Začetniški vodnik po ontologiji (ONT)

Ontologija je blockchain platforma, zgrajena za namestitev drugih blockchains, tako v zasebnem kot javnem sektorju, tako da lahko podjetja uporabljajo svoje tehnološke inovacije. Ta vodnik po Ontologiji bo predstavil načine, kako projekt načrtuje to doseči.

Z verigo blokov ONT, ki cilja na podjetja, daje podjetjem možnost, da podatke shranijo zasebno ali javno. Platformo je soustanovil Da HongFei in Erik Zhang, ki sta tudi ustanovitelja NEO blockchain.

Zakaj Ontologija?

Ontologija je bila ustvarjena za zagotavljanje interoperabilnosti med verigami blokov. Ker podjetja ne bi želela zapolniti vseh svojih informacij v javni verigi blokov, z verigo blokov Ontology izberejo, kaj naj ostanejo zasebna in kaj odpreti svojim tekmecem..

Na primer, stranka bo morda želela odpreti račun pri določenem podjetju; lahko uporabijo javno verigo blokov, ki se nato poveže z verigo blokov Ontology za zasebno shranjevanje osebnih podatkov.

Kratka zgodovina ontologije

Ontologija se je leta 2017 rodila v podjetju OnChain; kitajsko podjetje, ki sta ga soustanovila Erick Zhang in Da HongFei. Presenetljivo je, da projekt ni izdal začetne ponudbe kovancev, ampak je v začetku letošnjega leta na svoji gostiteljski platformi, blockchain NEO, prisluhnil žetone Ontology..

Med oddajanjem je ekipa Ontology svojim naročnikom na glasila izdala 1000 žetonov ONT, tisti, ki imajo žetone NEO, pa so bili nagrajeni z 0,01 žetoni ONT na žeton NEO. Poleg tega so tisti, ki so se udeležili Dogodek NEO DevCon si je delil 500 žetonov ONT.

Junija letos se je Ontology preselil v lasten mainnet, čemur je sledila vrsta zračnih kapljic. Po selitvi je platforma Ontology uvedla sistem z dvema kovancema, kot je to v primeru verige NEO.

Platforma Ontology je predstavila edinstven algoritem soglasja, imenovan Preverljiva toleranca bizantinske napake (VBFT). Algoritem združuje funkcije drugih soglasnih algoritmov. to pomeni, da združuje algoritem Proof of Stake (PoS) z algoritmom preverljive številčne funkcije (VRF) in značilnostmi bizantinskega algoritma tolerance napak (BFT).

Ta kombinacija poganja Ontology Consensus Engine (OCE), katere naloga je zagotoviti “Naključnost in pravičnost soglasne generacije prebivalstva ter zagotovitev hitrega doseganja dokončnosti države.”

Sistem dveh kovancev

Platforma Ontology ima dva izvorna žetona, to je žetona ONT in ONG. Funkcionalnost obeh žetonov je različna.

Žeton ONT daje svojim imetnikom glas pri odločanju o vprašanjih, ki vplivajo na mrežo Ontology. Njeni imetniki prejmejo tudi žetone Ontology Gas (ONG), ki jih generira sistem. ONG se bo med drugimi pripomočki na platformi uporabljal za izvajanje pametnih pogodb, omrežno shranjevanje.

Generacija ONG bo potekala 22 let z različnimi odstotki generacije na leto. Vsi žetoni ONG, uporabljeni na platformi, bodo razdeljeni tistim, ki imajo žetone ONT.

Med ustvarjanjem bloka geneze je bila na platformi uvedena milijarda žetonov ONT. Poleg tega bo po 22 letih ustvarjena milijarda žetonov ONG.

Sistem z dvema kovancema deluje podobno kot sistem NEO. Kovanec NEO je glavna kriptovaluta ekosistema NEO, medtem ko se žeton GAS uporablja za plačilo omrežnin. Kovanci NEO so vedno bolj dragoceni kot PLIN, oba digitalna sredstva pa je mogoče kupiti ali prodati na različnih borzah. 

Prezgodaj je razmišljati, ali je sistem z dvema kovancema učinkovit način vodenja omrežja blockchain. NEO je v zadnjih dveh letih deloval šibko, z izjemo bikovega trga leta 2017. Tako Ontologija kot NEO bosta morala pokazati, da lahko razširita svojo ponudbo in svoje storitve, saj se številni drugi projekti premikajo naprej in sproščajo nove lastnosti. 

