Vodnik za pomišljanje masternod

Trgovanje in rudarstvo sta dva načina, s katerimi večina ljudi zasluži s kripto. Oba pa predstavljata nekaj težav. Trgovanje je že samo po sebi tvegano. Medtem ko rudarstvo veliko vlaga v strojno opremo in zajema veliko energije (torej več denarnih naložb).

Obstaja še en način. Kripto lahko naredite za vas in ustvarite pasivni tok dohodka z upravljanjem masternode. Vse kriptovalute ne delujejo enako, zato te možnosti nimajo vse. Dash (DASH) je daleč največji in najbolj priljubljen.

Kaj pa je masternoda? To bo razloženo v tem članku in o tem, kako lahko začnete upravljati Dash masternode in pasivno zaslužiti s kripto.

Dash Zgodovina in ozadje

V času pisanja tega Dash-a je 13. največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo s skupno vrednostjo 1,5 milijarde ameriških dolarjev. Izšel je bil leta 2014, kot vilice iz Bitcoin. Od svoje ustanovitve je od takrat preživel precej časa kot ena najdragocenejših kriptovalut v obtoku. Marca 2017 se je v Dashu pojavil meteorski vzpon, ki je za nekaj časa postal tretja najdragocenejša kripto valuta.

Cilj Dash-a je zagotoviti hitro, brez meja in neizsledljivo valuto za transakcije. To doseže z dvema lastnostma – »InstantSend« in »PrivateSend«.

  • InstantSend omogoča, da transakcije preskočijo redni postopek preverjanja veljavnosti, kar povzroči počasne transakcijske čase za številne kriptovalute.
  • Private Send deluje tako, da pred izvajanjem predvidene izvede zaporedje navideznih transakcij. S tem zunanje stranke ne morejo videti stranke pošiljateljice transakcije. Posledično transakcije ni mogoče izslediti, za razliko od transakcij z drugimi priljubljenimi valutami, kot sta Bitcoin in Litecoin.

Te funkcije so privzeto izklopljene. Uporabniki imajo možnost, da to omogočijo ali ne.

Dash se je vlekel kot transakcijska valuta in kovanec, ki je osredotočen na zasebnost. Pogosto ga imenujejo skupaj z Monero in Zcashom kot enega najvidnejših kovancev za zasebnost. Medtem ko je Dash na drugi strani primera uporabe, Dash opazil veliko sprejetje v resničnem svetu za vsakodnevno uporabo v težavnih gospodarskih območjih, kot sta Venezuela in Kolumbija.

Kaj so Dash Masternode?

V računalniškem smislu je vozlišče računalnik ali dostopna točka, ki deluje kot del omrežja. Na primer stroj, ki poganja rudarski skript. Potem je masternoda po definiciji vozlišče, ki ima upravljanje ali nadzor nad običajnimi vozlišči.

V primeru Dash imajo masternode tri funkcije:

  • Mešanje kovancev za omogočanje transakcij PrivateSend
  • Preverjanje transakcij InstantSend
  • Vodenje Dash-ove strukture upravljanja decentralizirane avtonomne organizacije (DAO).

Decentralizirano upravljanje (ki ga ne vodi ena oseba ali podjetje) je eno ključnih načel kriptovalut. Vendar predstavlja izziv za napredek Dashinega ekosistema, če nihče ne sprejema nobenih odločitev. DAO je rešitev za to. Člani skupnosti Dash lahko podajo predloge za projekte v omrežju Dash ali spremembe smeri omrežja kot celote.

Tu pridejo masternode. Lastniki Masternode glasujejo o predlogih članov skupnosti in odločitvah o financiranju Dash-ove zakladnice. Vsa denarja, porabljenega za razvoj, trženje, partnerstva ali karkoli drugega za Dash, mora skupina operaterjev masternode demokratično odobriti. Tako lahko skupnost še vedno deluje in gre naprej.

Torej, v povzetku imajo masternode Dash dve komponenti. Masternode sama je denarnica Dash, ki izvaja kopijo bloka Dash, ki olajša funkcije PrivateSend in InstantSend. Medtem ko lastništvo masternode uporabniku omogoča, da sodeluje v postopku odločanja za omrežje Dash.

Kako dobim masternode?

Kul stvar je, da tehnično lahko vsakdo upravlja z masternodo … z nekaj pogoji.

Prvi je, da morate vložiti 1000 Dash, da imate v lasti in upravljate masternode. Ta Dash je še vedno vaš in ga lahko odnesete ali prodate. Če pa želite nadaljevati z uporabo masternode, vaše stanje kadar koli ne sme pasti pod 1000 Dash. Naložba deluje kot zavarovanje, ščiti pred slabimi akterji ali ljudmi, ki se odločajo iz osebne koristi ali iz zlonamernih razlogov.

