Začetniški popoln vodnik po EOS-u

Uvod

Na trgu obstaja veliko različnih blockchain platform, ena izmed njih je EOS. V tem članku bomo razložili, kaj je EOS in kako ta projekt poskuša revolucionirati koncept upravljanja blokovnih omrežij v blockchain prostoru.

EOS je platforma, ki uporablja tehnologijo porazdeljene knjige za gostovanje decentraliziranih aplikacij (Dapps)

EOS je zamisel Dana Larimerja, ki je tudi soustanovitelj podjetij Steemit in Bitshares. Dan je poiskal pomoč block.one, zasebnega podjetja s sedežem na Kajmanskih otokih, da bi razvil platformo blockchain.

Tako BitShares kot Steemit sta postala priljubljena blockchain omrežja na trgu, vendar je EOS uspel doseči in dolgo časa ostal med 10 največjimi kriptovalutami. Mreža je lahko dosegla ta položaj, tako da je podjetjem, vlagateljem in posameznikom ponudila možnost namestitve dApps na vrhu verige blokov EOS..

Začetek EOS

EOS je bil prvič predstavljen na platformi Ethereum kot žeton ERC-20. Vendar platforma zaradi omejitev hitrosti ni bila idealna. Nato je EOS od junija 2017 do junija 2018 izvedel enoletno ICO in dvignili več kot 4 milijarde dolarjev.

Ekipa, ki stoji za blokom EOS, trdi, da lahko platforma udobno obravnava milijon transakcij na sekundo. Ta hitrost je nadzvočna v primerjavi s 25 transakcijami Ethereuma na sekundo.

EOS želi konkurirati drugim projektom blockchain, med drugim Raiden in Lightning Network. Obe platformi, ki sta bili razviti kot stranski verigi.

Cilj je, da bi lahko skalirali, ostali decentralizirani in imeli drugačen pristop k upravljanju blockchain omrežja. V primerjavi z Bitcoinom (BTC) in Ethereumom je EOS veliko bolj učinkovit pri obdelavi transakcij, čeprav je bolj centraliziran od teh dveh omrežij.

Razlika med EOS in EOS.IO

Celotni ekosistem EOS ima dve prepleteni komponenti, EOS in EOS.IO, ki ga skupaj ločujeta od drugih blockchain projektov.

Pomislite na primer na EOS.IO kot operacijski sistem računalnika in EOS kot aplikacija, ki se na njem izvaja. EOS.IO določa, kako bo vse, kar je zgrajeno na njem, medsebojno vplivalo na zunanji svet.

Ta pristop omogoča prilagoditev EOS dApps vodoravno ali navpično. Izvorni kovanec EOS se imenuje EOS coin.

EOS.IO lahko deluje v največji možni meri brez škodljivega vpliva na njegovo delovanje. To je mogoče z uporabo asinhronih komunikacij in meril za vzporedno izvajanje. Poleg tega se posamezni procesi izvajajo ločeno.

Soglasni algoritem in njegova funkcionalnost

Platforma EOS uporablja a Dogovor o soglasju algoritem in doda dovoljenja, usmerjena v vlogo. Ta pristop omogoča najhitrejše vrnitev nazaj, odpravljanje napak in druge odločitve. Dodajanje in potrditev novih blokov izvajajo proizvajalci blokov. Ti posamezniki zaslužijo žetone EOS za vsak dodan blok.

EOS.IO je med drugimi orodji, ki si olajšajo razvoj aplikacij dApps na platformi EOS, že opredelil sheme baz podatkov, spletna orodja.

Platforma EOS deluje kot „vse na enem mestu“ za decentralizirane aplikacije, ki ponujajo gostovanje strežnikov, preverjanje pristnosti in storitve v oblaku. Te funkcije omogočajo shranjevanje podatkov iz glavne verige v lokalni stroj.

Za razliko od drugih platform blockchain platforma EOS nima fiksnih provizij za transakcije. Namesto tega aplikacija, ustvarjena na platformi, določa, kako njeni uporabniki poskrbijo za provizije za transakcije.

Platforma EOS že ima več kot 100 decentraliziranih aplikacij, pri čemer vodilna aplikacija dnevno sodeluje s šest tisoč uporabniki.

Algoritem Proof-of-Work (PoW), ki ga uporabljajo Bitcoin in druge kriptovalute, kot je Litecoin (LTC), je veliko bolj neučinkovit kot soglasni algoritmi Proof-of-Stake (PoS). Preko PoW morajo rudarji potrditi transakcije z uporabo računalniške moči. Številna blockchain omrežja, kot sta Bitcoin ali Litecoin, za izvajanje teh dejavnosti zahtevajo specializirane rudarje. 

