelov v svojem katalogu, trenutno sprejema plačila v bitcoinih, XRP, Binance Coin (BNB), TrueUSD (TUSD) in drugih digitalnih sredstvih.

To podjetje je podobno kot CheapAir in Garbarino Viajes. Veliko uporabnikov potuje in jih zanima nakup hotelskih sob in letalskih vozovnic z uporabo virtualnih valut. Uporabniki platforme lahko potujejo do 82.000 destinacij po vsem svetu in izberejo hotelske sobe med 550.000 različnimi lastnostmi.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2018, njegov namen pa je bil zagotoviti sistem potovanj, ki temelji na blockchainu, za posameznike po vsem svetu. Medtem ko je Expedia opustila plačila z bitkoini, obstajajo druga podjetja, ki gredo v to smer.

PlayBoy

PlayBoy TV začela lani nova možnost plačila z namenom uporabnikom pomagati pri plačilih z uporabo digitalnih sredstev. Omrežje z vsebinami za odrasle je delalo na namenski kripto denarnici in naj bi za industrijo sprejeli digitalno valuto Vice.

Reena Patel, izvršna direktorica za področje licenciranja in medijev za PlayBoy Enterprises, je povedala, da narašča priljubljenost drugih plačilnih sredstev. Zato je podjetje menilo, da je treba njihovi skupnosti omogočiti večjo prožnost plačil. V prihodnosti lahko podjetje kripto plačila vključi v druga poslovna področja, kot so pobude za navidezno resničnost.

Alternativni letalski prevozniki

Alternativne letalske družbe je spletno mesto za iskanje letov, ki ponuja načine za rezervacijo letov več kot 600 svetovnih letalskih družb z uporabo različnih kriptovalut, vključno z Bitcoin.

S kriptovalutami lahko kupite svoje najljubše letalske vozovnice. To bi vam pomagalo najti nove primere uporabe vaših kovancev in prihranke pri digitalnih sredstvih.

Čeprav obstaja le 600 letalskih družb – kar je že veliko – je morda celo več podjetij, ki sodelujejo z Alternative Airlines za pomoč uporabnikom pri uporabi njihovih kriptovalut, vključno z Bitcoin.

Zadnje besede

Kot je bilo pričakovano, gre le za majhno število posameznih spletnih trgovin in trgovcev, ki sprejemajo Bitcoin kot način plačila. Vendar pa so omenjene na našem seznamu dobro uveljavljene trgovine z dobro priljubljenostjo in dobro podporo skupnosti, kar pomeni, da so zelo varne možnosti.

Če torej slučajno imate nekaj bitcoinov in jih želite porabiti v spletu, z nobeno od teh možnosti ne morete zgrešiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map