Drugi pogoj je, da mora naprava, ki deluje z masternode, izpolnjevati tehnične specifikacije in mora delovati 24 ur na dan (brez izgube povezave več kot eno uro). Za zagon masternode potrebujete strežnik (ali VPS) z Linuxom in namenskim naslovom IP. S tem želimo zagotoviti, da ima masternode možnost upravljanja funkcij, potrebnih v omrežju Dash, brez večje zamude za uporabnike Dash.

Ob teh dveh pogojih je upravičenost do lastništva masternode na široko odprta. Nekdo, ki je popolnoma nov v skupnosti Dash, lahko vzpostavi masternodo od koder koli na svetu. Masternode je mogoče kadar koli prodati ali se ji odpovedati. Pogodba ali dolgoročna obveznost ni potrebna.

Monetarna spodbuda pomišljajnih masternod

Naložba 1000 Dash (poleg strojne opreme) bi bila veliko vprašanje, ali gre zgolj za podporo omrežja Dash. Ne, glavni razlog, da se večina odloči za ustanovitev masternode, je spodbuda pasivnega toka dohodka.

Za večino verig blokov, kot je Bitcoin, rudarji prejmejo vso nagrado z ustvarjanjem novih blokov. Pri Dashu je malo drugače.

Nagrade za pomišljaj so razdeljene na tri načine:

  • 45% rudarju
  • 45% operaterjem masternode
  • 10% v zakladnico Dash

Torej z zagonom masternode zaslužite dosleden dohodek na enak način kot kriptokop. Ker se nagrada razdeli med več strank, je nekoliko manj kot tradicionalna rudarska nagrada. Toda tako kot rudarstvo tudi lastništvo masternode postaja vedno bolj donosno glede na Dash-ova nihanja vrednosti.

Po navedbah Dashova uradna stran, masternode zaslužijo približno 2 Dash na 7 dni. To je lani prineslo 11-odstotno donosnost naložbe. V prihodnjih letih naj bi blokovne nagrade postopoma upadale, s tem pa tudi dohodki masternode. Toda glede na to, kaj se zgodi z vrednostjo Dash-a, bi se lahko zgodaj zelo splačalo. Na primer, v začetku leta 2017 bi naložba 1000 Dash znašala približno 12.000 USD. Danes bi to znašalo okoli 180.000 USD.

Ali lahko dobim masternode, če nimam 1000 pomišljajev?

Medtem ko ne morete dobiti izključnega lastništva nad Dash masternode, če ne izpolnite omejitve zavarovanja, obstajajo načini, kako lahko še vedno dobite kos pogače.

Nekateri lastniki masternode ljudem ponujajo možnost vlaganja v delnice masternode. Delnice lahko kupite za najmanj 25 Dash (zdaj približno 4500 USD), kar ljudem z manj kapitala omogoča, da začnejo zaslužiti pasiven dohodek.

Nekateri so individualni lastniki. Po drugi strani je Neptune Dash javno kanadsko podjetje, ki upravlja Dash masternodes in vlagateljem ponuja delnice masternode. Od marca 2018 je Neptun upravljal skupaj 18 masternod Dash.

Naložba v delnice Dash masternode pomeni malo več tveganja, saj Dash zaupate tretji osebi, ne glede na to, ali gre za posameznika ali podjetje, kot je Neptun. Zato predhodno opravite raziskavo in preverite, ali je kdo, ki ponuja delnice masternode, zakonit.

Dash Masternodes: Povzetek

Sposobnost vodenja masternode in zaslužka pasivnega dohodka je za marsikoga morda najbolj privlačna stvar Dash-a. Še več kot funkcije PrivateSend in InstantSend. Masternode sicer predstavljajo določeno tveganje, tako kot karkoli v kripto, delujejo učinkovito kot varčevalni račun, vendar ponujajo višje donose kot tradicionalne bančne obrestne mere.

Več o masternodah Dash lahko izveste več tukaj. Lahko pa greš na https://masternodes.online/ da si ogledate informacije o vseh kovancih z masternodami in ocenjeno donosnost naložbe vsakega.

Andrew je pisatelj in prodajalec digitalnih televizijskih programov z Nove Zelandije, ki zdaj živi iz jugovzhodne Azije. Andrew se skupaj s svojim delom na številnih področjih prostora e-trgovine močno zanima za kriptovalute, zlasti altcoinov in projekte, osredotočene na splošno sprejemanje kripto valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map