Vodnik za začetnike po NEO

Uvod

V tem priročniku bomo analizirali, kaj je NEO (NEO), kako deluje, katere so njegove značilnosti in kdo stoji za tem zanimivim projektom na trgu kriptovalut. Za tiste, ki ne vedo, je NEO med 20 najboljšimi kriptovalutami na trgu in od avgusta 2019 deluje že nekaj let.

NEO je platforma, ki uporablja tehnologijo porazdeljene knjige za ustvarjanje pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij. Platforma je bila prej znana kot Antshares in je bila prva odprtokodna veriga blokov na Kitajskem.

Cilj NEO je zagotoviti zmogljivosti prenosa sredstev za nedigitalna sredstva z največjo močjo pametnih pogodb.

To digitalno omrežje sredstev in verig blokov je znano tudi kot kitajski Ethereum, saj je mreža zaprla številna partnerstva v državi in ​​deluje na kitajskem trgu, odkar je začela delovati. Kot rečeno, se NEO širi po vsem svetu in veliko je projektov v različnih državah po svetu, ne le na Kitajskem, in to je nekaj, kar poskuša ekipa izboljšati. 

Dejansko je ustanovitelj NEO Da Hongfei omenil, da bodo uporabniki, če NEO primerjajo z Bitcoinom, spoznali, da je prvi bolj centraliziran. Razlog za to je, ker so zaradi tega stvari veliko bolj učinkovite kot izvajanje decentraliziranih protokolov. 

NEO sprejema tudi kitajska vlada, ki je imela zelo negativno stališče do virtualnih valut po vsem svetu. Kljub temu bi ta podpora, ki jo je prejela Kitajska, lahko legitimirala platformo NEO. 

Kljub temu je dejstvo, da tesno sodelujejo s Kitajsko, ob upoštevanju najnovejših rezultatov tega digitalnega premoženja negativni vidik za digitalno valuto, ne le za legitimacijo omrežja. 

Zakaj NEO?

NEO ima štiri posebne primere uporabe. Prvič, digitalna sredstva na platformi bodo zaščitena z zakonom z uporabo virtualnih potrdil.

Drugič, cilj NEO je ustvariti digitalne identitete organizacij, oseb in informacij ter uporabiti več dejavnikov za preverjanje pristnosti dostopa. Na primer prstni odtisi, prepoznavanje obraza in glasu.

Tretjič, platforma bo sprejela različne programske jezike pri razvoju pametnih pogodb. The Navidezni stroj Neo (NeoVM) omogoča natančno skaliranje in sočasnost.

Četrtič, blok veriga NEO je osredotočena na razvoj decentraliziranih aplikacij, kot so decentralizirane borze kriptovalut in pravne pametne pogodbe, podprte z umetno inteligenco.

NEO deluje podobno kot Ethereum, saj razvijalcem omogoča, da sprostijo svoje decentralizirane aplikacije na vrhu svojega omrežja in ima svoj ekosistem, v katerem različne aplikacije in podjetja medsebojno sodelujejo in se povezujejo.

Kako delujeta dva izvorna žetona na platformi NEO


Platforma NEO ima dva žetona matične navidezne valute, NEO in GAS. Dva žetona se med seboj bistveno razlikujeta.

Žeton NEO tvori naložbeni vidik na platformi NEO. Žeton je 100 milijonov žetonov, ki jih lahko uporabimo za upravljanje omrežja in spremembe. Vendar pa žetona NEO, za razliko od drugih virtualnih valut, kot je Bitcoin, ni mogoče razdeliti na manjše enote.

Razvijalci platforme vidijo žeton NEO kot delež, ki je lahko samo celo število. Če na primer en NEO žeton stane 100 USD, morate za nakup enega NEO žetona imeti 100 USD. Toda pri drugih kovancih, kot je Bitcoin, če en Bitcoin stane 100 USD in imate samo 20 USD, lahko kupite del valute.