Na primer, Travala je pred kratkim napovedala, da se bo iz omrežja NEO preselila v verigo Binance. Njegova digitalna valuta AVA, ki je zdaj valuta NEP5, bo v bližnji prihodnosti postala digitalno sredstvo BEP5. Cilj je poiskati izboljšane rešitve ter povečati uporabnost in zmogljivost digitalnega sredstva AVA, česar ni mogoče doseči z NEO – v tem primeru – ampak z drugimi platformami.

Trenutni in prihodnji razvoj Ontologije

Dela, ki potekajo, med drugim vključujejo storitvena partnerstva, ekosistemske aplikacije, sodelovanje ekosistemov in širjenje skupnosti.

Pred koncem letošnjega leta si ekipa Ontology prizadeva razširiti svoj poudarek s samo optimizacije nedavno lansirane glavne verige, da bi se osredotočila tudi na sistem za prijavo zaupanja na osnovi ONT ID. Cilj sistema je pomagati posameznikom in podjetjem pri ustvarjanju digitalne identitete na verigi blokov ONT.

Za zaključek lahko žeton ONT kupite na priljubljenih borzah kriptovalut, kot so Binance, Huobi, OKEx, Bibox in drugi. Vendar žetona ONT ni mogoče kupiti s fiatom, zato morate fiat pretvoriti v znan kriptokovanec, preden ga zamenjate z ONT.

Poleg tega ima projekt Ontology nekaj odličnih primerov uporabe v resničnem svetu, v katerih lahko podjetja vsak dan sprejemajo tehnologijo veriženja blokov..

Tudi ontologija je bila delujoče z NEO, da bi ustvarili odprto mrežno platformo za internet naslednje generacije. Od julija 2018 delajo na tem projektu, ki bi jim omogočil uvedbo učinkovitega in vključujočega protokola interoperabilnosti, ki temelji na vodilnih položajih obeh strani na trgu. 

Nekatere ključne značilnosti tega partnerstva vključujejo ustvarjanje okolju prijaznega pristopa k članskim verigam, nizko vstopno oviro, transakcijsko atomskost in udeležencem zagotavljajo večjo varnost. 

Ustanovitelj NEO in izvršni direktor ter ustanovitelj podjetja Onchain je komentiral:

»To partnerstvo predstavlja naslednji korak ne samo za NEO in Ontology, temveč tudi za prihodnost blockchain industrije, saj smo pionir skupnega pristopa k reševanju težkih problemov. Z gradnjo temeljev za globalno platformo z več verigami se veselimo, da bomo v resničnem življenju ponudili rešitve in uporabe za verigo blokov, tako da bomo skupaj premagali izzive in vprašanja. “

Li Jun, ustanovitelj Ontologije, je pojasnil, da bosta z ustvarjanjem odprtega in globalnega sistema med verigami tako NEO kot Ontology spodbujali izmenjavo vrednosti med verigami. To bo očitno pomagalo vzpostaviti temeljno infrastrukturo za internet naslednje generacije po vsem svetu. 

Kje lahko kupim ONT?

Obstajajo različne borze kriptovalut, ki vam omogočajo nakup kovancev ONT. Vendar pa je ena izmed najbolj priljubljenih borz za nakup te digitalne valute Bibox. Ta platforma ima tri različne trgovalne pare, vključno z ONT / USDT, ONT / BTC in ONT / ETH, ki predstavljajo več kot 25% celotnega obsega trgovanja ONT po vsem svetu.. 

To pomeni, da ima Bibox potrebno likvidnost, da uporabnikom v času nakupa ONT ponuja najboljše izkušnje pri trgovanju. Za obravnavo te platforme bodo morali uporabniki poslati USDT, BTC ali ETH na svoje račune in jih zamenjati za ONT. 

Druga priznana borza kriptovalut, ki trenutno omogoča uporabnikom nakup kovancev ONT, je Binance. Binance je ena največjih borz na trgu in predstavlja 2,76% celotnega obsega trgovanja ONT. Binance ponuja šest različnih trgovalnih parov, vključno z ONT / USDT, ONT / BTC, ONT / ETH, ONT / BNB, ONT / PAX in ONT / USDC. 

Glavna prednost, da je Binance trgovalna platforma, je dejstvo, da je borza priznana kot ena izmed vodilnih v altcoinih. Obstaja več virtualnih valut, ki imajo največjo likvidnost v Binanceu. Čeprav tradicionalni način nakupa digitalnih sredstev na Binanceu zahteva, da na borzo pošljete sredstva (USDT, BTC, ETH, BNB, PAX ali USDC), obstaja nov sistem, ki bi vam pomagal ta postopek poenostaviti. 