EOS uporablja algoritem Delegirani dokaz o vlogi (DPoS), drugačno različico PoS, katere namen je rešiti nekatere težave, s katerimi se trenutno sooča Ethereum. DPoS je izvedba tehnologije, ki omogoča glasovanje in volilne procese v določenem decentraliziranem blokovnem omrežju. 

DPoS je razvil Dan Larimer, da bi ponudil boljšo učinkovitost svojega blockchain projekta BitShares, ki se zdaj uporablja na EOS in Steem. Aktivni uporabniki v omrežju DPoS glasujejo za “priče” in “delegate” tako, da svoje žetone položijo na ime svojega kandidata.

EOS sodeluje s proizvajalci blokov in uporabniki lahko glasujejo za te proizvajalce blokov, ki bodo delali v tej mreži. Ti proizvajalci blokov so odgovorni za ustvarjanje in preverjanje blokov v omrežju, s čimer zaslužijo nagrade za svoj trud. 

Na ta način lahko ti delegati upravljajo sistem. Čeprav jim ni treba potrditi transakcij, nadzorujejo provizije za transakcije, velikost blokov, plačilo prič in še več. Poleg tega je izvolitev proizvajalcev blokov stalen postopek, ki se ga lotijo ​​posamezniki v mreži. 

Sistem DPoS omogoča velikemu številu posameznikov – dejansko lahko glasujejo vsi imetniki EOS -, da izberejo kandidate, ki bodo naslednji proizvajalci blokov. Ta sistem DPoS je zelo pozitiven za manjše uporabnike, ki ne morejo sodelovati v drugih verigah PoS ali PoW, ker nimajo potrebnih sredstev za sodelovanje. 

Tako obstajajo številne prednosti sistemov DPoS. Ker za vodenje omrežja ne potrebujejo velikih količin računalniške moči, so veliko bolj razširljivi kot drugi blockchains. Poleg tega so ti sistemi DPoS ponavadi hitrejši od tradicionalnih algoritmov za soglasje PoS in PoW. 

Poleg tega sistemi DPoS omogočajo manjšim uporabnikom, da lahko prek predstavnikov sodelujejo pri odločitvah celotne mreže. 

Čeprav imajo uporabniki EOS možnost sodelovanja v omrežju, to še ne pomeni, da bi to storili. Če v omrežju ne sodeluje več uporabnikov, se njegove prednosti razredčijo, kar omogoča majhnim frakcijam s posebnim zanimanjem, da omrežje prevzamejo s svojim aktivnim sodelovanjem.. 

Na koncu obstaja več strokovnjakov, ki menijo, da so sistemi DPoS bolj centralizirani, ker je moč končno zastopana v le nekaj pričah. Nazadnje uporabnike z majhnim številom kovancev ne bi spodbudili k sodelovanju, če menijo, da njihov glas ni pomemben.

EOS kriptovaluta

Mreža EOS uporablja digitalno sredstvo EOS, ki posameznikom in podjetjem omogoča, da izkoristijo različne funkcionalnosti verige blokov. Imetniki EOS so tudi lastniki delov omrežja. To pomeni, da če bi imel uporabnik 1% oskrbe z EOS, bi imel v lasti tudi 1% potrebne računalniške moči za obdelavo transakcij. 

Istočasno se lahko kovanci EOS uporabljajo v različnih aplikacijah dApps, ki so bile nameščene na vrhu omrežja EOS. 

EOS je imel na trgu kriptovalut zelo nerodno pot kot digitalno sredstvo. Virtualna valuta je dosegla najvišjo vrednost 29. aprila 2018. Digitalno sredstvo je takrat preseglo 22 dolarjev, nato pa je konec leta 2018 padlo na 1,57 dolarja. Povišanje cen 29. aprila je bilo povezano z uradnim zagonom EOS mainnet. Dno, ki ga je doživelo digitalno sredstvo, je bilo posledica medvedjega trga, ki je vplival na večino digitalnih valut v vesolju. 

V smislu BTC. digitalna valuta je prav tako dosegla najvišjo ceno 29. aprila, ko se je z njo trgovalo blizu 0,0023 BTC na kovanec. Po trgu palic leta 2018 in dobrem začetku za Bitcoin leta 2019 je bila najnižja točka BTC 9. avgusta, ko je cena digitalne valute padla na 0,003311 BTC za kovanec. 