Žeton GAS je mogoče razdeliti na manjše enote in se uporablja za spodbujanje operacij, kot je izvajanje decentraliziranih aplikacij med drugimi dejavnostmi na bloku NEO.

Zgodovina NEO

Platforma se je rodila leta 2014 kot AntShares. Njegova ustanovitelja sta bila Da Hongfei in Erik Zhang, ki sta kasneje postala ustanovitelja podjetja OnChain. Junija 2017 se je AntShares spremenil v NEO.

V začetku letošnjega leta je ustanovna družba NEO, OnChain, dobavila še en žeton, Ontology (ONT), za katerega je navedla, da ga je mogoče uporabiti kot glasovalno moč, ko je treba nadgraditi verigo NEO ali rešiti vprašanja upravljanja na platformi. Vsak žeton ONT je bil zamenjan za pet žetonov NEO.

Med ustvarjanjem bloka genesis je bilo ustvarjenih 100.000.000 žetonov NEO, 50 odstotkov pa je bilo prodanih vlagateljem. 15 milijonov od preostalih 50.000.000 bo vsako leto oproščenih pametne pogodbe za podporo razvoju na platformi.

Za algoritem soglasja blok veriga NEO uporablja delegirani bizantinski algoritem tolerance napak, ki lahko sprejme 10 tisoč transakcij na sekundo. Z uporabo te vrste algoritma platforme NEO ni mogoče razdeliti na dve različni verigi ali razcepiti.

Z delegiranim algoritmom soglasja za bizantinsko toleranco napak platforma nima določenih vozlišč za preverjanje veljavnosti transakcij. Vozlišča so naključno izbrana.

NEO-jevi prihodnji načrti

NEO je sodeloval z ADEx ustvariti prvo decentralizirano aplikacijo na platformi. Platforma za izmenjavo raziskav, ki jo poganja NEO blockchain je tudi v pripravi.

V NEO je tudi NEST, pametni sklad, ki uporablja pametne pogodbe na platformi NEO. Pametni sklad skuša odpraviti tveganja in neučinkovitosti tradicionalnih posrednikov skladov.

Qlink je še en projekt, ki uporablja moč platforme NEO za decentralizacijo mobilnega omrežja. Cilj projekta je omogočiti najem pasovne širine omrežja in biti nagrajen z njim QLC žetoni.

Narava pametne ekonomije blokovne verige NEO je omogočila zaščito ustvarjalnih del s projektom z imenom Zeepin.

Poleg tega se platforma NEO uporablja za napajanje borze kriptovalut, ki združuje lastnosti centralizirane borze in lastnosti decentralizirane borze.

NEO 3.0

NEO 3.0 je posodobitev omrežja, pri kateri se bodo nekatere funkcije spreminjale ali prejemale izboljšave. Cilj, ki stoji za tem, je, da bi lahko izboljšali zmogljivost in stabilnost s pomočjo starega blokovnega omrežja, ni bilo mogoče. 

S temi izboljšavami bo NEO pripravljen delovati kot komercialna mreža, ki bi podpirala številne različne aplikacije podjetij in maloprodajnih uporabnikov. Cilj je sprostitev to mrežo takoj v drugem četrtletju 2020. 

Ena glavnih značilnosti NEO 3.0 je povezana z delegirano bizantinsko toleranco napak (dBFT). Cilj dBFT 2.0 je ponuditi nove mehanizme za obnovitev, ki bi izboljšali splošno stabilnost trenutnega soglasnega algoritma dBFT. To pomeni, da bi bilo v primeru okvare omrežja ali vozlišča mogoče hitro obnoviti. 

Poleg tega bo prišel nov model oblikovanja cen. Trenutno je zagon in uvajanje pametne pogodbe v omrežju NEO zelo drago, kar vodi do nenaklonjenosti uporabe in razvoja pametnih pogodb. V NEO 3.0 bo ekipa, ki stoji za NEO, težavo rešila tako, da bo zmanjšala stroške uvajanja in izvajanja pametnih pogodb ter razširila scenarije aplikacij za plin in povečala število decentraliziranih aplikacij. 

