TomorrowsBitcoin – Začetniški vodnik po Goldcoinu (GLC)

GoldCoin (GLC) je enakovredna kriptovaluta, ki jo je 15. maja 2013 uvedel anonimni razvijalec. V celoti jo gradi in vzdržuje skupina prostovoljcev, ki imajo skupno prepričanje o spodbujanju ekonomske svobode.

V šestih letih, ko je projekt obstajal, mu je uspelo razviti široko skupnost in vključiti številne razvijalce, ki so pomagali dodati več inovativnih dosežkov na platformi, med drugim; Napredna kontrolna točka z zaznavanjem težav (ACPD) z večjimi hitrejšimi bloki, algoritmom težavnosti Golden River in 51-odstotnim obrambnim sistemom, kar bistveno spremeni način delovanja kriptovalut in gospodarstev.

Projekt sledi prvotni viziji Satoshija Nakamota, ustvarjalca Bitcoina, v celotnem obdobju pa je bil projekt namenjen skaliranju v verigi z upoštevanjem načel, ki so bila opisana v prvotnem dokumentu Bitcoin.

Težava z Bitcoin vilicami

The Ekipa GoldCoin je pozorno opazoval vznemirljiv napredek v Bitcoinu, ki je ponudil način za obseg, ki ni bil del glavne verige blokov in se zdi, da umetno ubija jedro Bitcoin.

Za zadovoljevanje množic je treba Bitcoin udobno prilagoditi velikost, po vilicah Bitcoin Cash in Bitcoin SV pa obstaja veliko povpraševanje po tem. Težava vilic je v tem, da uporabljata oslabljeno obliko blagovne znamke Bitcoin in ne vključita najnovejših funkcij L2, kot je Lightning, ki ponuja napredno rešitev za merjenje zunaj verige..

Da bi rešili to težavo, je GoldCoin sodeloval pri platformi, ki uporablja metode merjenja v verigi in zunaj verige, da bi ustvarila omrežje, ki je sposobno v celoti skalirati, omrežje, ki od uporabnikov ne zahteva, da “izberejo stran” in združuje vse bitcoin vilice.

Povratne vilice GoldCoin (RBH)

Reverse Bitcoin Hard-Fork (RBH) vključuje združitev verige GoldCoin z verigo prvotne Bitcoin verige. GoldCoin prevzame najboljše lastnosti Bitcoina in njegovih odcepkov ter jih z Reverse Bitcoin Hard-fork združi nazaj v prvotni blockchain in tako svetu ponudi kripto kovanec, ki ga lahko navdušeno zaostane.

Delo na prvi “Reverse Bitcoin Hard-fork” se je začelo na začetku leta 2019 pod vodstvom legendarnega razvijalca verig blokov Peter Bushnell. Vodi ekipo GoldCoin, ko dela na odklepanju Bitcoin blockchain-a z uvajanjem rešitve, ki obljublja, da bo imela skupno omrežno zmogljivost jedra Bitcoin in njegovih dveh glavnih vilic, Bitcoin Cash in Bitcoin SV.

Na koncu se bodo tri platforme združile v eno blagovno znamko GoldCoin, ki bo znana kot “veriga Satoshi”. Nove spremembe naj bi začele veljati nekje v tretjem četrtletju 2019.

Kaj bo drugače?

  • Povečanje blokovne zmogljivosti

Nova veriga blokov GoldCoin bo imela največjo velikost bloka 32 MB (tehtano 128 MB), kar bo omogočilo, da se “ekonomske sile same odločijo”, kateri način skaliranja imajo raje. Tudi veriga bo imela 2-minutne blokade.

  • Rudarski algoritem

Bitcoin uporablja algoritem dokazov o delu za običajno ohranjanje soglasja med “široko, globalno distribuirano mrežo vozlišč brez dovoljenj”, vendar bo veriga GoldChain po vilicah ostala združljiva z rudarji, platforma bo ohranila svoj algoritem za rudarstvo Scrypt.

  • Obstoj zgodovinskih raziskovalcev

Ker bo GoldChain upokojil svojo verigo blokov in prevzel verigo Bitcoin, bo platforma vzdrževala edinstven raziskovalec blokov, ki bo pridobival vnaprej razčlenjene transakcije GoldCoin.

