Vse, kar morate vedeti o kriptovaluti Aion | Vodnik za začetnike v letu 2018

Aion je revolucionarna večplastna blockchain platforma, ki je bila ustvarjena za reševanje perečega vprašanja omejene operativnosti med obstoječimi blockchains, hkrati pa je še vedno sposobna ravnati z lastnimi aplikacijami. Podpira arhitekture blockchain po meri in zagotavlja medsebojno interoperabilnost.

Projekt Aion prihaja v zelo primernem obdobju, v času, ko je vedno več blokov. Tako je interoperabilnost bolj pomembna zdaj, ko je že bila. Interoperabilnost bo razširila obzorja številnih drugih blockchain platform, da ne omenjamo tudi podjetij, usmerjenih v podjetja.

Aion se trži kot odprta veriga blokov tretje generacije. Če se ta koncept sliši nekoliko tujek, si oglejmo pretekle generacije verige blokov. Kot smo prepričani, da večina vas ve, je Bitcoin še vedno kralj vseh kriptovalut in velja za blockchain prve generacije. Ethereum je najboljši primer druge generacije verige blokov. Medtem ko je Bitcoin svetu predstavil celoten koncept kripto, je Ethereum z ustvarjanjem pametnih pogodb in vsestranskim ekosistemom naredil korak naprej..

aion

Ekipa

Projekt vodi Matthew Spoke, izvršni direktor podjetja Nuco in član uprave v EGP. Med drugimi velikimi imeni sta Jin Tu, Nucojev tehnični direktor, ki ima več kot 15 let izkušenj v podjetniškem inženiringu in več kot štiri leta v industriji blokovnih verig, ter Peter Vessenes, ki je soustanovil Bitcoin Foundation.

ekipo

Kako deluje Aion

Z Aionom lahko uporabniki ali skoraj vse vrste verig blokov združujejo, govorijo in merijo. Prvi izraz se nanaša na sposobnost Aiona, da olajša komunikacijo med verigami blokov, zahvaljujoč zmogljivemu premostitvenemu sistemu. Podatki se prenašajo prek več nevest, ki povezujejo različne verižne pare.

Da bi se lotil glavnega problema razširljivosti, se Aion ponaša z visoko zmogljivim virtualnim strojem, ki skrbi za izvedbo in prilagodljivost. Aion uporabnikom omogoča tudi oblikovanje verig blokov, vključno s soglasnimi algoritmi in navideznimi stroji. Glavna prednost je, da to ne vpliva na številke interoperabilnosti z drugimi verigami blokov.

V središču projekta Aion je Aion-1, tretja generacija verige blokov, ki upravlja robustne aplikacije in povezuje druge verige blokov.

Poenostavljeno povedano, Aion-1 je veriga blokov, ki stoji za omrežjem Aion in omogoča kateri koli vrsti verig neprekinjen prenos digitalnih informacij na subjekte zunaj osrednje verige in v zunanje omrežje. Komponenta Aion-1 zagotavlja potrebno infrastrukturo za razvoj medverižnih aplikacij. S pomočjo komponente lahko uporabniki uvedejo svoja omrežja po meri.

aion2

Žeton AION

Žeton je vir energije v verigi blokov. Uporablja se za zaščito omrežja, za ustvarjanje novih verig blokov in za monetizacijo medverižnih mostov. Žeton AION je pravzaprav žeton ERC-20. Dejansko je žeton najprej ponujen kot žeton ERC-20 na verigi blokov Ethereum, šele nato ga je mogoče spremeniti v uradni omrežni žeton AION. Ko se to zgodi, lahko žeton prosto teče med dvema verigama blokov.

Najboljše pri tem je, da vlagatelji niso dolžni spremeniti svojega žetona Aion Ethereum (ERC-20) za žeton Aion-1, saj bodo vedno zamenljivi.

Tržne razmere

Žeton je izšel pred letom dni, oktobra 2017. Najvišja vrednost je valuta dosegla nekje decembra lani, ko je cena kovanca narasla nekje nad mejo 10 dolarjev. Trenutno je AION na 60. mestu CoinMarketCap, s skupno kapitalizacijo 181.932.474 USD in krožno oskrbo 167.480.575 AION od skupne ponudbe 465.934.587.

trgu

Denarnice AION

Kot smo že omenili, je žeton AION pravzaprav žeton Ethereum. To pomeni, da ga je mogoče shraniti na kateri koli naslov Ethereum. Nekatere najboljše denarnice za shranjevanje žetonov Aion so Ledger Nano S, Trezor, Mist Wallet, Jaxx, MyEtherWallet, MetaMask, in imToken.

Nakup Aiona

Če želite kupiti AION, morate najprej kupiti drugo kriptovaluto, po možnosti Bitcoin ali Ethereum. Na srečo AION podpirajo nekatere zelo priljubljene kripto borze, kot je BitForex, Binance, Ethfinex, Liqui, in Bancor Network. Več informacij je na voljo na Oddelek Trgi na CoinMarketCap.

Načrt in prihodnost

Glede na projekt načrt, Leto 2018 se je začelo v 1. fazi, ki je vključevala spremenjeni algoritem soglasja za dokazovanje dela, delujoč most žetonov, medvezovno komunikacijo in navidezni stroj z združljivostjo virov EVM. Med 1. in 2. fazo ekipa upa, da bo izdala tehnični dokument Aion Virtual Machine, Aion Proof-of-Intelligence Paper in Aion Bridging Paper. V 2. fazi gre predvsem za prehod na spremenjeno arhitekturo EVM. Dokument Aion Participating Network naj bi zaključil leto 2018 za ekipo.

1. faza

Leto 2019 naj bi bilo za platformo Aion veliko. Leto se bo začelo z Aion Network Economics Paper, ki mu bo sledila uvedba 3. faze, ki naj bi zaznamovala dokončno oblikovanje omrežne infrastrukture. Drugi prihodnji razvoj vključuje ustvarjanje različice AVM 2, celovitega sistema soglasja za potrjevanje in sodelujoče omrežne povezave.

2. faza

Naložbe in napovedi

Glede na nenehno naraščajoče število verig blokov obstaja velika verjetnost, da bo Aion s svojim edinstvenim pristopom k reševanju vprašanj interoperabilnosti v naslednjem obdobju postal nekoliko nujen za kriptosfero. Ravno zato bi ta kovanec zelo dobro pokazal eno največjih zvišanj cen, ki jih je kriptosfera kdaj koli videla.

Uporabne reference in prisotnost v družabnih medijih

Za več informacij o projektu si lahko uporabniki ogledajo uradna spletna stran in bel papir. Druge koristne reference vključujejo uradni spletni dnevnik, Skladišče GitHub, kot tudi Twitter, Facebook, Telegram, Neskladje, in YouTube kanalov.

Zaključek

Aion je nedvomno zelo zanimiv projekt kriptovalut, saj želi rešiti enega največjih problemov, ki so običajno povezani z verigo blokov – interoperabilnost. Seveda bo potrebno še veliko dela, dokler se projekt Aion ne konča. Eno pa je zagotovo, zanimivo bo videti, kako Aion poskuša in upam, da bo uspel, da bo interoperabilnost med verigami blokov postala resničnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map