Poleg tega bo imel NEO 3.0 tudi vgrajeno izvedbo oracle, ki bo pametnim pogodbam omogočala dostop do internetnih virov v času izvajanja. Razvijalci bodo imeli možnost razvijati prefinjene prerokbe, ki temeljijo na NEO. 

Poleg tega bo NeoVM lahek virtualni stroj, ki bo razvijalcem pomagal izvajati različne pametne pogodbe. Glavna značilnost NeoVM je, da bi imel zelo majhno porabo virov. Podpiral bi tudi različne programske jezike, če bi v omrežje vključili čim več razvijalcev. 

Nova posodobitev NEO 3.0 bo imela novo distribuirano decentralizirano platformo za shranjevanje predmetov, imenovano NeoFS. To platformo bodo različni dApps uporabljali za shranjevanje podatkov in tudi kot omrežje za dostavo vsebine. 

Ta nova rešitev NeoFS bo vsebovala tudi razširljivo metodo umestitve podatkov. Platforma bo uporabljala tudi metodo validacije podatkov z ničelnim znanjem, ki temelji na homomorfnem razpršitvi, ki bi pozitivno vplivalo na zmanjšanje računskih stroškov. 

Nazadnje je ena najzanimivejših lastnosti omrežja NeoID, digitalna identiteta, ki je povezana s posamezniki, organizacijami in drugimi subjekti, ki bi obstajali le v elektronski obliki. Ta rešitev NeoID bo podprta na platformi NEO in omogoča tistim, ki jo uporabljajo, boljši nadzor nad svojo identiteto in zagotavljanje večje stopnje zaupanja in varnosti celotnemu pametnemu gospodarstvu. 

Ekipa, ki stoji za NEO, je začela delati na teh novih posodobitvah v zadnjem četrtletju 2018 in naj bi bila dokončana pred drugo polovico leta 2020. Treba je poudariti, da je migracija dApps in uporabnikov z NEO 2.x na NEO 3.0 je neizogibno. V prihodnosti bo morda obstajal spodbudni načrt za zgodnje uvajanje, da bi na novo platformo NEO 3.0 privabili večje število uporabnikov. 

NEO Cena

NEO-jeva cena ima na kripto trgu nezanesljivo zgodovino. Decembra 2016 se je z vsakim NEO kovancem trgovalo okoli 0,102 USD ali blizu 0,000734 BTC. Stvari so se spremenile junija 2017, ko je cena digitalnega sredstva prvič narasla nad 10 USD in dosegla 0,0042 BTC na NEO. 

Avgusta je NEO dosegel 52 dolarjev za kovanec ali 0,0128 BTC, preden se je v začetku leta 2018 v nekaterih borzah povzpel na najvišjo raven 190 dolarjev. Nekaj ​​dni kasneje, konec januarja 2018, je cena NEO v BTC dosegla 0,01525 BTC na kovanec. 

Po tej ogromni predstavi je NEO januarja letos padel na 5,85 USD na kovanec. To pomeni znižanje cen za več kot 96%. Pred nekaj dnevi je NEO dosegel najnižjo vrednost BTC v zadnjih letih in dosegel 0,000869 BTC. 

V času pisanja tega članka je NEO 20. največje digitalno sredstvo na trgu s tržno kapitalizacijo 666 milijonov dolarjev in ceno na kovanec 9,44 dolarja. Če želite kupiti kovanec NEO za BTC, boste morali plačati 0.000947, kot poroča CoinMarketCap. 

Zato bo za NEO zelo pomembno, da izda novo različico svoje mreže, privabi več uporabnikov in pomaga digitalni valuti, da si opomore z medvedjega trga, ki je vplival na industrijo v letu 2018 in altcoinov v 2019. 

Kje lahko kupim NEO?