Raziskovalci bodo delali z uporabo posnetka verige blokov GoldCoin, vzdrževali pa jih bodo ekipa in skupnost GoldCoin. Po uveljavitvi vilice bodo redni raziskovalci GoldCoin zagotovili vso zgodovino transakcij po vilicah in vse Bitcoin transakcije do danes..

  • Zahteve za lokalno vozlišče

Da bi zmanjšali breme verige blokov na uporabniških napravah, bodo odjemalci GoldCoin podpirali tehnike obrezovanja blokov in SPV tehnike, kot je Electrum. Poleg denarnice Electrum bo odjemalec Core na voljo v privzeti različici in v posebni različici brez gola, ki bo obrezovala in za delovanje zahtevala le 5 GB prostora na lokalnem disku in 256 MB RAM-a.

  • Algoritem za prilagajanje težav

Goldcoin bo sprejel nov inovativni algoritem za prilagajanje težav, ki ga je zasnoval Amir Eslampanah, glavni znanstvenik platforme. Algoritem, poimenovan Zlata reka, bo preračunal težavo v vsakem bloku s preučevanjem novih blokov in določitvijo povprečnega in srednjega časa blokov.

Tako bo bolj uporaben pri zaščiti pred velikimi nihanji skupne količine razpršene moči.

  • Edinstvena oblika naslova

V nasprotju s prejšnjimi vilicami Bitcoin, ki so po forkingu uporabljale enako obliko naslova, bo GoldCoin uvedel edinstveno obliko naslova. “Uporabljena bo predpona PUBKEY_ADDRESS in SCRIPT_ADDRESS iz prejšnje verige Goldcoin, ki jo je mogoče zlahka ločiti od naslovov Bitcoin Core ali Bitcoin Cash.”

To bo pomagalo uporabnikom zaščititi, da ne bi pomotoma izgubili kovancev, tako da jih pošljejo na napačen naslov.

  • Brezplačne transakcije

Nova vilica je bila zasnovana z mislijo na svetovni finančni sistem. Da bi zagotovili, da je idealen sistem gotovinskega plačevanja, bo 5% od vsakih 32 MB bloka rezerviranih za brezplačne transakcije, kar bo omogočilo do 10 milijonov brezplačnih transakcij na dan.

To bo imelo ugodne posledice, zlasti v državah v razvoju, kjer bodo uporabniki lahko zavrnili plačilo provizij za transakcije, drugi pa bodo lahko vključili provizijo, ki bo dala prednost hitrosti transakcije..

Borze, ki podpirajo GoldCoin

Za tiste, ki jih zanima pridobivanje Goldcoinov (GLC), lahko pridobijo pri naslednjih osmih borzah, ki trenutno podpirajo kriptovaluto, vključno z; Bittrex, Coinswitch, Izmenjava Nova, Altilly, Lokalna izmenjava kovancev, Tradesatoshi, Kovanec in TryGoldCoin.com.

Vendar ni treba skrbeti, saj bodo vsi imetniki prvotnega Bitcoina, ko se izvede Reverse Bitcoin Fork, dobili enako količino goldcoinov v razmerju 1: 1. Vendar projekt imetnike kripto, ki imajo svoje kovance na borzah, opozarja, da bodo GLC zaslužni za platforme.

Čeprav bi morale borze na vaš račun pripisovati kovance GLC, tega zakonsko niso dolžne storiti. Torej, za pomoč uporabnikom, ki imajo Bitcoin, da ugotovijo, ali lahko pridobijo brezplačne GLC, bo platforma prikazala imena in logotipe borz, ki so obljubile, da bodo Bitcoin uporabnikom odobrile Goldcoin.

Če menjava, ki jo uporabljate, ni prikazana na seznamu, skupina uporabnikom svetuje, naj razmislijo o prenosu svojih bitcoinov na podporno borzo ali še bolje, kovance naj dvignejo v osebno denarnico, kjer imajo nadzor nad svojimi zasebnimi ključi. Preberite več o načrtu GoldCoin tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map