Vodnik za začetnike po Wanchainu

Čeprav splošno sprejemanje še ni prišlo, aktivnih blockchain projektov ne manjka. Trenutno je na CoinMarketCap naštetih 2081 kriptovalut. In to samo ob upoštevanju projektov z lastno kriptovaluto.

Pomanjkanje interoperabilnosti med vsemi temi različnimi omrežji se bo sčasoma izkazalo za oviro. Ta ovira lahko ovira verigo blokov, ki doseže množice. To je tudi tisto, kar Wanchain želi obravnavati, in razlog, zaradi katerega je projekt zelo navdušen.

Wanchain, zgoščen

Torej, kaj je Wanchain? Predstavljajte si, da sta omrežji, kot sta Bitcoin in Ethereum, lastni zasebni otoki. Wanchain je most med temi otoki.

Če se že dolgo ukvarjate s kripto in verigami verig, ste morda že videli, kako razdrobljena je pokrajina. Potrebujete ducat različnih denarnic in uporabiti kup različnih borz. Še večja težava je praktična uporaba kriptovalut, bodisi kot žetoni za pripomočke bodisi za redne nakupe.

Wanchain predstavlja način za prenose med različnimi verigami blokov ali razdeljenimi knjigami. Na svojih golih kosteh gre za protokol DEX (decentralizirana izmenjava). Način, kako nekdo zamenja Bitcoin za Ethereum, ne da bi moral najti nekoga, ki bi bil pripravljen zamenjati svoj Ethereum za vaš Bitcoin.

Vrednostna ponudba Wanchaina se razteza čez pretekle kripto zamenjave. Zasnovan je tudi za lažjo izmenjavo podatkov med različnimi knjigami. To sproža veliko pomembnejše posledice za to, kar lahko Wanchain naredi.

Če bo uspešen (morajo biti sposobni rešiti starodavne probleme razširljivosti / varnosti / zasebnosti), lahko aplikacijam ali programom, ki temeljijo na različnih verigah blokov, omogoča medsebojno komunikacijo. Rezultat je blockchain ekosistem, ki je namesto, da obstaja v koščkih, povezan med seboj na način, ki svetu olajša sprejemanje.

Ozadje Wanchaina

Projekt je ustvarilo kitajsko tehnološko podjetje Wanglu Tech. Zdaj jo vodi neprofitna fundacija Wanchain. Samo omrežje je razcep kode Ethereum.

Fundacija je izvedla ICO, ki se je končala oktobra 2017 in zbrala več kot 120.000 ETH. V začetku leta 2018 so lansirali glavno mrežo Wanchain in pretvorili žetone ERC-20, razdeljene v prodaji žetonov, v izvorne žetone WAN..

Načrt razvoja Wanchaina ima več faz. Wanchain 1.0 – izdaja mainneta – je prišel januarja 2018. Wanchain 2.0 je pristal sredi leta 2018 in prinesel operativnost med omrežjem Wanchain in Ethereumom. Wanchain 3.0 enako načrtuje za Bitcoin.

Leta 2017 je Wanchain skupaj z ICON in Aion postal del zavezništva za interoperabilnost Blockchain. Skupina je poskus združitve za spodbujanje čezmejnih transakcij in povezljivosti med različnimi verigami. Vsak projekt usmerja to pozornost na druga območja sveta, Wanchain pa se osredotoča na kitajski trg.

Primeri uporabe brez verige

Eden največjih pozitivnih lastnosti Wanchaina je ta, da ponuja skoraj neomejeno število možnih primerov uporabe. Ker spodbuja operativnost med omrežji, v nasprotju s ciljanjem na en primer uporabe, je potencial Wanchaina tako visok kot potencial samega blockchaina.

Račun Wanchain Foundation Medium opisuje več primerov uporabe:

Finance

Wanchain najlažje vidimo, da omogočimo čezmejno transakcijo in izmenjavo različnih kovancev. Če se splošna uporaba kriptovalut poveča, lahko pride do težave s potrebo po 50 različnih kovancih za 50 različnih storitev. Predstavljajte si – greš zjutraj ven in plačaš kavo z Bitcoinom. Potem plačate bencin z Litecoinom. Ko je čas za kosilo, plačate račun z Dash-om in ko pridete domov, plačate najemnino z Ethereumom. To pomeni, da je treba hraniti vse te kovance, kar ni idealno.

Wanchain to situacijo odpravi, tako da dovoli zamenjavo kovancev v različnih verigah. Na primer, lahko držite Litecoin in vse plačate z Litecoinom, ne glede na to, katero valuto prodajalec sprejme.

Oskrbovalna veriga

Podjetja lahko spremljajo svojo dobavno verigo in poiščejo vir kakršnih koli težav, ne glede na to, katero verigo uporabljajo druge stranke v dobavni verigi. Spet odpravlja negativne posledice konkurenčnih verig blokov, kar lahko prisili podjetja, da poslujejo le z dobavitelji ali distributerji, ki uporabljajo sisteme, združljive z njihovimi.

