Vse, kar morate vedeti o osnovni kriptovaluti žetona pozornosti | Vodnik za začetnike v letu 2018

Osnovni žeton pozornosti (BAT) je eden najbolj kontroverznih in tudi eden najbolj ambicioznih in pohvalno vrednih projektov v trenutni kriptosferi.

Osnovni žeton, ki je bil ustanovljen leta 2016, ima za seboj eno največjih imen, Brendana Eicha, ustvarjalca JavaScript in legendarni soustanovitelj podjetja Mozilla. Med pomembnimi člani ekipe so še Brian Bondy, vodilni razvijalec in soustanovitelj podjetja Brave, in Scott Locklin, starejši inženir in soustanovitelj podjetja Kerf programska oprema.

ekipo

Kaj je osnovni znak pozornosti?

Poenostavljeno, Osnovni žeton pozornosti je izvorni žeton, ki poganja pogumni ekosistem. BAT je žeton ERC-20, kar pomeni, da je zgrajen na vrhu verige Ethereum. Žetone lahko prosto uporabljate v ekosistemu Brave, kar pomeni, da jih je mogoče izmenjati med oglaševalci, založniki in običajnimi uporabniki interneta.

Glavni cilj projekta Basic Attention Token (BAT) s sedežem v San Franciscu je svojim uporabnikom zagotoviti močno digitalno oglaševalsko izmenjavo, ki temelji na tehnologijah veriženja blokov. Zasnovan je bil za reševanje in izboljšanje nekoliko nepravičnega sistema digitalnega oglaševanja, pri katerem morajo mnogi uporabniki interneta žrtvovati čas, zasebnost in pozornost, da bi ga lahko uporabljali brezplačno.

Struktura projekta, kako BAT deluje

Če zgoraj omenjeno ime Pogumno se sliši znano, saj je pogumen verjetno eden najboljših brskalnikov, ki so ga ustvarili v zadnjih letih. Brave je spletni brskalnik na osnovi Chromiuma, ki svojim uporabnikom ponuja boljše spletno izkušnjo z blokiranjem sledilcev in oglasov ter tako izboljša zasebnost in hitrost nalaganja spletnih strani.

Brskalnik Brave je instrumentalni del projekta Basic Attention Token. Seveda uporabnikom ni treba nujno uporabljati BAT pri uporabi Brave, čeprav lahko žeton uporabljajo za plačilo založnikom vsebin.

Pogumno

Ker projekt v osnovi razvija novo vrsto digitalnega oglaševalskega modela, se neizogibno nadaljuje z nekaterimi največjimi oglaševalskimi velikani, kot so Facebook, Twitter in YouTube. Novi sistem, ki ga predlaga BAT, izriva posredniška podjetja, kot so zgoraj omenjena. Namesto da bi jih plačali, lahko valuto uporabnikom, ki uporabljajo BAT, plačajo neposredno od oglaševalcev. Preprosto povedano, njegov oglaševalski model omogoča oglaševalcem, da plačajo za oglase z uporabo BAT, uporabniki, ki gledajo te oglase, pa bodo nagrajeni z BAT.

V skladu z osnovnim žetonom pozornosti bel papir, Pogum ima posebno vlogo, saj se uporablja za merjenje pozornosti uporabnikov. Brskalnik analizira sodelovanje uporabnika z določenim zavihkom in prikaže ustrezne oglase glede na čas, porabljen za pomikanje po določeni vsebini.

Ko se zbere ocena pozornosti, se podatki pošljejo v sistem pogumne knjige. Odgovorna je za plačilo založnikom in uporabnikom na podlagi končne ocene pozornosti.

Diagram

Tržna uspešnost

Žeton BAT je bil predstavljen prek tipične ICO. Najbolj impresivno pri tej konkretni ICO je dejstvo, da je podjetju uspelo zbrati 35 milijonov dolarjev v slabih 30 sekundah. Od tega pisanja je BAT po ceni 0,23 USD na žeton, ne veliko več kot takrat, ko je bil prvič predstavljen junija 2017 (0,17 USD).

Skupna tržna kapitalizacija BAT znaša 237.735.000 USD s krožno ponudbo 100.000.000 BAT od skupne ponudbe 1.500.000.000 BAT. Kovanec je trenutno na 51. mestu CoinMarketCap, z njim se lahko trguje na nekaterih najbolj priljubljenih borzah kriptovalut, kot je npr Binance, LATOKEN, Huobi, ChaoEX, Bittrex, in VeBitcoin. Za več informacij glejte CoinMarketCap’s Oddelek Trgi.

Tržnica

Shranjevanje BAT

Ker je žeton BAT žeton ERC-20, ga lahko shranite v kateri koli denarnici, združljivi z Ethereum. Nekatere najboljše denarnice za shranjevanje BAT so  Ledger Nano S, MyEtherWallet, in Izhod.

Prihodnja naložba

Veliko je tistih, ki verjamejo, da je BAT zelo dobra dolgoročna naložba. Osnovno načelo projekta je glavno prodajno mesto, ekipa je sestavljena iz številnih briljantnih umov, pogumni brskalnik pa se trenutno uporablja kot hitri začetnik za izboljšanje obsega projekta, tako da vsem, ki ga uporabljajo, ponuja brezplačne žetone.

Prihodnost za BAT ne bo lahka, predvsem zato, ker se projekt sooča z zelo močno konkurenco drugih oglaševalskih velikanov, kot sta Google in Facebook, pa tudi drugih podobnih oglaševalskih platform, ki temeljijo na blockchainu, kot je Papirus in Delnice oglasov. Na srečo sta zadnja dva večinoma osredotočena na založnike in oglaševalce, pri čemer popolnoma izključujeta uporabnike, zaradi česar je BAT toliko bolj dragocen. Prihodnji vlagatelji bi morali ravnati previdno in temeljito raziskati, preden se zavežejo. Preverjanje projekta načrt je tudi zelo dobra ideja.

Socialni mediji

Za več informacij o projektu uporabnikom svetujemo, da obiščejo projekt uradna spletna stran. Drugi koristni viri vključujejo blog razdelek, projekta Srednji odsek, svoje Reddit, pa tudi svoje Twitter in Telegram kanalov.

Zaključek

V skladu s tehničnimi navodili o projektu lahko poleg vseh stroškov, povezanih s stroški prenosa podatkov za nalaganje oglasov, vplivajo tudi zmogljivosti naprave. Menijo, da lahko oglasi zmanjšajo življenjsko dobo baterije telefona ali prenosnika za kar 21%. Vendar pa je najbolj dragocen vir, ki ga uporabniki izgubijo zaradi oglasov, njihov prosti čas.

Zanimivo bo videti, kako bo prihodnost videti tako za osnovni znak pozornosti kot za brskalnik Brave. Čeprav sta ekosistem, ki temelji na žetonih, in njegov brskalnik za blokiranje oglasov odličen predlog, projekt še vedno zahteva večjo stopnjo sprejemanja, dokler ne more samozavestno gledati v donosno prihodnost. Samo čas bo pokazal, ali bo Basic Attention Token uspel revolucionirati industrijo digitalnega oglaševanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map