Zgodovina Verge – Razumevanje trnih cen

Vergeovo ozadje

Rob je kriptovaluta, usmerjena v zasebnost, ki je bila prvotno predstavljena pod imenom DogeCoinDark oktobra 2014. Projekt je bil ustvarjen za ohranjanje anonimnosti in neizsledljivosti transakcij.

Za razliko od večine vrstnikov Verge kriptografije ne uporablja toliko. Namesto tega ponuja svojo anonimnost tako, da izkoristi Tor – ta skrije vaš naslov IP s šifriranjem vašega prometa in ga pošlje skozi verigo računalnikov po vsem svetu – in L2P, ki ponuja usmerjanje med enakovrednimi omrežji. Uporabniki Verge lahko z uporabo protokola Wraith izvajajo javne ali zasebne transakcije veriženja blokov.

Čeprav lahko že zaradi začetnega imena verjamete, da je Verge vilica Dogecoina, je pravzaprav povsem drugačna veriga verig, ki uporablja kombinacijo protokola dokazovanja vložka in dokazila o delu..

Ko je objavil naslednji naslov teme, je sprožil veliko polemik:

“[ANN] [DOGED] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – Global Darknet je V ŽIVO! NEZAJEDLJIVO! “

Zasebnost je sicer odlična lastnost, vendar je bila vrsta oglaševanja, ki se nanaša na nezakonita plačila na trgu, precej neprimerna.

Prvih 450 blokov je bilo miniranih hitro, nato pa je DogeCoinDark nato odjavila takrat priljubljena storitev Proof of Developer in ugotovila, da je ustanovitelj edina oseba, ki stoji za projektom..

Preimenovanje

Februarja 2016 se je DogeCoinDark v želji, da bi se ločil od združenj z blagovno znamko Doge in “temno” referenco, preimenoval v Verge. Od takrat je projekt namenjen legitimnosti in sprejetju v širši javnosti. Po rebrandiranju februarja 2016 je projekt zrasel na 1,5 milijarde dolarjev vredne valute.

Ekipa

RobGlavni razvijalec je Justin Erik Valo alias Justin Vendetta ali Sunerok.

Kot večina kripto trga je tudi Verge odprtokodni projekt, kar pomeni, da za Vergeom ni podjetja. Kovanec podpira skupnost, kar pomeni, da ni stalne ekipe s polnim delovnim časom in fizičnega sedeža, iz katerega bi vodili projekti.


Prednost pri tem je, da lahko kdorkoli predlaga spremembe ali izboljšave verige blokov, in če je za predlog glasovala večina ljudi, se spremembe nato izvedejo.

Slaba stran te ureditve bi bila, da člani ekipe ne morejo ostati popolnoma anonimni za vedno, kar vodi do neopisljive strani ekipe, ki se nenehno spreminja.

Wraith protokol

Kaj je protokol wraith?

Wraith Protocol je tehnologija, ki je bila zasnovana tako, da omogoča uporabniku enostavno preklapljanje med javnimi in zasebnimi knjigami na Verge Blockchain.

Protokol Wraith je bil objavljen v začetku septembra 2017, začetek pa naj bi se zgodil v naslednjem mesecu. Ker je bil Verge vedno namenjen delovanju kot zasebna valuta, je bil protokol ustvarjen za dodajanje dodatnih funkcij, ki jih lahko uporabniki aktivirajo, kadar koli želijo.

Začetek protokola je zamudil začetni rok in je bil trikrat odložen, celo zadnji rok, 31. decembra 2017, je bil zamujen. Zaradi tega so številni trgovci iz skupnosti Verge panično prodali svoja imetja, kar pa je povzročilo velik padec cen, z 0,129 na 0,096 dolarja..

Funkcija je bila uradno januarja, vendar je bila hitro kritizirana zaradi številnih zamud in “pomanjkanja izvirnosti in uporabnosti”. Sprostitev je povzročila ogromno cenovno akcijo, katere vrednost je vedno znašala okoli 0,11 USD.