Številne borze kriptovalut na trgu trenutno omogočajo uporabnikom nakup NEO. Eden izmed njih je CoinEgg z dvema različnima trgovalnima paroma, NEO / USDT in NEO / BTC. Ta borza ponuja največjo likvidnost za NEO v celotni industriji kriptovalut. Ta borza dejansko predstavlja več kot 27% celotnega obsega trgovanja z NEO na trgu. 

Kljub temu je ena najboljših platform za nakup NEO Binance, ena največjih borz na svetu glede obsega trgovanja. Z Binanceom je zelo enostavno kupiti NEO. Kripto borza ponuja 7 različnih trgovalnih parov, vključno z NEO / BNB, NEO / BTC, NEO / ETH, NEO / PAX, NEO / TUSD, NEO / USDC in NEO / USDT. 

Kljub temu, da Binance predstavlja le 1,3% celotnega obsega trgovanja NEO v prostoru, ta platforma uporabnikom omogoča nakup nekaterih kriptovalut s pomočjo kreditne kartice. Na ta način bi lahko ta sredstva zamenjali za NEO na trgu. 

Druge borze med drugim vključujejo CoinBene, DragonEX, LBank, IDCM, EXX, Bibox in BitMart.. 

Kako deluje plin?

Ena glavnih razlik z drugimi kriptovalutami na trgu je, da NEO deluje z dvema različnima žetonoma. Analizirali smo, kaj je kovanec NEO in kako deluje, nismo pa videli, kako se GAS obnaša. Kovanci GAS uporabnikom in posameznikom v omrežju NEO omogočajo uporabo verige blokov. 

Čeprav žetona NEO ni mogoče razdeliti, lahko GAS razdelimo na manjše frakcije. GAS se generira s hitrostjo 8 GAS na blok in ta stopnja proizvodnje se bo zmanjšala za 1 žeton na 2 milijona blokov, kar pomeni, da bodo pred letom 2040 ustvarjeni vsi žetoni GAS, ki bodo dosegli 100 milijonov. 

GAS dividende se izplačajo uporabnikom, ki stavijo na NEO. S to virtualno valuto lahko plačujete tudi pristojbine in pametne pogodbe. 

GAS je imel v zadnjih nekaj letih zelo nihajoče cene. Dejansko se je navidezna valuta januarja 2018 povzpela nad 95 USD. Kar zadeva BTC, je avgusta 2017 dosegel rekordnih 0,0089 BTC. S tem digitalnim sredstvom se trenutno trguje blizu najnižje točke v zadnjih dveh letih. 

Po podatkih CoinMarketCap je GAS trenutno 171. največji kripto z oceno 15 milijonov dolarjev. Vsak plin lahko kupite za 1,57 USD. 

To virtualno valuto je mogoče med drugimi platformami zamenjati na DragonEX, P2PB2B, BKEX, Huobi Global in BitMax.. 

Uporabniki, ki imajo NEO žetone, bodo samodejno generirali GAS, ko bo v omrežju ustvarjenih več blokov. Obstaja razlika med nagradami, ki jih uporabniki prejmejo v verigi Bitcoin, in tistimi, ki uporabljajo NEO digitalno sredstvo. Medtem ko Bitcoin rudarji prejemajo kovance BTC, NEO deležniki prejmejo PLIN, ki ima povsem drugačno ceno v primerjavi z NEO. 

Izvedite več o NEO

Če želite izvedeti več o NEO, si lahko preberete najnovejše informacije o kripto ekosistemu NEO.

Za tiste, ki jih NEO zanima z investicijske strani, boste želeli usmeriti svojo pozornost na naš vodnik za napovedovanje cen in tehnično analizo NEO (pred vlaganjem vedno opravite lastno raziskavo). Če ste pripravljeni na nakup ali trgovanje za NEO, lahko sledite našemu vodniku za nakup prek Binance (priporočeno) ali pa uporabite ta vodnik za izmenjavo Bittrex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map