To so podjetja, ki vlagajo v kriptovaluto Facebook Libra

Facebook, največje omrežje socialnih medijev na svetu, dela na svojem projektu kriptovalut * in blockchain, imenovanem Libra. Glavni cilj je ponuditi kripto storitev, da bodo uporabniki lahko pošiljali in prejemali sredstva prek virtualne valute, ki se bo imenovala Libra.

Blockchain TheLibra bo delal s soglasnim algoritmom, ki je odvisen od validatorjev. Ti preizkuševalci so odgovorni za vzdrževanje in upravljanje omrežja verig blokov. Sprva je Libra podelila glas ustanovnim članom, subjektom, ki izpolnjujejo določena merila in imajo Libra Investment Tokens, potem ko so v projekt vložili 10 milijonov USD. 

Facebook meni, da bodo merila upravičenosti zaščitila omrežje pred zlonamernimi dejavnostmi. Hkrati bi ta podjetja skušala tudi zaščititi svoje potrjevalce pred različnimi napadi. Naložbeni žeton Libra predstavlja pričakovanje donosa od obresti na rezervo, ki jo ima družba. To bi spodbudilo validator, da še naprej deluje.

Po navedbah Združenja tehtnic so med njegovimi ustanovnimi člani naslednja podjetja:

Mastercard, MercadoPago, PayPal, PayU, Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, FarFetch, Lyft, Spotify, Uber, Iliad, Vodafone, Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital , USV, Laboratorij za kreativno uničevanje, Kiva, Mercy Corps in Svetovno bančništvo za ženske. 

Mnogi od njih imajo različne vloge na trgu in imajo različne pristope do digitalnih sredstev. Kljub temu v Tehtnici vidijo možnost rasti in možnost, da spremenijo plačilno industrijo. 

Mastercard

Mastercard je večnacionalno podjetje s sedežem v ZDA. Podjetje deluje že več kot petdeset let v plačilni industriji in ponuja kreditne kartice posameznikom z vsega sveta. 

Podjetja s kreditnimi in debetnimi karticami že dolgo delujejo po vsem svetu. Ponujajo možnost, da posamezniki plačujejo prek posnetkov, nameščenih na trgovskih lokacijah na različnih lokacijah po svetu.

Trgovci so večkrat uporabili virtualne valute za znižanje provizij, ki jih sprejemajo kartice. Tako bi lahko koristili MasterCardu z uvedbo in vključevanjem tehtnice v svoje operacije za premikanje sredstev po vsem svetu, trgovcem pomagali sprejemati plačila in znižali provizije, ki jih na koncu plačajo.. 

Nekatera podjetja so lansirala svoje predplačniške kartice MasterCard, povezane z računi Bitcoin. Tehtnica se je lahko vodila z MasterCardom in strankam omogočala uporabo kartic, ki jih podpirajo sredstva tehtnic. 

MercadoPago

MercadoPago je podjetje s sedežem v Argentini, povezano z MercadoLibre, enim največjih trgov v Latinski Ameriki. Podjetje je investiralo v tehtnico, vendar ni sporočilo, katera so njihova pričakovanja od projekta. 

Podjetje poenostavlja plačila za uporabnike, ki želijo nakupovati v trgovinah in na spletu. Plačati je mogoče z mobilnim telefonom, QR kodami, pošiljati denar prek klepeta ali celo družabnih omrežij. Poleg tega lahko stranke dobijo sredstva za začetek svojih projektov in financiranje svojih idej. 

Tehtnica bi lahko podjetju pomagala še bolj prodreti na trg, zmanjšala skupne stroške in izboljšala storitve, ki jih ponujajo uporabnikom. Do zdaj podjetje ni imelo stikov s trgom kriptovalut ali Bitcoinom. 

PayPal 

To je morda eno izmed najbolj priljubljenih podjetij za obdelavo plačil v ZDA in drugih razvitih državah. Podjetje že dolgo ponuja storitve trgovcem in posameznikom z vsega sveta. 

Skupnost kriptovalut je že večkrat komentirala visoke provizije, ki jih je treba plačati za uporabo njihovih storitev. Transakcije imajo običajno visoke provizije in nimajo zelo privlačnih menjalnih tečajev za uporabnike. To otežuje številne posameznike, ki nimajo dovolj sredstev. 

Poleg tega je bilo več pritožb glede tega, kako podjetje ravna s sredstvi, ki jih imajo uporabniki na svojih računih. V mnogih primerih sredstva ostanejo zamrznjena več mesecev, dokler se podjetje ne odloči, da jih odklene. 

S pomočjo tehtnice bi PayPal lahko izboljšal svojo prisotnost na trgu in začel ponujati boljše storitve za uporabnike. Čeprav ni podatkov o načrtih, ki jim poskušajo slediti, je odločitev o naložbi v Facebook-ov projekt Libra morda tesno povezana z njegovimi načrti za podjetje. 

eBay

eBay vlaga tudi v Facebookov kripto projekt. Večnacionalna platforma za e-poslovanje s svojo spletno stranjo olajša prodajo od potrošnika do potrošnika. Trenutno podjetje deluje v več kot dvajsetih državah sveta.

