Skriti dragulji kriptovalut # 4 – OneLedger (OLT)

Skriti dragulji kriptovalut # 4 – OneLedger (OLT)

OneLedger (OLT) je podcenjen, univerzalni protokol navzkrižne knjige ki imajo koristi od stranskih verig za povečanje interoperabilnosti med različnimi ekosistemi blockchain. Kaj to pomeni? To je vse-v-enem blockchain rešitev, ki je na voljo uporabnikom, razvijalcem in podjetjem.

oneledger pregled 696x462Vir: https://icobattle.com/

Ideja o stranskih verigah ni prelomna. Za podobne ICO smo že slišali od podobnih Aion, LISK, EOS, Ark, in Ikona. Vendar pa je OneLedger sposoben zasenčiti vse.

Prenos digitalnih sredstev Med različnimi blokovnimi verigami

Danes se podjetja poslužujejo tehnologije veriženja blokov, da poenostavijo upravne procese, zmanjšajo človeške napake, zmanjšajo operativne stroške in povečajo preglednost. Vendar pa se splošno sprejemanje tehnologije veriženja blokov še vedno sooča z izzivi. Prehod ni enostaven in podjetja se ga lotevajo z različno hitrostjo in uspehom.

Posnetek zaslona 2

Vir: https://oneledger.io

Eden od teh izzivov je pomanjkanje interoperabilnosti – nezmožnost različnih verig blokov, da se med seboj komunicirajo. Na primer, nemogoče je izvesti transakcijo z računa Ethereum na račun BTC. Ta postopek vključuje transferin v eno verigo pred pošiljanjem kovancev. To je drago, dolgotrajno in vključuje znatno pomoč tretjih oseb (na primer izmenjave). Druge pomembne težave, ki preprečujejo splošno sprejemanje tehnologije veriženja blokov, so uvedba dApps v več omrežjih, razširljivost in obstoječi stari sistemi.

OneLedger je blockchain zagon, ki ponuja rešitev za ta vprašanja. Omogoča operacije navzkrižne knjige. Njegov protokol se lahko sinhronizira z drugimi distribuiranimi knjigami, kot so Ethereum, Bitcoin itd., Ki podpirajo plačilne kanale in pogodbe za zaklepanje časa (HTLC).

Poslovna inicializacija podjetja OneLedger

OneLedger je troslojni soglasni protokol, ki se učinkovito integrira z različnimi verigami blokov.

1. Poslovna inicializacija

Prva plast je nastavljiv konsenzni protokol na podlagi vlog – tam se začne splošna pogodba. Pogodba se generira in uporabi v omrežju z različnimi kodami blockchain. V Bitcoin vozliščih se pogodba po izdelavi vozlišč ponovi iz pogodbe o nastanku. V vozlišču Ethereum se pogodba izvrši v obliki pametne pogodbe.

2. Konsenzno soglasje

Drugi sloj je znan kot Channel Consensus. Njegova glavna vloga je izvajanje interakcij med vozlišči v skladu s pogoji pogodbe. Da bi dosegli drugo soglasje, se med vsemi udeleženci doseže konsenz o stranski verigi. Konsenz je dosežen, ko se strinja več kot dve tretjini udeležencev. Ko je doseženo soglasje, se podatki zapišejo v blok in pošljejo vsem vozliščem (udeležencem).

3. Konsenz javne verige

Tretji (zadnji sloj) se imenuje „Konsenz o javni verigi“. Ta je potreben, kadar koli zahtevamo prenos digitalnih sredstev med javnimi verigami. Kot rezultat se predhodno soglasje o sidechain sproži na začetku konsenza o sidechain-u. Ko je predlog poslan ustrezni javni verigi, potrjevalci glasujejo za zaklepanje ali odklepanje bloka. Če več kot 75% bočne verige sodelujočih vozlišč doseže soglasje, se blok pred soglasjem doda v knjigo.

Žeton

OneLedger trenutno izvaja Začetno ponudbo kovancev s trdno omejitvijo 15 milijonov dolarjev. Milijarda OLT žetonov bo predhodno izkopana. Vsak žeton bo na začetku preslikan v en ustrezen žeton ERC-20.

V skladu z znakovno ekonomiko OneLedger bodo OLT uporabljali trije udeleženci.

Uporabniki: Posamezniki ali podjetja, ki morajo plačati provizijo za podpornike omrežja ali vozlišča v OLT-jih.

Vozlišča: Omrežnine plačajo vozlišča; plačano v OLT. Ekosistem OneLedger omogoča vsakomur, da najprej zažene vozlišče. Ko sistem dozori, je potrebna določena pristojbina v OLT.

Razvijalci: To so lahko ekipe ali posamezni sodelujoči. Razvijalci bodo potrebovali žetone OLT, da bodo svoje module razporedili na decentralizirano tržnico OneLedger. Pametna pogodba bo opredelila prodajne pogoje.

Razvijalci in svetovalci

Ideja OneLedger je bila zamisel Davida Caoja, predsednika Kanadskega strokovnega združenja za blokchain (CCBPA). G. Cao ima več kot 13 let izkušenj na področju poslovne arhitekture in tehnologije veriženja blokov. Delal je tudi pri Xerox kot vodilni svetovalec za trgovino in v IBM Toronto Lab kot razvijalec WebSphere Commerce.

Ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Zaupaj 2 Plačaj, Alex Todd je tudi glavni tehnološki svetovalec podjetja OneLedger. Stephen Lee je vodilni inženir. Delal je kot programski inženir pri Microsoft in IBM kot tudi višji svetovalec pri Deutsche Bank.

Prva različica platforme OneLedger bo izšla leta 2019.

Končne misli

Zdi se, da OneLedger ponuja odlično rešitev za nekatere trenutne in nujne potrebe znotraj ekosistema blockchain.

OverLedger, Aion, in Kozmos veljajo za glavne konkurente OneLedgerja glede interoperabilnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map