Zainteresirani uporabniki lahko preprosto opravijo nakup s kreditno kartico in kupijo kovance BTC, ETH ali BNB. Po njem jih je mogoče zamenjati za ONT na trgu takoj, ko so sredstva položena. To je eden najhitrejših načinov za pridobitev ONT prek borz kriptovalut. 

Po nakupu ONT je najbolje, da sredstva izvlečete v denarnico za kriptovalute, iz katere imate zasebne ključe. 

Kje lahko shranim ONT?

Borze kriptovalut niso najboljše mesto za shranjevanje sredstev. Te platforme lahko vdrejo ali jih prizadenejo različne težave, vključno z napadi. To bi lahko negativno vplivalo na sredstva, ki jih uporabniki hranijo na teh borzah. Na primer, Binance je v začetku leta 2019 izgubil 7000 BTC, Coincheck pa je v začetku leta vdrl 500 milijonov dolarjev. Čeprav je Binance lahko vrnil kupcem denar, je moral Coincheck zaključiti svoje poslovanje. 

Zlato pravilo na trgu kriptovalut je “ne vaši ključi, ne vaši kovanci.” To se sklicuje na zasebne ključe, ki so povezani s kriptovalutami, ki jih ima uporabnik. Najboljši način za shranjevanje digitalnih sredstev je z uporabo strojne denarnice, kot sta Ledger Nano S ali Trezor. Vendar pa ti dve denarnici strojne opreme ne podpirata vseh virtualnih valut. 

Po navedbah skupine Ontology obstaja več denarnic, ki bi vam omogočale shranjevanje ONT in ONG, vključno z Anypay, AToken, Atomic Wallet, Banko Wallet, BitKeep, Buntoy, Clay, Cobo, Cloudwallet, Cyano, Exodus Wallet, Guarda Wallet, Huobi Denarnica, infinito, Math, Onion, OWallet in mnogi drugi. 

Mnoge od teh denarnic so bile razvite za uporabo kot namizne denarnice ali mobilne naprave, kar je uporabnikom morda lažje ravnati s svojimi sredstvi, vendar niso idealne v smislu varnosti, kljub temu da so bolj varne kot tradicionalne borze. 

Ledger Nano S omogoča uporabnikom, da shranijo svoje žetone ONT in ONG na tej napravi z uporabo aplikacije OWallet, ki jo je razvila skupnost Ontology. To je najboljša rešitev za uporabnike, ki želijo dolgoročno hraniti svoja digitalna sredstva in vedo, da bodo vedno zaščiteni in pripravljeni za uporabo. Če želite izvedeti več o Ledger Nano S in kako shraniti kovance ONT in ONG, lahko obiščete Ledger’s uradna stran

ONT Cena

ONT ima podoben cenovni vzorec kot mnoge druge kriptovalute na trgu. Navidezna valuta je maja 2018. narasla na nad 10,5 ameriških dolarjev. Od takrat je digitalna valuta vstopila na medvedji trg, ki ostaja do zdaj. Na primer, konec decembra 2018 je virtualna valuta padla na 0,45 USD na kovanec in zabeležila 95-odstotno znižanje cen. 

Danes se z virtualno valuto trguje okoli 0,724 USD s tržno kapitalizacijo 386 milijonov USD. To kaže, da je navidezna valuta v zadnjih mesecih zrasla za več kot 60%, v skladu s številnimi drugimi altcoin-i, vendar daleč od 200%, ki jih je registriral Bitcoin (BTC). 

Kar zadeva Bitcoin, je ONT dosegel najvišjo ceno junija 2018, ko se je z njo trgovalo okoli 0,00115634 BTC. Končno je ONT pred nekaj urami padel na 0,00006769, kar je najnižja točka doslej. To kaže, da Bitcoin ostaja močan in da ONT sledi enakemu trendu kot drugi altcoini na trgu. Trenutno je Ontology 26. največje digitalno sredstvo na trgu.

Vodnik po dodatnih berilih iz ontologije

Bi radi izvedeli več? Oglejte si napoved cene in tehnično analizo Ontologije, če želite videti, kako lahko deluje kovanec ONT v letu 2019. Za tiste, ki iščejo novice o posvojitvi, si preberite priročnik o decentraliziranih aplikacijah ontologije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map