To ni prvič, da eBay vlaga v plačilne družbe. Leta 2002 je PayPal postal podružnica eBay-a v popolni lasti, kar se je končalo leta 2015. eBay resnično želi izboljšati svoj plačilni sistem. 

S to novo naložbo v podjetja, kot sta Facebook in kripto projekt Libra, se lahko plačilni sistem eBay spremeni. Videli smo podjetje, ki bi bilo v celoti integrirano z ekosistemom Tehtnice in bi posameznikom omogočalo plačilo neposredno s svojega računa Calibra z uporabo digitalnega sredstva tehtnice. 

Uber

Uber, priljubljeno podjetje, ki ponuja različne storitve, kot sta vožnja z drugimi in dostava hrane, zdaj vlaga v Facebook-ov projekt veriženja blokov in kripto. V preteklosti je bilo veliko pobud, povezanih s sprejemanjem plačil s kriptovalutami. Vendar nobeden od njih ni mogel uspeti in biti izpuščen. 

Več uporabnikov bi želelo plačevati s kriptovalutami, ko uporabljajo aplikacije Uber. Povezava Uberja z denarnico za kriptovalute je nekaj, kar bi se marsikomu zdelo dragoceno in kar bi zagotovo uporabili. 

Naložbe v tehtnico so zelo obetaven signal, ki kaže, v katero smer se poskuša premikati Uber. Čeprav morda ne bodo dodali podpore za Calibra, bodo morda razumeli, kako uporabnikom, ki želijo uporabljati virtualne valute, ponuditi boljše storitve. 

Coinbase

Coinbase je ena največjih in najbolj priljubljenih borz kriptovalut na trgu. Podjetje, ki se nahaja v San Franciscu, se je odločilo, da bo vlagalo v Facebook-ov projekt veriženja blokov. To je le eno redkih podjetij, povezanih s kripto, ki vlagajo v projekt, skupaj z Xapo, BisonTrails in Anchorage. 

Ta izmenjava kriptovalut bi lahko bila ena prvih, ki je dodala podporo tehtnici. Vendar kripto izmenjava ni prepoznana kot prva, ki kotira žetone. Druge platforme so dodale podporo številnim altcoinom prej kot Coinbase. 

Biti prvi gibalec v tej panogi je nekaj, kar bi lahko koristilo Coinbaseu in mu omogočilo, da ostaja pred drugimi konkurenti v vesolju. Poleg tega Coinbase trgovcem omogoča, da sprejemajo kripto plačila. Če bi tehtnici dodali podporo, bi lahko številni uporabniki in trgovci prejemali plačila s tehtnico. 

Andreessen Horowitz

Tudi družba tveganega kapitala Andreessen Horowitz (a16z) je investirala v Facebookovo tehtnico. Podjetje vlaga v začetna podjetja in tudi druga podjetja. 

Trenutno Coinbase deluje v približno 32 državah, bitcoin transakcije in shranjevanje pa ponuja v 190 državah po vsem svetu. Podjetje je investiralo v različna podjetja, povezana z virtualnimi valutami, prek namenskega sklada za kriptovalute v višini 300 milijonov dolarjev. 

Biti del prvih vlagateljev v Facebookovo tehtnico bi podjetju omogočil razumeti, kako se druga podjetja premikajo v kripto industriji in kateri so najpomembnejši trendi v ekosistemu. 

Zaključek

Kot smo že omenili, številna druga podjetja vlagajo v Facebook-ov kripto projekt. Podjetje se zdaj ukvarja z regulatorji in regulativnimi vprašanji v različnih jurisdikcijah, da lahko deluje na trgu. Regulatorje skrbi skrb za vpliv digitalne valute na monetarno politiko mnogih držav in na splošno gospodarstvo. 

Omeniti velja, da v projekt Libra ne vlagajo banke ali tradicionalne finančne družbe. Čeprav ni podatkov o tem, ali Facebook ni sprejemal naložb teh podjetij, so ta podjetja trenutno v položaju ranljivosti, če se ne premaknejo v isto smer, kot sledi kripto trg. 

Vsekakor tehtnica tradicionalne finančne družbe trenutno skrbi. Facebook želi uporabnikom ponuditi možnost pošiljanja in prejemanja hitrih plačil iz njihovih aplikacij Messenger, WhatsApp ali Calibra. Trenutno je prek teh storitev povezanih milijard uporabnikov, zato regulatorne agencije poskušajo razumeti cilje in motivacijo Facebooka. 

Vsa podjetja, ki smo jih opisali, imajo svoje interese in razloge za vlaganje v tehtnico. Vendar večina od njih pričakuje, da bodo imeli koristi, če bo digitalna valuta, ki jo je ustvaril Facebook, prihodnje leto sproščena na trg, kot je bilo načrtovano. 

* Čeprav je veliko strokovnjakov, ki menijo, da tehtnice zaradi različnih razlogov ni mogoče označiti kot “kriptovaluto”, ta izraz uporabljamo kot sinonim za digitalno sredstvo in navidezno valuto, da stvari ostanejo preproste. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map