Medicinsko

Trenutno se medicinski podatki bolnikov varno hranijo v evidencah ene ustanove. To je z dobrim razlogom, saj morajo biti podatki zasebni in zaupni. Vendar pa vabi k zapletom in zamudam, če želi bolnik poiskati zdravljenje v drugi ustanovi. Wanchain, ki zagotavlja operativnost med obema omrežjema, pomeni, da lahko podatke preneseta po potrebi s hitrostjo in zasebnostjo.

Identifikacija

Identifikacija in preverjanje osebnih dokumentov postane motno, ko gre za mednarodne meje. To bi se lahko spremenilo, ko države sprejmejo verigo blokov za registracijo identitet, vendar le za države, ki uporabljajo isto platformo. Zaskrbljenost glede zasebnosti pomeni, da v tem primeru ni mogoče uporabiti javne knjige, zato je ena država, ki dostopa do zbirke podatkov ID druge, zapletena.

Wanchain ponuja učinkovitejšo rešitev za čezmejno preverjanje identitete. Države lahko z zasebnim blockchainom zagotovijo veljavnost osebnih dokumentov. ID-ji lahko ostanejo veljavni v različnih državah z različnimi sistemi, zahvaljujoč Wanchain-ovemu protokolu za čezmejne podatke.

WanLabs

Drugi del ekosistema Wanchain je njihov blockchain inkubator, WanLabs. Wanchain Foundation želi poudariti število ICO-jev in start-upov blockchain, ki so se borili ali popolnoma umrli, želi zagotoviti podporo za prihodnje projekte v prostoru blockchain.

Za projekte, ki prestanejo fazo preverjanja, fundacija pomaga na področjih, kot so:

 • Blockchain svetovalci
 • Tehnična navodila
 • Pravna podpora
 • Viri
 • Trženje
 • Financiranje

Vse to spada pod splošno predpostavko Wanchaina, ki je pospeševanje širšega ekosistema blockchain, ne samo njihove lastne verige.

Projekti WanLabs

Po objavi WanLabs v začetku leta 2018 je Wanchain napovedal tudi več projektov, ki bi bili del sistema WanLabs. Ti projekti so:

 • Freedium: platforma, ki uporablja blockchain za odklepanje finančnih storitev za vse, zlasti tiste v nastajajočih državah.
 • CryptoCurve: podjetje, ki ponuja blockchain aplikacije in razvojne rešitve, začenši s Curve Wallet.
 • Theia: platforma za upravljanje digitalnega premoženja.
 • BlockMedx: podjetje, ki na blockchainu gradi zdravstveno infrastrukturo in farmacevtsko tehnologijo.
 • AllSpark: pametna platforma za ustvarjanje in distribucijo vsebin na podlagi pogodb.
 • Intellos: decentraliziran finančni ekosistem, ki ga vodi skupnost.

Wanchainova ekipa

Vodja fundacije Wanchain je izvršni direktor in ustanovitelj Jack Lu, prav tako izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Wanglu Tech. Lu je bil pred ustanovitvijo Wanglu Tech soustanovitelj in tehnični direktor pri Factomu, drugem blockchain zagonu. Factom se še danes krepi in je med 80 najboljših tržnih kapitalizacij.

Preostala ekipa Wanchaina večinoma ima sedež na Kitajskem, čeprav se projekt širi, da bi dodal več mednarodne pokritosti. Zlasti imajo sedež v Singapurju in Austinu v Teksasu (kjer je sedež WanLabs).

Prihodnost Wanchaina

Od četrtega četrtletja 2018 je Wanchain na polovici načrtovanih faz izdaje. Izšli sta Wanchain 1.0 in 2.0, 3.0 pa je načrtovan za konec leta 2018. Wanchain 4.0, ključna izdaja, ki bo dopolnila prvotni načrt Wanchaina, je označen za konec leta 2019. Ta izdaja bo vključevala delovanje z zasebnimi verigami, kar je osrednjega pomena za končno igro projekta. Pričakujte znatno povečanje vrednosti, če bo izdana različica 4.0 z nekaj kolcanja, saj bo Wanchain lahko začel izvajati nekatere primere dejanske uporabe.

Naslednja pomembna meja je načrt za prehod na model PoS z masternodami leta 2019. Poteza je bila načrtovana že nekaj časa, vendar je zaenkrat na voljo le nekaj podrobnosti, kar bi povzročilo nekaj nemirov v skupnosti Wanchain. Če bodo lahko dostavili v začetku leta 2019, je to lahko še en pozitiven korak za kovance Wanchain in WAN. Združite stave PoS in uspešno interoperabilnost Bitcoin / Ethereum, prihodnost pa se zdi svetla.

Bi Wanchain lahko propadel? Vsekakor lahko kateri koli blockchain ali kripto projekt. In Wanchain je v položaju, ko je njegova vrednost skoraj vzporedna z vrednostjo celotnega ekosistema blockchain. Natančneje, primer blockchain ostaja nespremenjen, kot je danes. Če blockchain ne bo prodrl v običajna podjetja ali se bo ena platforma dvignila, da bo prevladovala na trgu, Wanchain morda nima veliko razlogov za obstoj.

Še vedno moramo videti končno obliko Wanchaina, da bomo vedeli, ali bo resnično motil pri sprejemanju komercialnih blockchainov. Vendar se zdi, da so kosi na mestu in jasni primeri uporabe glavni igralec v verigi blokov, ko je urnik razvoja v celoti uresničen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map