Vodnik za začetnike po Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) je žeton, ki ga je razvil Binance, največja borza kriptovalut na svetu po obsegu trgovine. Cilj žetona je zmanjšati stroške transakcij na platformi, če se uporablja žeton BNB. BNB je žeton ERC-20, ustvarjen v blokovni verigi Ethereum, vendar se načrtuje prenos BNB v lastno omrežje. Ta priročnik za Binance Coin bo pregledal osnove projekta, saj deluje za doseganje njegovih ciljev.

Funkcije BNB na platformi Binance

Binance Coin naj bi vsaj za zdaj olajšal pripomočke za menjavo in poganjanje operacij po nižjih stroških. Nekatere funkcije, ki jim je BNB zaupana na platformi, vključujejo plačilo provizij za transakcije, menjalnih provizij in provizij za kotacijo.

Da bi ljudi pritegnili k uporabi žetona BNB, je Binance uvedel 50-odstotni popust pri uporabi žetona. Vendar se bo popust vsako leto zmanjševal štiri leta.

Po beli knjigi žetona bo popust v prvem letu 50-odstoten, v drugem 25-odstotni, v tretjem 12,5-odstotni in 6,25-odstotni. Peto leto bo Binance končal popuste pri uporabi žetona BNB na borzi. Provizije za trgovanje na platformi trenutno znašajo 0,1 odstotka.

Poleg plačila provizij na borzi se lahko uporablja tudi za nakup določenih žetonov ICO, navedenih na platformi.

Zgodovina kovancev BNB

Zgodovina BNB se prepleta z zgodovino Binancea. Sredi lanskega leta je borza izdala začetno ponudbo kovancev.

ICO je potekal od 14. julija do 27. julija 2017, izkupiček pa je bil namenjen zagonu borze kriptovalut Binance in žetona BNB. V obdobju ICO je bilo prodanih 100 milijonov BNB, ki so zbrali 15 milijonov USD.

Izmenjava je bila sprva s sedežem na Kitajskem, vendar premaknil svoje glavne pisarne na Malti, potem ko je kitajska vlada uvedla prepoved vseh dejavnosti kriptovalut v državi.

Platformo vodi Changpeng Zhao ki je tudi njen ustanovitelj. Med drugimi so Roger Wang (CTO), James Hofbauer (glavni arhitekt) in Paul Jankunas (podpredsednik inženiringa).

Omeniti velja, da se je ekipa, ki stoji za Binanceom, pred nekaj meseci odločila, da bo zažgala svojo dodelitev žetonov, kar je enako 40% vseh kovancev, ki jih je izdala borza. Tako jim ne bo treba biti odvisni od cene BNB, da bodo še naprej opravljali svoje delo.

Zmanjševanje ponudbe BNB

Binance je poudaril, da mora zmanjšati količino BNB v obtoku na samo 100 milijonov, kar je 50 odstotkov celotne ponudbe žetonov BNB. To bomo dosegli s četrtletnim kurjenjem ali odkupom žetonov BNB. Vsako četrtletje bo znesek odkupljenih žetonov BNB vreden 20 odstotkov četrtletnega dobička borze.

Z nakupom lastnih žetonov želi Binance zmanjšati ponudbo, da bi sprožil povpraševanje, ki bi lahko pozitivno vplivalo na ceno BNB.

Žeton BNB je mogoče zamenjati tudi za druga stanja majhnih kovancev, ki jih borza imenuje “kripto prah.”.

12. julija je Changpeng Zhao sporočil, da se bodo odrekli vsem svojim dodelitvam BNB in ​​jim prispevali k njihovi zavezi k sežiganju 100 milijonov žetonov BNB. Ekipa, ki stoji za Binanceom, se je odločila, da bo svoje žetone zažgala z zadnjim četrtletnim opeklinjem, v katerem je zgorelo 808.888 žetonov BNB. 

Kot je pojasnil gospod Zhao, je ekipa v podjetju Binance imela 40% celotne ponudbe BNB, ki jim je bila dodeljena kot nagrada za delo, ki so ga opravili pri gradnji platforme za kripto trgovanje in ekosistema blockchain. Na ta način bodo še vedno spali BNB glede na obseg trgovanja na Binance vsako četrtletje, vendar je ekipa opustila dodelitev žetonov. 

Cilj je doseči skupno ponudbo BNB 100.000.000 kovancev, ko je trenutno ponudbe skoraj 189.000.000 BNB.

Changpeng Zhao je zapisal v blogu izpuščen julija:

“Ekipa bo najprej požgala 80.000.000 BNB, preostalih 9.000.000 BNB pa bo sežgala borza Binance.com.”

Na ta način bo Binance sebi dodelil 0 BNB iz prvotne ponudbe. Vsa sredstva, ki jih bo družba zbrala, bodo prišla iz storitev, ki jih trenutno ponujajo.

Prihodnji načrti za Binance Coin (BNB)

Binance namerava kovanec preseliti s platforme Ethereum, skupaj z decentralizacijo borze na Binance Chain, kjer bo BNB izvorni žeton. Binance se prav tako želi premakniti s tega, da bi podjetje uspelo upravljati skupnost.

Da bi povečali povpraševanje po žetonu BNB, je Binance začel več projektov, ki vključujejo Binance Launchpad, specializiran za ICO, in omogoča uporabo BNB. Obstaja tudi Dobrodelna fundacija Binance Blockchain ki daje donacije v obliki žetonov BNB.

Binance je že lahko sprožil lastno omrežje verig blokov in decentralizirano borzo. Binance Chain projektom omogoča, da na njej sprostijo svoje kovance, decentralizirana borza Binance (DEX) pa uporabnikom pomaga pri trgovanju z digitalnimi sredstvi, ne glede na glavno platformo Binance. 

Veriga Binance je bila začela 23. aprila in uporablja žeton BNB kot glavno digitalno sredstvo omrežja. Mehanizem soglasja, ki ga izvaja ta mreža verig blokov, je znan kot Delegirana bizantinska toleranca napak (dBFT). 

Poleg tega je borza začela svojo decentralizirano borzo, da bi imeli uporabniki večji nadzor nad svojimi sredstvi. Centralizirane borze imajo običajno šibke točke, ki jih izkoriščajo hekerji. Borza je zaradi hekerja, ki je imel dostop do sredstev Binance, izgubila 7000 BTC. Vendar je platforma uporabila svoj sklad SAFU, da bi uporabnikom povrnila izgubljeni denar. 17.

Shramba BNB

Biti Žeton ERC-20, BNB lahko shranite v denarnice programske opreme, kot sta MyEtherWallet in Jaxx, medtem ko strojne denarnice, kot sta TREZOR in Ledger Nano S podpirajo tudi BNB. Na splošno lahko katera koli denarnica, ki lahko shrani Ethereum (ETH), podpira tudi žeton BNB.

Ko se žeton preseli v lastno verigo blokov, bo ekipa morala razviti združljivo denarnico.

Nauči se več

Preberite več o tem priročniku za Binance Coin, tako da si oglejte članek o napovedovanju cen in tehnični analizi BNB. Zainteresirani bralci bi morali preveriti tudi našo pokritost Binance Coin v člankih, ki raziskujejo njegovo “plinsko” uporabo za decentralizirano borzo Binance ali kako se je cena BNB zvišala glede na širitev borze.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map