Incident McAfee

13. decembra se je zdelo, da je McAfee zelo glasno podpiral Verge in druge kovance Monero in ZCash v vrsti tweetov iz njegovega Twitter računa. Ponovil je svojo naklonjenost kovancu in si s sledilcem celo delil 150.000-odstotni cilj povečanja v DM. Vpliv McAfeeja je s pogovorom o njegovem potencialu pripomogel k povečanju cene XVG.

Preplavijo me ljudje, ki me prosijo za priporočila glede kriptovalut. Če bi uporabili svoje glave, bi ugotovili, da bodo imeli kovanci za zasebnost (anonimne transakcije) največ prihodnosti. Kovanci, kot so Monero (XMR), Verge (XVG) ali Zcash (ZEC), ne morejo izgubiti.

– John McAfee (@officialmcafee) 13. decembra 2017

Medtem ko je cena v nekaj dneh narasla z 0,01 na 0,15 dolarja, je McAfee nato obrnil za 180 in zanikal napoved v višini 15 dolarjev, češ da je bil njegov račun Twitter vdran.

Res sem rekel, da bi se lahko XVG dvignil na 0,15 USD s 0,01 USD, kolikor je bil takrat, toda za božjo voljo – nikoli 15 USD.

– John McAfee (@officialmcafee) 27. decembra 2017

Nekateri težko verjamejo veteranu kibernetske varnosti, saj bi bil sam žrtev kramp. Člani skupnosti trdijo, da je Verge podpiral tudi na drugih družbenih računih, kar zadevo še bolj zmede. Še več, v začetku leta 2018 je začel aktivno diskreditirati valuto in se norčevati iz protokola Wraith.

Drugi vplivnež Vergea, XVGWhale, je na svojem telefonu delil vrsto sporočil med seboj in McAfeejem, v katerem slednji trdi, da je sam povečal tržno kapitalizacijo Verge in za svoj prispevek zahteval več kot milijon dolarjev. Dva dni kasneje je XVGWhale trdil, da je bil tudi njegov račun Twitter vdrl.

Hack

Ob incidentu novembra 2017, CoinPouch, denarnica, ki jo je podprla ekipa Verge, je v krampu izgubila približno 125 milijonov XVG. Nihče v resnici ne ve, kaj se je zgodilo, saj nobena od strank ne želi prevzeti odgovornosti, račun, kamor so bili nakazani kovanci, pa nakazuje, da so jih hekerji morda prodali z menjavo.

Celotno izjavo in posodobitve najdete tukaj:https://t.co/FVrcFQc0tt

Skupnost bomo še naprej posodabljali, ko bomo izvedeli več.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 22. november 2017

Naslov še vedno ostaja ena izmed 100 najbogatejših denarnic Verge, ki imajo skupaj v lasti 96% celotne ponudbe, večina jih je že miniranih. Od dogodka je bilo iz denarnice prenesenih le 6.000.000 XVG.

Trde vilice

4. aprila 2018 je Verge sporočil, da je doživel manjši hash napad, vendar so bile težave rešene. Vendar se je zdelo, da težava ni bila rešena niti manjša.

Zgodaj zjutraj smo imeli majhen napad, ki je trajal približno 3 ure, zdaj je razčiščeno. V prihodnosti bomo izvajali še več preverjanj odpuščanja za tovrstne stvari! $ XVG #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 4. aprila 2018

Rudar XVG je razkril, da je mogoče kovance kovati, kadar koli želite, z uporabo lažnih časovnih žigov na novih blokih. In nekdo je to počel že vsako sekundo približno 13 ur. Da bi rešili to težavo, je Valo uvedel novo kodo, ki je spremenila premik ure, da bi ustavila prevara.

A čeprav je težavo odpravilo, je veriga povzročila tudi trdo fork, zaradi česar so bile vse posodobljene denarnice in odjemalci neuporabni.

Stvari so bile od takrat popravljene, vendar je dogodek v skupnosti povzročil negativni val, ki je kritiziral tehnično strokovnost ekipe in način njihovega reševanja..

