Vse, kar morate vedeti o Ardor Cryptocurrency | Vodnik za začetnike v letu 2018

Ardor (ARDR) je eno izmed najbolj znanih imen na področju ponudnikov storitev Blockchain-as-a-a-service (BaaS). Gre za javno blockchain platformo, ki svojim uporabnikom omogoča dostop Nxt in vse, kar tehnologija blockchain ponuja. Podjetjem ponuja tudi zmogljivo blockchain okolje z zelo prilagodljivo infrastrukturo.

Ardor se ponaša z glavno verigo in različnimi prilagodljivimi otroškimi verigami. Glavna veriga obravnava vse, od blockchain varnosti do decentralizacije, medtem ko so otroške verige na voljo kot pripravljene, prilagodljive in samorazmestljive rešitve, ustvarjene za podjetja. Glavna veriga je veriga blokov, ki varuje vse podrejene verige in pomaga pri obdelavi njihovih transakcij.

glavna veriga

Razumevanje, kako deluje Ardor

Da bi razumeli, kako deluje Ardor, se moramo najprej naučiti Nxt, saj se omenjeno omrežje pogosto imenuje “Nxt 2.0”. Skratka, Ardor temelji na Nxt in se ponaša z enakimi zmogljivostmi in nekaj naprednimi funkcijami.

Lastnosti

Nxt je bil prvič predstavljen leta 2013 in je predstavljal eno prvih ICO-jev, ki so kdaj lansirale kriptovalute. Nxt ima še druge pomembne dosežke, kot je eden prvih projektov z verigo blokov, kodirano iz nič. To je bila tudi prva blockchain platforma, ki je v celoti in uspešno izvedla algoritem PoS (Proof-of-Stake).

Tako močan, kot je Nxt, ni bil popoln. Največjo težavo Nxt predstavlja uporaba izvornih žetonov za transakcijske provizije. Platforma je bila znana tudi po blokchain bloat. To v bistvu pomeni, da mora vsak uporabnik, ki želi upravljati vozlišče, prenesti na stotine GB podatkov, da lahko vozlišče zažene in deluje. Ko se doda več transakcij, se poveča tudi pomnilnik, potreben za delovanje katerega koli vozlišča. Druga velika težava Nxt-a je bil boj, da bi strankam pomagali vzdrževati svoje prilagodljive platforme.

Ardor deluje na precej podoben način, vendar izboljša način uvajanja novih verig blokov. Ločuje funkcionalnost in varnost s pomočjo več verig. Skratka, vsak nov projekt na Ardorju bo nastal kot otroška veriga.

Ta lastnost je tista, ki zagotavlja hitrost, ki je ena največjih prodajnih točk Ardorja. Ta nova struktura pomeni, da je mogoče otroške verige implementirati v nekaj minutah ali urah. Za obdelavo bloka, ki vsebuje vse podrejene transakcije, traja le približno 60 sekund.

Da bi stvari še izboljšali, platforma rešuje običajno blok-verigo, povezano z Nxt, s pametnim sistemom obrezovanja transakcij. To pomeni, da je veriga blokov prilagodljiva in pomeni tudi, da bodo podatki o transakcijah podrejene verige obrezani, da se zmanjša velikost celotne verige blokov.

Kaj je Ignis?

Ignis (IGNIS) je prva otroška veriga na Ardorju, ki jo je razvila razvojna skupina Jelurida B.V. za dokazovanje in preizkušanje Ardorjeve zmogljivosti. Uvedli so ga tudi prek ICO, ki je zbral 15 milijonov dolarjev, pri čemer so ugotovili, da je bil v glavnem uporabljen za razvojne namene.

Ekipo vodi Lior Yaffe, soustanovitelj, direktor in starejši razvijalec, ki se z računalništvom in programiranjem ukvarja od 13. leta. Med drugimi velikimi imeni je Kristina Kalcheva, soustanoviteljica, izvršna direktorica in pravna strokovnjakinja Petko Petkov, soustanovitelj in glavni razvijalec ter vodilni arhitekt programske opreme Tomislav Gountchev.

otroška veriga


Tržne razmere

Žeton Ardor je na 63. mestu CoinMarketCap s skupno kapitalizacijo 175.729.006 USD in krožno ponudbo 998.999.495 ARDR. Ignis (IGNIS) je trenutno na 159. mestu CoinMarketCap s skupno vrednostjo kapitalizacije 48.583.514 USD in krožno ponudbo 761.143.950 IGNIS od skupaj 999.449.694 IGNIS.

Nxt se nahaja tik med zgoraj omenjenimi kripto, v uglednem 96. mesto. Skupna tržna kapitalizacija znaša 96.913.784 USD in ima v obtoku 998.999.942 NXT od skupaj 1.000.000.000 NXT. V času pisanja tega članka je Ardor (ARDR) trgoval po 0,17 USD, IGNIS po 0,06 USD in Nxt pri 0,09 USD.

Ardor trenutno podpirajo nekatere najbolj priljubljene kripto borze, kot je npr HitBTC, Upbit, Bittrex, Poloniex, V redu, in LiteBit.eu.

trgu

Shranjevanje Ardorja

Ker Ardor temelji na Nxt, ni presenetljivo, da lahko žetone ARDR shranite v katero koli uradno denarnico Nxt, pa tudi v zunanje omogočene Nxt. Vendar pa je najboljši način za shranjevanje ARDR z uporabo uradnega Denarnica Ardor Blockchain. Denarnica je zasnovana tako, da uporabnikom ponuja dostop do vse napredne tehnologije v verigi blokov Ardor in ima podporo za Windows, MacOS, Linux, in Android.

Druge uporabne spletne denarnice vključujejo Denarnica Ardor Lite, Denarnica Sigbro Offline, in FreeWallet.

Priložnosti za vlagatelje

Mnogi se strinjajo, da vse tri platforme, Ardor, Nxt in Ignis, predstavljajo zelo dobre priložnosti za naložbe, še posebej, če se bo trg širil in rasel. Zlasti Ardor ima eno najboljših rešitev, ki temeljijo na blockchainu. Ni mogoče zanikati, da podjetje Jerurida vlagateljem ponuja veliko za razmislek, ko gre za vlaganje v enega od njegovih izdelkov.

Najbolj zanimiv vidik vsakega vlagatelja je, da so Ardor, Nxt in Ignis zelo različne kriptovalute kot skoraj vse ostalo, kar je trenutno na trgu, saj večina drugih kripto valut temelji bodisi na Ethereumu bodisi na Bitcoinu. Če ste tisti vlagatelj, ki meni, da je najboljši način za zmanjšanje tveganja z diverzifikacijo portfelja, potem so vse tri zgoraj navedene kriptovalute vredne vaše pozornosti.

Nenazadnje je pomembno, da ne pozabimo, da je Ardor zelo zmogljiva platforma, ki jo lahko sprejme več podjetij po vsem svetu, saj ponuja kratek čas za izvedbo in izjemno široko prilagodljivost. Zaradi tega je idealen za podjetja, ki želijo delati s tehnologijami veriženja blokov, vendar nimajo virov za ustvarjanje prilagojenih od začetka.

Za več informacij o projektu lahko vlagatelji in uporabniki obiščejo uradna spletna stran. Drugi omembe vredni viri vključujejo projekt Repozitorij BitBucket, bel papir, načrt, forum, Facebook stran, Reddit, in Twitter, Neskladje, in Ohlapnost kanalov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map