Tekmovalci – primerjava med Ethereum, EOS in Tron

EOS je trenutno tesen konkurent Ethereumu (ETH) in tudi Tronu (TRX). Ti dve omrežji ponujata podobne značilnosti kot EOS, na primer možnost gostovanja decentraliziranih aplikacij. 

Kar zadeva dejavnost dApp, je Everstake izdal a poročilo v katerem so obveščali o dnevni uporabi dApss za vsako od teh omrežij. 

V skladu s tem poročilom je EOS registrirana 65.000 dnevno aktivnih uporabnikov (DAU), sledita Ethereum z 19.000 DAU in Tron s 15.000 DAU. To kaže, da so razvijalci dApp sprejeli poskuse gradnje na vrhu omrežja, ki je sposobno graditi hitre in varne decentralizirane aplikacije. 

Poročilo, objavljeno konec junija, kaže, da ima EOS približno 500 različnih dApps, od tega 200 aktivnih. Ethereum ima 2.500 dApps s 300 aktivnimi decentraliziranimi aplikacijami. Končno ima Tron 450 dApps s 170 aktivnimi. 

Jasno je, da ima skupnost Ethereum veliko število sodelavcev in razvijalcev, ki si prizadevajo razširiti uporabnost in funkcije omrežij. Medtem sta EOS in Tron izšla po Ethereumu in poskušata zgraditi svoje skupnosti. Kljub temu je treba omeniti, da sta obe mreži že zbrali pozornost številnih posameznikov in razvijalcev iz različnih držav. 

Poročilo se glasi:

“Potreba industrije po izjemno hitrem, zelo zmogljivem in sposobnem blockchainu je spodbudila razvoj novih platform, ki se med seboj izboljšujejo z neverjetnim tempom.”

Končno imajo ta tri omrežja soglasne algoritme za zagon svojih verig blokov. Medtem ko Ethereum deluje s počasnim Proof-of-Work, Tron uporablja tudi DPoS, zelo podoben EOS, ki ima 27 super predstavnikov (SR). 

Medtem ko je Ethereum drugo največje digitalno sredstvo na trgu s tržno kapitalizacijo 22,77 milijarde dolarjev, je Tron po podatkih CoinMarketCap trenutno 13. največje omrežje blokovnih verig z 1,37 milijarde dolarjev..

Skupnost EOS

EOS ima za sabo zelo aktivno skupnost, ki je nekoč svojo ceno zvišala na 21 dolarjev. To je bila najvišja cena od začetka projekta. Trenutno EOS trguje po 4,45 dolarja, kar odraža trenutno stanje medvedjega trga.

Kovance EOS lahko hranite v denarnicah za mobilne, računalniške in spletne strani. EOS lahko kupite na vodilnih borzah kriptovalut, kot so Huobi, Bitfinex, Binance, med drugim. V večini teh borz je EOS seznanjen s USDT, ETH ali BTC.

Skratka, platforma EOS bo zaradi svoje zmožnosti obsega in prilagajanja raznolikih potreb decentraliziranih aplikacij brez ogrožanja hitrosti postala sila, ki se bo v bližnji prihodnosti združila. Njegov edinstven pristop k reševanju sporov na platformi je še en plus za verigo blokov EOS.

Zaključek

Ker trg kriptovalut še naprej raste in se razvija, obstajajo različni projekti, ki uporabnikom ponujajo nove rešitve in ki se poskušajo spoprijeti z izzivi, s katerimi se soočajo starejša omrežja. Čeprav mora preteči nekaj časa, preden podjetja EOS, uporabniki in podjetja sprejmejo EOS, se je mreža že izkazala za potencial za revolucijo v mnogih panogah. 

Nauči se več

Če želite izvedeti več o EOS-u, preberite naše zadnje novice o naslovu o transakcijah na sekundo. Najboljši kraj za nakup EOS je Binance, korake za to najdete v našem popolnem vodniku. Nazadnje, če vas zanima cena EOS, si oglejte ta članek o napovedi cen EOS.

Basil ima tri leta samostojnih izkušenj s pisanjem o motečih tehnologijah. Osredotoča se na najnovejše novice in izobraževanja; pomaga širiti evangelij Blockchain. Upa, da bo nekoč imel lastno blockchain podjetje; pomagati svetu s svojo inovativno tehnologijo knjige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map