Pomembno je omeniti, da je Justin vedel za neizogibnost trdega vilice, kar je logično, ko se izvede sprememba premika v kodni bazi.

Izdaja Crowdfund

V začetku oktobra 2017 je Verge sprožil množični sklad s ciljem 1.000.000 XVG, približno 6.600 ameriških dolarjev takrat. Cilj je bil dosežen v enem tednu, podarjenih je bilo več kot 1,8 milijona XVG.

Toda zadnje množično financiranje Verge marca ni šlo tako gladko. Cilj je bil 75.000.000 XVG ali ~ 3.000.000 USD. Valo je tudi obljubil, da bo objavil pomembno partnerstvo, vendar je bilo to obvestilo večkrat odloženo.

Zadnji dan pred predlaganim rokom je eden od obstoječih partnerjev Verge, Tokenpay, doniral 66,5 milijona XVG ali skoraj 90% cilja.

17. aprila je Valo razkril, da do svojih sredstev na Coinbase ne more dostopati. 1,5 milijona dolarjev je iz denarnice skladov izginilo in je bilo prenesenih na denarnice, ki jih je imel Izmenjava Binance.

Kljub vsemu se je cena Verge v dneh pred objavo zvišala z 0,04 na 0,10 USD. Ko je bilo partnerstvo končno objavljeno, je cena kovanca skočila visoko.

Partnerstvo Pornhub

17. aprila je Verge objavil, da sodeluje s podjetjem za zabavo za odrasle MindGeek, ki dovoljuje, da se njegova kriptovaluta uporablja kot možnost plačila na Pornhub za vsebino za odrasle..

Pornhub zdaj sprejema Verge! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 17. april 2018

“Cryptocurrency Verge je podpisal partnerstvo s spletnim mestom za zabavo za odrasle Pornhub. Kupci bodo lahko plačali vse nakupe na zahtevo Pornhub po novi metodi – nekaj, kar si ljubitelji spletnega mesta že nekaj časa želijo. Pornhub je dejal, da je kripto plačilno sredstvo na vrhu seznama predlogov na forumu za povratne informacije spletnega mesta. “

To partnerstvo doslej velja za enega največjih primerov sprejemanja kriptovalut v popolnoma drugačni industriji.

Tudi druga platforma MindGeek, Brazzers, je začela sprejemati XVG za plačila.

Kljub očitkom, ki si jih Verge zasluži, je ta primer uporabe velik in legitimen, kar bo verjetno imelo velik halo učinek na kripto skupnost na splošno.

Nemško bančno partnerstvo

S partnerstvom s plačilno platformo TokenPay je Verge 27. aprila sklenil posel z nemško banko WEG Bank AG. To partnerstvo je povzročilo veliko povpraševanje in posledično povečanje vrednosti XVG za 22%. Partnerstvo bo izdalo težko pričakovano debetno kartico, ki bo lastnikom XVG omogočila, da jih uporabljajo kot običajne bančne kartice.

Seznam Bitfinex

Prvega maja je priljubljena borza kriptovalut Bitfinex je na svoji platformi uvrstil kovanec Verge in trgovcem omogočil, da ga zamenjajo z BTC, ETH, USD, EUR, GBP in JPY. Tudi to je kovanec močno povečalo vrednost, do 20%, medtem ko je večina trga kriptovalut padla.

Z veseljem vam predstavljamo trgovanje z Verge (XVG).https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 1. maj 2018

CoinPayments

2. maja je CoinPayments, prehod za plačila s kriptovalutami za večino platform za e-poslovanje, napovedal, da bo podpiral Verge.

CoinPayments s ponosom podpira @vergecurrency obdelava plačil. Uporaba #XVG za varne in anonimne transakcije.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 2. maj 2018

Glede na pretekla vprašanja in kako se je še vedno uspel obdržati, ko se je zgodila tržna zrušitev, lahko vsekakor rečemo, da je Verge zelo odporen kovanec. Ta kriptovaluta bo v prihodnosti verjetno doživela večjo rast zaradi številnih dogodkov in partnerstev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map